Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji Komunija

QUOTE(Lucca @ 2007 06 13, 14:03)
Nusprendziau pasiuti,nes kelios progos nusimato,reikia tokios universalesnes ax.gif  smile.gif
Bet dabar labai reikia berniukui kostiumo....ar ji galima butu issinuomuoti? O gal kuri uzmatet pirkti? Labai prasau patarimo  4u.gif

Savo berniukui pirkau turguj, Gariunuose, mokejau 120lt.(ten kur pardavineja nuotaku sukneles, buna ir vyrisku, vaikisku kostiumu). Priejom pirma komunija, sudalyvavom isleistuvese(ketvirtoku), apsivilkes buvo gimines baliuje, liks ir penktos klases rugsejo pirmajai. thumbup.gif Jauciuosi sutaupiusi nuomai... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivulyte @ 2007 06 17, 20:14)
Pagrinde eina baige 4klases,musu taip pat .

reiksiasi gerai man pasirode, kad per anksti, bet kiekvienas pagal save, kazko labai teveliams norisi greiciau.

o man teks suknes ieskoti, gerai, kad rugpjuti, tai nors pasirinkimas bus nemazas ax.gif

nebijau, o gal atkreipei demesi ir i mergaiciu sukneles? idomu kokios kainos
Atsakyti
QUOTE(china @ 2007 06 19, 12:45)
nebijau, o gal atkreipei demesi ir i mergaiciu sukneles? idomu kokios kainos

Maciau, nes simet ir vyro mergaite-trecioke-pirmos komunijos ejo. Aisku, tai skonio reikalas, bet baznycioje man labai kiciniai pasirode mergaites, paverstos i nuotakas mazas, su pustomis baltomis sukniomiskaip tortai, net blizguciais siuvinetos, o viena net su nuometu blink.gif Nu tokia beskonybe doh.gif Graziausiai atrode mergytes su kukliomis baltomis suknelemis ir vainikeliais, be jokiu ten triju aukstu sukuosenu, palaidais plaukais. Kukliu sukneliu kaina svyruoja nuo 70 iki 200lt. Mes pirkom uz 75lt. Musiske buvo ir kukli, ir grazi, ir i akis issaukianciai nekrito thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 06 19, 11:17)
mergaites, paverstos i nuotakas mazas, su pustomis baltomis sukniomiskaip tortai, net blizguciais siuvinetos, o viena net su nuometu blink.gif Nu tokia beskonybe doh.gif

drinks_cheers.gif man ir pustos princesiskos sukneles schmoll.gif nors turbut mergaitems ju labai norisi.
ieskosiu kazko puosnaus, bet ne per daug, kad zmoniu nejuokinti ax.gif
reiks kaip nors prisiruosti i gariunus nulekt

daivulyte, nebesimato tavo sukneles g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo china: 22 birželio 2007 - 11:36
pirmoji komunija ??? Tikras galvos skausmas ka padovanoti? krikštasūniui 11 metų. Nesugalvoju kas būtų geriausia? Ar reiktų dovanoti kažką religingo? Pvz.: grandinėlę su kryžiukų ar vaikišką bibliją? Nenoriu nei to nei to...alia ką dar? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bolivija @ 2007 06 28, 07:21)
pirmoji komunija ??? Tikras galvos skausmas ka padovanoti? krikštasūniui 11 metų. Nesugalvoju kas būtų geriausia? Ar reiktų dovanoti kažką religingo? Pvz.: grandinėlę su kryžiukų ar vaikišką bibliją?  Nenoriu nei to nei to...alia ką dar?  g.gif  doh.gif

Mes turejom tokia pat problema nesenai,bet manau issprendem,vaikas liko patenkintas:)
Nupirkau sidabrine plokstele (na ta plokstele kaip pakabukas,staciakampio formos).Nuejau pas graveri-juvelyra ,kuris isgraviravo vaiko inicialus vienoje puseje,o kitoje komunijos data).Dar nupirkom grandinele stambesne,na,kad berniukui tiktu.Supakavom ir iteikem.Vaikas is kart uzsidejo ir buvo labai patenkintas:)
Gal tiks mintis:)
Atsakyti
oi mintis labai patinka.. thumbup.gif

bet nesu susidurusi su tokiu dalyku, gal gali pasakyt kur ta plokstele pirkot ir kur graviravot, matau kad irgi is vilniaus
Atsakyti
QUOTE(bolivija @ 2007 06 29, 13:16)
bet nesu susidurusi su tokiu dalyku, gal gali pasakyt kur ta plokstele pirkot ir kur graviravot, matau kad irgi is vilniaus

Pakabuka-plokstele pirkau juvelyriniu prekiu parduotuveje.Manau,kad pasivaiksciojus po parduotuves tikrai rasi.Mes pirkom tokia visai paprasta be jokiu imantrybiu,todel inicialai labai graziai ziurejosi:) O graviravau Rotundo gatveje esancioje juvelyriniu dirbiniu parduotuveje-taisykloje.Ji ten laaaabai senai isikurusi:)
Atsakyti
QUOTE(Jol7 @ 2006 07 19, 13:19)
Iki ko daėjome...pažįstamas kunigas, daktaras, advokatas ir t.t. Be pažįstamų nė krust... lotuliukas.gif
Atleiskite man, bažnyčia žiaurius ragus užsiaugino  doh.gif Rašteliai, pažymos, kursai, leidimai ir t.t. Kokia teisę turi kažkoks kunigėlis (jis ne toks pat žmogus kaip aš, jis kažkuo ypatingas?) man leisti arba neleisti, duoti pažymą tuoktis kitoj parapijoj ar neduoti, įsileisti vaikelį į bažnyčią ar neįsileisti? Įsivaizduoju tą maža žmogutį kiekvieną sekmadienį stovintį su lapeliu rankoje -pasirašys ar nepasirašys kunigėlis...
Mano vaikas lanko tikybą. Didele laiko dalį ten ne apie tikėjimo tiesas kalba...o apie tėveliu, jų pajamas ir t.t. ir panašiai.

Iš tikrųjų iki ko priėjome...pažįstamas kunigas ir pan. Jei aš sąmoningai apsisprendžiu kad mano vaikas yra katalikas, tai ir tam reikalingus dalykus atliksiu kantriai, nebambėdama.Juk AŠ NORIU, kad mano vaikas preitų pirmos komunijos MAN to reikia, NE BAŽNYČIAI. IR JOKIŲ IŠSKIRTINIŲ SĄLYGŲ NEREIKIA IEŠKOTI. Aš tiesiog vykdau tam tikrus rikalavimus.Ir darau tai kartu su vaiku parodydama jam, kad tai svarbu. Jei reikia, ir paskatindama, paaiškindama, kodėl tą ar aną reikia daryti. Pas ms tai trunka vienerius mokslo metus į bažnyčią eina as antrą savaitę paprastą dieną ir kartais sekmadieniais ( mokytoja pasako, kada reikia dalyvauti mišiose). Mano mergaitė priėjo praėjusią vasarą. Jokių čia jūsų išvardintų sunkumų nepatyrėme. Aišku, nepatogumų kartais buvo, reikėjo derinti savo planus, darbus. Bet juk tai gana svarbus įvykis vaiko gyvenime( net jei ir formaliai į tai žiūrėsime), tam reikia tiek vaiko, tiek tėvų pastangų bent minimalių...
Atsakyti
Mano mokykloje ( dirbu mokytoja ) Tai komunija prieina vaikai kurie yra 5-okai, ispazinti 4-okai. Tai pirma jie prieina ispazinti po to komunija...o kai sulaukia 14-15 metu buna dervavojimas. ax.gif
Atsakyti
O kokios galimos dovanos pirmosios komunijos proga? Neužilgo krikšto sūnus priims pirmą komuniją, todėl suku galvą dėl dovanos.. Patarkite 4u.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą.. Gaila, kad didžioji jos dalis ne į temą.. verysad.gif Gegužės mėnesį krišto sūnus priims pirmą komuniją.. jam 11 metų.. ką būtų galima padovanoti? gal atsiras daugiau mamyčių, kurios patars, duos idėjų 4u.gif
Atsakyti