Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji Komunija

Skaitau mamytes jusu mintis ir nieko nesuprantu - kuriu galu jusu vaikams pirma komunija??? taigi tikrai yra kitu graziu svenciu - jas galima svesti nei kiek ne prasciau, o gal ir graziau. Va, krisnaitai turi daug spalvingu apeigu ir svenciu, pavyzdziui... Kodel versti vaika kazkokiam dirbtiniam tikejimo priemimui? Taigi jus praktiskai nei viena nesat katalikes.
Pirmosios tikejimo uzuomazgos kyla ne is baznycios - is tevu. Galit kiek norit graziu taisykliu vaikuciams sugalvoti - aukleja ne zodis, aukleja pavyzdys....... Jei nuostata baznycios atzvilgiu neigiama, tai kodel vaikui uzversti ant peciu pareiga prieiti pirmosios komunijos? Tuo paciu ji stumiant tolyn nuo tikejimo? kiekviena sekmadieni lankyti misias katalikui taip pat suprantama, kaip mums kas diena lipti is lovos, valgyti ar eiti i darba. tai yra sventa pareiga ir net diskusijos tuo klausimu gana keistos.

Baznyciai nereikia formaliu lankytoju. Baznyciai reikia tikinciuju. Ir jau "blatas" tam, kad gauti kazkoki leidima - nu atleiskit........ gal jus ir pas Dieva "blato" tikites?

As tikrai kalbu be pykcio. Nu nereikia jusu vaikams tos komunijos, jei net jus nesutinkat su kataliku baznycios tradicijom. kai uzaugs - nores ir prieis.
Atsakyti
QUOTE(tik drugelis @ 2006 08 01, 21:35)
Trumpai apie musu su dukryte gyvenimo situacija.
Dirbu slenkanciu grafiku, 2-3 sekmadieniai per menesi yra uzimti. Galeciau vesti dukra i kokias pamokas ar pan. kitom dienom, nors ir kelis kartus per savaite (jei, aisku, nedirbu)...
Ka siulote - mesti darba ir netureti is ko ir prasimaitinti, kad tik buciau "gera" katalike, ar keisti tikejima del darbo grafiko?

Ir as apie ta pati. Tik vat "atvaiksciojimas" pagal popieriuka man kaip tik panasus i formaluma.

Irgi man tradicijos - idomu kiek metu tokia "tradicija", kad kataliku Baznycia duoda vaikams popieriukus pildyti apie lankyma?..

Man nepatinka biurokratija daug kur. Taip pat ir baznycioje.
darbas yra pakankamai svari priezastis praleisti sekmadienio misias, tai tikinciajai zinoma, be abejo.

Tradicija manau nesena - panasiai tokio amziaus, kaip vedimas pirmos komunijos "del mados".

Keistoka, kai nepraktikuojantys katalikai staiga uzsimano katalikisku apeigu - kriksto, santuokos, pirmos komunijos, laidotuviu. Ir dar piktinasi, kad reikalingos aukos. Taigi baznycia is tikinciuju auku ir islaikoma. Ir taip grubiai tariant ( ne Jums asmeniskai ) - kodel as tureciau moketi uz paslaugas kazkokiam nepraktikuojanciam ir baznycios neremianciam individui? Baznycia - ne valstybine organizacija. Ir ne kazkokia atrakcija. Sugalvojau - sumokejau - gavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 01 rugpjūčio 2006 - 21:13
Radau internete pora sukneliu pirmai komunijai:

user posted imageuser posted image

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aschenputtel: 07 rugpjūčio 2006 - 18:32
mielos mamytės ir tėveliai, skaičiau jusų mintis ir man darėsi baisu, kaip toli galima nusivažiuoti kalbant apie pirmosios komunijos priėmimą. Aš pati esu praktikuojanti katalikė,(ne davatka),ir mano sūnus šį pavasarį priėjo pirmos komunijos. Intensyviau teko ruoštis tik gal kokį pusmetį, nes nuo pirmos klasės lanko tikybą. Nieko ten baisaus tikrai nevyko:išmoko katekizmą, atsiskaitė tikybos mokytojai, o į bažnyčią reikėjo nueiti nors 5 kartus per tą laiką.2 dienas prieš komuniją visi vaikučiai nuėjo pas kunigą ir ten įvyko tarsi egzaminas , kur visi vaikai nesunkiai jį išlaikė. svarbu kad vaikas pats suvoktų tikėjimo tiesas, mąstytų. Po to priėjo išpažinties ir jau sekmadienį -didžioji šventė. Mano sūnus kaip daugelis vaikų bijojo, tingėjo mokytis, teko nuolat įkalbinėti, tačiau tai nereiškia, kad tokia prievarta yra bloga, juk jis tik vaikas ir neturi gyvenimiškos patirties, juk ir mokykloje pamokas ne visi vaikai mokosi noriai. Mes juk verčiame mokytis matematikos ir kitų dalykų,nes tikime ,kad to prireiks vaiko išsilavinimui. Tikyba, ne išimtis- tai taip pat mokslas. O kai suaugs galės pats spręsti, tikėti ar ne.
Atsakyti
as pas siuveja pataisiau savo vestuvine suknele, tai irgi buvo saunu ir grazu, ir pirkti nereikejo... tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Neradau panašios temos, tai ryžtuosi pati ją atidaryti.
Mano 10 m. sūnus norėtų prieiti pirmos komunijos. Gal ne tiek jis, kiek aš prileisti norėčiau jį. biggrin.gif Viskas būtų puiku, tačiau susidūriau su tam tikra prievarta: kad vaikas galėtų prieiti komunijos nepakanka mokėti poterius, nepakanka žinoti visas tiesas, nebepakanka net poros savaičių paskaitų. blink.gif Reikia visus metus sąžiningai kas sekmadienį vaikščioti į mišias kartu su vaiku, o po mišių dar sąžiningiau sėdėti paskaitose doh.gif O sąžiningumas labai greit patikrinamas-po mišių vaikas privalo "atsižymėti" pas vienuolę sąrašuose. Ir jei bus pora nepateisinamų mišių ir paskaitų praleidimų-prie komunijos neprileis blink.gif Štai ir galvoju, kuo labiau bažnyčią draudė-tuo labiau bėgome prie jos, komunijos paslapčia ėjau, o va dabar lankymas jos gaunasi kaip prievarta-juk yra daug atvejų, kada tiesiog NEGALI apsilankyti mišiose. g.gif Ir kalbu ne apie vaiko ligą, bet pačios susirgimą(daktarai juk neišduos pažymos ar nedarbingumo lapelio dar ir bažnyčiai biggrin.gif ), išvykimą į kaimą(mišios anksti, sekmadienį 9 val).
Ar esat susidūrę su tokia patirtimi, ką galvojate apie tai? O gal radot geresnį sprendimo būdą? Beje, mes esame tikintys, bažnyčioje lankomės, bet neprisirišę prie vienos, savo parapijos, nueiname ir į Katedrą, ar į Petro ir Povilo bažnyčias. Dabar tokios galimybės nebeturėsim...
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 09 18, 12:54)
Ar esat susidūrę su tokia patirtimi

Esu susidūrusi "su tokia patirtim" ir esu už tokią patirtį. Pirmiausia katalikai turi vaikščioti Bažnyčion kas sekmadienį, tai normalu. Antra- drausmė lankant pamokas irgi visur priimta, nes sumokėta pinigučiai aukos forma, tai ir gauni "paslaugą" už tą kainą. Katekizmas yra labai lakoniškas, todėl labai gerai yra ne tik vaikučiui pamokėlės, bet ir tėvams paskaitos. Tiesa pasakius labai patiko mano parapijos kunigas kaip veda tas paskaitas. Labai patiko.

Taigi mano nuomonė yra tokia: taip ir turi būti. Va, praeis tą etapą vaikelis- jau tada patys ir galvosit ar laikytis kataliko priedermių ar ne. 4u.gif
Atsakyti

nugi o kam tau taip reikalinga ta jo pirmoji komunija?Tegu nelanko,tegu nenori,va to aš nesuprantu to užsiangažavimo su om komunijom.Man atrodo ,kad suaugęs ir mąstantis žmogus tiktai tada gali realiai nuspręsti kuo jis tiki ir ko jam reikia.
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 09 18, 09:54)
Sveikos 4u.gif Neradau panašios temos, tai ryžtuosi pati ją atidaryti.
Mano 10 m. sūnus norėtų prieiti pirmos komunijos. Gal ne tiek jis, kiek aš prileisti norėčiau jį. biggrin.gif Viskas būtų puiku, tačiau susidūriau su tam tikra prievarta: kad vaikas galėtų prieiti komunijos nepakanka mokėti poterius, nepakanka žinoti visas tiesas, nebepakanka net poros savaičių paskaitų. blink.gif Reikia visus metus sąžiningai kas sekmadienį vaikščioti į mišias kartu su vaiku, o po mišių dar sąžiningiau sėdėti paskaitose doh.gif O sąžiningumas labai greit patikrinamas-po mišių vaikas privalo "atsižymėti" pas vienuolę sąrašuose. Ir jei bus pora nepateisinamų mišių ir paskaitų praleidimų-prie komunijos neprileis blink.gif Štai ir galvoju, kuo labiau bažnyčią draudė-tuo labiau bėgome prie jos, komunijos paslapčia ėjau, o va dabar lankymas jos gaunasi kaip prievarta-juk yra daug atvejų, kada tiesiog NEGALI apsilankyti mišiose. g.gif Ir kalbu ne apie vaiko ligą, bet pačios susirgimą(daktarai juk neišduos pažymos ar nedarbingumo lapelio dar ir bažnyčiai biggrin.gif ), išvykimą į kaimą(mišios anksti, sekmadienį 9 val).
Ar esat susidūrę su tokia patirtimi, ką galvojate apie tai? O gal radot geresnį sprendimo būdą? Beje, mes esame tikintys, bažnyčioje lankomės, bet neprisirišę prie vienos, savo parapijos, nueiname ir į Katedrą, ar į Petro ir Povilo bažnyčias. Dabar tokios galimybės nebeturėsim...

As susiduriau su kita puse rinkliava privaloma kurios suma 75 lt smile.gif Normaliai parasyta , bet kaaip tada tikejimas bla bla , o jei zmogus tu 75 neturi tai vaikui nebutina krikstas ir kiti dalykai ?
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2006 09 19, 11:17)
As susiduriau su kita puse rinkliava privaloma kurios suma 75 lt smile.gif Normaliai parasyta , bet kaaip tada tikejimas bla bla , o jei zmogus tu 75 neturi tai vaikui nebutina krikstas ir kiti dalykai ?

Jei neturi, tai neturi...tas neturi būt kliūtis smile.gif
Atsakyti
Mano panelyte siais metais prieis komunijos.Tai jos grupe kiekviena sestadieni eina i paskaitas,daznai i misias.
Komunijos priemimas bus balandzio men.Tai visos mamytes eina is proto del sukneliu ir ju priedu

zvakems sijoneliai:

user posted image user posted image user posted image

pirstinaites:

user posted image user posted image

tasytes:

user posted image user posted image
Papildyta:
plauku papuosalai:

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
As tai net nezinau tikras galvos skausmas su tomis suknutemis,issirinkau viena bet ji nera 100% balta siek tiek su gelsvu,bet gal nieko tokio .Gal zinote kokios nuomos kainos Kaune yra ?
Atsakyti