Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Katherina @ 2010 01 21, 10:11)
Merginos, padėkit  4u.gif  kaip gydotės pūslės uždegimą? Įtariu, kad pašalau kojas plikinėdama...  doh.gif


aš inkstų uždegimo profilaktikai geriu arbatas, bet jos tinka ir pūslei - takažolė, inkstažolė, bruknių lapai. šitos nebjaurios, o va meškauogė geriausiai veikia, bet negaliu net prisiversti ją išgert doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 21, 11:44)
tai visumoj pasiūlytas derinys tinka? g.gif burokas ir morka auga žemėje, o o buolys yra išimtis, net jei ir ant medžio auga g.gif
šiaip labai būt įdomu sužinoti, kas taip pataria g.gif nesu užfiksavusi, gera informacija 4u.gif


per kažkurią televiziją prieš pusmetį ar prieš metus rodė laidą. mes kaip tik buvom nusipirkę sulčiaspaudę, todėl žiūrėjau biggrin.gif keli gydytojai kalbėjo, profesorius kažkoks. o dabar prieš naujus nesenai žiūrėjau per rusų tv vėl kažką, ir išgirdau tą patį, kad obuolys nesipjauna su daržovėm, bet tarkim kriaušė ar slyva su buroku jau neina į derinį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 21, 09:39)
bazilikas ir man patinka, dar mes dažnai naudojam karį (pirktinis), gelsvę ir raudonėlį (savo- džiovintą), o jau petražolės ir krapai wub.gif


drinks_cheers.gif pas mane irgi karis nepamainomas dalykas, savo krapai, petrazoles, salieras, porai. Dar turiu savo pomidoru padazo pasidarius, gan skystokas gavosi, bet pakepu keptuvej su alyvuogiu alejum ir cesnaku. Vyrui labai patiko rolleyes.gif

QUOTE(Nidulia @ 2010 01 21, 10:31)
Viena tiksliai zinau, kas spinatai pas ja Nr 1

špinatai jėga thumbup.gif Gaila tik baigėsi atsargos, šiemet daugiau prisisodinsiu.


QUOTE(Katherina @ 2010 01 21, 11:11)
Merginos, padėkit  4u.gif  kaip gydotės pūslės uždegimą? Įtariu, kad pašalau kojas plikinėdama...  doh.gif

yra tema cia rasi daug patarimu, bet pirmiausia aisku kreipkis i gydytoja.

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 21, 12:09)
Cia yra misko ekologiski ciobreliai, SM nares Rikaros  4u.gif  4u.gif 

Atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 18:09)
apie ciberžolę

mano supratimas iki šiol siekė, kad jos reikia dėti į ryžius, makaronus, kad pastarieji būtų lengvai suvirškinami ir neapsunkintų skrandžio smile.gif  ax.gif


Geras straipsnis apie ciberzole thumbup.gif
Visur dazniausiai minimi ryziu patiekalai, bet ji naudojama ne tik su ryziais, bet ir su darzovem, uzdandziuose ir t.t., o pagridinis poveikis - tai tikrai palengvinti virskinima mirksiukas.gif
Atsakyti
aš nusipirkau džiovintų špinatų - kur juos dėti? į sriubą???
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 01 21, 12:40)
ne visai taip smile.gif tik obuolys tinka prie visko, o daugiau jau nereikėtų maišyti. obuolys yra išimtis smile.gif dėl kokių priežasčių - nebepamenu biggrin.gif

Vakar kaip tik spaudziau sultis obuolys, morka ir burokelis biggrin.gif Kad nuo senu senoves toks derinukas zinomas kaip labai tinkamas.
Papildyta:
QUOTE(žemuogienė @ 2010 01 21, 12:54)
aš nusipirkau džiovintų špinatų - kur juos dėti? į sriubą???

as visur dedavau kiausiniene, lietiniai su spinatais ir morkom, paskui toki vynitoni darydavau tesla iskloju spinatasi idedu mesos ir suvynioju toki vyniotini, kepu orkaitej. Tai aisku i sriubas. Vienu zodziu man jis kaip prieskonis visur eidavo.
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 20, 20:30)
Nuostabi tema, seniai apie tokią svajojau thumbup.gif
Girdėjau, kad tam turėtų padėti noni sultys.

O aš pasidžiaugsiu savo augintiniais - ridikėlių ir bazilikų daigeliais bigsmile.gif Prikau Biotekoj, ketinu dar ir daugiau augaliukų išbandyti. Ridikėliai po keturių dienų jau pradėjo lapelius leisti, tai kur didesni, visus suvalgiau per porą prisėdimų, nu tookie skanūs blush2.gif Mažas daigiukas, tikro aštraus ridikėlio skonio, nu super wub.gif Seniai buvo minčių, kad reikėtų pasidomėti, ką ekologiško namie auginti ir valgyti galėčiau. Tai jau patenkinta smile.gif


Jau reikia ir man augintiniu wub.gif parduotuvej tikiuosi papasakos smulkiai kaip ka daryti? 4u.gif
Atsakyti
Merginos, kaip manot, ar nieko tokio, jei gerdama ryte šauštelį aliejaus užsigeriu gurkšneliu vandens? g.gif man nelenda nei su duona, nei tuo labiau vienas doh.gif ir kiek reikėtų pabūti nevalgius?
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 09:18)


juos žemėj reikia daiginti, ar marlės užtenka??? Ir kokios kainos? Nes Biotekos puslapyje jų nėra, arba aš žiūrėti nemoku sad.gif




Man labai pasiteisino toks daiginimo būdas: Lęšių (bet tinka ir kt.) daiginimas

QUOTE(Katherina @ 2010 01 21, 10:11)
Merginos, padėkit  4u.gif  kaip gydotės pūslės uždegimą? Įtariu, kad pašalau kojas plikinėdama...  doh.gif


Aš labai dažnai juo sirgdavau ir esu išgėrusi kalnus antibiotikų, kol radau vieną super paprastą būdą: kai tik pajaučiu, kad pradeda "kabinti", atsiranda toks nemalonus jausmelis apačioje, išgeriu daug daug vandens - kokius 2 litrus iš karto ir paskui kuo daugiau. Nuima kaip ranka. O dar galima ir petražolių nuoviro išgerti, taip pat labai gerai, bet kažkaip jau seniai seniai neteko gerti.
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 01 21, 12:54)
aš nusipirkau džiovintų špinatų - kur juos dėti? į sriubą???

i sriubas, salotas. tik ne i verdancia sriuba, o kai jau i lekste isipilsi jos smile.gif as dar juros kopustu dziovintu nusipirkusi, juk jie begale mikroelementu turi, bet vis niekur neidedu ax.gif
o del sulciu derinimo skaiciau knygoje "sulciu dieta", "gydymas sultimis" ir dar kazkur straipsnius skaiciau.Permesiu Polio Brego knyga "Sveikai gyventi",lyg ir jis dar apie tai minejo.
Papildyta:
QUOTE(wilike @ 2010 01 21, 12:56)
Vakar kaip tik spaudziau sultis obuolys, morka ir burokelis  biggrin.gif Kad nuo senu senoves toks derinukas zinomas kaip labai tinkamas.
Papildyta:

as visur dedavau kiausiniene, lietiniai su spinatais ir morkom, paskui toki vynitoni darydavau tesla iskloju spinatasi idedu mesos ir suvynioju toki vyniotini, kepu orkaitej. Tai aisku i sriubas. Vienu zodziu man jis kaip prieskonis visur eidavo.

morka ir saliero saknis-geris smile.gif wub.gif
zelmenys, morka,saliero saknis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 21, 11:19)
paskui supratau, kad organizmas pats įjungė tokį savisaugos režimą, tik pablogėja (nes badavau po savaitę, nes žiemą ilgiau negalima) ir jaučiu, kad norisi prasiklizmuoti, pabadauti...

(bet gi įdarais, ingredientais vistiek eina tos pačios daržovės ax.gif

jeigu jau esi už natūralumą, tai geriau spausk burokų+morkų+obuolių sultis ir gerk, vietoj visų tablečių (ypač jų).


techninis klausimas: o tu badauji ir dirbdama? Kaip tada jautiesi? g.gif Nes iš posto panašu, kad šitam reikalui atostogų nelauki biggrin.gif

čia vadinasi kūrybiškumas rolleyes.gif Jei man lieka vienas kotletas po savaitės kotletų valgymo, tai susmulkinu jį ir į ryžius cool.gif Iškart gaunasi ne prieskoniniai ryžiai su nuolat tomis pačiomis daržovėmis taip pat, o ryžiai su mėsa biggrin.gif

sulčiaspaudės neturiu ir dar neturėsiu sad.gif Bet burokėlių sulčių galvoju, reikia nusipirkt ir pagerti, geras čia reikalas smile.gif O su laiku ir prie savos gamybos sulčių pereisiu, tik kaip bus su MB, tai nežinau doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 21, 13:14)
Aš labai dažnai juo sirgdavau ir esu išgėrusi kalnus antibiotikų, kol radau vieną super paprastą būdą: kai tik pajaučiu, kad pradeda "kabinti", atsiranda toks nemalonus jausmelis apačioje, išgeriu daug daug vandens - kokius 2 litrus iš karto ir paskui kuo daugiau. Nuima kaip ranka. O dar galima ir petražolių nuoviro išgerti, taip pat labai gerai, bet kažkaip jau seniai seniai neteko gerti.

Ta prasme pajunti ir iskart - vienu kartu tuos 2 litrus isgerti? Vanduo isvaro bacila, bet ar uztenka tikrai tiek? As jau kazkaip nebesergu kokius metus, bet esu nemazai prisikankinusi- atsistoji ant saltos plyteles nuogom kojom ir viskas...Bet gal issigydziau sakau...
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 10:18)
juos žemėj reikia daiginti, ar marlės užtenka??? Ir kokios kainos?


Kadangi jiems užtenka tik vandens, tai ir daiginu indelyje nuo tepamo sūrelio biggrin.gif Pradžiai nedidelį kiekį norėjau išbandyti. Vis papilu po šaukštelį vandens, kai matau, kad džiūti pradeda. Biotekoj parduoda ir spec. tam skirtus indus, kurie labai palengvina procesą, na bet ir be to galima apsieiti ax.gif

Po 6 Lt pakelis. Pakelyje nuo kelių iki keliasdešimt gramų, priklauso nuo pačios sėklytės, nes pvz. bazilikų sėklytės iš viso kaip aguonos, o kokie ridikėliai jau n kartų didesni.

QUOTE(Rkatyte @ 2010 01 21, 13:02)
parduotuvej tikiuosi papasakos smulkiai kaip ka daryti?  4u.gif


Tikrai papasakos mirksiukas.gif
Atsakyti