QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 09:18)
kažkaip tikiu, kad pokyčiai pirmiausiai turėjo prasidėti galvoje, taip? Ir ar sunku persilaužti tokiam badavimui pirmą kartą?
kaip sakoma- galva viso ko pradžia, pirmiausia pats turi suprasti, kodėl, kam taip darai...po gimdymo buvau daug svorio priaugusi, nenumetusi, skydliaukė streikavo...visokių dietų ir šiaip suvaržymų laikiausi. Bet, pasirodo, kad svoris, nebuvo pakankamas argumentas sau pačiai...o sveikata prirėmė ir viskas- nes galiu pasakyti, tada buvo prieita riba- arba- arba, nes mano atvejis buvo labai sunkus
Kažkaip ypatingai nepamenu, ar pirmas kartas buvo sunkus
tik neįsivaizduojt, koks nuostabus jausmas kai matai, jog gerėja
paskui supratau, kad organizmas pats įjungė tokį savisaugos režimą, tik pablogėja (nes badavau po savaitę, nes žiemą ilgiau negalima) ir jaučiu, kad norisi prasiklizmuoti, pabadauti...
Bandžiau badauti kitaip, pvz kaip iškrovos diena...bet man priimtinesnis varinatas, kai badauji ilgiau (pvz po savaitę)
valgyti vieną dieną, kitą jau nevalgyti- man kaip kūno erzinimas, man netinka
o gal galima apytikslį tavo valgiaraštį sužinoti?
Gal ką pavyks nusižiūrėti
sunku pasakyti...dažniausiai daržovių troškiniai (morka, bulvė, svogūnas, kartais pomidoras iš parduotuvės), prieskoniai...darausi ir vegetariškus balandėlius, vegetarišką plovą (bet gi įdarais, ingredientais vistiek eina tos pačios daržovės
šiaip valgau silkę, kitokią žuvį (mėgstu lašišą), valgau grybus (pievagrybius, voveraites- savo esu susišaldžiusi)...kruopų nemėgstu, bet stengiuosi valgyti...paprastos košės.....dažnai valgau bulves, paprastai keptas, arba vien virtas su sviestuku ar druskyte/prieskoniukais...galiu valgyti varškę
kai permeti akimis, lyg ir neblogai, bet kad būtų skanu, reikia laiko paruošti viska, o laiko trūksta, nes dirbu, mokausi
anksčiau naudojau sviestą ghi
nes aš asmeniškai nesu tikra, kad visko gaunu su maistu. Plius, vitaminų gėrimas padeda efektyviai apsisaugoti nuo ligų, peršalimų, išvengėm sėkmingai pirmos gripo bangos
bet turiu ir perspėti visas, kad nuo vitaminų pertekliaus atsiranda vadinamosios autoimuninės ligos (Cikadelė pataisys, jei nusikalbėsiu
), o tada organizmas ėda pats save, atsiranda įvairių negalavimų, ligų, o stiprinti imuniteto neįmanoma nei su vitaminu C, nei su ežiuole, nei... Žodžiu, trapus be galo reikalas ta mūsų sveikata
dėl autoimuninių ligų nesu tikra, nes jų priežastys būna įvairios, bet aš galvoju taip- jeigu jau esi už natūralumą, tai geriau spausk burokų+morkų+obuolių sultis ir gerk, vietoj visų tablečių (ypač jų). Visi tie produktai yra gaminami maišant visokius priedus...iš dalies man gerai- aš išgeriu, mane išberia ir žinau, kad man jų negalima...o yra žmonių, kurie geria, jų neberia, bet...viskas kaupiasi ir kažkada gali ateiti riba, kai viskas prasiverš....Mūsų šeima negeria jokių vitaminų, simpatizuoju tik žuvų taukams...na, mažam vaikui suprantama vit. D, kartais vit.C
Dar kas liežia vaistus arba ppildų preparatasu- pritariu medikų nuomonei, kurie sako, kad musm labiau tinka mūsų platumos (o tiksliau, regis, nurodo 500-1000 km spindulį) augalai, produktai... Tad ir pvz alyvuogių aliejus nėra jau idealus mums- mums labiau tiktų saulėgrąžų/rapsų (su saiku žinoma)...pvz apie kordicepsą išvis patyliu...ne mūsų tai augalai...
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 21, 09:31)
pas ja buvo ziauriai sunki psoriazes (zvyneline) forma, net profesore sake, kad tokios ziaurios formos dar nemate, vat ir griebesi tada visu valymosi veiksmu.
man taip pat buvo įtarta psoriazė- baisi liga, ypač kai pažeidžia kitus organus...tai nuolatinis darbas su savimi