Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 21, 11:40)
Labas rytas!

Vaisinu ciobreliu arbata  4u.gif
user posted image

smile.gif
user posted image
Vakar buvau Droge, buvo smalsu paziureti ne Nimfali ( zinau, kad jis geresnis), bet siaip- rusiska moli.Tai jus man pasakykit- ten buvo 4 rusiu - celiulitui salinti  biggrin.gif , veidui, kunui, dar kazkam- o tai kuri galima gerti??  g.gif  Ar turi buti kazkoks kitoks?
Jei nenorit vaistu, nusiperkat petrazoliu, uzsiverdat, istatot koki inda i wc ir sedit , garuojat  biggrin.gif - siltai sau. Dar as geriu petrazoles tada- kaip arbata doh.gif - baisu, bet reikia!

labai graziai arbatele atrodo wub.gif
prie pertazoliu dar ir medetkos ziedu imesti, tada jau tupti ir garuoti smile.gif ir gerti medetkas su petrazolemis
bet su tuo galu geriau nejuokauti, reikia pas daktarka nulekti, kad diagnoze tikslia zinoti, pusle ar moteriski priedai visgi
Atsakyti
Nidulia, didelis tau ačiū už knygą 4u.gif

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 21, 10:40)
Vaisinu ciobreliu arbata  4u.gif

Vakar buvau Droge, buvo smalsu paziureti ne Nimfali ( zinau, kad jis geresnis), bet siaip- rusiska moli.Tai jus man pasakykit- ten buvo 4 rusiu - celiulitui salinti  biggrin.gif , veidui, kunui, dar kazkam- o tai kuri galima gerti??  g.gif  Ar turi buti kazkoks kitoks?

čia iš kokių sėklų pasėta? g.gif

nei vieno šiaip nerekomenduojama gerti Droginio schmoll.gif Parašiau, kad turi būti ventiliuotas, t.y. išvalytas. Ir ant pakelio turi būti parašyta, kad skirta vidiniam vartojimui. Jei nėra tokių nurodymų, geriau nerizikuoti schmoll.gif

įdedu nuorodą į Nimfali - nes tikrai geras straipsniukas jų paruoštas. Dar gėrimui tinka žalias Argital molis taipogi.

ištrauka:

Yra tikslus prietaisas, kuris nustato oligoelementų skaičių, kurį išskiria 100 g molio. Matavimų vienetas – miliekvivalentų skaičius100 g molio (meq/100 g). Naudojant molį būtina pasidomėti šiuo parametru. Rinkoje siūloma įvairiausių molio rūšių, kurios skelbiamos turinčios gydomųjų savybių, bet kurios iš tikrųjų yra tik paprastas molis, nepasižymintis jokiomis gydomosiomis savybėmis (tokį molį stengiasi į rinką prastumti ne labai sąžiningi gamintojai). Vienintelė tokio molio savybė – kad jis lengvai sugeria medžiagas, bet lygiai taip pat lengvai sugerti gali ir medvilnės skiautelė. Jeigu ant pakuotės nenurodytas meq/100g parametras, tikėtina, kad tai paprastas „keraminis“ molis...
Paprastas molis – paprasta nebrangi medžiaga, o gydomasis molis yra brangus, nes jis retai ir sunkiai aptinkamas. Reikia būti budriems, jeigu parduodamo molio kaina nedidelė.
Tam, kad molis pasižymėtų gydomosiomis savybėmis, jonų apykaitos parametras neturėtų būti mažesnis nei 70 meq/100 g.

aš geriu kartais ir žalią neventiliuotą Ciel d'Azur molį, nes irgi radau užrašyta, kad tinka vartojimui į vidų. Tai baltasis ventiliuotas toks švelnus, neutralus, o žalio kvapas ir skonis jau intensyvesni akivaizdžiai ir bent man - į nemalonesnę pusę smile.gif

planuoju ateityje Argital molį žalią ventiliuotą gerti, tai parašysiu, kaip jis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 12:01)
čia iš kokių sėklų pasėta?  g.gif

Cia yra misko ekologiski ciobreliai, SM nares Rikaros 4u.gif 4u.gif
Jei apie tai klausi smile.gif
Del molio tai neeee, as tai negersiu tikrai to Droginio:D , tik man idomu pasidare- nes lyg skaiciau, kad irgi tinkamas tam- taciau, ant paciu pokeliu tikrai neraso,kad tinkamas naudoti i vidu ar pan.

Kaune Via Naturalyje kiek visokiu saldytu dalyku yra! Nusipirkau vakar virtinuku su vysniomis( ranku darbo, naminiai, be jokiu E) - jei tingisi paciai daryti, tikrai super! Ir su mesa yra - tiesa- vakar kalendoriuje pasizymejau diena, nuo kurios jau nevalgau kiaulienos biggrin.gif , su grybais , dar kazkokiu.Yra kalakutienos - ir maltos ir siaip. Ko gero sekantys mano kotletukai bus ne kiaulienos biggrin.gif , o kalakutienos. Kaina ciut didesne gausis, bet manau verta to!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 21 sausio 2010 - 11:13
Katukai,ner uz ka smile.gif o droginiu moliu as turiu visus, bet ne uz ka ju negerciau, is ju darau kaukes visam kunui, kai pirteleje bunu, dar apsivynioju maistine plevele.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 21, 12:13)
Katukai,ner uz ka smile.gif o droginiu moliu as turiu visus, bet ne uz ka ju negerciau, is ju darau kaukes visam kunui, kai pirteleje bunu, dar apsivynioju maistine plevele.

topsecret.gif ir as papirkau vakar , darysiu irgi ka nors gero biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 21, 11:09)
Cia yra misko ekologiski ciobreliai, SM nares Rikaros  4u.gif  4u.gif 
Jei apie tai klausi  smile.gif 

Del molio tai neeee, as tai negersiu tikrai to Droginio:D  , tik man idomu pasidare- nes lyg skaiciau, kad irgi tinkamas tam-

Ko gero sekantys mano kotletukai bus ne kiaulienos  biggrin.gif  , o kalakutienos.

aha, to drinks_cheers.gif Iš miško parsinešė ir pasodino į vazonėlį?

ernesin eksperimentus su moliu nuo Drogo pradėjo biggrin.gif Pradžioj ir taip nėra labai skanu, tai gerčiau, kuo pasitikiu, o ne tą šlyną tongue.gif

šaunuolė cool.gif Manau, tikrai nenusivilsi mirksiukas.gif Jei yra pasirinkimas, tai imk maltą kalakutieną iš įvairių paukščio dalių, o ne tik krūtinėlę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 09:18)
kažkaip tikiu, kad pokyčiai pirmiausiai turėjo prasidėti galvoje, taip? Ir ar sunku persilaužti tokiam badavimui pirmą kartą?
kaip sakoma- galva viso ko pradžia, pirmiausia pats turi suprasti, kodėl, kam taip darai...po gimdymo buvau daug svorio priaugusi, nenumetusi, skydliaukė streikavo...visokių dietų ir šiaip suvaržymų laikiausi. Bet, pasirodo, kad svoris, nebuvo pakankamas argumentas sau pačiai...o sveikata prirėmė ir viskas- nes galiu pasakyti, tada buvo prieita riba- arba- arba, nes mano atvejis buvo labai sunkus ax.gif
Kažkaip ypatingai nepamenu, ar pirmas kartas buvo sunkus g.gif tik neįsivaizduojt, koks nuostabus jausmas kai matai, jog gerėja unsure.gif paskui supratau, kad organizmas pats įjungė tokį savisaugos režimą, tik pablogėja (nes badavau po savaitę, nes žiemą ilgiau negalima) ir jaučiu, kad norisi prasiklizmuoti, pabadauti...
Bandžiau badauti kitaip, pvz kaip iškrovos diena...bet man priimtinesnis varinatas, kai badauji ilgiau (pvz po savaitę) blush2.gif valgyti vieną dieną, kitą jau nevalgyti- man kaip kūno erzinimas, man netinka blush2.gif
o gal galima apytikslį tavo valgiaraštį sužinoti?  4u.gif Gal ką pavyks nusižiūrėti biggrin.gif
sunku pasakyti...dažniausiai daržovių troškiniai (morka, bulvė, svogūnas, kartais pomidoras iš parduotuvės), prieskoniai...darausi ir vegetariškus balandėlius, vegetarišką plovą (bet gi įdarais, ingredientais vistiek eina tos pačios daržovės ax.gif šiaip valgau silkę, kitokią žuvį (mėgstu lašišą), valgau grybus (pievagrybius, voveraites- savo esu susišaldžiusi)...kruopų nemėgstu, bet stengiuosi valgyti...paprastos košės.....dažnai valgau bulves, paprastai keptas, arba vien virtas su sviestuku ar druskyte/prieskoniukais...galiu valgyti varškę ax.gif kai permeti akimis, lyg ir neblogai, bet kad būtų skanu, reikia laiko paruošti viska, o laiko trūksta, nes dirbu, mokausi blush2.gif anksčiau naudojau sviestą ghi ax.gif
nes aš asmeniškai nesu tikra, kad visko gaunu su maistu. Plius, vitaminų gėrimas padeda efektyviai apsisaugoti nuo ligų, peršalimų, išvengėm sėkmingai pirmos gripo bangos smile.gif bet turiu ir perspėti visas, kad nuo vitaminų pertekliaus atsiranda vadinamosios autoimuninės ligos (Cikadelė pataisys, jei nusikalbėsiu  blush2.gif ), o tada organizmas ėda pats save, atsiranda įvairių negalavimų, ligų, o stiprinti imuniteto neįmanoma nei su vitaminu C, nei su ežiuole, nei... Žodžiu, trapus be galo reikalas ta mūsų sveikata smile.gif
dėl autoimuninių ligų nesu tikra, nes jų priežastys būna įvairios, bet aš galvoju taip- jeigu jau esi už natūralumą, tai geriau spausk burokų+morkų+obuolių sultis ir gerk, vietoj visų tablečių (ypač jų). Visi tie produktai yra gaminami maišant visokius priedus...iš dalies man gerai- aš išgeriu, mane išberia ir žinau, kad man jų negalima...o yra žmonių, kurie geria, jų neberia, bet...viskas kaupiasi ir kažkada gali ateiti riba, kai viskas prasiverš....Mūsų šeima negeria jokių vitaminų, simpatizuoju tik žuvų taukams...na, mažam vaikui suprantama vit. D, kartais vit.C ax.gif
Dar kas liežia vaistus arba ppildų preparatasu- pritariu medikų nuomonei, kurie sako, kad musm labiau tinka mūsų platumos (o tiksliau, regis, nurodo 500-1000 km spindulį) augalai, produktai... Tad ir pvz alyvuogių aliejus nėra jau idealus mums- mums labiau tiktų saulėgrąžų/rapsų (su saiku žinoma)...pvz apie kordicepsą išvis patyliu...ne mūsų tai augalai...
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 21, 09:31)
4u.gif pas ja buvo ziauriai sunki psoriazes (zvyneline) forma, net profesore sake, kad tokios ziaurios formos dar nemate, vat ir griebesi tada visu valymosi veiksmu.

man taip pat buvo įtarta psoriazė- baisi liga, ypač kai pažeidžia kitus organus...tai nuolatinis darbas su savimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 21, 12:15)
topsecret.gif  ir as papirkau vakar , darysiu irgi ka nors gero  biggrin.gif

net jei neisi i pirtele, pasidaryk is to molio kesele, pagerink dar kokiu aliejuku ar ea, aptepk leskutes, apvyniok maistine plevele, uzsimesk drabuzi koki, kad nesusaltum ir namiskiu nejuokintum, ir gulek sau prie tv ar su knyga smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 21, 12:19)

jeigu jau esi už natūralumą, tai geriau spausk burokų+morkų+obuolių sultis ir gerk, vietoj visų tablečių (ypač jų). Visi tie produktai yra gaminami maišant

negaliu neikisti savo trigrasio smile.gif
ne viename saltinyje esu skaiciusi pastaba, kad darant sultis, negalima maisyti to kas auga zemeje su tuo, kas auga ant medziu, krumu. Taigi obuoliu negalima spausti kartu su borokelaiis,nes burokas-zemeje, o obuolys-ant medzio. Buroka galima, su morka, ir kitomis darzovemis, vet ne su medziu , krumu vaisiais.Nzinau ar tai tikrai tesinga, bet rasau, ka esu skaiciusi ne karta. Cia pamastymams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 21, 12:22)
net jei neisi i pirtele, pasidaryk is to molio kesele, pagerink dar kokiu aliejuku ar ea, aptepk leskutes, apvyniok maistine plevele, uzsimesk drabuzi koki, kad nesusaltum ir namiskiu nejuokintum, ir gulek sau prie tv ar su knyga smile.gif

Aga, svarbiausiai namiskiu nejuokint biggrin.gif .Vakar kaip kate uoste mano sviestmedi ant ranku, tai klykiau doh.gif biggrin.gif -galvoja maistu daba teps rankas biggrin.gif !
Aciu 4u.gif , butinai taip ir darysiu- pirtis nenusimato artimiausiu metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 21, 12:31)
Aga, svarbiausiai namiskiu nejuokint  biggrin.gif .Vakar kaip kate uoste mano sviestmedi ant ranku, tai klykiau doh.gif  biggrin.gif -galvoja maistu daba teps rankas biggrin.gif !
Aciu 4u.gif  , butinai taip ir darysiu- pirtis nenusimato artimiausiu metu  smile.gif

ir mane mano suo apuosto, patinka smile.gif o kokosu alieju tai dukra "isuosto"-isvalgo, tenka slepti dali kokosu aliejaus smile.gif
kokosu aliejus ne tik, kad dietiskas, jis dar ir musu riebala tirpina:)
ir niam niam koks skanus ant duonos ar bulkutes blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 21, 11:29)
negaliu neikisti savo trigrasio smile.gif
ne viename saltinyje esu skaiciusi pastaba, kad darant sultis, negalima maisyti  to kas auga zemeje su tuo, kas auga ant medziu, krumu. Taigi obuoliu negalima spausti kartu su borokelaiis,nes burokas-zemeje, o obuolys-ant medzio. Buroka galima, su morka, ir kitomis darzovemis, vet ne su medziu , krumu vaisiais.Nzinau ar tai tikrai tesinga, bet rasau, ka esu skaiciusi ne karta. Cia pamastymams smile.gif

ne visai taip smile.gif tik obuolys tinka prie visko, o daugiau jau nereikėtų maišyti. obuolys yra išimtis smile.gif dėl kokių priežasčių - nebepamenu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 01 21, 11:40)
ne visai taip smile.gif tik obuolys tinka prie visko, o daugiau jau nereikėtų maišyti. obuolys yra išimtis smile.gif dėl kokių priežasčių - nebepamenu biggrin.gif

tai visumoj pasiūlytas derinys tinka? g.gif burokas ir morka auga žemėje, o obuolys yra išimtis, net jei ir ant medžio auga g.gif
šiaip labai būt įdomu sužinoti, kas taip pataria g.gif nesu užfiksavusi, gera informacija 4u.gif
Atsakyti