Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Katherina @ 2010 01 21, 01:01)
Tai, kad mes abu sportuojam, kalcį MB geria papildomai... Traškėjimas pas jį, kaip pats sakė, nuo mažens. Man vat, tas tarpkremzlinio skysčio trūkumas ir neduoda ramybės   g.gif  bet kaip jį padidinti... Kažkada vaistinėj klausiau, sakiau, kaip sumažinti trintį tarp sąnarių- tai pasižiūrėjo į mane kaip į durnelę, atseit sąnariuose vandens nėra, išsigalvoju aš... Bet, man atrodo, kad tarp sąnario kremzlės yra skystis, kuris mažina tą trintį, ar tikrai aš nusišneku čia?

tai durna ta vaistininke doh.gif yra papildai,skatinantys tarpkremzlinio skyscio gamyba (tik nezinau kiekjie efektyvus) Tarp kitko, begiojimas ta skysti mazina,iseikvoja,as jau buvau prisizaidusi karta blink.gif prisilaksciau, taip sakant, tai kaip gavau nuogydytojo ikupra, apsiraminau ir perejau prie greito ejimo, kas yra ir efektyviau ir tausoja koju sanarius, bei sirdute. o kalcikoki geriate? kalcigrana ar koki kita? ne visi kalciai isisavinami gerai,daugybe kalciu vaistinese beverciu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 21 sausio 2010 - 00:13
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 21, 01:11)
tai durna ta vaistininke  doh.gif  yra papildai,skatinantys tarpkremzlinio skyscio gamyba (tik nezinau kiekjie efektyvus) Tarp kitko, begiojimas ta skysti mazina,iseikvoja,as jau buvau prisizaidusi karta  blink.gif prisilaksciau, taip sakant, tai kaip gavau nuogydytojo ikupra, apsiraminau ir perejau prie greito ejimo, kas  yra ir efektyviau ir tausoja koju sanarius, bei sirdute. o kalcikoki geriate? kalcigrana ar koki kita? ne visi kalciai isisavinami gerai,daugybe kalciu vaistinese beverciu  schmoll.gif

Geria tuos populiariuosius, nes šitoj vietoj, mano kompetencija maža, tai negaliu nieko geresnio įbrukt jam biggrin.gif Gal patartumėt ką nors? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 20, 18:47)
O nemeginai "gydymas sultimis"??
nemeginai naturaliu, pacios spaustu, sulciu dietos?

QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 20, 19:29)
Tik gaila, kad žalumynai dabar tik parduotuviniai - neprisiauginau, neprisidaiginau pati  ax.gif

šios dvi citatos tinka viena prie kitos, nes ir mano atsakymas toks- sultimis bandžiau valytis, bet faktiškai mane beria viskas, kad pirkta iš parduotuvės (apie citrusus nekalbu- man mirtis doh.gif va čia ir visa bėda- jeigu vegetare norėčiau tapti iš ideologizmo, būtų lengva, bet mėsos atsisakyti lemia sveikata, nes beria daugelis produktų- užtat mano maisto racionas be galo ribotas...pvz iš vaisių galiu valgyti tik obuolį ir bananą (retai)- žiemą...iš daržovių -tik kopūstas, svogūnas, morka- ir tai- savo užaugintas....kartais pomidorą perku...ir tai....žalio beveik negaliu valgyti nieko, nes pastebėjau, kad ir nuo žalio beria, būtina apdoroti (troškinu daugiausia) tas pats ir su žolelėmis- kiek pati iš sėklų susidaiginu- tiek- turėjau baziliką, raudonėlį ax.gif dabar jau nunyko sad.gif taip ir gyvenu...labai blogai, kad nemėgstu kruopų rolleyes.gif
QUOTE(wilike @ 2010 01 20, 18:57)
Aš beveik visur dedu baziliką, labai gerai taip pat padeda virškinimui.
bazilikas ir man patinka, dar mes dažnai naudojam karį (pirktinis), gelsvę ir raudonėlį (savo- džiovintą), o jau petražolės ir krapai wub.gif

Šiaip klausimas- o kam jums tie papildai, jeigu viską galima normaliai kompensuoti maistu? nieko negeriu...o šiaip ir negalėčiau, nes per daugelį metų man išsivystė alerginės reakcijos į daugelį vaistų, papildų doh.gif totali ...kaip aš vadinu tiksinti bomba- čia mano kūnas toks... lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 01 20, 17:49)
Okas per molio vanduo ir silicio vanduo

apie silicio akmenukus ir vandenį jau parašiau, o molio vanduo yra virintas arba filtruotas, arba tas pats silicio vanduo, į kurį iš vakaro įmaišau du šaukštelius balto ventiliuoto molio, skirto gėrimui (pirkau www.nimfali.lt), o ryte tik nubudusi išgeriu. Valgyti galima mažiausiai po pusvalandžio. Čia pati apatinė nuoroda (PDF formato failas) yra apie molio naudą.

QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 20, 17:56)
Valiausi organizmą klizmomis, badavau po savaitę (tik vanduo), pasakysiu atvirai, net urinoterapiją išbandžiau, žoles visokias ir t.t ir man pavyko apmalšinti ligą, jos neužmušiau, bet prasivaliau nuo šlamšot, kurį buvau sukaupusi...pakeičiau mąstymą, mitybą, pradėjau mankštintis, gavau naujos veiklos (vėl mokausi, pakeičiau darbą)...o va birželį vėl nauji pokyčiai wub.gif

kažkaip tikiu, kad pokyčiai pirmiausiai turėjo prasidėti galvoje, taip? Ir ar sunku persilaužti tokiam badavimui pirmą kartą?

kokie džiugūs pokyčiai, super thumbup.gif

QUOTE(saunuole_ @ 2010 01 20, 18:14)

gal tu eisi velniop su savo reklamom?

QUOTE(Nidulia @ 2010 01 20, 18:38)
nuo persalimo: karstas pienas, medus ir saukstelis sio kokosu aliejaus.

Zymiai labiau man patiko Harvis ir Merilina Dajamondai  "Sveikata visam gyvenimui". Principas kaip ir Brego, bet ne taip viskas uzastrinta. Gaila, kad vis pakartotino leidimo nera. Praganiau as sia savo knyga, bet visgi atkapsciau internetini varianta smile.gif

kakavos sviesto čiulpimas labai padeda gerklei, kuri susirgus pasausėja, atsiranda kosulys, sutepamos balso stygos

ar labai didelės apimtis ta knyga? Gal ją įmanoma el.paštu gauti? 4u.gif

QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 20, 19:29)
Tik gaila, kad žalumynai dabar tik parduotuviniai - neprisiauginau, neprisidaiginau pati  ax.gif Bet kitai žiemai pasiruošiu

aš kažkaip kaip tik parduotuvinių labai baidausi doh.gif Kai pamačiau per Gamtos patrulius pernai, kad papūga užlesė salotų ir nugaišo, tai....

mes išvis atsisakėm visų pomidorų ir agurkų šviežių šaltuoju metu - verčiamės su tėvelių žiemai paruoštomis marinuotų daržovių atsargomis iš savo daržo thumbup.gif

QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 20, 19:30)
Nuostabi tema, seniai apie tokią svajojau thumbup.gif

O aš pasidžiaugsiu savo augintiniais - ridikėlių ir bazilikų daigeliais bigsmile.gif

tai kam reikėjo tiek laukt biggrin.gif

juos žemėj reikia daiginti, ar marlės užtenka??? Ir kokios kainos? Nes Biotekos puslapyje jų nėra, arba aš žiūrėti nemoku sad.gif

QUOTE(Hibisco @ 2010 01 20, 19:45)
o veliau kaip prasidejo ziaurus pilvo diegliai,

QUOTE(Nidulia @ 2010 01 20, 23:58)
Celiakija - labai dažna virškinimo trakto liga. Tai pastovus baltymo gliuteno (glitimo), esančio kviečiuose, rugiuose, miežiuose netoleravimas. "

bet greiciausiai bus musu versija,kad po valgi geri misini,taip negalima, nes puvimas ir rugimas vyksta zarnyne.

merginos, žinokit gali būti tiesiog alergija kažkokiai sudedamajai daliai. Man panašiai daigo nuo ruginės duonos, alergija rugiams. Ir kuo mažiau tas grūdas perdirbtas, tuo stipriau pasireiškia.... Hibisco, linkiu tyrimų ir eksperimentų keliu išsiaiškinti, kas galėjo tokią reakciją sukelti, kad nuo nemalonių netikėtumų apsisaugotum ateityje unsure.gif

QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 21, 08:39)
faktiškai mane beria viskas, kad pirkta iš parduotuvės
užtat mano maisto racionas be galo ribotas.

Šiaip klausimas- o kam jums tie papildai, jeigu viską galima normaliai kompensuoti maistu?

o gal galima apytikslį tavo valgiaraštį sužinoti? 4u.gif Gal ką pavyks nusižiūrėti biggrin.gif

nes aš asmeniškai nesu tikra, kad visko gaunu su maistu. Plius, vitaminų gėrimas padeda efektyviai apsisaugoti nuo ligų, peršalimų, išvengėm sėkmingai pirmos gripo bangos smile.gif Ir aš ribota - riešutų, sėklų nuolat ir periodiškai vartoti negaliu, nes beria. Aliejai, spausti iš jų - geriau nepasakosiu, kaip į nosį pasilašinau šaltalankių aliejaus iš vaistinės, pagaminto saulėgrąžų pagrindu doh.gif Jūros gėrybės tik per "šventes", vaisiai irgi tokie man abejotinės vertės parduotuviniai. Dar gerai, kad bent nuo žolių nieko nenutinka.

bet turiu ir perspėti visas, kad nuo vitaminų pertekliaus atsiranda vadinamosios autoimuninės ligos (Cikadelė pataisys, jei nusikalbėsiu blush2.gif ), o tada organizmas ėda pats save, atsiranda įvairių negalavimų, ligų, o stiprinti imuniteto neįmanoma nei su vitaminu C, nei su ežiuole, nei... Žodžiu, trapus be galo reikalas ta mūsų sveikata smile.gif
Atsakyti
Kopusta gali reiskia? mano mama valesi sultimis organizma,ir ja buvo liga prispaudusi.pasiklausiu ka ji i kopustu sultis dar dedavo. kiek pamenu spinatus dar spausdavo, burokelius,morkas, saliera,kazka dar, bet nebepamenu. Gal kazkaprisitaikytum, ka toleruoja tavasis organizmas
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 21, 09:19)
pasiklausiu ka ji i kopustu sultis dar dedavo.

būtų labai šaunu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 10:22)
būtų labai šaunu  4u.gif

o, mergaites domisi, tuomet as visa knygele pas ja pasiskolinsiu ir jums israsysiu receptukus, butent tuos, kuriais mano mama issigyde 4u.gif pas ja buvo ziauriai sunki psoriazes (zvyneline) forma, net profesore sake, kad tokios ziaurios formos dar nemate, vat ir griebesi tada visu valymosi veiksmu. Ir badavimu, ir sulciu dietos. Kiek zinau, kai valaisi sultimis, nelabai ka valgyti galima tomis dienomis:)
Viena tiksliai zinau, kas spinatai pas ja Nr 1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 21 sausio 2010 - 09:32
Nepaprastai idomi tema, skaitau su malonumu, tik pasidalinti patirtimi negaleciau, nes man tai tik pati pradzia...
Saunuoles merginos, kurios dalinates savo patyrimais, viska kruospciai susizymiu i savo uzrasus, butinai pritaikysiu praktikoje.
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 10:18)

ar labai didelės apimtis ta knyga? Gal ją įmanoma el.paštu gauti?  4u.gif

juos žemėj reikia daiginti, ar marlės užtenka??? Ir kokios kainos? Nes Biotekos puslapyje jų nėra, arba aš žiūrėti nemoku sad.gif
merginos, žinokit gali būti tiesiog alergija kažkokiai sudedamajai daliai. Man panašiai daigo nuo ruginės duonos, alergija rugiams. Ir kuo mažiau tas grūdas perdirbtas, tuo stipriau pasireiškia.... Hibisco, linkiu tyrimų ir eksperimentų keliu išsiaiškinti, kas galėjo tokią reakciją sukelti, kad nuo nemalonių netikėtumų apsisaugotum ateityje  unsure.gif

as daigimu tik su marle
del grudu: gali buti ju netoleravimas, bet siuo atveju, as manau, buvo klaidingai misinys geriamas. Gal nelabai aiskiai parasiau, kad negalima nei pries pat maista, nei, juolabiau, pavalgius ji gerti, kadangi pavalgius skrandis maista virskina, o jei uzmetate ant virsaus misinio, gaunasi rugimas ir puvimas, todel atsiranda tokie diegliai. Apskritai pavalgius, negalima jokiu desertu, o labiausiai negalima jokiu vaisiu is karto valgyti, kadangi skrandis ne visa mase is karto virskina, o atskiras grupes, todel virsuje guledamas suvalgytas vaisius, kol sulaukia savo eiles, ima puti ir rugti (skrandyje silta, o vaisiams tik to ir reikia,kad rugimas atsirastu), stai tuomet imakankinti skausmai, spazmai, putimas ir kiti negerumai, iskaitant remens grauzima (refliuksas) Zodziu, labai reikia gerai zinoti valgymo etika ir taisykles, kad nesikankinti:)
Katuk, imeciau tau i el. pastuka
Papildyta:
QUOTE(eja @ 2010 01 21, 10:33)
Nepaprastai idomi tema, skaitau su malonumu, tik pasidalinti patirtimi negaleciau, nes man tai tik pati pradzia...
Saunuoles merginos, kurios dalinates savo patyrimais, viska kruospciai susizymiu i savo uzrasus, butinai pritaikysiu praktikoje.

saunuole smile.gif as taip pat labaiseniai pradejau dometis, rinkau info, rasiausi, zymejausi, meginau ant saves, sekiau pasaulyte vykdomus tyrimus ir ju rezultatus. Labai smagu po to su kitais dalintis savo patirtimi smile.gif
Mano domejimasis prasidejo pries 20 metu, kuomet mane suriesta is skausmo atveze i santariskes,o daktarai niekaipnegalejo nustatyti kas man irliepe guleti su ledo gabalu ant pilvo. po 5 valandupagaliau isveze i operacine, bet as jau to nebepamenu. Po visko pasiemiau medicinos enciklopedija ir ja perskaiciau, nes buvo labai smalsu, ar pagal mano tuometinius simptomus taip jau neimanoma medikams profams nustatyti diagnozes. Pasirodo, su tokiais simptomais tik dvi diagnozes gali buti. Zodziu, vos nenukeliavau ta karta i dausas, va kokie musu medikai.Tada ir nusprendziau, kad nieko nebus, turiu pati viska zinoti, dometis, nes niekaskitas geriau nepasirupins manimi, nei as pati
Atsakyti
Merginos, padėkit 4u.gif kaip gydotės pūslės uždegimą? Įtariu, kad pašalau kojas plikinėdama... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Katherina @ 2010 01 21, 11:11)
Merginos, padėkit  4u.gif  kaip gydotės pūslės uždegimą? Įtariu, kad pašalau kojas plikinėdama...  doh.gif

ar tikrai pusles,ziurek, kad su tais plikinejimais gimdos kaklelio ar kiausidziau uzdegimo neuzsidirbtum. Pas gydytoja nueik, tegulpaziuri, cia tau nejuokai
Atsakyti
Labas rytas!

Vaisinu ciobreliu arbata 4u.gif
user posted image

smile.gif
user posted image

QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 10:18)
apie silicio akmenukus ir vandenį jau parašiau, o molio vanduo yra virintas arba filtruotas, arba tas pats silicio vanduo, į kurį iš vakaro įmaišau du šaukštelius balto ventiliuoto molio, skirto gėrimui (pirkau www.nimfali.lt), o ryte tik nubudusi išgeriu. Valgyti galima mažiausiai po pusvalandžio. Čia pati apatinė nuoroda (PDF formato failas) yra apie molio naudą.
kažkaip tikiu, kad pokyčiai pirmiausiai turėjo prasidėti galvoje, taip? Ir ar sunku persilaužti tokiam badavimui pirmą kartą?

Vakar buvau Droge, buvo smalsu paziureti ne Nimfali ( zinau, kad jis geresnis), bet siaip- rusiska moli.Tai jus man pasakykit- ten buvo 4 rusiu - celiulitui salinti biggrin.gif , veidui, kunui, dar kazkam- o tai kuri galima gerti?? g.gif Ar turi buti kazkoks kitoks?

QUOTE(Katherina @ 2010 01 21, 11:11)
Merginos, padėkit  4u.gif  kaip gydotės pūslės uždegimą? Įtariu, kad pašalau kojas plikinėdama...  doh.gif

Jei nenorit vaistu, nusiperkat petrazoliu, uzsiverdat, istatot koki inda i wc ir sedit , garuojat biggrin.gif - siltai sau. Dar as geriu petrazoles tada- kaip arbata doh.gif - baisu, bet reikia!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 21 sausio 2010 - 10:41