Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

Nuostabi tema, seniai apie tokią svajojau thumbup.gif

QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 01 20, 17:45)
merginos, o gal kam aktualu, kaip svori uzsiaugint?

Girdėjau, kad tam turėtų padėti noni sultys.

O aš pasidžiaugsiu savo augintiniais - ridikėlių ir bazilikų daigeliais bigsmile.gif Prikau Biotekoj, ketinu dar ir daugiau augaliukų išbandyti. Ridikėliai po keturių dienų jau pradėjo lapelius leisti, tai kur didesni, visus suvalgiau per porą prisėdimų, nu tookie skanūs blush2.gif Mažas daigiukas, tikro aštraus ridikėlio skonio, nu super wub.gif Seniai buvo minčių, kad reikėtų pasidomėti, ką ekologiško namie auginti ir valgyti galėčiau. Tai jau patenkinta smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, siame ekologisku prekiu burelyje nusprendziau pasiklausti pagalbos.
Siandien nusipirkau Ekologisku avizu kruopu. Tai pilni grudai, tik nezinau ka su jais daryti ? g.gif galvojau gal tinkami daiginti ? Bet atrodo, kaip cia tiksliau issireiskus, labai sudziuve biggrin.gif tai abejoju ar kas gausis.. Nezinau nei kaip apdoroti, virti mirkyti ir pan, nes jokios instrukcijos ant pakelio nera... gal galit padeti ir patarti ?
Atsakyti
Mano liudna patirtis su Nidulios receptu unsure.gif
Labai pasinesus buvau isbandyti ta zarnyno sluota, viska susipirkau ir pradejau vykdyti pries kelias dienas. Pirmas pora dienu nieko ypatingo nepajutau, o veliau kaip prasidejo ziaurus pilvo diegliai, nezinau kur detis antra para, net i darba norejau neiti siandien. Zodziu, ziauriai viskas issiderino.... Mitybos nepakeiciau, valgiau ta pati, ka visada ir ta pati, ka kiti seimos nariai. Na, itariu, man tiesiog netiko.
Tikiu, kad kitoms viskas gai buti gerai ir sveikinu 4u.gif
Bet perspeju, kad gali visaip sureaguot organizmas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 20, 19:30)
Nuostabi tema, seniai apie tokią svajojau thumbup.gif
Girdėjau, kad tam turėtų padėti noni sultys.

O aš pasidžiaugsiu savo augintiniais - ridikėlių ir bazilikų daigeliais bigsmile.gif Prikau Biotekoj, ketinu dar ir daugiau augaliukų išbandyti. Ridikėliai po keturių dienų jau pradėjo lapelius leisti, tai kur didesni, visus suvalgiau per porą prisėdimų, nu tookie skanūs blush2.gif Mažas daigiukas, tikro aštraus ridikėlio skonio, nu super wub.gif Seniai buvo minčių, kad reikėtų pasidomėti, ką ekologiško namie auginti ir valgyti galėčiau. Tai jau patenkinta smile.gif

Aš irgi labai pamėgau daigelius smile.gif Superiniai man daiginti lęšiai. O dabar bandau grikius susidaiginti.

QUOTE(green_eyes @ 2010 01 20, 19:34)
Sveikos mamytes, siame ekologisku prekiu burelyje nusprendziau pasiklausti pagalbos.
Siandien nusipirkau Ekologisku avizu kruopu. Tai pilni grudai, tik nezinau ka su jais daryti ?  g.gif galvojau gal tinkami daiginti ? Bet atrodo, kaip cia tiksliau issireiskus, labai sudziuve  biggrin.gif  tai abejoju ar kas gausis.. Nezinau nei kaip apdoroti, virti mirkyti ir pan, nes jokios instrukcijos ant pakelio nera... gal galit padeti ir patarti ?

Kruopos neturėtų sudygti g.gif O gal? Aš Velykoms daiginu avižų grūdus, bet jie būna su luobelėmis. O iš avižų galima virti košę, galima valgyti mirkytas (pamirkyti per naktį), galima gamintis avižų pieną. Aprašyta skyrelyje "Raw food - Žalias maistas". Dar kažkas čia yra minėjęs avižų nuovirą, bet aš nežinau, kas tai ir ką su juo daryti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 20, 20:46)
Aš irgi labai pamėgau daigelius smile.gif Superiniai man daiginti lęšiai. O dabar bandau grikius susidaiginti.
Kruopos neturėtų sudygti  g.gif O gal? Aš Velykoms daiginu avižų grūdus, bet jie būna su luobelėmis. O iš avižų galima virti košę, galima valgyti mirkytas (pamirkyti per naktį), galima gamintis avižų pieną. Aprašyta skyrelyje "Raw food - Žalias maistas". Dar kažkas čia yra minėjęs avižų nuovirą, bet aš nežinau, kas tai ir ką su juo daryti  blush2.gif

Avizu nuoviras, toks kaip kisielius, pirmas vaistas skrandziui (opos, zaizdos, gastritai) Gerti pries kiekviena valgyma. Jis apvelia skrandzio sieneles tomis gleivytemis, tada maistas nebedirgina skrandzio sieneliu ir tokiu budu zaizdos ir opos uzsitraukia pakankamai greitai.
Hibisco, ko gero kazkokios seklytes tau putima pilvuko sukelia sad.gif o isgerusi misinio ar pries ji, nevalgai bent pusvalandi? nes jei po valgio greitai geri misinuka, tai puvimas viduriuose gaunasi. o maista derini?kazkasnegerai, nutrauk misini. Gal nepaderinai maisto, galsu mesyte raugintu kopusteliu valgei, arba visiskai nesuderinta maista? Zodziu, kazkurie javai netiko tavo pilvukui, nors pirma karta girdziu tokia reakcija doh.gif
Atsakyti
as katik is gydytojos, tai nudziugino, kad kraujas labai geras ( anksciau hemoglobinas buvo labai zemas) thumbup.gif tai ir be mesos, ir be chemijos sugebejau atstatyt normaliai krauja ax.gif tai issiviriau avizines koses su zalia morkyte wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolphin: 20 sausio 2010 - 20:26
ir dar, nepulkite is karto dideliais kiekiais misinuko gerti, reikia gi pameginti, paziureti kaip organizmas reaguos, po puse sauksto per diena, o ne is karto po du saukstus 2 kart dienoje
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 20, 21:26)
ir dar, nepulkite is karto dideliais kiekiais misinuko gerti, reikia gi pameginti, paziureti kaip organizmas reaguos, po puse sauksto per diena, o ne is karto po du saukstus 2 kart dienoje

Aš tai nežinau, kiek man Jūsų receptas padeda, nes šiaip niekad neturėjau bėdų su viduriais, tai sunku pastebėti, bet tikiu, kad jis valo mano žarnyną nuo toksinų ir [adės man kovoti su bloga odos išvaizda biggrin.gif 4u.gif
Dėl kiaulienos tai pvz.aš ją valgau kartais. Tačiau nežinau kodėl, bet man ji visada labai smirdėjo ir aš, neduok Dieve, jei valgydama pagalvoju apie ją kažką daugiau, viskas- supykina. Nei malti, nei pjaustyti jos negaliu, turiu lipti per save, nes kelia šleikštulį unsure.gif schmoll.gif .
o dabar klausimas, gal žinote, kokių natūralių būdų kaip stiprinti kaulus ir atsikratyti to sąnarių traškėjimo. MB "traškina ir traškina" sąnarius (čiurnas, kelėnus, kaklą)...
Atsakyti
Sveikos ,skaičiau ,skaičiau ...nutariau ir aš prie jūsų prisijungti biggrin.gif 4u.gif
Organizmo šluotą ir aš naudoju ,veikia gerai thumbup.gif
Dar norėčiau apie maisto derinimą daugiau info turėti ,gal žinot,turit ? pasidalintumėt? 4u.gif
Atsakyti
apie maisto derinima nemazai prirasyta ir visgi geriausiai ir aiskiausiai bei paprasciausiai parasyta Harvio ir Merilinos Dajamondų knygoje "Sveikata visam gyvenimui". As turiu persikopinusi i worda, pagalvosiu, kur cia internete patalpinti, kad visoms butu prieinama perskaityti. Labai efektyvus budas numesti nereikalinga svori ir padaryti organizmui paslauga, leidziant jam lengvai dirbti, nekovojant su rugimu ir kitomis musu prikistomis nesamonemis smile.gif Kai ipranti, tai tampa gyvenimo budu,juolabiau,kad atsisakyti nereikia nieko. As dar Atkinsono knyga perskaiciau, tai jo dijetoje yra dalis tiesos, bet perlenkta lazdai vienus vartus
Katherina, kaulus stiprina kalcis, tai zino visi, bet as zinot,kad rukaliai netenka kalcio, kadangi nikotinas istraukia is kaulu kalci. Svarbiau yra didinti kaulu tanki , mase, kad nebutu kaulu isretejimo (osteoporozes), kuris, kuotoliau, tuo ankstesniameamziuje diagnozuojamas sad.gif Kaulu tanki, mase didina sportavimas, vaiksciojimas, tik nebegiokite, begiojimas "sodina" sirdi ir alina, sudevi sanarius.Megejos begioti, norint nukratyti lasinukus,zinokite, kad efektyviau greitas ejimas ir tempimo pratimai (pilates,kalanetika). Katherina,del kaulu traskejimo, privrsk savo MB bent kazkokius pratimus sanariams daryti, juos lavinti ir elastinti reikia, kad netrasketu, sastingis pas ji tai ir traska, o keliuose sakyciau tarpkremzlinio skyscio mazoka,kad trintis traskejima duoda.zodziu, tegul judina sanariukus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 20 sausio 2010 - 23:15
Hibisco, va dar kokios info radau
"Specialios paskirties DR. SCHÄR begliuteniniuose maisto produktuose nėra gliuteno, kviečių krakmolo, laktozės, pieno, kiaušinių, sojos, konservantų.
Celiakija - labai dažna virškinimo trakto liga. Tai pastovus baltymo gliuteno (glitimo), esančio kviečiuose, rugiuose, miežiuose netoleravimas. "

bet greiciausiai bus musu versija,kad po valgi geri misini,taip negalima, nes puvimas ir rugimas vyksta zarnyne.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 21, 00:06)
Katherina, kaulus stiprina kalcis, tai zino visi, bet as  zinot,kad rukaliai netenka kalcio, kadangi nikotinas istraukia is kaulu  kalci. Svarbiau yra didinti kaulu tanki , mase, kad nebutu kaulu isretejimo (osteoporozes), kuris, kuotoliau, tuo ankstesniameamziuje diagnozuojamas sad.gif Kaulu tanki, mase didina sportavimas, vaiksciojimas, tik nebegiokite, begiojimas "sodina" sirdi ir alina, sudevi sanarius.Megejos begioti, norint nukratyti lasinukus,zinokite, kad efektyviau greitas ejimas ir tempimo pratimai (pilates,kalanetika). Katherina,del kaulu traskejimo, privrsk savo MB bent kazkokius pratimus sanariams daryti, juos lavinti ir elastinti reikia, kad netrasketu, sastingis pas ji  tai ir traska, o keliuose sakyciau  tarpkremzlinio skyscio mazoka,kad trintis traskejima duoda.zodziu, tegul  judina sanariukus smile.gif

Tai, kad mes abu sportuojam, kalcį MB geria papildomai... Traškėjimas pas jį, kaip pats sakė, nuo mažens. Man vat, tas tarpkremzlinio skysčio trūkumas ir neduoda ramybės g.gif bet kaip jį padidinti... Kažkada vaistinėj klausiau, sakiau, kaip sumažinti trintį tarp sąnarių- tai pasižiūrėjo į mane kaip į durnelę, atseit sąnariuose vandens nėra, išsigalvoju aš... Bet, man atrodo, kad tarp sąnario kremzlės yra skystis, kuris mažina tą trintį, ar tikrai aš nusišneku čia?
Atsakyti