Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 22:16)
Eisiu tu pumpuru ieskot  biggrin.gif


nepasakiau kad pušų pumpurai tinkami ir nėščioms. Tad jeigu kuri ir abejoja gali drąsiai virti arbatas ir daryti užpilus.

QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 27, 22:57)
Buvau pamirsus apie klevu sirupa - labai skanu. Dar ir agavu tinka smile.gif

o kur to klevų sirupo būna g.gif

Skaičiau apie "ghee" sviestą. Labai įdomu būtų pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 28, 09:25)

o kur to klevų sirupo būna  g.gif 

iki tikrai buna, padeta arba prei uogieniu arba prie visokiu egzotiku kokosu pieno dumbliu lakstu ir pan

noriu nusipirkti nakvisu aliejaus gerimui, koki ir kur geriausia pirkti, kokios kainos? 4u.gif
kaip suprantu kosmetinio pirkti neapsimoka- kiekis labai mazas
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 01 28, 01:02)
as tai medu i sauksteli isidedu ir laizau, o arbata uzsigeriu - gal cia tas ir tureta omeny  ax.gif


aisku smile.gif

QUOTE(Satura @ 2010 01 28, 01:50)
80-82% riebumo svieste yra 80-82% riebalų, 2-4% baltymų ir 14-18% vandens. Kaitinant sviestą, vanduo išgaruoja, o baltymai sudega ir iškrenta ant indo dugno (dėl ko ant paprasto sviesto nerekomenduojama kepti. Sudegę baltymai lieka maiste). Taip atsiskiria gintaro spalvos ir skaidrumo riebalas, ir sviestas išsivalo. „

čia  mirksiukas.gif

mums tai jo ir kvapas, ir skonis superiniai smile.gif Tik lydau jį gerokai trumpiau smile.gif


hm...kol kas nesuzavejo manes tas sviestas
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 28, 09:14)
hm...kol kas nesuzavejo manes tas sviestas


aš lydau kaimišką sviestą ir man jis tikrai turi riešutinį kvapą, bet girdėjau ir vertinimų, kad ne riešutai, o kelis kartus sustiprintas lydyto sūrio kvapas biggrin.gif

man patinka, kad stovi jis ilgai ir yra plačios panaudojimo galimybės - dedam į košes, makaronus paprastus virtus apmaišom. Plius, jis ir kepti gerai - skanus gaunasi varškės apkepas ant jo, kartais ir į keptuvę įmetu, nes kaisdamas neputoja, kaip kad šviežias wink.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 28, 10:14)
aisku smile.gif
hm...kol kas nesuzavejo manes tas sviestas


oi, lydytas sviestas yra gėris... biggrin.gif vis pagalvoju, kad reikėtų pasigaminti, bet vis pritingiu.. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Super tema thumbup.gif
Noriu paklausti Saturos ar kitų perkančių bakterijas, kurgi jas perkate (Vilniuje)?
Atsakyti
Baltvitoje, daugiau nežinau, kur jų būna g.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif kaip visada atėjus daug darbo- kol perskaitau, įsisavinu ax.gif
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 16:08)
O žaliavalgių teoriją žinau, bet ji man neįmanoma verysad.gif 
o kokia čia teorija? viską valgo tik žalią? g.gif
QUOTE(* Stela * @ 2010 01 27, 18:41)
Mane sis visas reikalas taip zavi, pati labai domiuosi, ir stengiuosi  ax.gif Nuo cukraholikes ir paracetamoilio myletojos tapau nenaudojanti cukraus, meciau rukyma, KT, chemija..Dar daug daug reikia eiti, bet kad teisingam kelyje stoviu tai tikrai  rolleyes.gif
mane daugiau sveikata prirėmė, bet kai pagalvoju, jog anksčiau visus skausmus malšindavau savo kokteiliu ax.gif ta prasme vaiistų ir tinktūros ax.gif o pasirodo galima viską kitaip reguliuoti...man dabar taip gaila žmonių, kurie truputį kasir jau tabletės, sirupai ir pan....vyras ant manęs pyksta, kad prikma ir vaiką bandau gydyti homeopatija ir pan. cool.gif
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 20:06)
Dar yra labai specifinis pušų pumpurų sirupas smile.gif Atstoja medų, labai sveika šaltuoju sezonu, sakoma, kad sumaišytas su medumi netgi gydo kvėpavimo takų ligas rolleyes.gif  "Iki" parduoda, man rodos savo "Gurmanų" linijoje jo turi.

o LT yra to sirupo? Ikije? o klevų sirupo? nes aš netoleruoju medaus, man problema kažkuo pakeisti cukrų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 18:21)


Man paprasčiau būtų išvardinti kas man nepriimtina vartoti iš nerafinuotų. Odai gal jie ir tinkami, bet undefined blush2.gif , man tie undefined , o nerafinuoti maistui tikrai ne: undefined , rapsų,undefined , sojų, palmių, medvilnės..


blink.gif o tai kaip tada surpasti, kad, pvz KN, teigia, kad gerai tik nerafinuoti ir tik tokius siulo naudoti kosmetikai? g.gif visai susimaisiau....

na kazka prispaudziau ne taip blush2.gif cia kalba ejo, kad blogai naudot nerafinuotus migdolu, vynuogiu, abrikosu aliejus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diana-Kaunas: 28 sausio 2010 - 09:59
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 28, 09:48)
o klevų sirupo? nes aš netoleruoju medaus, man problema kažkuo pakeisti cukrų cool.gif


klevų sirupo tikrai yra IKI, tik pabrangęs jis - buteliukas apie 20 lt. man brangu gaunasi, nes jeigu jau jo yra namuose, tai ir ant blynų, ir ant ledų dedu, ir paslapčiom sriubteliu vieno blush2.gif labai jau skanu blush2.gif
Atsakyti
Na, medu nulaizyneti nuo shaukstelio man neiseis, nes ash labai nemegstu gryno medaus skonio, mane tiesiog vimdo jei ash viena medu valgyt bandau, nes jis man zhiauriai per saldus, todel galiu tik i arbata detis, tada gerai smile.gif
lydyta sviesta irgi vis svajoju bandyt pasigamint, bet neprisiruoshiu i turgeli kad naminio nusipirkt. Beje mano toj knygutej irgi gerai apie lydyta sviesta atsiliepiama, vel ishtraukele parasysiu:
"Geriausiai organizmas įsisavina pieno riebalus (ypač lydytą sviestą)), blogiausiai avienos lajų. Sviesto, grietinėlės, greitinės užtenka valgyti 2-3 kartus per savaitę, kada iš tikrųjų jaučiame norą. Į košę, bulves geriau pilkime nerafinuotą saulėgražų aliejų. Sviestą geriau vartokime lydytą, nes jame nebelieka kenksmingų priemaišų (lydant sviestą, reikia nugriebti putas ir išmesti, nes jau ir svieste yra cheminių priemaišų), jį organizmas geriau įsisavina. Dėl to, kad valgome daug sviesto ir grietinės su duona, koše ir bulvėmis, sutrinka medžiagų apykaita. Tai pastebima iš atsiradusių juodų ir baltų inkštirų. Laikui bėgant, prasideda kepenų ir tulžies puslės ligos. 50 g grietinės per dieną visiškai pakaks, ir ji nesukels organizme jokių pakitimų."

brangokas tas sirupas aisku, idomu kuraim laikui jo uztenka, reiks uzsukt i IKI pasiziuret smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 28 sausio 2010 - 10:34
Lydytą sveistą galima gaminti ir iš parduotuvinio, nes visos priemaišos yra pašalinamos. Aš kartą turguje nuo moteriškės sviesto nemažą gabalą nusipirkau, maniau išsilydysiu. Vos tik pradėjau šildyt, tai toks specifinis kvapas pradėjo sklisti, kad net bloga pasidarė.. Viską išmečiau lauk.. Nuo to laiko lydau tik parduotuvinį... rolleyes.gif
Atsakyti