Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(rytorasa @ 2010 01 27, 21:04)
sveika atvykusi...  biggrin.gif  4u.gif  Čia labai tinka patarlė -"Kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių "..  biggrin.gif

QUOTE(violence @ 2010 01 27, 21:11)
lotuliukas.gif  thumbup.gif sveika  4u.gif
Mano situacija buvo kone vienoda  mirksiukas.gif maniau jau mes tai jau taaaip sveikai mintam, kad ne vienam dar mokytis biggrin.gif


zinokit, tikrai net susinervinau gatavai visam vakarui, koki bruda kisu ne tik i savo bet ir vaiku organizma doh.gif Tai ko stebetis is senyvu moteriskiu perkancu tuose paciuose turguose rafinuota rapsu alieju, jei cia moteriske su internetu panoseje ir turinti issilavinima ta pati tik kazkodel bangesni perka doh.gif

O ka manot apie NORDIC avizinius dribsnius? Zinau, kad ne eko produktas, bet raso jog be koncervantu, dazikliu ir pan.? Jau gal pora metu pati tik siuos dribsnius valgau pusryciam, mazajai irgi siuos duodu, tik va MB ir sunus "nepersilauzia" ir koses ignoruoja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(* Stela * @ 2010 01 27, 20:40)
Stai si  4u.gif
Dar labai tinka klevu sirupas, kaip tik zadu nusipirkti, nes medus pabodo, cukraus visai nevartoju, kazkoks nebeskanus man jis  schmoll.gif ir sokolada stengiuosi valgyti tik nuo 75% tai to saldumo kazkaip uztenka gyvenime  biggrin.gif


Aciu 4u.gif
Buvau pamirsus apie klevu sirupa - labai skanu. Dar ir agavu tinka smile.gif
Atsakyti
Zinau kad i karsta arbata netinka det medu, tai palaukiu biskiuka kol ataush tada dedu, bet gal kartais ir i per karshta per nekantruma isidedu.. kazi kaip tuos 47 laipsnius pamatuot g.gif
o apie sirupus nesu girdejus kad pilt i arbata, reiks gal pabandyt, tik idomu ar patiks, kazi koks chia skonis isipylus i ciobreliu ar melisu arbata klevu arba pushu sirupo ax.gif
O ish ko juos gamina, ta prasme kokiu budu jie saldus pasidaro ish pushu arba klevu?
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 21:06)
Žinok, labai skirtingi duomenys literatūroje, kaip greit galima susipainioti ir nebežinoti kuo tikėti doh.gif Dėl kai kurių aliejų, tai tas dūmų taškas, kaip konstanta, visur nurodoma vienodai arba jau bent tie nukrypimai neženklūs..na bet yra aliejų, kur nesuprasi  doh.gif 

Alyvų aliejaus čia neblogai, kiek pamenu iš atminties blush2.gif : http://www.oliveoils...smoke_point.htm

Pvz. ką rašo lietuviškai: http://www.sveikas.l...ugalini-alieju/


Aciukas, reiks analizuotis. Kaip tik maistini termometra nusipirkau, mazu reiks ir alieju matuoti g.gif Ot uzsiemimas lotuliukas.gif
Atsakyti
O ash dabar uzsipyliaus nuo palanges nuskintas melisas puodelyje, medaus shaukshta pasidejau shalia lauksiu kol ataush bet kaip man tuos 47 laipsnius suprast kad jau neisivazduoju lotuliukas.gif
Atsakyti
as tai medu nugerineju, niekada nededu tiesiai i arbatas. Seniai zinau, kad karstame skystyje naudingosios medaus dalys zusta ir teisingiausia sergant, ar siaip medu naudoti butent nugerinejant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijone: 27 sausio 2010 - 22:18
QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 27, 21:36)

Vyras siandien nupirko baltojo eko cukraus - 9 lt uz 1 kg sumokejo. Bet rafinuotas.
Geresnis tik tiek, kad be pesticidu uzaugintas.


O čia tikriausiai tas Dansko S? Mane subiesino užrašas, kad cukranendrės ravimos ir nurenkamos tradiciniais būdais. Tai kaip tai suprasti? Apdorojamos kažkaip, kad neaugtų piktžolės? Žodžiu, neperku aš to cukraus. Tenkinamės paprastu rudu.


QUOTE(Hibisco @ 2010 01 27, 21:37)
Sveikos mitybos ismanytojos,  4u.gif ka manote apie kosiu (grikiu, avizu) valgyma vakarienei?? Galvoju, ar ne per daug energingas valgis, skaitomas pusrytiniu, bet man labai patinka ir skrandzio neapsunkina ir ryte akys sviesios buna...  thumbup.gif


Na, čia žiūrint, kad jūs tą vakarienę valgote. Jei prieš pat einant miegoti, tai gal ir sunkokas maistas, o jei kokios 2-3 valandos iki miego, manau, nekenkia smile.gif

QUOTE(Vijone @ 2010 01 27, 22:17)
as tai medu nugerineju, niekada nededu tiesiai i arbatas. Seniai zinau, kad karstame skystyje naudingosios medaus dalys zusta ir teisingiausia sergant, ar siaip medu naudoti butent nugerinejant.


Man šitas būdas irgi yra pats pačiausias. Nors šiaip arbatos saldžios negeriu, bet kartais visai smagu pasmaguriauti.

Beje, kažkur labai toli rašėte apie duoną. Tai viena siš patikimiausių būdų atskirti, ar duona yra kepta su mielėmis, ar su raugu yra pažiūrėti, kaip greitai ji supelyja. Jei tikrai su raugu, galima laikyti savaitę, dvi ir net ilgiau - duona apdžiūva, bet nepelyja, nebent labai jau geros sąlygos pelėsiui veistis namie (drėgna).

Aš irgi ne viską perku eko. Druska, cukrus, visokie majonezai pas mus lieka už borto. Majonezą praktiškai valgo tik vyras (aš neypatingai mėgstu, o vaikams ir per prievartą neįkiši), tai jam visiškai dzin, turbūt manęs nė nesuprastų, kodėl tokius pinigus leidžiu. Košes perkam eko Ustukių malūno, ryžius - kol kas ne eko. Pieno produktus - eko iš ūkininkų turgelio (su sertifikatu). Mėsą perku itin retai, nes jos nevalgau, o šeimyną mėsa pamaitina mano anyta smile.gif Tai jei perku - Tymo turguje. Nežinau, ar jie turi sertifikatą, bet bent jau ne iš milžiniškų fermų. Kiaušinius perku eko. Daržoves - eko Tatulos mugėse, nors tų atvežtinių paprikų pomidorų, agurkų kartais irgi nusiperkame. Retai, bet būna. Duoną perku eko, ji nepelyja ir šiaip skani. Žodžiu, stengiuosi daugiau eko, bet jei neišeina, nesižudau. Kol kas smile.gif O vėliau gali būti visko smile.gif
Atsakyti
Žiogelis, o kur eko kiausinius perkate? Antakalnyhe ar yra daugiau vietu kur juos galima rasti?
Atsakyti
O kaip ta medu nugerinejat??
Dar norejau paklausinet apie gi ar kaip ten jis sviesta ...vartojat toki?
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 28, 00:34)
Dar norejau paklausinet apie gi ar kaip ten jis sviesta ...vartojat toki?

Ghi sviestą naudoju kartais kepimui. bet man asmeniškai jo kvapas nėra malonus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 28, 00:34)
O kaip ta medu nugerinejat??
Dar norejau paklausinet apie gi ar kaip ten jis sviesta ...vartojat toki?


as tai medu i sauksteli isidedu ir laizau, o arbata uzsigeriu - gal cia tas ir tureta omeny ax.gif

ghi viena kart pasidariau indeli, suvalgiau ir kol kas nera noro kartoti blush2.gif o kuom jis toks geresnis uz paprasta sviesta ydomu (be to, kad turi specifini skoni ir ilgai stovi g.gif)...nes man ir paprastas sviestas skanu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 23:34)
Dar norejau paklausinet apie gi ar kaip ten jis sviesta ...vartojat toki?



QUOTE(tokia rami @ 2010 01 27, 23:48)
Ghi sviestą naudoju kartais kepimui. bet man asmeniškai jo kvapas nėra malonus  unsure.gif



QUOTE(truth @ 2010 01 28, 01:02)
o kuom jis toks geresnis uz paprasta sviesta ydomu (be to, kad turi specifini skoni ir ilgai stovi  g.gif).


80-82% riebumo svieste yra 80-82% riebalų, 2-4% baltymų ir 14-18% vandens. Kaitinant sviestą, vanduo išgaruoja, o baltymai sudega ir iškrenta ant indo dugno (dėl ko ant paprasto sviesto nerekomenduojama kepti. Sudegę baltymai lieka maiste). Taip atsiskiria gintaro spalvos ir skaidrumo riebalas, ir sviestas išsivalo. „

čia mirksiukas.gif

mums tai jo ir kvapas, ir skonis superiniai smile.gif Tik lydau jį gerokai trumpiau smile.gif
Atsakyti