QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 27, 21:36)
Vyras siandien nupirko baltojo eko cukraus - 9 lt uz 1 kg sumokejo. Bet rafinuotas.
Geresnis tik tiek, kad be pesticidu uzaugintas.
O čia tikriausiai tas Dansko S? Mane subiesino užrašas, kad cukranendrės ravimos ir nurenkamos tradiciniais būdais. Tai kaip tai suprasti? Apdorojamos kažkaip, kad neaugtų piktžolės? Žodžiu, neperku aš to cukraus. Tenkinamės paprastu rudu.
QUOTE(Hibisco @ 2010 01 27, 21:37)
Sveikos mitybos ismanytojos,
ka manote apie kosiu (grikiu, avizu) valgyma vakarienei?? Galvoju, ar ne per daug energingas valgis, skaitomas pusrytiniu, bet man labai patinka ir skrandzio neapsunkina ir ryte akys sviesios buna...
Na, čia žiūrint, kad jūs tą vakarienę valgote. Jei prieš pat einant miegoti, tai gal ir sunkokas maistas, o jei kokios 2-3 valandos iki miego, manau, nekenkia
QUOTE(Vijone @ 2010 01 27, 22:17)
as tai medu nugerineju, niekada nededu tiesiai i arbatas. Seniai zinau, kad karstame skystyje naudingosios medaus dalys zusta ir teisingiausia sergant, ar siaip medu naudoti butent nugerinejant.
Man šitas būdas irgi yra pats pačiausias. Nors šiaip arbatos saldžios negeriu, bet kartais visai smagu pasmaguriauti.
Beje, kažkur labai toli rašėte apie duoną. Tai viena siš patikimiausių būdų atskirti, ar duona yra kepta su mielėmis, ar su raugu yra pažiūrėti, kaip greitai ji supelyja. Jei tikrai su raugu, galima laikyti savaitę, dvi ir net ilgiau - duona apdžiūva, bet nepelyja, nebent labai jau geros sąlygos pelėsiui veistis namie (drėgna).
Aš irgi ne viską perku eko. Druska, cukrus, visokie majonezai pas mus lieka už borto. Majonezą praktiškai valgo tik vyras (aš neypatingai mėgstu, o vaikams ir per prievartą neįkiši), tai jam visiškai dzin, turbūt manęs nė nesuprastų, kodėl tokius pinigus leidžiu. Košes perkam eko Ustukių malūno, ryžius - kol kas ne eko. Pieno produktus - eko iš ūkininkų turgelio (su sertifikatu). Mėsą perku itin retai, nes jos nevalgau, o šeimyną mėsa pamaitina mano anyta
Tai jei perku - Tymo turguje. Nežinau, ar jie turi sertifikatą, bet bent jau ne iš milžiniškų fermų. Kiaušinius perku eko. Daržoves - eko Tatulos mugėse, nors tų atvežtinių paprikų pomidorų, agurkų kartais irgi nusiperkame. Retai, bet būna. Duoną perku eko, ji nepelyja ir šiaip skani. Žodžiu, stengiuosi daugiau eko, bet jei neišeina, nesižudau. Kol kas
O vėliau gali būti visko