Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 21:06)
Dar yra labai specifinis pušų pumpurų sirupas smile.gif Atstoja medų, labai sveika šaltuoju sezonu, sakoma, kad sumaišytas su medumi netgi gydo kvėpavimo takų ligas rolleyes.gif  "Iki" parduoda, man rodos savo "Gurmanų" linijoje jo turi.

pušų pumpurai net nuo plaučių uždegimo tinka, nuo astmos. Mes visad geriam kai kosulys puola
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 27, 20:42)
pušų pumpurai net nuo plaučių uždegimo tinka, nuo astmos. Mes visad geriam kai kosulys puola

O geras bigsmile.gif

Aš LT buvau nemačiusi, bet visai nesenai nusipirkau stiklainiuką, rašo, kad tai kaip medus su specifiniu miško kvapu biggrin.gif Taip ir vadinasi 'pušų pumpurų sirupas'. Toks nedidukas stiklainiukas, kaip uogienės, palačiakaklis, ir tokiu 'bobutišku' būdu, kvarbatkuotu popierėliu ar tai medžiagėle aprištas... reiktų lentynoje eit pažiūrėt ir traukt jau vartoti..nusipirkau ir pasidėjau smile.gif
Atsakyti
kaip gerai, kad ilindau smalsumo vedina i sia tema. Jauciausi savo seimyna maitinanti pakankama sveikai, jei dabar isvis tas zodis man tinka doh.gif Isemiau visokioa Vegetas, Galinas ir kt. dirbtinius priedus, nevartojam pusfabrikaciu, neperku gyvulines kilmes riebalu, perejau prie Alyvu aliejaus i salotas veitoj grietines ir dar siek tiek pokyciu sveikesnes mitybos link...O pasirodo, kad cia tik lasas juroje doh.gif Va nubegau pasiziureti koki alieju kepinui naudojam, vis dziaugiausi kad perku ta "geresni" - brangesni po 5 ar 6lt., kai kitos seimininkes Brolio ir pan., pamaciau kad mano rafinuotas blink.gif ir vienas butelis dar net rafinuotas rapsu, ciut nenugriuvau unsure.gif Pasirodo man dar mokytis ir mokytis...
Atsakyti
QUOTE(Vijone @ 2010 01 27, 21:51)
kaip gerai, kad ilindau smalsumo vedina i sia tema. Jauciausi savo seimyna maitinanti pakankama sveikai, jei dabar isvis tas zodis man tinka doh.gif Isemiau visokioa Vegetas, Galinas ir kt. dirbtinius priedus, nevartojam pusfabrikaciu, neperku gyvulines kilmes riebalu, perejau prie Alyvu aliejaus i salotas veitoj grietines ir dar siek tiek pokyciu sveikesnes mitybos link...O pasirodo, kad cia tik lasas juroje doh.gif Va nubegau pasiziureti koki alieju kepinui naudojam, vis dziaugiausi kad perku ta "geresni" - brangesni po 5 ar 6lt., kai kitos seimininkes Brolio ir pan., pamaciau kad mano rafinuotas  blink.gif  ir vienas butelis dar net rafinuotas rapsu, ciut nenugriuvau unsure.gif Pasirodo man dar mokytis ir mokytis...

sveika atvykusi... biggrin.gif 4u.gif Čia labai tinka patarlė -"Kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių ".. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijone @ 2010 01 27, 20:51)
kaip gerai, kad ilindau smalsumo vedina i sia tema.

lotuliukas.gif thumbup.gif sveika 4u.gif
Mano situacija buvo kone vienoda mirksiukas.gif maniau jau mes tai jau taaaip sveikai mintam, kad ne vienam dar mokytis biggrin.gif ir štai vieną dieną baigės veido kremas, galvoju, na pažiūrėsiu ką merginos naudoja, gal kokį stebuklingą rasiu biggrin.gif radau... ir ne tik kremą ir vis dar ieškau, metai laiko lotuliukas.gif
Atsakyti
Eisiu tu pumpuru ieskot biggrin.gif

Rasma, pasakyk ka nors gero\blogo apie plautas morkas
Atsakyti
Rasma, apie aliejus noriu taves paklaust 4u.gif
Ar nerafinuotu alieju (nakvisu, agurkliu, moliugu ir pan.) yra zalingas, nes turi nuodingu medziagu? g.gif Ar cia tik apie kepima eina kalba?
Atsakyti
QUOTE(Hibisco @ 2010 01 27, 21:29)
Rasma, apie aliejus noriu taves paklaust  4u.gif
Ar nerafinuotu alieju (nakvisu, agurkliu, moliugu ir pan.) yra zalingas, nes turi nuodingu medziagu? g.gif Ar cia tik apie kepima eina kalba?

nors ne manęs klausi, bet jaučiu pareigą nuraminti 4u.gif Ėjo kalba apie tuos (pasiskaityk, kas anksčiau rašyta), kad kai kurie neapdoroti aliejai būtų nuodingi. Betgi didžioji dauguma, tarp jų ir tavo išvardinti kaip tik yra neapdoroti sveiki ir naudingi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 27, 21:32)
nors ne manęs klausi, bet jaučiu pareigą nuraminti  4u.gif Ėjo kalba apie tuos (pasiskaityk, kas anksčiau rašyta), kad kai kurie neapdoroti aliejai būtų nuodingi. Betgi didžioji dauguma, tarp jų ir tavo išvardinti kaip tik yra neapdoroti sveiki ir naudingi wink.gif

Aciu Satura 4u.gif
As viska nuo pradziu skaiciau, bet kazkaip nesupratau iki galo, apie kuriuos cia kalbama... unsure.gif Reikes tuomet dar patyrineti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 27, 19:51)
o i arbata mes vietoj cukraus visada medu dedam, cukru tik i kava dedu, bet paprasta, balta... niekaip man nekyla ranka parduotuvej uz 0,5 kg rudo cukraus 6 lt su centais atiduot, nusipirkau tik i darba kubeliais.

O medu i atvesusia arbata naudojate? Klausiu todel, kad ir draugu tarpe atsiranda nezinanciu, kad virs 47 laipsniu medus tampa tik saldikliu...

Mes tik rudaji benaudojam. Bet susimasciau - kuo rudas cukrus geresnis uz balta? Tik tuo, kad nerafinuotas? Bet juk cukrus ir taip bevertis g.gif Tai koks skirtumas? Ar as klystu? Gal geriau berzu sulos cukru naudot - bent dantims nekenkia, netgi juos apsaugo. Uztat kaina proporcingai uzkelta biggrin.gif
Vyras siandien nupirko baltojo eko cukraus - 9 lt uz 1 kg sumokejo. Bet rafinuotas.
Geresnis tik tiek, kad be pesticidu uzaugintas.
Atsakyti
Sveikos mitybos ismanytojos, 4u.gif ka manote apie kosiu (grikiu, avizu) valgyma vakarienei?? Galvoju, ar ne per daug energingas valgis, skaitomas pusrytiniu, bet man labai patinka ir skrandzio neapsunkina ir ryte akys sviesios buna... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2010 01 27, 18:25)
thumbup.gif nemažai  SP užtepėlių išragavę. Dabar ypač skanauju cukrinių runkelių sirupą ir migdolų sviestą, dar kepintų sezamų. Juose gausu magnio, man šiuo  nestuke.gif tikrai gelbsti. Negeriu susintetinto magnio smile.gif

Saunuole, as geriau.... blush2.gif O sezamo seklos - geris, jose ir gelezies labai daug. Tik reikia jas sumalti, norint, kad organizmas jas isisavintu, antraip veiks kaip zarnyno 'sluota'. Tas pats pasakytina ir apie linu semenis - jei norit suvirskinti tai, kad yra seklu viduje, reikia pradzioje kavamale jas permalti, nes nei skrandis, nei zarnos 'dantuku' neturi biggrin.gif

QUOTE(violence @ 2010 01 27, 18:25)
kaunietės   ploja.gif ar žinote kur pas mus yra pirkti tų bakterijų?  unsure.gif jogurtui gaminti...

Man irgi idomu, tik kur ju gauti Vilniuje? g.gif Paprastos, kad ir Yogurt bakterijos, kaip suprantu, netinka? 4u.gif
Atsakyti