Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(* Stela * @ 2010 01 27, 19:41)
Esu skaiciusi knyga apie cukraus priklausomybe, joje cukrus prilyginamas kokaino priklausomybei, kadangi taip pat sukelia serotonino padidejima smegenyse  4u.gif

Kazka panasaus ir as esu skaiciusi, butent apie tai, kokios chemines reakcijos vyksta organizme, kokie hormonai gaminasi, suvalgius saldumynu ir pan.
Gal galima knygos pavadinima? Idomu butu plest zinias... 4u.gif
Atsakyti
Joo, ash irgi per pastaruosius du metus lb pasikeiciau irgi meciau rukyt, chemija, vaistus, nebedazau plauku, kosmetika tik naturalia naudoju, labai pakeiciau mitybos iprocius lotuliukas.gif

o i arbata mes vietoj cukraus visada medu dedam, cukru tik i kava dedu, bet paprasta, balta... niekaip man nekyla ranka parduotuvej uz 0,5 kg rudo cukraus 6 lt su centais atiduot, nusipirkau tik i darba kubeliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 27 sausio 2010 - 18:54
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 18:41)

Galėsiu, tik vėliau, vėlai vakare, jei nesupyksit, nes čia man jau visą paskaitą reiktų parašyti, o kaip tik tėtis ir vyras grįžo.

Čia labai suplakta į vieną..o reiktų pradėti nuo rafinavimo rūšių ir tik tada pereinant prie technologinių procesų. Ne visi technologiniai procesai ir suminėti. Ir ne vien geriečiai rafinavimo metu nukenčia. Lazda turi du galus..čia aprašomas vienas jos galas smile.gif

tiek to, nebegaiškit savo brangaus laiko... 4u.gif Matau, kad jūs į visa tai žvelgiat iš kito taško... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2010 01 27, 17:45)
Gal galite plačiau apie greitpuodį  blush2.gif

Vitaminai, veikiami slegio, greitai zuva. Priesingai nei teigiama reklamoje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 27, 18:21)
Retas atvejis kada perku, bet vat nesenai teko- mirk griuk reikejo morku, o jau geri  biggrin.gif  skyreliai nedirbo, tai pirkau Maximoje Eko plautas- Estu pakavimo, su visais zenklais ir t.t. Bet siaip jau nusiplaunu pati...
Negirdejau, kad formalinu plauna.O kam juo plauti? g.gif  Vandeniu kuo puikiausiai nusiplauna...

Nu manau tam, kad ilgiau graziai atrodytu
ale cia is serijos kazkur girdejau...taip, kad galvos neguldyciau uz tokia tiesa....bet vis tiem plautu morku nemegstu pirkt

Sakykit ka jus manot apie homosanitus psl, jis jum patikimas atrodo?
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 27, 17:47)
Kazka panasaus ir as esu skaiciusi, butent apie tai, kokios chemines reakcijos vyksta organizme, kokie hormonai gaminasi, suvalgius saldumynu ir pan.
Gal galima knygos pavadinima? Idomu butu plest zinias... 4u.gif

Stai si 4u.gif

QUOTE(Keretoja @ 2010 01 27, 17:51)

o i arbata mes vietoj cukraus visada medu dedam, cukru tik i kava dedu, bet paprasta, balta... niekaip man nekyla ranka parduotuvej uz 0,5 kg rudo cukraus 6 lt su centais atiduot, nusipirkau tik i darba kubeliais.

Dar labai tinka klevu sirupas, kaip tik zadu nusipirkti, nes medus pabodo, cukraus visai nevartoju, kazkoks nebeskanus man jis schmoll.gif ir sokolada stengiuosi valgyti tik nuo 75% tai to saldumo kazkaip uztenka gyvenime biggrin.gif
Atsakyti
Aha, vyras mano shokolada megsta butent kokiu 80 pr., o ash tai negaliu man jis toks kartus tiesiog spjaut noris lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 27, 19:14)
tiek to, nebegaiškit savo brangaus laiko...  4u.gif Matau, kad jūs į visa tai žvelgiat iš kito taško...  ax.gif

blink.gif
Įdomu iš kokio? g.gif

Na, aš tikrai ne iš rypaujančių filosofinėmis temomis ax.gif Ir man, ten kur maistas, mistikos nėra smile.gif
Papildyta:
QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 27, 18:40)
Dumu taska buvau uzejus kazkada internete, bet ta saltini palaikiau nepatikimu, tad nebesigilinau. Reikia dar pasigilinti. Keista, kad kai kurie autoriai rekomenduoja tik alyvuogiu alieju ir kokosa bet kokiam kaitinimui g.gif

Žinok, labai skirtingi duomenys literatūroje, kaip greit galima susipainioti ir nebežinoti kuo tikėti doh.gif Dėl kai kurių aliejų, tai tas dūmų taškas, kaip konstanta, visur nurodoma vienodai arba jau bent tie nukrypimai neženklūs..na bet yra aliejų, kur nesuprasi doh.gif

Alyvų aliejaus čia neblogai, kiek pamenu iš atminties blush2.gif : http://www.oliveoils...smoke_point.htm

Pvz. ką rašo lietuviškai: http://www.sveikas.l...ugalini-alieju/
Papildyta:
QUOTE(* Stela * @ 2010 01 27, 19:40)
Dar labai tinka klevu sirupas, kaip tik zadu nusipirkti, nes medus pabodo

Dar yra labai specifinis pušų pumpurų sirupas smile.gif Atstoja medų, labai sveika šaltuoju sezonu, sakoma, kad sumaišytas su medumi netgi gydo kvėpavimo takų ligas rolleyes.gif "Iki" parduoda, man rodos savo "Gurmanų" linijoje jo turi.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 21:06)

Dar yra labai specifinis pušų pumpurų sirupas smile.gif Atstoja medų, labai sveika šaltuoju sezonu, sakoma, kad sumaišytas su medumi netgi gydo kvėpavimo takų ligas rolleyes.gif  "Iki" parduoda, man rodos savo "Gurmanų" linijoje jo turi.

O klevų ar pušų sirupus galima dėti į karštuosius gėrimus? bigsmile.gif
Nes cukraus,kad ir rudojo daug nesinori, medaus matau,kad jau per daug naudoju, laikas keisti.Nors dabar net nesaldinu arbatų ir gerai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Manija69 @ 2010 01 27, 19:19)
Nes cukraus,kad ir rudojo daug nesinori, medaus matau,kad jau per daug naudoju, laikas keisti.Nors dabar net nesaldinu arbatų ir gerai. biggrin.gif

kodel ne.
pusu nebandzius, bet klevu sirupo tai mes daug naudojam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Manija69 @ 2010 01 27, 20:19)

Aš manau, kad bet kokius produktus, kurie turi daug biologiškai aktyvių medžiagų geriau dėti ne į verdantį vandenį. Kaip ir arbatą plikyti ne verdančiu vandeniu, o užvirus ir nukėlus arbatinuką nors porą min. palaikyti dar nepilant tiesiai ant arbatžolių..
Medus išvis aukštos t-ros nepakelia, sirupuose nėra tokių jautrių t-rai medžiagų, bet vis vien, geriau jau dėti į vėsesnį gėrimą, tada ir skonis 'autentiškesnis'
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 21:06)
blink.gif
Įdomu iš kokio? g.gif

Na, aš tikrai ne iš rypaujančių filosofinėmis temomis ax.gif Ir man, ten kur maistas, mistikos nėra smile.gif

na, mistikos ir aš čia neįžvelgiu... rolleyes.gif Tiek to... 4u.gif
Atsakyti