Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 27, 15:14)
Neseniai atradau SP 2 rusiu uztepeles: :

thumbup.gif nemažai SP užtepėlių išragavę. Dabar ypač skanauju cukrinių runkelių sirupą ir migdolų sviestą, dar kepintų sezamų. Juose gausu magnio, man šiuo nestuke.gif tikrai gelbsti. Negeriu susintetinto magnio smile.gif

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 27, 15:25)
yra kitu dalyku, ne tik prekes kaina...

drinks_cheers.gif aš vyrui nuolat argumentuoju savo šį pasirinkimą, kad sveikata daugiau kainuos nei tie pinigėliai sutaupyti valgant prastą maistą smile.gif vat tam žmogui bile skrandis neburzgia, o ką valgyt nelabai ir rūpi smile.gif

QUOTE(wilike @ 2010 01 27, 16:57)
Nesu as nuprotejus del ekologisko maisto, manau visur turi buti saikas.

nemanau, kad tai nuprotėjimas schmoll.gif elementarus rūpinimasis savo ir šalia esančių gerove bei sveikata 4u.gif ką turime brangiau?

QUOTE(Keretoja @ 2010 01 27, 17:13)
jo reik ir man kanors eit pagamint, jau valgyt ziauriai noris, vyras turbut irgi praalko bet tyli kolkas  :

aha reik biggrin.gif bet smegenai neleidžia biggrin.gif
na kalakuto kepsniukai paruošti, dabar galvojat noriu juos kepti ant savo to rafinuoto berods saulėgrąžų aliejaus? lotuliukas.gif
Papildyta:
kaunietės ploja.gif ar žinote kur pas mus yra pirkti tų bakterijų? unsure.gif jogurtui gaminti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo violence: 27 sausio 2010 - 17:23
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 27, 17:39)
Negaliu dabar nuskanuot tai nepatingesiu, nurasysiu biski kas pas mane toj knygutei apie aliejus ir kitus riebalus parasyta smile.gif

"Neprisotintieji riebalai yra augaliniai riebalai. Iš jų geriausi yra alyvų (magiškas aliejus, naikina cholesteriną), saulėgražų, sojos aliejus. Nevartokite arachiso, medvilnės, rapso aliejaus. Tai techninis aliejus. Venkite rafinuoto dezodoruoto, hidruoto aliejaus.
Rafinuotas (apdorotas šarmu, kad būtų pašalintos, deja, labai vertingos, kaip visada paaiškėjo pavėluotai, laisvosios rugštys), dezodoruotas (apdorotas vakume stipriais garais, kad būtų pašalintos kvapiosios medžiagos, irgi reikalingos organizmui), hidruotas (apdorotas karštu vandeniu ar garais, kad būtų pašalinti fosfatai, baltymų ir gleivių likučiai - vertingi biologiškai aktyvūs junginiai) aliejus padeda augti vėžio ląstelėms. Ir vėl neapgalvotai švariname, bereikalingai dirbame, veltui išmetame pinigus ir... vėl darome viską, kad žmogui būtų blogiau. Jeigu žmogus dirba intensyviai, jam užtenka per dieną 80-100 gr riebalų. Visiems kitiems užtenka 20-30 g, užtektų, būtų net idealu 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus ir įvairių riešutų. Nepamirškite kad pats organizmas sugeba pasigaminti prisotintuosius riebalus iš baltymų ir angliavandenių.
Bet ypač reikalingas mums augalinis aliejus, nes jo reikia ląstelių membranoms pasigaminti bei kitoms reikmėms.
Dar yra dirbtiniai riebalai-margarinas, dirbtinis aliejus ir kulinariniai riebalai. Bijokite jų kaip velnias kryžiaus. Maistui šitie produktai visai netinka. 90 proc. komercinių produktų pagaminti naudojant hidrogenezuotus (visapusiškai išvalytus) riebalus. Juos organizmas gali įsisavinti tik prie 150 laipsiu C. Juose yra cheminių priemaišų, kad sustingtų. Šios riebiosiots rugštys susikaupia širdyje. Apskritai, jeigu jūs nesate abejingi savo sveikatai, nevartokite dirbtinių riebalų."

Štai tokia ištraukėlė, bet apskritai šioje knyguteje yra daug idomumu apie visus maisto prduktus smile.gif


Rasma, gal pakometuotumėt paryškintus sakinius?
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 17:12)
Ai tiesa dar norejau apie miltus...kazkada buvo kalba, kad juos 'megsta' grybeliai, o jie isskiria toksinus...kazkaip mane labai skeptiskai pries eko miltus nuteike tie toksinai...


O kur tie toksinai dinsgta ne ekologiškuose miltuose, riešutuose, kruopose? Ar čia tik ekologiškų produktų problema? g.gif biggrin.gif
jei jie yra, tai jų gali būti tiek eko, tiek ne eko cool.gif
Apie mikotoksinus (kaip aflatoksinai, fusariotoksinai, zearalenonai, ochratoksinai ir kt), kuriuos produkuoje pelėsiniai grybeliai - atskira kalba.
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 17:14)
O dziovintu vaisius retai pirkdavau, o dabar visai nepirksiu

Ot tai tau..

QUOTE(rytorasa @ 2010 01 27, 17:16)
1) Jūs tuo tikra?  
2) vaje, kaip žmonės nuvažiavę į lankas.. O kam iš   š. daryti valgomą, jeigu aplink tokia gausa ne  š.  ? Kodėl nepakanka saulėgrąžų, alyvuogių, sėmenų ir pan. aliejų, kurie yra ne š., kurių nereikia chemiškai apdorot ir padaryt beverčiais?
3) tai ir naudokim juos kuro, tepalų  gamybai..
4) aš ir neieškau tokių "ypatingų", kurių chemiškai neapdirbtų net negalima maistui naudoti.

1) kad rafinavimo proceso metu nelieka tų toksinių medžiagų, kurios yra žaliame aliejuje? Tikra. Jei jūs kalbat apie tai, kad chemiškai rafinuojant aliejus paveikiamas kitomis cheminėmis medžiagomis - kitas reikalas, apie tai aš dar nediskutavau smile.gif
2) Kam daryti? Verslas. Nauda. Kuo mažiau išmesti, kuo daugiau padaryti vartojamu. Juk tie aliejai pigūs ir maistui tinkami. Tokie aliejai sumažina maisto gamybos kaštus, jie gausiai naudojami maisto produktų gamyboje. Ir nenuneigsi, dėl savo pigumo jie yra mėgstami žmonių, ir vieni iš perkamiausių..
3) šitaip plečiantis sojos ir rapsų laukams, ir dirbant genetinio modifikavimo srityje, deja, utopinis siūlymas verysad.gif
4) ieškoti net nereikia..žinokit, savo akimis turguje mačiau giriamą nerafinuotą rapsų aliejų..ne visi žino, ne visi domisi, perka žmonės.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 27, 17:26)
Rasma, gal pakometuotumėt paryškintus sakinius?

Rafinuotas (apdorotas šarmu, kad būtų pašalintos, deja, labai vertingos, kaip visada paaiškėjo pavėluotai, laisvosios rugštys), dezodoruotas (apdorotas vakume stipriais garais, kad būtų pašalintos kvapiosios medžiagos, irgi reikalingos organizmui), hidruotas (apdorotas karštu vandeniu ar garais, kad būtų pašalinti fosfatai, baltymų ir gleivių likučiai - vertingi biologiškai aktyvūs junginiai) aliejus padeda augti vėžio ląstelėms. Ir vėl neapgalvotai švariname, bereikalingai dirbame, veltui išmetame pinigus ir... vėl darome viską, kad žmogui būtų blogiau.

Galėsiu, tik vėliau, vėlai vakare, jei nesupyksit, nes čia man jau visą paskaitą reiktų parašyti, o kaip tik tėtis ir vyras grįžo.

Čia labai suplakta į vieną..o reiktų pradėti nuo rafinavimo rūšių ir tik tada pereinant prie technologinių procesų. Ne visi technologiniai procesai ir suminėti. Ir ne vien geriečiai rafinavimo metu nukenčia. Lazda turi du galus..čia aprašomas vienas jos galas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 18:36)

1) kad rafinavimo proceso metu nelieka tų toksinių medžiagų, kurios yra žaliame aliejuje? Tikra. Jei jūs kalbat apie tai, kad chemiškai rafinuojant aliejus paveikiamas kitomis cheminėmis medžiagomis - kitas reikalas, apie tai aš dar nediskutavau smile.gif
2) Kam daryti? Verslas. Nauda. Kuo mažiau išmesti, kuo daugiau padaryti vartojamu. Juk tie aliejai pigūs ir maistui tinkami. Tokie aliejai sumažina maisto gamybos kaštus, jie gausiai naudojami maisto produktų gamyboje. Ir nenuneigsi, dėl savo pigumo jie yra mėgstami žmonių, ir vieni iš perkamiausių..
3) šitaip plečiantis sojos ir rapsų laukams, ir dirbant genetinio modifikavimo srityje, deja, utopinis siūlymas verysad.gif
4) ieškoti net nereikia..žinokit, savo akimis turguje mačiau giriamą nerafinuotą rapsų aliejų..ne visi žino, ne visi domisi, perka žmonės.


tai ir noriu pasakyti, kad dėl verslo, naudos žmonės padarytų bet ką.... verysad.gif
Atsakyti

QUOTE(Satura @ 2010 01 27, 17:16)
apie savaitę, tik reik atsirinkt, kiek jo šeimai reikia. Aš du litrus pieno paprastai darau wink.gif Na, nupasakoti nėra taip sudėtinga,  - kaip rauginto pieno gal, tik švelnesnis. Žinau, kad kai kas deda cukraus į šildomą pieną, tai tada saldu išeina, o mes ne, nes uogose ir taip cukraus  ax.gif Aš dedu šaldytas bakterijas, bet galima ir induką paprasto natūralaus gyvo jogurto iš parduotuvės  drinks_cheers.gif


hm...nu jauciu reikes bent pabandyt, gal ir valgys seimyna...o su jogurtu is parduotuves tas pats gamybos procesas...ai nu zinau yra tema apie gamyba, bet kad jau cia snekam

QUOTE(violence @ 2010 01 27, 17:25)
kaunietės   ploja.gif ar žinote kur pas mus yra pirkti tų bakterijų?  unsure.gif jogurtui gaminti...


neisivaizduoju

QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 17:41)
O kur tie toksinai dinsgta ne ekologiškuose miltuose, riešutuose, kruopose? Ar čia tik ekologiškų produktų problema? g.gif  biggrin.gif
jei jie yra, tai jų gali būti tiek eko, tiek ne eko cool.gif
Apie mikotoksinus (kaip aflatoksinai, fusariotoksinai, zearalenonai, ochratoksinai ir kt), kuriuos produkuoje pelėsiniai grybeliai - atskira kalba.



Hm kalbejau apie mikotoksinus....o kokiu dar yra toksinu be miko miltuose???
Na as kazkaip isivaizdavau, kad neeko kruopose maziau toksinu, nes jie gauna chemikalu...ar as cia visai i pievas?

Oi dar vienas klausimas iskilo....o kaip plautos morkos? gerai ar blogai? kazkada esu girdejus, kad plauna jas formalinu, idomu cia tikrai? as kazkaip labai nemegstu plautu
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 19:13)
Oi dar vienas klausimas iskilo....o kaip plautos morkos? gerai ar blogai? kazkada esu girdejus, kad plauna jas formalinu, idomu cia tikrai? as kazkaip labai nemegstu plautu

Retas atvejis kada perku, bet vat nesenai teko- mirk griuk reikejo morku, o jau geri biggrin.gif skyreliai nedirbo, tai pirkau Maximoje Eko plautas- Estu pakavimo, su visais zenklais ir t.t. Bet siaip jau nusiplaunu pati...
Negirdejau, kad formalinu plauna.O kam juo plauti? g.gif Vandeniu kuo puikiausiai nusiplauna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 27 sausio 2010 - 18:26
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 19:13)

Oi dar vienas klausimas iskilo....o kaip plautos morkos? gerai ar blogai? kazkada esu girdejus, kad plauna jas formalinu, idomu cia tikrai? as kazkaip labai nemegstu plautu


blink.gif rimtai? O varge.. doh.gif Morkų iš PC neperku, savo turiu, bet vat įdomu pasidarė... rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 27, 15:31)
medalio man nereikia. Mano nuomonė tokia- kuo mažiau žmogus kišasi į gamtą, kuo mažiau apdoroja produktus, tuo jie naudingesni žmogui..  smile.gif

o chemiškai apdoroti aliejai toksinių medžiagų neturi? Klausimas, ar iš viso rafinuoti produktai turi ką nors naudingo ir reikalingo organizmui ?...



QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 17:08)
Medalio ir negautumėt, nes nerastumėt paneigimo, galvojat veltui aš siūlau? biggrin.gif
Filosofija graži mirksiukas.gif ir galbūt gyvenime smagiai taikoma, bet netinkama maisto produktų atžvilgiu visiškai. Buvo laikai, kai žmonės visai nesikišo į gamtą ir nieko neapdorojo...berods vidutinė gyvenimo trukmė tokiais laikais buvo apie 30 metų?


Visai susipainiojau, arba kažko nesupratau doh.gif Tai jei maistą reikia apdoroti, tai kodėl čia ieškoma kuo natūralesnių produktų(aš suprantu, kad natūralus-tai mažai, o gal net iš vis neapdodotas produktas)? Tada taip gaunasi(mano galva), kad jie yra blogi blush2.gif Nors greičiausiai aš kažko nesupratau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Saulužė_: 27 sausio 2010 - 18:32
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 17:08)
Dėl aliejų kepimui...daug kas priklauso nuo taip vad. 'dūmų taško' ('smoke point') , t.y. kokiam karštume pradeda skilti  glicerolį ir riebiąsias rūgštis,  ir nuo aliejaus rūgštingumo, nes tie du dalykai susiję. Gali būti alyvuogių aliejus su labai aukštu 'smoke point' ir gali būti su labai mažu mirksiukas.gif Tas pats ir su kitais aliejais, todėl gamintojai įpareigojami nurodyti tinka aliejus kepimui/virimui ar ne. Nes gamintojai žino ir koks jų aliejaus rūgštingumas, ir koks 'smoke point', kuris netgi skirtingų aliejaus partijų gali skirtis, nelygu žaliava.
Daugmaž yra tiek rimtuose, tiek internetiniuose maisto talmuduose surašyta..pvz.:
http://www.cookingfo...of-Various-Fats

Sezamų aliejus nėra iš labai 'jautriausių' (skritinguose šaltiniuose 'smoke point' nuo 210 iki 230 celcijaus l.) , tad kur t-ra nėra labai aukšta, žalos nepadarys.


Dumu taska buvau uzejus kazkada internete, bet ta saltini palaikiau nepatikimu, tad nebesigilinau. Reikia dar pasigilinti. Keista, kad kai kurie autoriai rekomenduoja tik alyvuogiu alieju ir kokosa bet kokiam kaitinimui g.gif
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 26, 19:43)
Skaiciau, jog mokslininkai kuo toliau, tuo labiau linke sutarti, kad cukrus sukelia priklausomybe...


Esu skaiciusi knyga apie cukraus priklausomybe, joje cukrus prilyginamas kokaino priklausomybei, kadangi taip pat sukelia serotonino padidejima smegenyse 4u.gif Kuo dazniau vartoji, tuo daugiau reikia..

QUOTE(Satura @ 2010 01 27, 00:35)
o tau plaukai nesuprastėjo?  unsure.gif Aš įtariu, kad mano plaukų būklės pasikeitimai neigiamon pusėn buvo KT nuopelnas. Nes dabar kaip po branduolinio sprogimo atsigaunu :


Net susimasciau kodelgi man taip plaukai slinkti pradejo (na, gal paskutiniu metu siek tiek apmazeje) kaip tik pries pusmeti meciau gerti kontraceptikus doh.gif gal tikrai susije g.gif

Merginos, noriu jus pagirti uz sia temute, tikrai pati geriausia SM biggrin.gif gaila, kad nespeju kartais skaityti, nes varote tempais kaip reikalas, bet kiek naudingos info bigsmile.gif thumbup.gif

Mane sis visas reikalas taip zavi, pati labai domiuosi, ir stengiuosi ax.gif Nuo cukraholikes ir paracetamoilio myletojos tapau nenaudojanti cukraus, meciau rukyma, KT, chemija..Dar daug daug reikia eiti, bet kad teisingam kelyje stoviu tai tikrai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(_Saulužė_ @ 2010 01 27, 19:26)
Visai susipainiojau, arba kažko nesupratau doh.gif Tai jei maistą reikia apdoroti, tai kodėl čia ieškoma kuo natūralesnių produktų(aš suprantu, kad natūralus-tai mažai, o gal net iš vis neapdodotas produktas)? Tada taip gaunasi(mano galva), kad jie yra blogi blush2.gif Nors greičiausiai aš kažko nesupratau doh.gif


Cia turima omenyje tai, kad ir augaluose kartais esti nuodingu medziagu.
Kad ir darzovese, keletas pavyzdziu cia
Taip, tikrai supainioja tokia info kas ir kaip turi buti valgoma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(* Stela * @ 2010 01 27, 19:41)
... bet kad teisingam kelyje stoviu tai tikrai  rolleyes.gif

Tikrai taip! smile.gif Ir gyventi kazkaip smagiau ir geriau, kai save labiau myli...
Atsakyti