aš ir nesilyginau su tavo šeima, o pateikiau pavyzdį, kaip galima skaniai ir ekologiškai prasimaitinti savaitę. Kitos juk gali pirkti ne viščiukus, o kitus gaminius ir lygiai taip pat prisitaikyti savo reikmėms. Niekada nesakyk niekada - be ironijos sakau, kad gyvenimas, vadinasi, dar neprivertė tavęs ir tavo šeimos keisti mitybos įpročių, todėl ir išlenda - nenoriu, atsibostų, pastovėjęs maistas... Ateis momentas, pasikeisi pati ir
pastrojinsi savo šeimyną. Nes kai nėra galimybių kitaip, tai turi būti gerai, kaip yra. O dar kai sveikai yra
kai esu dirbantis žmogus ir tik vieną laisvesnį vakarą turiu per savaitę apskritai, tai be šansų kaskart naktį priruošti kitai dienai/dienoms po tris -keturis skirtingus patiekalus, nes su MB vakarais namie nevalgom, o maistas tai turi būti įvairus proto ribose, kad nenusilptume
turgus - išimtinai ūkininkų pas mane, ne įprastas
vėlgi, skonio reikalas. Gal tau atrodo sveikiau dabar žalias agurkas, šviežias kartoninis pomidoras iš prekybcentrio, o man - marinuotos sveikai užaugintos tėvelių daržo gėrybės
daug. Kelis kibirus uogų suvalgom su MB - kaip pagardą, kaip ledus - kai dar įšalęs stiklainis kameroje, vienas
skanu ir pigiau gaunasi jogurtas, varškę finansiškai labiau pirkti apsimoka. Mano apytiksliais skaičiavimais, darytais vasarą, suskaičiavau, kad mes su naminiu jogurtu sutaupom mažiausiai 300-400 litų, nei pirktumėm iš PC. Čia įvertinant pieną, bakterijų kainą. Ir sveikiau, ir visokių š neprivalgom, ir pigiau tikrai
dilditele, tai pradėk gaminti ir eksperimentuoti - su savo jogurtais tavęs įtikinėti neisim
Žiū, ir atrasi ką nors savo - nepakartojamo skonio
kaip man girdėta: MB sakė tą patį - kasdien nenoriu. O aš negaliu per naktis nemiegoti irgi, tai ką tada? Pasikalbi su žmogum ir randi kompromisą. Juk kas kartą galima įdėti kitų prieskonių, gardinti troškinį, paruoštą keliom dienom, pomidorų padažu, keisti padažą ir t.t. Na, bet jei yra laiko tokiems norams tenkinti, tai galima ir kelis kartus į dieną gaminti
nes kokybiškesnis ir jo tikrai mažiau reikia
geriau nepasakysi
Na as gi irgi nelyginu musu seimu, tiesiog tada sunku kalbet apie kiekius ir kainas
Va...va geras pastebejimas, esi dirbantis zmogus, laiko maziau, o pvz ruosti kazka is darzoviu laiko tikrai atima, o jei dar pridet terliojimasi su savo varskem, jogurtais
nu man tai butu kapec...nekenciu mirkti virtuveje, tikrai neruosiu 3-4 patiekalu dienai, nes tada irgi naktim nemiegociau...valgom ta pati maista 2, kartais 3 dienas
Pala, sutaupet 300-400lt jogurtui, cia per koki laika?? per menesi? ar per vasara?