Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

Jetus negaliu nulipt nuo kompo smile.gif

Rasma pakartosiu klausima apie nerafinuotus aliejus, kodel nepirktu ju maistui??

QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 12:22)
Bet vėlgi mitybos įpročiai - maistą kepu retai. Troškinu, verdu, garinu, jei kepu, tai orkaitėje 'rankovėje" savo sultyse..
Jokių keptų bulvių, jokių blynų...jei iškepčiau bulvinius blynus, rėktų, kad nenori, neskanu..paprasčiausiai nemėgsta, atpratę ax.gif
Blynus pripažįsta tik "širdeles", taip vad. čirvinius ir dievina lietinius..Ir valgo sausus, grynus ...užsigeriant su kakava, pienu, arbata...nemėgstam padažų ir uogienių ax.gif


O, apie rankove pakalbekim...neseniai isigyjau toki daikta, ale likau nemaloniai nustebinta, kad cia celofanas kazkoks...kazkaip kaitinama plastmase manes visai nezavi,o gal ten kokia kitokia medziaga?
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 13:29)
Jetus negaliu nulipt nuo kompo smile.gif

lotuliukas.gif mane tai ismestu is darbo, gerai, kad nelabai kas gali lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Psio.Ainu dirbt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2010 01 27, 11:10)
o kaip su vaikais darželiai? mokyklos? ar dar nelanko, ar ten neminta?

Pvz. mano mažasis neina, o pirmokėlė mokykloje kasdien tik lepinasi arbata ir bandele prie jos. M-klos maisto, kaip ir darželio anksčiau, ji nevalgo. Grįžus, namuose pavalgydinam. Darželyje meniu visada skaitydavau įdėmiai ir beje esu klausus kodėl toks, kai nepatiko. Po klausimų pagerėjo...bet įtariu, kad nebuvau mėgiama mama g.gif Darželyje valgydavo tik vištieną irgi sakydavo kad skaniau. Todėl kad apskrudinta ir dar riebaliniam padaže mirkdavo tongue.gif , o namie troškinta ir be apskrudusių odelių..kaip galima valgyti? biggrin.gif
Auklėtojos pastoviai sakydavo, kad visai nevalgo.

QUOTE(violence @ 2010 01 27, 11:43)
ustukiai ne visų kruopų gi turi smile.gif nėra dribsnių, nėra grikių, kuskuso, sorų ir t.t. va mačiau ryžiai atsirado  thumbup.gif jie ką turi? avižas, miežius ir manus su sėlėnom?

Grikius "Ustukiai" tikrai turi, virtuvėje radau (800 g. maišeliuose) ir penkių grūdų kruopų mišinius pradėjo leisti..man labai skanu košė su pakepintais svogūnėliais ax.gif Tik aš išmirkau per naktį, kad greičiau išvirtų..

Ustukiai nemažai košėms turi, tad ir perku šiuos: http://ekologiskipro...uopos/c_22.html

QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 11:56)
Merginos o kur ir kokia perkat zuvi??

Žiauru, bet prekybos centre ir kaskart baisiuosi...jokio doro pasirinkimo..labai skurdi pasiūla, labai brangi ir nekokybiška..tad labai gaila, bet žuvis vos kartą per savaitę ir tas pats karpis, upėtakis (ieškomas per akcijas ir perkamas dideliais kiekiais, šaldomas..kokybė nukenčia, bet nors taip gaunam žuvies). Vasarą ieškau mažų parduotuvėlių ir tada jau sterko prisiperku, lydekų visai už padorią kainą ax.gif
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 27, 12:05)
Niekada nesakau, kad PIGIAU pacios prekes.Brangiau- taciau poziuris i maitinimasi, taupymas, maziau pirkimas, bet kokybiskiau ir t.t. galu gale susideda i tikrai nedaug didesnes menesio islaidas.

drinks_cheers.gif
Pasirašau po kiekvienu žodžiu smile.gif biggrin.gif

QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 12:21)
Poziuris keiciamas, maziau perkama, bet...nu paimkim is taupanciu temos duona uz 0.89 cnt, ar yra uz tokia kaina eko duonos? nu nebet paciai kept.

O kaip manai, kodėl prie to ir pereinam? mirksiukas.gif
Taip, aš pradėjau kepti duoną namie. Vyras padovanojo duokepę, o jau aš perku sudėtines dalis (o jos nebrangios, nes duonai pvz. netinka aukščiausios kokybės miltai, o tik tie pirmarūšiai, patys pigiausi).
1 kg. duonos sąnaudos, kiek skaičiavom gaunasi apie 3 Lt. Bet tai 1 kg., o ne 4 "Vici" duonos riekelės biggrin.gif Aišku kainuoja duonkepė ir jei skaičiuoti kada atsipirks, tai praeis ne vieneri metai..Bet pati duona jau garantuotai sveika, natūrali, labai šviežia, vien dėl to perėjom prie kepimo namie, o ne dėl ekonominių skaičiavimų blush2.gif
Kas keisčiausia, nesupelyjusi stovi savaitę (bandžiau, eksperimentavau). Tik padžiūna, pakietėja, bet tai dar nė vienam nepakenkė.
Pirktinė duona man supelydavo jau į trečią dieną tikrai, jei nesuvalgydavom..tiek joje 'vandens' brangaus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 12:29)
Rasma pakartosiu klausima apie nerafinuotus aliejus, kodel nepirktu ju maistui??
O, apie rankove pakalbekim...neseniai isigyjau toki daikta, ale likau nemaloniai nustebinta, kad cia celofanas kazkoks...kazkaip kaitinama plastmase manes visai nezavi,o gal ten kokia kitokia medziaga?

Ne apie visus aliejus, o apie tuos, kur pirmiausia 'šovė' į galvą ir prisiminiau, parašiau mirksiukas.gif Nepirkčiau, nes nerafinuoti jie turi toksinių medžiagų ir į vidų netinka. Odai irgi netepčiau blush2.gif Nes manau, kas toksiška vidui, nėra gerai ir išorei ax.gif

Nerafinuotus perku avokadų, alyvuogių, sezamų, linų sėmenų, moliūgų - maistui. Man pilnai užtenka laiks nuo laiko pakaitaliojant, kad neatsibostų.

Taip, 'rankovė' yra celofanas. Bet produktas kepa savo sultyse, garuose ir turi galimybę šiek tiek apskrusti, kas mėgsta..kaip alternatyva kepimui riebaluose smile.gif Kepu visąlaik vištieną savaitgaliais. Kasdien nesinaudoju.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 13:47)
Taip, 'rankovė' yra celofanas. Bet produktas kepa savo sultyse, garuose ir turi galimybę šiek tiek apskrusti, kas mėgsta..kaip alternatyva kepimui riebaluose smile.gif Kepu visąlaik vištieną savaitgaliais. Kasdien nesinaudoju.

Buvau pamirsusi si irengini biggrin.gif , riebalu gi nereikia visai- del to,kad celofane- nu taip, nelabai skamba... Bet tada ir pati orkaite nelabai skamba...
Zinot ka atsiminiau dabar? Gi sita amzinatilsi Robinzona lietuviska biggrin.gif - ot zmogus viska sau miske valge, gere, vire, moteris i nameli medyje vedesi ... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 27 sausio 2010 - 12:52
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 13:22)
Kepimui: šis 500 ml sezamų aliejus...


Sezamu aliejaus kepimui naudoti negalima, kaip ir negalima naudoti kitu poli-neprisotintu alieju, nes aukstos temperaturos salygomis poli-neprisotinti riebalai sukuria daug oksiduojanciu laisvuju radikalu. Kepimui naudotinas tik alyvuogiu aliejus ir kokosu aliejus/sviestas/pienas, nes juos kaitinant laisvieji radikalai apskritai nesusidaro mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 27, 13:21)
yra poledinė žūklė mirksiukas.gif svarbu, kad žuvis eitų...šiemet labai šalta,mariose ledas virš 1 metro, stinta neina...maniškis tai kibirais partempdavo...o va neseniai ešeriukus valgėm, traukė Rusnėje mirksiukas.gif
yra yra, tik reikia žinoti geras vietas ir turėti gerą žveją namie ir...sėkmės reikia... bigsmile.gif

Taip, zveja namie gerai tureti, o jei neturi? biggrin.gif Man tik tetis pazvejoja, bet tik pavasari, vasara, rudeniop- tai jau kai gaunu kokia lydekaite is kaimo, kur ezeras vidury misko wub.gif , tai branginu kiekviena kasni biggrin.gif ir uzsisaldau ir taupau...
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 12:56)
kas per naminis pomidoru padazas?? labai sudomino


zinok recepto nepamenu, vasara dariau reiktu giliai pasiknisti uzrasuose, bet as kaip ir viska megstu dadaryti pagal save blush2.gif

QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 27, 13:05)
Dėl miego čia klausimas- man truputį žiauru kaip prievarta reikia miegoti 3 val rolleyes.gif aš pati nemiegalė, pamenu kaip kankindavausi dare, manomažoji panašiai- man pasakoja, kad dažnai gauna barti, ko nemiega, kodėl vartosi, bet juk negali įsakyti savo kūnui, organizmui- jis turi užmigti, turi norėti poilsio natūraliai, kai pavargsta....


Mano kai ėjo į darželį, net buvom uždraudę kelti, nes prikelia po poros valandų miego ir vaikas tada tik irzlus ir piktas būdavo. Maistas nuo derželio priklauso. Nepasakyčiau kad pas mus budavo jis geras.
Mano abu vaikai miega mim po 3 val, kartasi net 4 val pietų bigsmile.gif Pietūs šventas reikalas, todėl patys taikomės prie jų tokio ritmo ir meiga visad namie, arba bent stengaimės taip padaryti, kad jeigu kur važiuojam, bent mašinoj kokia valandą nusnaustų.

Va žiūriu gerai tos kur vilniuj ar kaune gyvena. Pasirinkimas tikrai didesnis. Mūsų miestelyje pasirinkimas absurdiškas. Net IKI nėra eko skyrelio. O iki pakankamai didelė. Visos maxima norfa ir rimi tik mini parduotuvės, apie jokius eko produktus kalbos nėra.
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 27, 13:21)
o apvirti nereikia g.gif kažkada iš nežinojimo tik išmirkiau ir valgiau, tai mane čia forume išdurnino, kad tikrai reikėjo apmerkti, paskui apvirti g.gif


Nezinau, recepte tikrai nebvo nurodyta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 13:47)


Ne apie visus aliejus, o apie tuos, kur pirmiausia 'šovė' į galvą ir prisiminiau, parašiau mirksiukas.gif Nepirkčiau, nes nerafinuoti jie turi toksinių medžiagų ir į vidų netinka. Odai irgi netepčiau blush2.gif Nes manau, kas toksiška vidui, nėra gerai ir išorei ax.gif


oho, iš kur čia tokia informacija? Niekur neradau, kad nerafinuoti turi toksinių medžiagų.. Kad rafinuoti yra apdoroti cheminėm medžiagom ir yra visiškai beverčiai, tai taip... smile.gif
Atsakyti
Siandien lygiai savaite kaip oficialiai biggrin.gif nebevalgau kiaulienos! Nu nieko, nenoriu..O saldiklis prigrustas jos - ot MB pamaitinsiu SOCIAI biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 13:47)

Ne apie visus aliejus, o apie tuos, kur pirmiausia 'šovė' į galvą ir prisiminiau, parašiau mirksiukas.gif Nepirkčiau, nes nerafinuoti jie turi toksinių medžiagų ir į vidų netinka. Odai irgi netepčiau blush2.gif Nes manau, kas toksiška vidui, nėra gerai ir išorei ax.gif

Nerafinuotus perku avokadų, alyvuogių, sezamų, linų sėmenų, moliūgų - maistui. Man pilnai užtenka laiks nuo laiko pakaitaliojant, kad neatsibostų.



Rasma, aš irgi norėjau paklauti dėl aliejų. smile.gif Turiu iš SP avokadų,tinkamas maistui.Tai jis nerafinuotas, kaip suprantu?Bet galima naudoti į vidų?

Ar tavo išvardinti nerafinuoti aliejai visi,kuriuos galima vartoti ir į vidų ir and išorės, ar yra daugiau?Kaip suprantu,kitus geriau vartoti tik rafinuotus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 27, 13:02)
Sezamu aliejaus kepimui naudoti negalima, kaip ir negalima naudoti kitu poli-neprisotintu alieju, nes aukstos temperaturos salygomis poli-neprisotinti riebalai sukuria daug oksiduojanciu laisvuju radikalu.

Ne tam kepimui, kai įpili keptuvę ir skrudini, o gaminiams.
Kepimui keptuvei audoju alyvuogių aliejų.
Sezamų pvz. į duonos tešlą kildinant ir pan., gaminant raugą.. vėliau aišku kepa, bet nesiekia pavojingų šiam aliejui t-rų ir kiekis vos šaukštas 1 kg. tešlos..nėra tiesioginio svilimo smile.gif

QUOTE(rytorasa @ 2010 01 27, 13:06)
oho, iš kur čia tokia informacija? Niekur neradau, kad nerafinuoti turi toksinių medžiagų

Oho, iš darbo patirties mirksiukas.gif
Jeigu rasit rimtą mokslinę informaciją, kad pvz. nerafinuotas abrikosų kauliukų, migdolų aliejai neturi toksinių medžiagų - cianidų, medvilnės aliejus neturi labai toksiško pigmento gosipolo, o rapsų aliejus neturi pavojingos eruko rūšties - skirsiu medalį smile.gif
Atsakyti