QUOTE(violence @ 2010 01 27, 11:10)
o kaip su vaikais darželiai? mokyklos? ar dar nelanko, ar ten neminta?
Pvz. mano mažasis neina, o pirmokėlė mokykloje kasdien tik lepinasi arbata ir bandele prie jos. M-klos maisto, kaip ir darželio anksčiau, ji nevalgo. Grįžus, namuose pavalgydinam. Darželyje meniu visada skaitydavau įdėmiai ir beje esu klausus kodėl toks, kai nepatiko. Po klausimų pagerėjo...bet įtariu, kad nebuvau mėgiama mama
Darželyje valgydavo tik vištieną irgi sakydavo kad skaniau. Todėl kad apskrudinta ir dar riebaliniam padaže mirkdavo
, o namie troškinta ir be apskrudusių odelių..kaip galima valgyti?
Auklėtojos pastoviai sakydavo, kad visai nevalgo.
QUOTE(violence @ 2010 01 27, 11:43)
ustukiai ne visų kruopų gi turi
nėra dribsnių, nėra grikių, kuskuso, sorų ir t.t. va mačiau ryžiai atsirado
jie ką turi? avižas, miežius ir manus su sėlėnom?
Grikius "Ustukiai" tikrai turi, virtuvėje radau (800 g. maišeliuose) ir penkių grūdų kruopų mišinius pradėjo leisti..man labai skanu košė su pakepintais svogūnėliais
Tik aš išmirkau per naktį, kad greičiau išvirtų..
Ustukiai nemažai košėms turi, tad ir perku šiuos:
http://ekologiskipro...uopos/c_22.html
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 11:56)
Merginos o kur ir kokia perkat zuvi??
Žiauru, bet prekybos centre ir kaskart baisiuosi...jokio doro pasirinkimo..labai skurdi pasiūla, labai brangi ir nekokybiška..tad labai gaila, bet žuvis vos kartą per savaitę ir tas pats karpis, upėtakis (ieškomas per akcijas ir perkamas dideliais kiekiais, šaldomas..kokybė nukenčia, bet nors taip gaunam žuvies). Vasarą ieškau mažų parduotuvėlių ir tada jau sterko prisiperku, lydekų visai už padorią kainą
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 27, 12:05)
Niekada nesakau, kad PIGIAU pacios prekes.Brangiau- taciau poziuris i maitinimasi, taupymas, maziau pirkimas, bet kokybiskiau ir t.t. galu gale susideda i tikrai nedaug didesnes menesio islaidas.
Pasirašau po kiekvienu žodžiu
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 12:21)
Poziuris keiciamas, maziau perkama, bet...nu paimkim is taupanciu temos duona uz 0.89 cnt, ar yra uz tokia kaina eko duonos? nu nebet paciai kept.
O kaip manai, kodėl prie to ir pereinam?
Taip, aš pradėjau kepti duoną namie. Vyras padovanojo duokepę, o jau aš perku sudėtines dalis (o jos nebrangios, nes duonai pvz. netinka aukščiausios kokybės miltai, o tik tie pirmarūšiai, patys pigiausi).
1 kg. duonos sąnaudos, kiek skaičiavom gaunasi apie 3 Lt. Bet tai 1 kg., o ne 4 "Vici" duonos riekelės
Aišku kainuoja duonkepė ir jei skaičiuoti kada atsipirks, tai praeis ne vieneri metai..Bet pati duona jau garantuotai sveika, natūrali, labai šviežia, vien dėl to perėjom prie kepimo namie, o ne dėl ekonominių skaičiavimų
Kas keisčiausia, nesupelyjusi stovi savaitę (bandžiau, eksperimentavau). Tik padžiūna, pakietėja, bet tai dar nė vienam nepakenkė.
Pirktinė duona man supelydavo jau į trečią dieną tikrai, jei nesuvalgydavom..tiek joje 'vandens' brangaus
Papildyta:
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 12:29)
Rasma pakartosiu klausima apie nerafinuotus aliejus, kodel nepirktu ju maistui??
O, apie rankove pakalbekim...neseniai isigyjau toki daikta, ale likau nemaloniai nustebinta, kad cia celofanas kazkoks...kazkaip kaitinama plastmase manes visai nezavi,o gal ten kokia kitokia medziaga?
Ne apie visus aliejus, o apie tuos, kur pirmiausia 'šovė' į galvą ir prisiminiau, parašiau
Nepirkčiau, nes nerafinuoti jie turi toksinių medžiagų ir į vidų netinka. Odai irgi netepčiau
Nes manau, kas toksiška vidui, nėra gerai ir išorei
Nerafinuotus perku avokadų, alyvuogių, sezamų, linų sėmenų, moliūgų - maistui. Man pilnai užtenka laiks nuo laiko pakaitaliojant, kad neatsibostų.
Taip, 'rankovė' yra celofanas. Bet produktas kepa savo sultyse, garuose ir turi galimybę šiek tiek apskrusti, kas mėgsta..kaip alternatyva kepimui riebaluose
Kepu visąlaik vištieną savaitgaliais. Kasdien nesinaudoju.