Diva, is kur tu sita info apie kiauliena istraukei? reik mano mamai informacija parodyt, nes jei pasakysiu, kad is supermamu, tai ji net neziures
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 20, 16:13)
Man kotletukai tik is kiaulienos maltos skanu, bet dievazi kaip kovoju su savim
o tu pabandyk kartais juos gaminti iš kalakutienos
QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 01 20, 17:25)
Diva, is kur tu sita info apie kiauliena istraukei? reik mano mamai informacija parodyt, nes jei pasakysiu, kad is supermamu, tai ji net neziures
as turiu issisaugojus kompiuteryje- deja, nepasizymejau saltinio , jei neklystu kazkas is islamistu puslapeliu, tai irgi nepatikes !
Nukopink, atspausdink ir parasyk kokia imantria ilga pavarde ( juokauju) . Bet cia jau senoka info, gali nebuti internete
Diva:), labai idomi informacija, tik is kur ir ar pagrista moksliskai?
Ups, jau atsakei...
Ups, jau atsakei...
QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 16:39)
teko gydytis pas tokią homeopatę ir ji, skirdama žirniukus, rekomendavo bent pusmetį nevalgyti kiaulienos, kad nesualergizuotų. Ir apskritai paaiškino, kad kiaulės giminingos žmogui ir čia išeina beveik kanibalizmas (juk ir kiaulių kepenys žmogui persodina, jei neklystu) - todėl geriau nevalgyti. Nepamenu smulkiai išaiškinimų, bet tokia buvo esmė.
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 20, 16:53)
Kiauliena sukelia tam tikrą priklausomybę nuo jos, panašiai kaip alkoholis ar nikotinas. Tai nustatė psichiatras Dr. W. Hoffmanas (Vokietija). Pacientams, kuriems dėl sveikatos griežtai uždraustas kiaulienos vartojimas, labai sunku atprasti nuo šio delikateso, panašiai kaip nuo alkoholio ar nikotino. Stiprios valios pastangomis kartą išsilaisvinus nuo šios priklausomybės, pacientai pradeda jausti pasišlykštėjimą šiuo produktu, panašiai kaip metęs rūkyti arba nerūkantis žmogus neperneša pilnos peleninės kvapo.
Ar dar norit kiaulienos?
Ar dar norit kiaulienos?
jau dabar žinokit tikrai susirūpinau Tai kad priklausomybė kaip ir sakiau, tiesiog traukte traukia Vadinasi visiškai teisybė.
O ka papasakosit apie bulves
sveikos
aš truputį klausimą ne visai į temą norėčiau
Ekokologiškai maitinuosi jau beveik pusę metų, o šiais metais ir mėsos atsisakiau. Šiandien toptelėjo mintis, kad jau bent porą savaičių nenaudoju jokio antiperspiranto ar dezodoranto. tiesiog neprakaituoju, ar bent jau kvapo nėra, nors ir mankštas darau. Tai ar čia gali būti kaip nors susiję su sveika mityba?
aš truputį klausimą ne visai į temą norėčiau
Ekokologiškai maitinuosi jau beveik pusę metų, o šiais metais ir mėsos atsisakiau. Šiandien toptelėjo mintis, kad jau bent porą savaičių nenaudoju jokio antiperspiranto ar dezodoranto. tiesiog neprakaituoju, ar bent jau kvapo nėra, nors ir mankštas darau. Tai ar čia gali būti kaip nors susiję su sveika mityba?
QUOTE(žemuogienė @ 2010 01 20, 15:55)
o gal kas žinot, kaip išvirti avižų nuovirą - ta prasme kokiom proporcijom ir t.t. skaičiau, kad labai sveika odai, bendrai visam organizmui. pas uošvius pilnas eko avižų aruodas, tai gėda nepabandyti
Sakura - saunuole aciu uz nauja tema
Apie avizu nuovira diskutavom Nat.kosmetikos gamintoju temoje 2009 m pavasari, - nuo tada karts nuo karto pageriu, nes pastoviai nepavyksta, kadangi ilgai jis ten verda rytais (ir isbega, jei palieki), bet siaip geras dalykas tiems, kas turi laiko pasiruosti, mano ir vaikas pagerdavo su meduciu, saldokas gerimas ir tiek, skaiciau, kad vaikams mamos piena gali atstoti. Tai vienas is receptu:
Nuplaukite 1 stiklinę avižų grūdų, užpilkite 1 litru šilto vandens, uždenkite, palikite 10 valandų nusistovėti, po to pavirkite pusvalandį ant silpnos ugnies. Indą su nuoviru šiltai apriškite, palikite nusistovėti dar 12 valandų, po to nukoškite ir įpilkite verdančio vandens, kad nuoviro būtų vėl 1 litras. Šio šilto nuoviro gerkite mėnesį laiko kasdien po puse stiklinės 3-4 kartus per dieną pusę valandos prieš valgį.
Daugiau cia
Mano rytinis ritualas:
saukstas aliejaus (dabar - avokadu, esu gerusi sezamu, linu semenu, braz.riesutu, makadamijos riesutu, kanapiu, agurkliu, ersketuogiu)
puodelis silto vandens su citrinos sultimis ir medum
lengvi pusryciai, dazniausiai vienas is ju:
- nat.jogurtas su saldytom uogom
- grudeta varske su pjaustytu bananu ir ciberzole (indelis varskes, 1 pjaustytas bananas, ~ 0,5 saukstelio ciberzoles - naudoju ekologiska, nes Laime sake, kad daznai vietoj ciberzoles parduoda kitka, pirkau SP, o receptas is jogu )
- 2 virti kaimiski kiausiniai su riekele juodos duonos
- aviziniu dribsniu kose, dribsnius irgi naudoju ekologiskus,siuos, pabandziau ir nesinori ragauti paprastu, kose ir siu tikrai skanesne, dar isidedu sauksteli kokosu al. - niam niam
QUOTE(eja @ 2010 01 20, 17:29)
Diva:), labai idomi informacija, tik is kur ir ar pagrista moksliskai?
Ups, jau atsakei...
Ups, jau atsakei...
Jau atrasiau auksciau, rytoj pameginsiu saltini paieskoti, gal ka atknisiu- nemanau, kad irodyta- bet man asmeniskai nereikia tokiu irodymu
Iki ryt
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 20, 17:13)
Tep, tep - tendencija. Ir dar kelis pazistu, kurie negali ne is tolo dabar prie kiaulienos prieiti- deja, ne save... Man kotletukai tik is kiaulienos maltos skanu, bet dievazi kaip kovoju su savim .Atsisakiau vegetu, baisiuju E, visko skanaus, pusfabrikaciu, pagaminto maisto, greito maisto, o cia negaliu - neveltui raso, kad kaip narkotikas....
Na, ir pabaigai :
'Žmogaus organizmas nepajėgus perdirbti su kiauliena į jį patenkančio perdozuoto riebalų, cholesterino, augimo hormonų, gleivingos substancijos ir kitu toksinių medžiagų kiekio. Žmogaus organizmas nepajėgus pašalinti toksinių kiaulienos medžiagų normaliu būdu (per šlapimą, išmatas, išprakaitavimą), tai įvyksta per patologinius (liguistus) procesus uždegimus.
Taigi, kad kiauliena yra didelis nuodas žmogaus organizmui, akivaizdu. Bet netgi žinant kiaulienos vartojimo pasekmes, šis dalykas dažnai nuvertinamas. Ypač klaidinga manyti, kad mažas kiekis šio organizmo nuodo nepakenks. Tai labai didelė klaida, nes net ir mažas kiekis suvartotos kiaulienos yra labai kenksmingas žmogaus sveikatai, ypač po ilgesnio kiaulienos nevartojimo laiko organizmas greit apnuodijamas net ir mažiausia šio produkto doze.
Tie, kuriems nors truputį rūpi asmeninė sveikata, turi vengti kiaulienos ir jos patiekalų."
Na, ir pabaigai :
'Žmogaus organizmas nepajėgus perdirbti su kiauliena į jį patenkančio perdozuoto riebalų, cholesterino, augimo hormonų, gleivingos substancijos ir kitu toksinių medžiagų kiekio. Žmogaus organizmas nepajėgus pašalinti toksinių kiaulienos medžiagų normaliu būdu (per šlapimą, išmatas, išprakaitavimą), tai įvyksta per patologinius (liguistus) procesus uždegimus.
Taigi, kad kiauliena yra didelis nuodas žmogaus organizmui, akivaizdu. Bet netgi žinant kiaulienos vartojimo pasekmes, šis dalykas dažnai nuvertinamas. Ypač klaidinga manyti, kad mažas kiekis šio organizmo nuodo nepakenks. Tai labai didelė klaida, nes net ir mažas kiekis suvartotos kiaulienos yra labai kenksmingas žmogaus sveikatai, ypač po ilgesnio kiaulienos nevartojimo laiko organizmas greit apnuodijamas net ir mažiausia šio produkto doze.
Tie, kuriems nors truputį rūpi asmeninė sveikata, turi vengti kiaulienos ir jos patiekalų."
Turiu drauge, kuri ilgesni laika (keleta menesiu) visai nevalge kiaulienos, ir dabar jos organizmas visai jos netoleruoja, jei netycia uzvalgo, jauciasi panasiai kaip apsinuodijusi.
Panasu, kad ir man jos daugiau nesinores
QUOTE(Rkatyte @ 2010 01 20, 16:33)
- grudeta varske su pjaustytu bananu ir ciberzole (indelis varskes, 1 pjaustytas bananas, ~ 0,5 saukstelio ciberzoles - naudoju ekologiska, nes Laime sake, kad daznai vietoj ciberzoles parduoda kitka, pirkau SP, o receptas is jogu )
aš turiu Tulsi ciberžolę, kažin, ar gera O kam tu ciberžolės dedi į varškę, ką ji duoda??
merginos, na bet mūsų tandemas vistik nepakartojamas
katik garsiai skaiciau kambariokei apie kiauliena ta straipsni siandien visa diena pykina mane, ryte dar teko issivemti, tai taaaip nekaip nuteike tos desreles is zmogienos
as jokios raudonos mesos nevalgau jau metai ir menuo bet valgau daug granatu ir kalakutienos be vistienos tai negaleciau gyvent.. kas prie kiaulienos priverstu grist tai neisivaziduoju. smirda ji man iki negalejimo, supykina is karto..
jei nesunku, Satura, ir man kontaktus tu vistu pardaveju
as jokios raudonos mesos nevalgau jau metai ir menuo bet valgau daug granatu ir kalakutienos be vistienos tai negaleciau gyvent.. kas prie kiaulienos priverstu grist tai neisivaziduoju. smirda ji man iki negalejimo, supykina is karto..
jei nesunku, Satura, ir man kontaktus tu vistu pardaveju
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 01 20, 16:33)
Tai ar čia gali būti kaip nors susiję su sveika mityba?
tikriausiai taip ir yra Tame pačiame Green'e buvo parašyta, kad mėsą valgančius žmones išduoda net kūno kvapas. Pas tave jo išnykimas greičiausiai susijęs su mėsos atsisakymu