Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 27, 11:15)
pakankamai normaliai sudėliotas- labiausiai patinka, kad kasdien būna košės

nežinau kaip čia yra, ar todėl, kad darželį pakeitėm, ar, kad vyrukas jau priešmokyklinukas, bet pusryčiams košės gauna kartą savaitėj ir ta tik manų blink.gif o šiaip tai jogurto indukas + bandelė, sausi pusryčiai oho su medumi + vaisius koks; sumuštiniai; varškės indelis + vėl bandelė unsure.gif
ankščiau tikrai košės ir kt rytiniai malonumai būdavo, šaim daržiukį yra taip ax.gif

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 27, 11:16)
Ustukiu maluno visos kruopos eko kainuoja tiek, kiek ne eko-

ustukiai ne visų kruopų gi turi smile.gif nėra dribsnių, nėra grikių, kuskuso, sorų ir t.t. va mačiau ryžiai atsirado thumbup.gif jie ką turi? avižas, miežius ir manus su sėlėnom?

Na bet žinokit jau susivokimas ateina ateina biggrin.gif susivoksiu galvoje, susivoks ir pirkinių krepšys tuomet mirksiukas.gif 4u.gif tas pirmas kartas matomai pasvertas labai jau turi būti smile.gif nuoširdžiai noriu pabandyti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo violence: 27 sausio 2010 - 11:45
QUOTE(violence @ 2010 01 27, 12:43)

ustukiai ne visų kruopų gi turi smile.gif nėra dribsnių, nėra grikių, kuskuso, sorų ir t.t. va mačiau ryžiai atsirado  thumbup.gif jie ką turi? avižas, miežius ir manus su sėlėnom?

Grikiu yra , tik nezinau ar Ustukiu, bet perku jau gal 5 karta- eko, lietuviskas maiselis, na, paziuresiu namie , kainuoja apie 3 lt- kaip ir visi kiti grikiai, mieziai, visa kita- yra tu kruopu! biggrin.gif Net Maximose eko skyriuje pilna kruopu , kaina nu nedaug didesne. Viskas- aisiu dometis lotuliukas.gif , nes jau pamirsus - labai senai tai buvo, kai lyginau eko kaina su ne eko- nu bet kad tikrai nebrangiau labai.Vat cukrus JAS biggrin.gif - tas brangus malonumas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 27 sausio 2010 - 11:53
QUOTE(violence @ 2010 01 27, 11:43)
nežinau kaip čia yra, ar todėl, kad darželį pakeitėm, ar, kad vyrukas jau priešmokyklinukas, bet pusryčiams košės gauna kartą savaitėj ir ta tik manų  blink.gif

pas mus atvirkščiai- manų rečiausiai...dažniausiai pastebiu grikius ir avižines košes blush2.gif šiaip sutapimas gal ar ne, bet darželio sesutė/ dietologė, kuri sustatinėja meniu veda savo dukrą į tą pačią grupę ax.gif gal turi reikšmės, kad ir jos vaikas lanko tą pačią įstaigą, dėl savo gal labiau pasistengia....
nes mes kažkada bandėm lankyti kitą, tai lopšelinukams duodavo silkės su pupelėmis, morkų ir česnakų mišraines rolleyes.gif doh.gif
Atsakyti
Jezau kaip greit snekat tongue.gif
Ale negali neskaityt, gi labai aktualu smile.gif

Nu nesuprantu kaip jums eko maistas ne brangiau blink.gif ...jauciuosiu kaip is marso paklausius tokiu kalbu g.gif dabar ilindau i taupanciu tema, tai isvis issiziojau kiek mazai maistui isleidzia, kaip suprantu ten daug kas pigiausia perkama, o netaupyt negaliu siais laikais, vyrui vel mazins alga, jau trecia ar 4 karta doh.gif man nuplauks pinigai uz vaikus sad.gif

QUOTE(violence @ 2010 01 27, 09:57)
Košė kokių grūdų. Valio, kad yra ustukių malūnas, kruopų kaina nesikandžioja. O kiros, importuotos kruopos, dribsniai, ryžiai ir t.t.? 500g. - 13lt. To pokelio mūsų šeimai nepakanka dviem kartam. Taigi renkiesi pirkti kitos kainos dribsnius smile.gif

Užsimano blynų, aliejų kepti pilti keptuvėn gerą man ranka nekyla, negaliu biggrin.gif perku vėlgi kepimui konkrečiai Vilniaus saulėgrąžų. Nereikia 2cm aliejaus, nedaug reikia, bet reikia smile.gif

Pietūs: Sriuba, na tą sumakaluoju visad iš savo augintų daržovių. Mėsa. O vat su mėsa mum nuskilę tongue.gif Turim pažįstamą, kuris taip pat vadovaujasi eko/sveikos gyvensenos tikslais ir augina atsakingai paukštieną įvairią ir avis. Avis nušauna iš didelio atstumo, kad jos streso nepatirtų ir t.t.
Tai pirkom neseniai kalakutą - 16kg svėrė  unsure.gif užteks geram pusmečiui biggrin.gif
Pas tą žmogų mėsytę perkam, o veršiuko mėsą iš molytų regione esančio eko ūkio.

Taip Uzstukiu malunu ir as labai dziaugiuosi thumbup.gif
Bet eko makaronu, ryziu kaina kosmine, dribsniai net ne eko man yra brangu.
Alieju as perku prie Rausves esancioj parduotuvelej, toje mazoje, maciau jo buna IKI...jis apie 10 lt kainuoja, as perku saulegrazu. Aliejus pas mane nera greit einamas produktas, o eko tikrai skalsesni
Kaip faina del mesos, o ar butu galima ir man is ju pirkt? ax.gif

QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 10:16)
Visgi tepti iš išorės, tai ne tas pats kas gerti į vidų. Ir niekas manęs gyvenime nepriverstų maistui naudoti nerafinuotą  abrikosų kauliukų, vynuogių kauliukų, rapsų, sojos, medvilnės,  net saulėgrąžų aliejaus (dėl jo didelio vaškingumo) nerafinuoto nevartočiau.

o kodel??

QUOTE(Rasma @ 2010 01 27, 10:34)
Oi, žinokit...aš tada skiriuosi suvartojimo kiekiais ax.gif

oho, tikrai, kad kiekiai skiriasi. Nesam mes edrunai, bet man atrodo, kad daugiau suvalgom, nors aisku reiketu paskaiciuot

QUOTE(wilike @ 2010 01 27, 10:40)
uzvakar valgem makaronai virti su kariu, baziliku. Padazas: keptas farsas, paskui sudetos morkos, koncervuoti kukuruzais ir uzpilta naminiu pomidoru padazu, plius prisokiai, kurie tik i galva sauna.  Makaronus supilu i vidu, vsikas dar pasildau ir niam niam.

kas per naminis pomidoru padazas?? labai sudomino

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 27, 10:43)
Saldiklyje turiu prisidarius koldunu su darzovemis. Miltai, aliejus- eko, darzoves Babtu ukio smile.gif

O Babtu ukio produkcija Girtupio turgelyje perki??
Tiesa buvau Zaliakalnio turguje, apziurejau vistu pardavejas, radau tavo mineta jauna pardaveja...ale nekilo ranka pirkt vistos nuo kedes ax.gif
O del Violey.com galiu nuliudint, ka tik uzsakyma padarem, Violence cia tuo uzsiima...na bent jau kitam kartui zinosi

Merginos o kur ir kokia perkat zuvi??

Papildyta:
QUOTE(violence @ 2010 01 27, 11:43)
ankščiau tikrai košės ir kt rytiniai malonumai būdavo, šaim daržiukį yra taip  ax.gif
ustukiai ne visų kruopų gi turi smile.gif nėra dribsnių, nėra grikių, kuskuso, sorų ir t.t. va mačiau ryžiai atsirado  thumbup.gif jie ką turi? avižas, miežius ir manus su sėlėnom?

Uzstukiai tikrai turi eko grikiu, nes tai bene vienintele valgoma kose pas mus, na dar manai, ale as jos pakest negaliu, nes reikia virt piene, o pieno nemegstu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dilditele: 27 sausio 2010 - 11:57
Lietuvoj tai tikrai neblogas darzeliu maitinimas. Cia tik pavydet tokio reiketu. BE nuo 2.5 metu vaikai eina irgi i darzeli. As saviski leisiu nuo rudens, kai jam bus beveik 3 metai. Taciau galva jau dabar suku doh.gif Maza to, kad vaikai darzely buna nuo 8 iki 15.30 be PIETU miego, tai net negauna karsto maisto doh.gif blink.gif Tevai vaikams ideda sumustiniu. Tai cia ne lietuviski sumustiniai - juoda duona, sviestas, suris ar pan, o permatomas formines duonos gabaliukas su kumpiu ar suriu. Priedo gazuoto gerimo atsigerti. O vaikai juk mato, ka kiti valgo. Drauge pabande kitko ideti vaikui, tai vaikas parejes namo paprase, kad idetu to pacio, ka ir visi valgo doh.gif Zinoma, yra darzeliu, kur vaikas gauna VIENA karta karsto maisto, bet ten grupes po 30 vaiku g.gif
Atsakyti
QUOTE(gizma @ 2010 01 27, 11:56)
Lietuvoj tai tikrai neblogas darzeliu maitinimas. Cia tik pavydet tokio reiketu. BE nuo 2.5 metu vaikai eina irgi i darzeli. As saviski leisiu nuo rudens, kai jam bus beveik 3 metai. Taciau galva jau dabar suku doh.gif Maza to, kad vaikai darzely buna nuo 8 iki 15.30 be PIETU miego, tai net negauna karsto maisto doh.gif  blink.gif Tevai vaikams ideda sumustiniu. Tai cia ne lietuviski sumustiniai - juoda duona, sviestas, suris ar pan, o permatomas formines duonos gabaliukas su kumpiu ar suriu. Priedo gazuoto gerimo atsigerti. O vaikai juk mato, ka kiti valgo. Drauge pabande kitko ideti vaikui, tai vaikas parejes namo paprase, kad idetu to pacio, ka ir visi valgo doh.gif  Zinoma, yra darzeliu, kur vaikas gauna VIENA karta karsto maisto, bet ten grupes po 30 vaiku g.gif

Tikrai, mane visada baisiai stebina, kaip tokie mazi vaikai turi isbuti per siltu pietu
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 11:59)
Tikrai, mane visada baisiai stebina, kaip tokie mazi vaikai turi isbuti per siltu pietu

draugės gyvena Ispanijoj, Norvegijoj- tas pats cool.gif tai aš tai džiaugiuosi šia vadinamąją sovietų liekana darželiuose...kartais namie usžiimu popieriais, kad išvis nėra laiko ka-ką daryt, tai vedu į darželį, nes žinau, kad tris kartusvaikas gaus normalaus ką tik pagaminto šilto maisto....
Dėl miego čia klausimas- man truputį žiauru kaip prievarta reikia miegoti 3 val rolleyes.gif aš pati nemiegalė, pamenu kaip kankindavausi dare, manomažoji panašiai- man pasakoja, kad dažnai gauna barti, ko nemiega, kodėl vartosi, bet juk negali įsakyti savo kūnui, organizmui- jis turi užmigti, turi norėti poilsio natūraliai, kai pavargsta....
Draugė gyvena Ispanijoje, tai vaikai laksto po grupė visą diena, o miegoti nuvirsta ant miegmaišių, sustatytų kampuose unsure.gif kada nori, kada pavargsta...bet šiaip miegoti triukšme irgi nekas....
visur minusai ir pliusai savi unsure.gif
QUOTE(gizma @ 2010 01 27, 11:56)
Zinoma, yra darzeliu, kur vaikas gauna VIENA karta karsto maisto, bet ten grupes po 30 vaiku g.gif

gal čia užsieniečius/ užsienyje gyvenančius stebina toks skaičius, o pas mus darže buvo visi 25 vaikai ( nuo 2,5 iki 4 m amžiaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 12:56)
Nu nesuprantu kaip jums eko maistas  ne brangiau  blink.gif ...jauciuosiu kaip is marso paklausius tokiu kalbu  g.gif dabar ilindau i taupanciu tema, tai isvis issiziojau kiek mazai maistui isleidzia, kaip suprantu ten daug kas pigiausia perkama, o netaupyt negaliu siais laikais, vyrui vel mazins alga, jau trecia ar 4 karta  doh.gif man nuplauks pinigai uz vaikus sad.gif

O Babtu ukio produkcija Girtupio turgelyje perki??

Tiesa buvau Zaliakalnio turguje, apziurejau vistu pardavejas, radau tavo mineta jauna pardaveja...ale nekilo ranka pirkt vistos nuo kedes  ax.gif

O del Violey.com galiu nuliudint, ka tik uzsakyma padarem, Violence cia tuo uzsiima...na bent jau kitam kartui zinosi

Niekada nesakau, kad PIGIAU pacios prekes.Brangiau- taciau poziuris i maitinimasi, taupymas, maziau pirkimas, bet kokybiskiau ir t.t. galu gale susideda i tikrai nedaug didesnes menesio islaidas. Del temu, kur taupiai valgo- dalyvauju ir jose- ir visiskai tiek pat isleidziu kiek jos. Na, neperku vynuogiu uz 12 lt, o nusiperku obuoli eko uz 3 lt . Ir tu pavyzdziu simtai.

Tep, ten pat biggrin.gif

Taip, nuo kedes biggrin.gif - nebijok, viskas ten gerai, bet kaina sakau - tokia kaip ir kitur, stebuklo tikrai nera....

KUR?KAIP?KADA? kaip zinoti?? 4u.gif

Su zuvies pirkimu liudnoka... Visur is tikro- turguje, PC- o ka daryti?? Vat galetu koks eko dedule atsirasti, kuris augintu ir sertu zuvis normaliai... Vasara tai pasigauti gali kazkur, o vat ziema ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 27 sausio 2010 - 12:09
QUOTE(Apuokas @ 2010 01 26, 23:44)

QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 23:48)

QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 27, 10:50)

Aciu visoms, begsiu ieskoti 4u.gif Mano manymu, juose ir neturetu buti ko nors ideta, visgi dziovintas produktas, stovi ir taip... g.gif Na, nebent koks grybelis galetu isimesti g.gif

Uztepeles receptukas:
Smulkintus juros kopustus uzmerkti vandenyje nakciai, ryte nusunkti, ideti isspausto/smulkiai pjaustyto cesnako ir uzpilti megstamu aliejumi. Tepti ant kaimiskos duonytes ir megautis essen.gif Proporciju tiksliai nezinau, nes labai jau seniai gaminau... Skanaus!

O cia truputelis info apie juros kopustus ir kitus dumblius - pasirodo ju yra ivairiu rusiu.

Jūros dumbliai - maistas ir vaistas

Stengdamiesi sveikai maitintis mes vis dažniau atsisakome mėsos, pakeisdami ją žuvimi, jūros gėrybėmis. Paskutiniu metu vis populiaresni darosi jūros kopūstai ir kiti jūros dumbliai.

Jūros kopūstų ir kitų jūros dumblių maistines ir gydomąsias savybes nuo seno vertino Kinijos ir Japonijos gydytojai. Kinai ir japonai valgo šviežių ir džiovintų jūros dumblių, o jų miltelių beria į įvairius patiekalus. Jūros kopūstuose ir kituose dumbliuose daug biologiškai aktyvių medžiagų, pektinų, baltymų, angliavandenių, A, C, D ir B grupės vitaminų, karotino, jodo, mineralinių kalio druskų ir t. t.

Jūros dumblių patariama valgyti sergantiems ateroskleroze, širdies ir kraujagyslių ligomis. Jūros dumbliai neleidžia susidaryti trombams. Jie apsaugo nuo hipertenzijos (padidėjusio kraujo spaudimo) ir išeminės širdies ligos. Jūros kopūstuose ir kituose dumbliuose daug jodo, todėl jų patariama valgyti sergantiems skydliaukės ligomis ir žmonėms, gyvenantiems užterštuose pramininiuose rajonuose. Jūros dumblių sveika valgyti sergantiems anemija (mažakraujyste), kai kraujyje sumažėjęs hemoglobino kiekis. Atminkite, kad jūros dumbliai stiprina organizmo imuninę sistemą ir tuo saugo nuo įvairių ligų.

Be to, jūros dumbliai malšina alkio pojūtį, o jų sudėtyje esantis jodas suaktyvina medžiagų apykaitos procesus ir "neleidžia" tukti. Taigi, norėdami sulieknėti vartokite jūros dumblius.

Jūros dumbliai plačiai naudojami ir kosmetikoje. Prisotinti A, C ir B grupės vitaminais bei įvairiais mineralais, jie daro stebuklus su mūsų oda: visų pirma stangrina, taip pat sumažina riebalų išsiskyrimą per odos poras, naikina pigmentines dėmes. Dažniausiai naudojami kosmetikoje jūros dumbliai: laminarija, fukus, askofilium. Šiuo metu labai populiari procedūra - aplikacijos ir įvyniojimai su jūros dumbliais: padeda lieknėti, kovoti su celiulitu, taip pat naudojami sergant artroze, osteoporoze, ostechondroze ir esant sausgyslių uždegimams.

Be to, jūros dumbliai neutralizuoja organizme koncerogenines medžiagas, mažina blogojo cholesterolio lygį kraujyje, stiprina imuninę sistemą. Išvardinus visas šias savybes, frazė "šiuolaikinė panacėja" nebeatrodo absurdiška. Nei vienas žemėje augantis augalas neturi tiek mikroelementų, kaip jūros dumbliai: apie 40 organizmui būtinų mikroelementų, jodo, mangano, cinko, magnio, geležies, fosforo ir kt. essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 27, 12:05)
draugės gyvena Ispanijoj, Norvegijoj- tas pats cool.gif tai aš tai džiaugiuosi šia vadinamąją sovietų liekana darželiuose...kartais namie usžiimu popieriais, kad išvis nėra laiko ka-ką daryt, tai vedu į darželį, nes žinau, kad tris kartusvaikas gaus normalaus ką tik pagaminto šilto maisto....
gal čia užsieniečius/ užsienyje gyvenančius stebina toks skaičius, o pas mus darže buvo visi 25 vaikai ( nuo 2,5 iki 4 m amžiaus 4u.gif

drinks_cheers.gif aha sita sovietine liekana ir man labai patinka

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 27, 12:05)
Niekada nesakau, kad PIGIAU pacios prekes.Brangiau- taciau poziuris i maitinimasi, taupymas, maziau pirkimas, bet kokybiskiau ir t.t. galu gale susideda i tikrai nedaug didesnes menesio islaidas. Del temu, kur taupiai valgo- dalyvauju ir jose- ir visiskai tiek pat isleidziu kiek jos. Na, neperku vynuogiu uz 12 lt, o nusiperku obuoli eko uz 3 lt . Ir tu pavyzdziu simtai.

Taip, nuo kedes biggrin.gif - nebijok, viskas ten gerai, bet kaina sakau - tokia kaip ir kitur, stebuklo tikrai nera....

KUR?KAIP?KADA? kaip zinoti?? 4u.gif

Su zuvies pirkimu liudnoka... Visur is tikro- turguje, PC- o ka daryti?? Vat galetu koks eko dedule atsirasti, kuris augintu ir sertu zuvis normaliai... Vasara tai pasigauti gali kazkur, o vat ziema ...

Vis tiek man brangiau eko maistas tongue.gif lotuliukas.gif
Poziuris keiciamas, maziau perkama, bet...nu paimkim is taupanciu temos duona uz 0.89 cnt, ar yra uz tokia kaina eko duonos? nu nebet paciai kept. Na kartais norisi ir vynuogiu, bananu, pvz vakar pirkau 10 bananu, siandie liko tik vienas, jei pirkciau eko bananus man ziauriai brangiai iseitu

Kiek pamenu eko karpiu budavo...o daugiau nieko nesu macius

Del Violey, maciau kazkaip prasilenkei...gal Violence tiesiogiai uzklaust reiketu
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 27, 12:05)

yra poledinė žūklė mirksiukas.gif svarbu, kad žuvis eitų...šiemet labai šalta,mariose ledas virš 1 metro, stinta neina...maniškis tai kibirais partempdavo...o va neseniai ešeriukus valgėm, traukė Rusnėje mirksiukas.gif
yra yra, tik reikia žinoti geras vietas ir turėti gerą žveją namie ir...sėkmės reikia... bigsmile.gif
QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 27, 12:19)
Uztepeles receptukas:
Smulkintus juros kopustus uzmerkti vandenyje nakciai, ryte nusunkti, ideti isspausto/smulkiai pjaustyto cesnako ir uzpilti megstamu aliejumi. Tepti ant kaimiskos duonytes ir megautis essen.gif Proporciju tiksliai nezinau, nes labai jau seniai gaminau... Skanaus!

o apvirti nereikia g.gif kažkada iš nežinojimo tik išmirkiau ir valgiau, tai mane čia forume išdurnino, kad tikrai reikėjo apmerkti, paskui apvirti g.gif
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2010 01 27, 11:08)
tiesa, arbatas, kavą, ypač kavą biggrin.gif vaikams kakavą perku iš violey. kur jūs perkat, kas vartojat, kavą ir kakavą?

Kavos negeriu. Tik vyras, tai jam perku "Lavazza" auksinėje ar juodoje skardinėje, net tiksliai nepažiūrėjus neprisiminsiu pavadinimų..Tai jam ilgam užteka, nes geria tik savaitgaliais.
Kakavą perku eko, "Iki" parduotuvėje, 250 g. apie 6 Lt su centais, iš Dominikos, tikra kakava "Entr'aide". Labai ilgam užtenka, nes vaikai vakarais po puodelį prašosi smile.gif Į kepinius dedu, bet ten šaukštas, max. du ir ne kaskart kepiniai su ja.

Arbata iš močiutės daržo: mėta, raudonėlis, čiobreliai. Sau perku iš "Presto" baltąją "Pai Mu tan" arba "Fudžijam" (bet jau čia tik retiems pasilepinimams, nes 100 g. kaina 81 Lt, aš perku tik 20 gramų) ir eko raudonąją "Rooibos"..kaina berods 8 ir 12.90 Lt/100 g., vaikams dar medaus krūmo labai mėgiama.
QUOTE(violence @ 2010 01 27, 11:10)
: va va, tokia mano stadija dėl aliejaus ir kruopų dabar  lotuliukas.gif man prašom konkrečiai pavadinimais jei galima ką vartojat? smile.gif

Kruopas perku "Ustukių malūno" tikrai kainos vos centais brangesnės nuo ne eko, jei nėra ko noriu "Ustukių malūno" tada perku "Holos" parduotuvėje arba ekoeko.lt, gaunasi nepigiai, bet kaip sakiau, vartojam max 10 v.š. per dieną..

Aliejų šiai dienai turiu (net nuėjau) pažiūrėti: biggrin.gif
Kepimui: šis 500 ml sezamų aliejus http://www.sveikipro...olmuhle-solling ir "Sitia" (graikija) aliejus iš "Rimi" (500 ml - 19.99 Lt)

Salotoms: avokadų aliejus (šis - http://www.sveikipro...infinity-foods) ir alyvų aliejus iš Luque sodų, šeimyninio ūkio, išskirtinės kokybės, spaustas akmens presu (500 ml - 50 Lt)

Bet vėlgi mitybos įpročiai - maistą kepu retai. Troškinu, verdu, garinu, jei kepu, tai orkaitėje 'rankovėje" savo sultyse..
Jokių keptų bulvių, jokių blynų...jei iškepčiau bulvinius blynus, rėktų, kad nenori, neskanu..paprasčiausiai nemėgsta, atpratę ax.gif
Blynus pripažįsta tik "širdeles", taip vad. čirvinius ir dievina lietinius..Ir valgo sausus, grynus ...užsigeriant su kakava, pienu, arbata...nemėgstam padažų ir uogienių ax.gif
Atsakyti