Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(rytorasa @ 2010 01 26, 20:39)
Mergaitės, nepamirškit, kad valydamos žarnyną turite gerti labai daug vandens. Tik tada mišinys darys savo darbą žarnyne..  mirksiukas.gif

Per visą dieną ar tada, kai geriu tą mišinuką? smile.gif

QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 21:11)
man panos šiame skyrelyje išaiškino, kad būna vištos dedeklės, kur kiaušiniams dėti skirtos, ir yra broileriai, kurie dėl genetinių ypatybių į mėsą eina. Todėl jeigu broileris, tai dar nereiškia, kad blogai wink.gif

Mano tėvai seniau dėl savęs augindavo po kelis tuos mėsinius viščiukus. Jokiais hormonais nemaitino, bet užaugdavo greitai ir dideli. Tai priklauso nuo veislės. Gi ir karvės yra mėsinės ir pieninės smile.gif

QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 26, 21:42)
Žiemą man parduotuviniai pomidorai būna be kvapo ir be skonio blink.gif Užtat kaip gera vasarą iš sodo parsivežti užaugintų be jokių trąšų wub.gif Tokius tai galiu kilogramais kasdien valgyti, ypač su grietine ir druska. Net seilė nutįso biggrin.gif

Ot žinokit per Kalėdas dar naminius pomidorus valgiau tongue.gif Nežinau, kaip juos išlaikė MB tėvas, bet naminiai, kvepiantys ir skanūs, ir nieko netręšia smile.gif Kartais reikia labai gerai žinot, kaip laikyt, kokiom sąlygom, kada nuskint ir pan., va taip galima vos ne visus metus valgyt namines daržoves. Mano tėvai augina obuolius, pavasario vidury jie būna dar nesuvytę ir skanūs bigsmile.gif Šeimai per daug jų, nes sodas labai didelis, tai tėtis ir į turgų nuneša ir moteriškės kaltina, kad lenkiški biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(wilike @ 2010 01 26, 21:58)
IKi KT gėrimo, t.y. iki tol kol baigiau gerti nebuvau žinojus ką reiškia galvos skausmas.
Nuo to laiko tik prezervatyvai ir tikrai nieko blogo (nebent kad baisiai brungūs LT). O dėl tų vaisingų dienų aš jaučiu tiesiog kada buna  biggrin.gif  Bet vistiek saugomės. O žinau dėl to, kad užeina super didelis noras meilei. Pagalvoju apie gyvūnus, tai irgi kai sako karvė pakilo, tai vadinasi vaisingos dienos  cool.gif  Vienu žodžiu,MB sakė esu laukinė patelė  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Na vis kalbat ir kalbat... Prikalbėsit ir mane greit mest blush2.gif Nors neįsivaizduoju gyvenimo be jų...
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 26, 21:46)
Dabar perskaiciau ka parasiau doh.gif Dziovintus juros kopustus turejau omeny biggrin.gif Kur juos perkate? 4u.gif

Kaune Kuršių norfoje pirkau neseniai. bet neišmanau kaip juos valgyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 26, 21:46)
Dabar perskaiciau ka parasiau doh.gif Dziovintus juros kopustus turejau omeny biggrin.gif Kur juos perkate? 4u.gif

Aš pirkau iš IKI. Nežinau, ar jie tikrai geri, pirkau ne maistui, bet rašo, kad tinka naudoti vietoj druskos ir šiaip patiekalams gardinti, tik jie nėra smulkūs ir labai kieti. Turi specifinį kvapą, tai bijau eksperimentuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 26, 22:58)
žinot nuo ko man skauda galvą. Ogi nuo didmiesčiū  tongue.gif  Buvom Vilniuj. Man po valandos pradeda spast galvą, kol negryštų į savo triobą  cool.gif

kai sako karvė pakilo, tai vadinasi vaisingos dienos  cool.gif  Vienu žodžiu,MB sakė esu laukinė patelė  lotuliukas.gif
kaip rytorasa ir sakė, reikia daug gerti.  Aš vakar gėriau, šiandien neturėjau kada. Bet ir tai veikia  tongue.gif  Beje gėriau tik vieną šaukštelį mišinio ir 2 stiklinės vandens.
Tik jau negerk  schmoll.gif  Buvo man kažkada įbrukę odos būklei gerint. Neduok dieve tokio gėrio  blink.gif  Vien puliniai  unsure.gif
Papildyta:

pomidorai ir pas mus vasaar rytas pietus ir vakariene  lotuliukas.gif

delpomidoru drinks_cheers.gif
del laukines pateles- lotuliukas.gif MB ko gerolaimingiausias vyras pasaulyje blush2.gif
del misinuko-smagu, kad veikia 4u.gif
del mieliu-as jau ismeciau jas is savo minciu doh.gif nereikia man to gerumeliopulingo ir skausmingo rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 23:43)
Per visą dieną ar tada, kai geriu tą mišinuką?  smile.gif
Ot žinokit per Kalėdas dar naminius pomidorus valgiau  tongue.gif Nežinau, kaip juos išlaikė MB tėvas, bet naminiai, kvepiantys ir skanūs, ir nieko netręšia  smile.gif Kartais reikia labai gerai žinot, kaip laikyt, kokiom sąlygom, kada nuskint ir pan., va taip galima vos ne visus metus valgyt namines daržoves. Mano tėvai augina obuolius, pavasario vidury jie būna dar nesuvytę ir skanūs  bigsmile.gif Šeimai per daug jų, nes sodas labai didelis, tai tėtis ir į turgų nuneša ir moteriškės kaltina, kad lenkiški  biggrin.gif
Papildyta:

:

kai geri misinuka reikia nemazai vandenelio:)
o obuolius ir nes iki pavasario islaikome rusuje, jiems turi nebuti silta, bet ir ne minusite temp. sausa, jokios dregmes,geriausia deti i medines dezes pribenrtas stamviu medienos pjuvenu
morkytes irgi tokiame rusyje medinese dezese sausame smeliuke:)
pomidorus tik viena karteli kelis iki kaledu islaikem smile.gif
paklausk pas mb teti kaip jispomidorus laiko:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 26, 22:58)
kai geri misinuka reikia  nemazai vandenelio:)
o obuolius ir nes iki pavasario islaikome rusuje, jiems turi nebuti silta, bet ir ne minusite temp. sausa, jokios dregmes,geriausia deti i medines dezes pribenrtas stamviu medienos pjuvenu
morkytes irgi tokiame rusyje medinese dezese sausame smeliuke:)
pomidorus tik viena karteli kelis iki kaledu islaikem smile.gif
paklausk pas mb teti kaip jispomidorus laiko:)

Na va, o aš užsigerdavau nepilna stikline doh.gif Žinosiu dabar, dėkui visoms sureagavusioms biggrin.gif

Dėl daržovių laikymo drinks_cheers.gif
Būtinai paklausiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 01 27, 00:06)
Na va, o aš užsigerdavau nepilna stikline  doh.gif Žinosiu dabar, dėkui visoms sureagavusioms  biggrin.gif

Dėl daržovių laikymo  drinks_cheers.gif
Būtinai paklausiu wink.gif

tu ji sausa valgydavai uzsigerdama vandeniu?? puses stiklines super mazai doh.gif as saksta iberiu i pilna stikline ir tai nam pritruksta vandens, dar dasipilu. Juk jos turi pabrinkti skrandyje, kad po to slinktu visu zarnynu ir ji isvalytu, o brinkimui juk skysciu nemazai reikia smile.gif moteriske tu moteriske 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 26, 23:09)
tu ji sausa valgydavai uzsigerdama vandeniu?? puses stiklines super mazai  doh.gif  as saksta iberiu i pilna stikline ir tai nam pritruksta vandens, dar dasipilu. Juk jos turi pabrinkti skrandyje, kad po to slinktu visu zarnynu ir ji isvalytu, o brinkimui juk skysciu nemazai reikia smile.gif moteriske tu moteriske  4u.gif

Uoj prajuokinai su ta moteriške lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ne sausą valgiau aišku biggrin.gif Bet nedaug užsigerdavau, gerai, kad dabar bent viskas išaiškėjo, o būčiau taip metus gėrusi ir skundusis doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Oi kiek prikalbejot doh.gif kaip jus spejat sekt tokias turbo temas, naturalisciu tema tik itraukiu i favoritus ir jau pasibaigia, jauciu su sita tema bus tas pats lotuliukas.gif

As dar apie maista noriu pakalbet biggrin.gif matau cia labai skirtingu nuomoniu yra, idomu paskaityt

QUOTE(Rasma @ 2010 01 26, 09:09)
Ne daugiau nei reikia pinigų valgant ne eko, bet tikrai kokybišką maistą mirksiukas.gif Sakyčiau geros kokybės produktai ir eko produktai savo kaina yra beveik lygiaverčiai.
Taip, tai kainuoja brangiau, nei naudotis akcija "perki du, gauni trečią", "mokėk pigiau" ir pan., kurios būna skirtos mažos kainos produktams. Jose aukštos kokybės net neįmanoma ieškoti, aš asmeniškai, juos nedrįsčiau išvis vadinti maistu. Ir man tikrai labai gaila žmonių, kurie dėl nepriteklių priversti visa tai vartoti verysad.gif Ypač jauni žmonės..jie juk deda savo sveikatos pagrindus ateičiai.
Tad kai pinigėlių mažiau, mano prioritetai mažint kiekį, bet išlaikyt kokybę. Galbūt valgyt rečiau mėsą, bet jei valgyt, tai tikrai gerą. Neįperki eko saldumynų, cukraus ir pan. - atsisakyk visai, tai nėra pirmos būtinybės maisto produktas, net sveikiau bus. Vartok saikingiau ir išleisi tiek, kiek pirkdamas daug pigaus, antrarūšio maisto. Ir 'nenusiskriausi', galbūt būsi šiek tiek 'alkanas' ir neaptingęs, nes to maisto bus mažiau, bet nebūsi užsikimšęs beverčiu maistu, kuris tyliai alina organizmą ir laukia progos išlįsti onkologinėmis, degeneracinėmis, alerginėmis ligomis.

Pavyzdžiai iš gyvenimo: kad ir su ta pačia druska..nusipirksi brangią, taupysi - nepilsi šaukštais bet kur..organizmas pasakys ačiū. Nusipirksi brangų eko, 'rankų darbo' aliejų iš šeimyninio ūkio Italijos provincijoje, vartosi šaukštą, kaip užpilą at šviežių salotų taupydamas, o ne pilsi keptuvėn pigų aliejų poros centimetrų sluoksniu, kad iškepti riebalais varvačius blynus. Pirksi nerafinuotą cukrų, į puodelį įsidėsi nebe 2-3 šaukštelius, o tik vieną ir pirmąkart gyvenime pajusi tikrą arbaros, kavos skonį. Ir ateis laikas, kai to cukraus nutarsi išvis nedėti. Į arbatos puodelį nemesi perdžiūvusių dulkių popietiniame maišelyje su metaline kniede, o įsidėsi keletą aukštos kokybės arbatos lapelių, nes iš tiesų net nereikia daug..pažiūrėkit kaip arbatą verda kinai, japonai..1-2 žiedeliai visam arbatinukui mirksiukas.gif

Daug teisybes parasei, bet...man skamba kaip teorija...va imsiu ir praktiskai paskaiciuosiu, kad eko maistas man yra brangu...apie pigiausia maista "trys uz dvieju kaina" nekalbu net, i toki net neziuriu, kulinarijos skyriai parduotuvese man neegzistuoja, aisku buna retu isimciu...
Apie saldumynus, stengiuosi riboti, nes kaip rasai nera pirmo butinumo preke. Arbata geriu be cukraus, cukrus eina kepiniams, kol kas ne eko. Arbatu pakeliniu isvis nepripazistu, aisku ju neisvengiu kavinese, sveciuose.
Druska vartoju saikingai, uosvienei mano maistas preskas...tad manau, jusu paskaicius, atejo eile paprasta druska keist i eko biggrin.gif
Alieju leidziu sau pirkt eko, taip pat vartoju saikingai, negaliu pakest riebaluose skestancio maisto ir dieduli dar baru, kad taupytu.
Mano prieskoniai, tai eko sultinys, ji naudoju visur.
Isvardinau tai, kas perkama ne kasdien ir ne taip jauciasi piniginei. Bet to negana, kad but sociu. Esu mesede ir manau, kad mesa valgyt pigiau nei darzoves. Eko mesos neiperku, darzoviu taip pat...neperku pigiausiu mesu ir nuvytusiu darzoviu, bet eko galiu leist labai retai...o dar pieno produktai, va pasiimu Dobilo surio, pieno ir kainos skirtumas tikrai pasijaucia, paziurejau eko majonezo kaina, padejau atgal i lentyna (zinau zinau majonezas nera sveika, bet as dabar apie kainas)...zodziu, kai pasiskaiciuoji, tai rankos labai nusvyra.

QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 09:32)
gero, kokybisko maisto reikia mažiau negu menkesnės vertės. Aišku, ir apsipirkinėti turi žmogus, kuris šeimoje turi didžiausią supratimą apie meniu planavimą ir gamybą smile.gif Jeigu pirkti rūkytus delikatesus, įmantresnius saldumynus, tai be kelių šimtų litų neapsieisi. Bet jei pasiplanuoji, tai normaliai išeina. Pati perku iš patikimų ūkininkų, neužsakinėju iš Tikro maisto. Tai vieni turi kažkokius sertifikatus, kiti ne. Bet per laiką atsirenki smile.gif
man kažkaip kaip tik atrodo, kad kituose miestuose irgi pliusai - mano tėvai puikia apsipirkinėja savo miesto turguje, puikiai pažįsta, atsirenka smile.gif

Taip siais laikais daug slamsto yra pirkt...kartais net stebiuosi kokio tik s...zmones neperka
O kodel neperki is Tikro maisto?? Ir kaip surandat patikimus ukininkus??
Kokias dazoves ir kaip pasiruosiat vasara?
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 22:43)
Na vis kalbat ir kalbat... Prikalbėsit ir mane greit mest  blush2.gif Nors neįsivaizduoju gyvenimo be jų...

o tau plaukai nesuprastėjo? unsure.gif Aš įtariu, kad mano plaukų būklės pasikeitimai neigiamon pusėn buvo KT nuopelnas. Nes dabar kaip po branduolinio sprogimo atsigaunu smile.gif

QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 01:15)
Daug teisybes parasei, bet...man skamba kaip teorija...va imsiu ir praktiskai paskaiciuosiu, kad eko maistas man yra brangu...

O kodel neperki is Tikro maisto?? Ir kaip surandat patikimus ukininkus??
Kokias dazoves ir kaip pasiruosiat vasara?

aš ir praktišką pavyzdį galiu parašyti. Nusiperku neaptekusį riebalais, skanų viščiuką turguje maždaug už 18 litų (skaičiuojam, kad kilas apie 12 litų, o svoris apie 1,5 kg). Atšildau, supjaustau, sumetu į puodą ir ištroškinu, kartais dar ir su kokiom morkom. Mums dviems užtenka beveik visai darbo savaitei, kaitaliojant garnyrus, o jei pritrūksta, iš atlikusio sultinio dar sriubą porai dienų sumeistrauju. Manyčiau, kad dviese papietauti savaitę už 18 litų (daugmaž) jau geras sutaupymas, nors viščiukas lyg ir brangiai kainavo smile.gif

ūkininkus surandu dviem būdais - visada iš pradžių žiūriu, kur didžiausia eilė nutįsusi biggrin.gif Vadinasi, galiu spėti, kad ne veltui. Ir bandau. Iš čia išplaukia ir antrasis būdas: tiko/nepatiko. Viskas smile.gif Iš Tikro maisto neperku, nes mėgstu matyti, ką man į krepšį deda, plius, namuose beveik nebūnu biggrin.gif

kur apsipirkau per porą dienų šaldytuve pašvinkusios kalakutienos - gyvenime negrįšiu smile.gif

daržoves ruošia tėvai - marinuoja agurkus, pomidorus, kt. daržoves, daro mišraines. Yra kaimas, iš ten dar bulvės, morkos. Uogomis pasistengiam taipogi pasirūpinti - arba iš savo sodo, arba perkam ir šaldom kelis kibirus braškių, pagal močiutės receptą tėveliai sumala (neverda!) spanguolių su cukrumi, pernai dar priuogavo ir mėlynių - neįsivaizduojat, koks nuostabus šaldytų mėlynių skonis wub.gif Kaip eina su naminiu jogurtu, varške, kaip ledai blush2.gif , kaip uogienė, kaip padažas desertui ir t.t 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 23:43)
Per visą dieną ar tada, kai geriu tą mišinuką?  smile.gif

mišinuką užgerkit dviem stiklinėm vandens.. Per dieną būtina išgerti apie 2 l vandens! Tik brinkdamas mišinys žarnyne sutrauks šlakus, sausas jis neveiks, tik užkietins vidurius, nes sugeria skysčius... smile.gif

Aš pati vartojau kiek paprastesnį būdą, bet principas tas pats. Linų sėklas sumalu kavamale ir ryte, nevalgiusi išgeriu šaukštą maltų sėklų su 2 stiklinėm vandens. Per dieną irgi geriu daug vandenuko... Kam kietėja viduriai, labai padeda, be to valo žarnyną. Tačiau gerti reikia keletą mėnesių, kad kažkiek apvalytų žarnyną.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 27 sausio 2010 - 08:14
QUOTE(Satura @ 2010 01 27, 01:35)
aš ir praktišką pavyzdį galiu parašyti. Nusiperku neaptekusį riebalais, skanų viščiuką turguje maždaug už 18 litų (skaičiuojam, kad kilas apie 12 litų, o svoris apie 1,5 kg). Atšildau, supjaustau, sumetu į puodą ir ištroškinu, kartais dar ir su kokiom morkom. Mums dviems užtenka beveik visai darbo savaitei, kaitaliojant garnyrus, o jei pritrūksta, iš atlikusio sultinio dar sriubą porai dienų sumeistrauju. Manyčiau, kad dviese papietauti savaitę už 18 litų (daugmaž) jau geras sutaupymas, nors viščiukas lyg ir brangiai kainavo smile.gif

ūkininkus surandu dviem būdais - visada iš pradžių žiūriu, kur didžiausia eilė nutįsusi biggrin.gif Vadinasi, galiu spėti, kad ne veltui. Ir bandau. Iš čia išplaukia ir antrasis būdas: tiko/nepatiko. Viskas smile.gif Iš Tikro maisto neperku, nes mėgstu matyti, ką man į krepšį deda, plius, namuose beveik nebūnu  biggrin.gif

kur apsipirkau per porą dienų šaldytuve pašvinkusios kalakutienos - gyvenime negrįšiu smile.gif

daržoves ruošia tėvai - marinuoja agurkus, pomidorus, kt. daržoves, daro mišraines. Yra kaimas, iš ten dar bulvės, morkos. Uogomis pasistengiam taipogi pasirūpinti - arba iš savo sodo, arba perkam ir šaldom kelis kibirus braškių, pagal močiutės receptą tėveliai sumala (neverda!) spanguolių su cukrumi, pernai dar priuogavo ir mėlynių - neįsivaizduojat, koks nuostabus šaldytų mėlynių skonis  wub.gif Kaip eina su naminiu jogurtu, varške, kaip ledai  blush2.gif , kaip uogienė, kaip padažas desertui ir t.t  4u.gif

Aisku sunku lygint 2 asmenu seima ir 5...bet neisivaizduoju, kad galeciau 5 dienas valgyt ta pacia vista, aisku ji pas mane dingtu greiciau, bet jei nedingtu, nelistu ji man, nes jau butu atsibode (nors garnyras ir butu keiciamas), kazkaip norisi ivairesnio maisto, o ir po 5 dienu stovejimo saldytuve maistas jau gal ne senas, bet pastovejes
Va del eiliu prie maisto, tai turiu visai kita nuomone, pati mesa perku turguje ir eiles buna ten, kur mesa pigiausia, nors aisku visada pirma mintis buna paziuret del ko tos eiles. O mesos kokybe ivertinti nera lengva...viskas aisku, kai buna prasvinkus, kieta, o pagal ka daugiau vertint??
Del darzoviu...marinuotas darzoves valgau retai, nelenda jos man, plius manau, kad acte ismirkes agurkas nera jau toks geras ir sveikas maistas. Saldytos uogos tikrai labai skanu, bet vel gi...tai tik maisto pagardinimui, saukstais jos nekabinsi ir vien ja sotus nebusi...ar daug jus sunaudojat uogieniu per ziema??
Naminiai jogurta ir varskes, man jau aukstasis pilotazas ax.gif o ir kazkaip neteko skaniu naminiu ragaut, o gal priprast reikia g.gif

Atsakyti
Labas rytas, pasiėmiau išeiginę, nes Klaipėdoje -20 ir vėjas (o sinoptikai sako, kad kai vėjas, dar 5 laipsnius galima drąsiai pripliusuoti, taigi doh.gif ir dukrytė apsirgusi verysad.gif
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 26, 21:13)
nepamirškite obuolių, svogūnų, česnakų, bulvių...  thumbup.gif juk beveik visi šiuos produktus vartojame.
vat iš kur aš ant svieto tokia atsiradau- jeigu reikia valgyti obuolį, tai turiu prisiversti g.gif nesuprantu- visiškai nemėgstu obuolių, na kartais kokį ir tai rūgštų rūgštų blush2.gif o va vyras kilogramą vienu prisėdimu gali suvalgyt...obuoliai yra gerai thumbup.gif užtat man taip gaila, kad man jie neskanūs ax.gif

QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 26, 21:25)
Merginos, o kur jus perkate dziovintus juros dumblius? Anksciau pirkdavau vienoje vaistineje, dabar net nezinau kur ieskoti g.gif: Reikia smulkintu, nors nebutinai, pati susismulkinciau ax.gif Zinau viena superini recepta, seniai valgiau, noriu galu gale pasigaminti smile.gif
parašyk receptuką mirksiukas.gif
smulkintus ir stambius jūros dumblius pirkau Maximoj, pasisksaičiau, kad sudėtis- tiesiog jūros dumbliai, tai gal ir nėra kažko pridėta g.gif smulkinti, berods, rusiški, o stambūs, berods, iš Japonijos 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2010 01 26, 22:44)
Kaune Kuršių norfoje pirkau neseniai. bet neišmanau kaip juos valgyt  g.gif

na pvz, vakar išsiviairua daržovių troškinį- kopūstas+morka+svogūnas,+paprikutės šiek tiek+ pomidoriukasir apibarsčau smulkintais jūrų kopūstais...
būna, darausi net bulvių košę ir dedu, paskui kai sutrinu jų net nesimato, dedu į sriubas g.gif vienu žodžiu pas mane jie visur eina, jeigu nepamirštu blush2.gif

O aš vakar vyrui sakau- žinai, kokia mano maistinė svajonė g.gif bigsmile.gif ogi salotos pjaustytos su agurko griežinėliais, pomidoriuku ir apšlakstytos citrina air aliejumi, arba su grietine essen.gif kaskart praeidama PC nužvelgiu tokiom akim.... verysad.gif žinau, kad nieko gero tose daržovėse, bet svajonė ra, norisi kažko tokio lengvo...o negaliu ax.gif
Atsakyti