Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(rytorasa @ 2010 01 26, 21:50)
na, jeigu domitės, vadinasi manote, kad tai reikalinga..  smile.gif Nejaugi žiemą jokių daržovių nevartojat? Juk vitaminas C yra ne tik pomidoruose..

kad skurdus pasirinkimas ziema sad.gif kopustus vartoju, juose nemazai C,o kitos parduotuveje man izole panasios. Vasara tai savi pomidorai,prieskonines zoleles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 26, 20:47)
Yra "Biotekoje" (Vilnius, Klaipėdos g. 3) 4u.gif

Aciu, leksiu pirkt smile.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 26, 22:03)
kad skurdus pasirinkimas ziema sad.gif kopustus vartoju, juose nemazai C,o kitos parduotuveje man izole panasios. Vasara tai savi pomidorai,prieskonines zoleles  4u.gif

C vit. daugiausia turi erskeciu uogos - 50 kartu daugiau nei citrina ir 10 kartu daugiau nei juodieji serbentai. Santykio su kopustais tiksliai nezinau, bet tikrai maziau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 26, 18:42)
Mergaites, gal kuri esate gerusi Alaus mieles? girdejau pletkus, kad josapetita skatina ir kelia, o saitokio skatinimo nenoreciau:)

tiek odą po mielių teko gydyt, kad ne ne, kryžius uždėtas schmoll.gif

QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 26, 19:26)
Aš tai dabar spiginu akis į ruduosius jūros dumblius,

ar jie neturi to specifinio kvapo???

QUOTE(Keretoja @ 2010 01 26, 20:35)
O del gurmanu vishtienos ish Iki pasakysiu taip, pora kart pirkau, bet poto paskaiciau kas ten parasyta ir persigalvojau, ten gi yra ne vishta, o visciukas broileris

man panos šiame skyrelyje išaiškino, kad būna vištos dedeklės, kur kiaušiniams dėti skirtos, ir yra broileriai, kurie dėl genetinių ypatybių į mėsą eina. Todėl jeigu broileris, tai dar nereiškia, kad blogai wink.gif

žinokit, prisipirkom silkių su galvom Iki, kur tik druska ir pipirai dėti - vienintelės tokios buvo be E621. Tai dabar bus darbelio, ačiū Cikadelei ir Niduliai už teisingą nukreipimą keliu bei draugišką palaikymą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 26, 22:03)
kad skurdus pasirinkimas ziema sad.gif kopustus vartoju, juose nemazai C,o kitos parduotuveje man izole panasios. Vasara tai savi pomidorai,prieskonines zoleles  4u.gif

nepamirškite obuolių, svogūnų, česnakų, bulvių... thumbup.gif juk beveik visi šiuos produktus vartojame.
Žmogus niekada nesukurs tobuliau to, kas reikalinga žmogui, nei sukūrė gamta. Reikia tik tuo naudotis... mirksiukas.gif
Atsakyti
O siaip, C vit daug yra daugumoje darzoviu: griezciuose, saldziosiose bulvese, ropese, geltekleje, juodajame ridike (kuri dabar jums berasydama skanauju biggrin.gif niam niam smile.gif burokeliuose, morkose, pastarnokuose, svogune, ridikeliuose. Cia israsiau is vienos knygos.
Beje, ar zinojote, kad dilgele - labai geras mineralu saltinis, jame daug kalcio, kalio, natrio, magnio, gelezies, silicio, sieros, chloro. Yra ir vit. C, K, B2, B3, karotino ir kt. medziagu. Nezinau tik kiek ju islieka nuplikius dilgele ar issivirus jos arbata g.gif
Apskritai, labiausiai mane dominantis klausimas pastruoju metu yra terminis darzoviu ir kt. produktu apdorojimas ir kiek vit. islieka jame juos isvirus/iskepus. Kad ir garuose. Apie greitpuodi nekalbu, nes tai tik akiu dumimas. Gal kuri zinote ka nors siuo klausimu? Buciau dekinga. Issiaiskinau tik tiek, kad morka - vienintele darzove, kuri vertingesne virta nei zalia g.gif Bet si info tik is vieno saltinio, megstu viska tikrinti, tad... lauksiu atsakymu smile.gif 4u.gif
Papildyta:
Merginos, o kur jus perkate dziovintus juros dumblius? Anksciau pirkdavau vienoje vaistineje, dabar net nezinau kur ieskoti g.gif: Reikia smulkintu, nors nebutinai, pati susismulkinciau ax.gif Zinau viena superini recepta, seniai valgiau, noriu galu gale pasigaminti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo me_gustas_tu: 26 sausio 2010 - 21:25
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 26, 21:35)

O del gurmanu vishtienos ish Iki pasakysiu taip, pora kart pirkau, bet poto paskaiciau kas ten parasyta ir persigalvojau, ten gi yra ne vishta, o visciukas broileris vis del to, tai reiskia kad per kelis men uzauges ant hormonu, tai kazkaip man visai atkrito noras pirkti pripompuota hormonais vistiena valgyt sad.gif todel geriau retkarcias nusiperku ukininku turgui tikra vishta, kuri sveria 3 kg ir atrodo kaip tikra vishta ir jos 2 savaitgaliams uztenka sochiai privalgyt, arba galvoju ish tikro maisto kada pabandyt uzsakyt ten mazesnes 1,5-2 kg, nzn sake kad ukininkas ar ukininke nepamenu, bet savo uzaugintais grudais ale maitina smile.gif gal vistik ne ant hormonu uzaugintas.

hihihi.gif Vištos būna dviejų rūšių. Mėsinės, kurios auginamo dėl mėsos, vadinamos broileriais, ir vištos, kurios laikomos dėl kiaušinių, vadinamos dedeklėmis. Taigi, broileris- mėsinio viščiuko/vištos įvardijimas. Labai abejoju, ar jūs turguje, ar dar kur nors perkate ne broilerius, nes dedeklės tikrai mėsai neauginamos ir tikrai nesveria po 3 kg... biggrin.gif Jūs perkate broilerius, tik , galbūt, lesintais pašarais, kuriuose mažiau hormonų ir kitų augimą skatinančių priedų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 26 sausio 2010 - 21:32
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 26, 22:13)
nepamirškite obuolių, svogūnų, česnakų, bulvių...  thumbup.gif juk beveik visi šiuos produktus vartojame.
Žmogus niekada nesukurs tobuliau to, kas reikalinga žmogui, nei sukūrė gamta. Reikia tik tuo naudotis...  mirksiukas.gif

tada taip ,ir svogunus, ir savo cesnakiukus ir obolius gausiai valgau. svogunus prie visko galiu valgyti:) tada raminuosi ir lieku tik su nakvisomis:)
Katuk, tada asapie mielespamirstu visam gyvenimui biggrin.gif
del darzoviu apdorojimo skaiciau, ypac apie pomidorus, kad juos virtus ar kitaip apdorotus, vos ne grieztai prisakyta ju zaliu nevartoti. va cia straipsniukas, jame paaiskinta kodel reikia apdoroti. dauguma vaisiu ir darzoviu turi stipru alergena, po terminio padorojimo alergeno aktyvumas labai sumazeja. Ta alergena turi pukuoti vaisiai ir darzoves (agurkas, braske, persikas, aviete, zemuoge, agrastas ir kiti pukuotukai)
http://www.medicinav...ir-vaisius.html

o cia apie visokiu darzoviu laikymo salygas, apdorojima ir t.t.
http://www.mokslai.l...inis/20789.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 26 sausio 2010 - 21:49
QUOTE(gizma @ 2010 01 26, 21:26)
Buk gera, parasyk recepta 4u.gif

Kad žinok anoks čia ir receptas smile.gif Kuskusą išverdu laikydamasi ant dėžutės nurodytos instrukcijos. Į vandenį jau kurį laiką esu pratusi berti ne druską, o druską su 15 proc. žolelių ir džiovintų daržovių priedu, man taip skaniau (šiuo metu "Naturata" firmos perku, niam niam). O kol kuskusas 'noksta' puode, pasikepinu pievagrybius keptuvėje (be jokio aliejaus, tiesiog nuplaunu, supjaustau, sumetu į keptuvę), kol išskiria didžiąją dalį vandens (nupilu jį), tuomet šlakas aliejaus į keptuvę, suberiu mažais gabaliukais pjaustytą papriką ant to aliejaus. Pievagrybius dar retkarčiais pabarstau druska ir/arba džiovinto česnako granulėm, kaip pakvimpa thumbup.gif Kai paprikos apkepa, tada jau viską sumaišau keptuvėje, dar minutė (stengiuosi, kad liktų kuo mažiau skysčių) ir į keptuvę suberiu jau paruoštą kuskusą. Pusę minutės maišydama pakaitinu viską kartu ir viskas smile.gif

Galima praktiškai bet ką dėti į kuskusą. Noriu dar išbandyti su morkom ir brokoliais.

QUOTE(Nidulia @ 2010 01 26, 21:36)
pomidoru neperku parduotuviniu

Žiemą man parduotuviniai pomidorai būna be kvapo ir be skonio blink.gif Užtat kaip gera vasarą iš sodo parsivežti užaugintų be jokių trąšų wub.gif Tokius tai galiu kilogramais kasdien valgyti, ypač su grietine ir druska. Net seilė nutįso biggrin.gif

QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 22:11)
ar jie neturi to specifinio kvapo???

žinokit, prisipirkom silkių su galvom Iki, kur tik druska ir pipirai dėti

Nesu tikra dėl to sad.gif

Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
Dabar perskaiciau ka parasiau doh.gif Dziovintus juros kopustus turejau omeny biggrin.gif Kur juos perkate? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 26, 22:42)
Užtat kaip gera vasarą iš sodo parsivežti užaugintų be jokių trąšų wub.gif Tokius tai galiu kilogramais kasdien valgyti, ypač su grietine ir druska. Net seilė nutįso biggrin.gif
Nesu tikra dėl to sad.gif

Skanaus biggrin.gif

drinks_cheers.gif as galiu vien tik tokiais pomidorais misti, daugiau nieko smile.gif su grietine daug daug krapu, pertuska. svoguno laisku ir grietines wub.gif arba su svogunu ir aliejuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 26, 10:50)
Man nebūna migreninių galvos skausmų, ir apskritai galvą skauda retai, bet šitą fenomeną irgi esu pastebėjusi. Jie tenka užvalgyti mėsos (pvz.: svečiuose jaučiu, kad šeimininkai pasijus nepatogiai, nes nežinojo ir nepasiruošė vaišinti vegetarę smile.gif), man pradeda skaudėti galvą. Nestipriai, bet skauda.
thumbup.gif geros mintys. Tik aš esu labai pripratusi prie druskos, ir visa mano šeimyna irgi sad.gif Nežinau, kaip nuo to atprasti, o dra blogiau - kaip atpratinti šeimyną sad.gif

žinot nuo ko man skauda galvą. Ogi nuo didmiesčiū tongue.gif Buvom Vilniuj. Man po valandos pradeda spast galvą, kol negryštų į savo triobą cool.gif

Druskos pakelio mum užtenka nežinau kiek ilgam g.gif Gal 5 metam. Tiesa pasakius nežinau net kada pirkau. blush2.gif
Cukraus irgi ilgam užtenka, nebent uogienes darau ir pyragus.

QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 26, 13:46)
KT aš irgi mečiau jau seniai. O ir gėriau neilgai - kokį pusmetį gal. Mirena gi tie patys hormonai sad.gif Saugojomės prezervatyvais, spermicidinėm priemonėm, o dabar bandau įsikirsti į NŠP smile.gif

Nuo KT turiu pasekmes migrena doh.gif O ta dėl to kad išsibalansavo visi hormonai. IKi KT gėrimo, t.y. iki tol kol baigiau gerti nebuvau žinojus ką reiškia galvos skausmas.
Nuo to laiko tik prezervatyvai ir tikrai nieko blogo (nebent kad baisiai brungūs LT). O dėl tų vaisingų dienų aš jaučiu tiesiog kada buna biggrin.gif Bet vistiek saugomės. O žinau dėl to, kad užeina super didelis noras meilei. Pagalvoju apie gyvūnus, tai irgi kai sako karvė pakilo, tai vadinasi vaisingos dienos cool.gif Vienu žodžiu,MB sakė esu laukinė patelė lotuliukas.gif

QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 18:40)
Beje, man tas valymosi mišinukas kažkaip neveikia, kaip tik viduriai užkietėjo  biggrin.gif Bet kažkaip neimu į galvą ir toliau geriu, gal man ilgiau pagerti reikia, kad veikti pradėtų, nesimaitinu aš labai sveikai, gal organizmas užsiteršęs  ax.gif

kaip rytorasa ir sakė, reikia daug gerti. Aš vakar gėriau, šiandien neturėjau kada. Bet ir tai veikia tongue.gif Beje gėriau tik vieną šaukštelį mišinio ir 2 stiklinės vandens.

QUOTE(Nidulia @ 2010 01 26, 19:42)
Mergaites, gal kuri esate gerusi Alaus mieles? girdejau pletkus, kad josapetita skatina ir kelia, o saitokio skatinimo nenoreciau:)
http://www.healthili...uctbook/36.html

Tik jau negerk schmoll.gif Buvo man kažkada įbrukę odos būklei gerint. Neduok dieve tokio gėrio blink.gif Vien puliniai unsure.gif

QUOTE(Katherina @ 2010 01 26, 20:26)
Gal Jums chromo trūksta? Dažnai žmonėm, kurie jaučia didelį potraukį saldumynams, trūksta šios medžiagos..

O aš girdėjau kad kalcio trūksta, jei saldumynu norisi. Vienu žodžiu dar girdėjau, kad jei pilnėjam irgi kalcio trūksta.

QUOTE(Katherina @ 2010 01 26, 20:42)
Merginos, gal žinote, kokių natūralių dalykų, nesvarbu ko, kaip stiprinti organizmą, inkstų darbą gerinti ir pan.,sergant diabetu?

www.heel.lt homeopatinis preparatas imunitetui stiprinti sergant inkstu ir slapimo taku ligom. Pati dar negeriau, nes siemte tfu tuf lyg kazkaip pastiprejusi.
o kas konkreciai del inkstu?

Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 26, 22:52)
drinks_cheers.gif as galiu vien tik tokiais pomidorais misti, daugiau nieko smile.gif su grietine daug daug krapu, pertuska. svoguno laisku ir grietines  wub.gif arba su svogunu ir aliejuku smile.gif

pomidorai ir pas mus vasaar rytas pietus ir vakariene lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 26, 22:58)
www.heel.lt homeopatinis preparatas imunitetui stiprinti sergant inkstu ir slapimo taku ligom. Pati dar negeriau, nes siemte tfu tuf lyg kazkaip pastiprejusi.
o kas konkreciai del inkstu?

Konkrečiai nieko, tiesiog inkstų veiklos sutrikimas-viena dažniausių diabeto komplikacijų.
Atsakyti