Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 26, 12:50)
Ir as tokia buvau ilga laika, kazkaip paskutinius kelis metus, bet ziemai prasidejus cia tiems visiems gripams, labai geriau imbiera- paprastai sakni + medus, po to pasidariau putino uogu su medumi, po sauksteli vis isgeriu( jetus, pamirsus visai doh.gif , raik vel pagert) ir siaip visada rankineje nesiojuosi "Engystoli"- po 1 tabl. po liezuviu ir ramu .Nezinau kas padejo, bet nei jokiu gripu, nei persalimu nesirgau labai, MB ka tik rotu prasirgo- as neuzsikreciau! O budavo taip - pamatau PC zmogu su sloga ar neduok diev nusiciaudo - viskas, vakare jau man amen- ligonis... Negeriu vitaminu, kaip mama sako, todel- bet vat kazkaip radau kitokiu dalyku.Tiesa, vakarais visada geriu kokios arbatos- medetku, ramuneliu, kmynu,ciobreliu, lapu kokiu ir t.t. Tfu, tfu, tfu- bet kad sustiprejau tai faktas!

Imbiero arbatas aš taip pat gėriau per tuos gripus, tai nebuvau labai jau susirgusi, paslogavau tik, pakosčiojau, nors kosėju jau trečią mėnesį ir įtaria astmą, bet čia jau kitos bėdos... Gėrėm su MB rudenį spanguoles trintas su medumi. Manęs dabar gal ir nekamuoja tos sezoninės ligos, bet šiaip visokie negalavimai kliūna... Gal savo daro ir stresas, sesija...
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 26, 13:46)
KT aš irgi mečiau jau seniai. O ir gėriau neilgai - kokį pusmetį gal. Mirena gi tie patys hormonai sad.gif Saugojomės prezervatyvais, spermicidinėm priemonėm, o dabar bandau įsikirsti į NŠP smile.gif

O be druskos tai aš dar esu priklausoma nuo cukraus ir šokolado  doh.gif Labai norėčiau pabadauti šiek tiek, apsivalyti ir susitvarkyti su tais žalingais įpročiais

su NŠP galima prasauti smile.gif nors man nesunku , net skaiciuoti nereikia vaisingu dienu, kadangi pas mane labai ryski ovuliacija, bet visko buna, kadangi kiekvienos moters organizmas unikalus , spermicidines priemones taip pat paveda.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 26, 12:54)
Natūralus šeimos planavimas. Patikimas, bet baisiai sudėtingas, jei nori, kad būtų patikimas  ax.gif

Oi man netyčiukų tikrai dar nereikia, tai gal į šį metodą dar nesigilinsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 13:37)
gal patikrintą receptą ir instrukcijas?  4u.gif


Į virtuvinį kombainą sumetu 5 didelius kiaušinius ir 0,5kg miltų. Išmaišau kol viskas sulimpa, tada dar rankomis paminkau ir suvyniojus į kepimo popierių padedu į šaldytuvą pusvalandžiui ar valandai. Jei norit spalvotų, galit įpilti burokėlių sulčių, špinatų sulčių, kurkumos. Paskui tešlą plonai kočioju. Kuo ploniau, tuo skaniau. Aš turiu makaronų darymui spec mašinėlę,tai ji laaabai plonai iškočioja tešlą. Kočiojant tešlą barstau extra miltais. Jie tokiais grūdeliais, tai nelimpa tešla. O tada jau formą pagal norą darau - pjaustau juostelėmis (galima storiau ar ploniau), kai turiu laiko ir noro terštis kaspinėlių pridarau (supjaustau platokomis juostelėmis, tada rantytu ratuku padalinu jas, kad gautųsi stačiakampiai, ir per vidurį suspaudžiu pirštais), galima su įdaru dar daryti.
Tada belieka išvirti. Jei valgytojų nedaug, likusius makaronus paskleidžiu skardoje nuo orkaitės ir sudžiovinu. Laikosi keletą mėnesių stiklainyje uždaryti. Skanaus,jei kas bandysit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 09:32)
man kažkaip kaip tik atrodo, kad kituose miestuose irgi pliusai - mano tėvai puikia apsipirkinėja savo miesto turguje, puikiai pažįsta, atsirenka smile.gif
gal mažesniuose dar miesteliuose geriau, bet Klaipėdoje tikrai daug ieškojau, bet pakolkas bevaisės paieškos rasti tai, kuo pasitikėčiau, o gal čia kaltas mano nepasitikėjimas tik? bet vistiek esam"nuskriausti"- eko parduotuvių pas mus nėra, netgi internetinės parduotuvės ne viską siunčia, o jei siunčia dar prisideda kaštai...bet ir iš kitos pusės suprantu- kad mūsų pakrašty nebūtų ir pelno (per maža paklausa ax.gif
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 26, 09:35)
Pati cukraus nevartoju iš viso (kai norisi saldžios arbatos, deduosi medaus iš draugės tėčio bičių), nebent jei kepu pyragus rolleyes.gif
gerai, kad yra alternatyva, aš alergiška medui ir visiems produktams, kuriuose jo yra (pvz net muilui ar saldainiams ir pan.). O to rudo cukranendrių niekas nenaudojat? aš savo mergytei duodu...kaži geras jis? g.gif

Dėl receptų- galiu parašyt tokios a la mišrainę, kurią valgau...nežinau, ar ji sveika? bet manęs neberia lotuliukas.gif o tai jau pasiekimas, bent man lotuliukas.gif ir priklauso, kokius produktus pirksi...jei domins kažką, parašysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Nidulia, o kokias būtent nakvišų kapsules perki? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 14:05)
Nidulia, o kokias būtent nakvišų kapsules perki? smile.gif

tokia plastiko bonkele su saule raudona smile.gif namie paziuresiu, kokios firmos. bet gali pati ziuretis, kuri ekologiskesne firma. jei kapsules po 500 mg, tai dienai 2 kapsules gersi.
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 26, 13:05)
O to rudo cukranendrių niekas nenaudojat? aš savo mergytei duodu...kaži geras jis? g.gif

Naudoju kasdien. Išvis naudoju nerafinuotą ir visus rudus cukrus, nebūtinai 'eco', "Danisco sugar" demerara tipo cukrus niekuo ne blogesnis..

Labai panašus į įprastą - "Syramena" cukrus, man pačiai labai patinka "Demerara", o į gaminius (kepinius, mėsos mariatus ir pan.) dedu "Muscovado".
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 13:00)



gal dar apsigalvosi biggrin.gif


QUOTE(Trolėmolė @ 2010 01 26, 13:05)
Kočiojant tešlą barstau extra miltais.


iš pusės kilogramo matyt daug išeina? Įdomu būtų tam kartui pabandyti, kokią penktąją dalį bigsmile.gif O miltai kokie? Tiks tie Malsenos iš žalsvų pakų? g.gif

dar reiks susipažinti, kas čia per extra miltai ax.gif

QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 26, 13:05)
bet vistiek esam"nuskriausti"- eko parduotuvių pas mus nėra,

Dėl receptų- galiu parašyt tokios a la mišrainę, kurią valgau...nežinau, ar ji sveika? bet manęs neberia lotuliukas.gif


užtat koksai žuvies pasirinkimas wub.gif

man įdomu 4u.gif


QUOTE(Rasma @ 2010 01 26, 13:14)
"Danisco sugar" demerara tipo cukrus niekuo ne blogesnis..


kiek bevarčiau pakelį, taip ir nesupratau, iš ko jis pagamintas? Gal žinai? Iš runkelių ar cukranendrių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 13:27)
užtat koksai žuvies pasirinkimas  wub.gif

na vat ir čia apsirinka visi tie, kurie gyvena ne Klaipėdoje...normalios, tikros, geros žuvelės galima gauti retai, o ir tai, jeigu anksti ateisi į senąjį turgų, kur atveža tiesiai iš tralų...konkrečiai taip žiemą stintas veža...o va dabar lietuviai stintų nebepagauna ir veža smulkias iš Latvijos ax.gif
šiaip visur rašo, o aš ir sutinku, kad Klaipėda, kaip uostas, turėtų turėti normalų žuvies turgų, bet jo nėra..... mes patys dažnai žuvies važiuojam pirkti į Rusnę, Kintus ax.gif (kartais sužvejoja MB)

Mano mišrainė tokia: smulkiai sukapoju žalią svogūną, marinuotą agurkėlį, silkės puselę, suberiu į indelį, dar užberiu kaparėlių ir uždedu grietinės šaukštą- viską sumaišau...išsiverdu bulvių su lupenom ir nusilupusi valgau su mišraine...kas mėgsta rūgštelę thumbup.gif man skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2010 01 26, 11:48)
druska man dzin, gerimu nesaldinu tik kartais i kava sauksteli, bet saldumynu vistiek noriu, gal cia psichologinis ju noras

o man cukraus nereikia,nei saldumyne,pries mmm uzsinoriu,bet siaip gali ju nebuti! O be drusko gyventi negaleciau
Atsakyti

QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 13:27)
gal dar apsigalvosi biggrin.gif

Oi tikrai ne artimiausius kelis metelius ax.gif

Nidulia, tokias turbūt geri?
user posted image
Mano mama tokias perka, tai jai labai patinka ir gan pigus pasirinkimas smile.gif
Aš esu gėrus TOKIAS. Nenusimanau, kokios jos išties yra geros ir kuo skiriasi blush2.gif
Atsakyti