kiekvieno mano ryto ritualas: molio vanduo, minimum po pusvalandžio suvalgau porą šaukštų iš vakaro silicio vandenyje užmerktų avižinių dribsnių ir du taip pat mirkyti migdolai be luobelės (Green'e perskaičiau, kad sveika ).
[B]Satura[/B ] puiki nauja tema,o kokia nauda mirkyti silicio vandenyje, is kur jo gauni? O valgai salta kose?
As ir ryte pradedu sveikai nuo Nidulios misinuko (kol kas misinuko poveikio nejauciu nors geriu dabar tik 4-a diena, viskas atrodo iprastai, ar ten nelabai uzsiterse buvo, o gal nematomai valos, ne taip kaip Nidule aprase ), po pusvalanduko koses is avizu selenu, tiesa uzplikytu karsy vandeniu, man silta skaniau valgyti o po to dar kavos su pienu puodelis, kuris padeda prabusti ir pakrauna visai dienai.
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 20, 14:47)
Bet aisku, j au pas mane tai sonines su bulvemis ir misraine balta negausi !
ai, dar svarbus momentas (žiūrėdama į tavo postus vis kažką prisimenu ) - visiškai išmetėm iš valgiaraščio kiaulieną, jautiena tik labai retai. Pastebėjau, kad ypač kiauliena apsunkina virškinimą, kelia visokius bėrimus. Nėra, atpratom ir nereikia
baltą mišrainę darau kartais, bet kaip atskirą patiekalą, ne prie mėsos
agnuta, atvažiuoja į Užupį tas baltas furgonas apie 15 val. ir išbūna ten tol, kol išsiparduoda. O čia tai nenuspėjama visai... Jei ryt pati eisiu, paprašysiu aš jų kontaktų, kad galėtum paklausti, kada ir kur jie dar bazuojasi
QUOTE(wilike @ 2010 01 20, 15:45)
Ner mesos vaiksciociau ratais, kaip nedaedus
O jei rimtai, pusryciai man gal svarbiausia dienos dalis, nebus pusryciu diena sugadinta. O jei nebus mesos arba bent kiausinio irgi jausiuosi nedavalgius.
Kad ir kaip galvoju mazint mesos kieki nesigauna. Gal cia kokia priklausomybe jau?
Grikius tiesa jauciu vienintelius kuriuos ir megstu, nu dar aisku ryziai. Bet man cia ne kruopos. Kruopos tos avizu, kvieciu ir t.t.
Mmmm čiobrelių ir aš norėčiau, bėda kad nežinau kaip juos atskirti, nes sako būna panašios žolės į čiobrelius
Dabar gyvenam savo name, tai turiu galimybę augintis visokias žoleles. Nuostabu žinokit, baigėsi kaip aš sakau "kūbelių" era. Šaldytuve turiu mišinį sriuboms. O prieskonių dėžutėje tik žolės ir dar keleta prieskonių kaip karis, raudonosios paprikos milteliai, pipirai.
Labai idomu kas ten per kava
O jei rimtai, pusryciai man gal svarbiausia dienos dalis, nebus pusryciu diena sugadinta. O jei nebus mesos arba bent kiausinio irgi jausiuosi nedavalgius.
Kad ir kaip galvoju mazint mesos kieki nesigauna. Gal cia kokia priklausomybe jau?
Grikius tiesa jauciu vienintelius kuriuos ir megstu, nu dar aisku ryziai. Bet man cia ne kruopos. Kruopos tos avizu, kvieciu ir t.t.
Mmmm čiobrelių ir aš norėčiau, bėda kad nežinau kaip juos atskirti, nes sako būna panašios žolės į čiobrelius
Dabar gyvenam savo name, tai turiu galimybę augintis visokias žoleles. Nuostabu žinokit, baigėsi kaip aš sakau "kūbelių" era. Šaldytuve turiu mišinį sriuboms. O prieskonių dėžutėje tik žolės ir dar keleta prieskonių kaip karis, raudonosios paprikos milteliai, pipirai.
Labai idomu kas ten per kava
Sutinku, kad pusryciai- esme! Nors as negaliu , as nieko nepadirbciau, eiciau gult is kart. Nebent koki gal sureli ar kazka labai nedaug...
Ir as siaip mesiaede , pasiilgstu ir kotletuku ir balandeliu ir t.t. , taciau samoningai stengiuosi nevalgyti. Bet jau jei padarau puoda kotletu, tai nesikankinu ir valgau .Pas mane tokia auksine taisykle - jei nera, tai ir nereikia.Jei yra- butinai reikia ir daug kartu .
Prieskoniu naudoju tik druska be E+ pipirus, prisisaldziusi turiu krapu, vasara auginu balkone ivairiu zoliu, kurias dedu i maista. Dar cesnaka ir koki eko misinuka. Daugiau nieko. MB reke metus, kad visas maistas preskas, o po vieno apsilankymo pas jo mama ir jo klausymo - kokiu prieskoniu dejai i kepsnius?ar nera Vegetos? -vos nenukritau nuo kedes ir supratau -Yes!! Pavyko!
Kava - "IKI"- Bio Village , pas mane Peru. Nes yra ir Bio Village Centrines Amerikos.Tos neragavau. Tikrai rekomenduoju, kiek jau as isragavus tu eko, sita man asmeniskai labiausiai patiko.
Ciobrelius nufotografuosiu, idesiu rytoj- nu kokis grozis namie
QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 15:55)
agnuta, atvažiuoja į Užupį tas baltas furgonas apie 15 val. ir išbūna ten tol, kol išsiparduoda. O čia tai nenuspėjama visai... Jei ryt pati eisiu, paprašysiu aš jų kontaktų, kad galėtum paklausti, kada ir kur jie dar bazuojasi
Aciu, tau, Satura, uz rupesti, bucaiu dekinga
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 20, 15:56)
Sutinku, kad pusryciai- esme!
gal neveltui yra toks posakis, kad pusrycius pavalgyk socius, pietus pasidalink su draugais, o vakariene atiduok priesui (ar kazkas pan.)
QUOTE(Nirida @ 2010 01 20, 14:55)
o kokia nauda mirkyti silicio vandenyje, is kur jo gauni? O valgai salta kose?
apie silicį čia, bet rusiškai
Биологическое действие кремния : улучшающее метаболизм в соединительной ткани, укрепляющее венозную стенку, восстанавливающее структуру костной ткани и структуру хрящевой ткани, улучшающее структуру волос, кожи, ногтей и др.
vertimas: gerina metabolizmą jungiamuosiuose audiniuose, stiprina venų sieneles, atstato kaulų ir kremzlių struktūrą, gerina plaukų, odos, nagų struktūrą
pirkau silicio akmenukus Kalvarijų turguj esančiame rusiškų maisto papildų kioskelyje. Vandenį darau pati - pamerkiu akmenukus į ąsotį, užpilu virintu vandeniu, pastovi 2-3 paras, tada naudoju. Taip mainau du ąsočius - kol brandinasi vienas, naudoju antrą ir atvirkščiai
Diva:), kaip balandėlių įdarą skanu dėti ryžius su morkomis, natūraliais prieskoniais Vadinasi sultinys, bet man geriausiai atitinka universalų supratimą - Marigold
QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 16:06)
Diva:), kaip balandėlių įdarą skanu dėti ryžius su morkomis, natūraliais prieskoniais Vadinasi sultinys, bet man geriausiai atitinka universalų supratimą - Marigold
Aha, skanu, ale mesytes norisi karts nuo karto .Dabar esu uzsibrezusi koki savaitgali pridaryti koldunu -MB su mesa, sau su darzovemis.Prisidesiu i saldikli ir turesiu
QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 15:55)
visiškai išmetėm iš valgiaraščio kiaulieną, jautiena tik labai retai. Pastebėjau, kad ypač kiauliena apsunkina virškinimą, kelia visokius bėrimus. Nėra, atpratom ir nereikia
baltą mišrainę darau kartais, bet kaip atskirą patiekalą, ne prie mėsos
baltą mišrainę darau kartais, bet kaip atskirą patiekalą, ne prie mėsos
o pas mus kiauliena pagrinde hmm reiks prasyt kad vistu daugiau augintu ( vyro tevai kaime gyvena, oi ka cia as sakau, pati gi giliam kaime gyvenu ) bent jau mesa valgom tikrai ne kokia hormonu prikista. Ne duok dieve MB sugalvotu kad mum reik gyviu
Balta misraine, mes ir viena valgom.
Noriu pati majoneza pasidaryti. Viena kart bandziau nesigavo Pirktiniai tik keli yra kur dar pakenciamai skanus.
Labai noriu i sveikus produktus kada nuvaziuot. Ir priskoniu prireike ir kokosu aliejaus. Oi vedat jus merginos is kelio
QUOTE(wilike @ 2010 01 20, 15:19)
o pas mus kiauliena pagrinde
teko gydytis pas tokią homeopatę ir ji, skirdama žirniukus, rekomendavo bent pusmetį nevalgyti kiaulienos, kad nesualergizuotų. Ir apskritai paaiškino, kad kiaulės giminingos žmogui ir čia išeina beveik kanibalizmas (juk ir kiaulių kepenys žmogui persodina, jei neklystu) - todėl geriau nevalgyti. Nepamenu smulkiai išaiškinimų, bet tokia buvo esmė.
tada mečiau pati, o kadangi už valgio gamybą atsakinga aš, tai buvo pakeistas meniu ir MB per kažkiek laiko. Tada ir pastebėjau, kad jam nugara susitvarkė. O užtenka nuklydimo ir prasideda bėrimai... Be to, pagyvenus ant lengvo maisto sunku grįžti prie sunkaus - iškart problemos su skrandžiu prasideda Tai taip ir liko
čia ne universalus koks receptas, kiekvienas renkasi, kas jam skanu ir priimtina
Jei netingesit kada, paskaitykit :
cia tik mazute istrauka
Kiaulės mėsa ne tik apsunkina žmogaus organizmą, bet ir turi nuodingą poveiką jam. Kiauliena yra vienas is hemotoksinų, t.y. žmogaus nuodas, mažinantis organizmo atsparumą ir sukeliantis daugybę ligų.
Egzogeniniai (į organizmą patenkantys valgant) gyvuliniai riebalai sandėliuojami jais mintančiame organizme. Pavyzdžiui šuns, mintančio veršiena organizmo cheminėje sudėtyje randama veršienos pėdsakų. Taip ir kiauliena valgančio žmogaus organizmas apkraunamas kiauliniais riebalais. Tai sukelia hipertoniją, jungiamojo audinio ir liaukų nepralaidumą, širdies vainiko susiaurejimą ir kalkėjimą bei kitas ligas. Dėl įtempto gyvenimo būdo kiaulienos vartojimas (dėl ypatingai didelio riebalų kiekio) gali turėti net mirtinas pasekmes.
Kuo gi taip skiriasi kiauliena nuo kitų gyvulių mėsos?
Pirmoji priežąstis yra jos nenormaliai didelis riebumas. Net ir liesoj kiaulės mėsoj yra pernelyg didelis riebalų kiekis, nes kiauliena, priešingai nei veršiena, aviena ir kt. yra intraląstelinė, tai reiškia, kad riebalai laikosi pačiose ląstelėse. Tuo tarpu kitų gyvulių mėsoje riebalai randami ne pačiose ląstelėse, o jungiamąjame audinyje riebalinių lastelių pavidalu. Senos karvės mėsos ląstelėse galimas mažo procento riebumas, tuo tarpu kiaulienoje visais atvejais matuojamas aukšto laipsnio riebumas. Tai pastebima paprastu eksperimentu: kepant net ir liesą kiaulieną nereikia papildomų riebalų ji išskiria pakankamai savų.
Kadangi riebalai turi dvigubai daugiau kalorijų negu anglies hidratai ir baltymai, jie nusėda jungiamąjame audinyje. To pasekoje pas kiaulienos megėjus išsivysto priklausomybė riebalams (adipozitas). Tie riebalai ir kitos kiaulienoje esančios medžiagos labai sunkiai sudeginami organizmo.
Maža to, riebalai visada susiję su cholesterinu, kuris, kaip žinia, yra hipertonijos, aterosklerozės, infarkto, koronarinio ir periferinio audinio kraujavimo sutrikimų kaltininkas, ypač vartojant nikotiną, t.y. rūkant. Be to, cholesterino randama vėžio ląstelėse.
Ypatingai pavojingi yra kiaulienos jungiamieji audiniai dėl juose esančių mukopolisacharidų, kurie sukelia žmogaus jungiamojo audinio tinimą ir išsikerojimą. Žmogaus jungiamasis audinys ima kaip kempinė sugerti vandenį. Tai tipiška kiaulienos valgytojų liga. Tie patys mukopolisacharidai yra ir aterosklerozės bei diabeto kaltininkai.
Be aukščiau išvardintų ligų kiauliena yra dar ir reumato, artrito, artrozės sukėlėja. Būtent dėl to, kad žmogaus jungiamasis audinys sugleivėja, tampa minkštas ir neatsparus.
Kiaulienos sudėtyje yra ypatingai didelis kiekis augimo hormonų, kurie yra uždegimų ir audinių išsikerojimo priežąstis. Kaip tik dėl ypatingai didelio kiekio augimo hormono iš 100 gramų sveriančio paršelio per trumpą laiką užauga kelių centnerių didumo kiaulė, kurios sudėtyje yra mažai raumenų, mažai kaulų, bet daug jungiamojo audinio, riebalu, kraujo ir organų.
Dėl joje esančio histamino, kiauliena turi niežėjimą sukeliančią sąvybę. Histaminas yra didelis uždegiminių procesų sukėlėjas, kaip pvz. furunkulai, karbunkulai, apendicito uždegimas, tulžies pūslės ligos, venų uždegimai, absesai, astma, šienligė taip pat odos susirgimai: egzemos, dermatitas, neurodermitas ir kitos dermatozės.
Stiprus toksinis kiaulienos faktorius yra ir joje tūnantis gripo virusas. Jis žiemoja kiaulės plaučiuose. Dešros ir kitų kiaulienos gaminių skanautojai kartu prisiragauja ir gripo viruso.
Kiaulės biologinis panašumas su žmogum buvo jau viduramžiais žinomas: kiaulės buvo naudojamos medicinos studentų anatomijos pratyboms, nes kiaulės vidinė struktūra ir odos sudėtis ypač panašios į žmogaus strukturą. Sakoma, kad net žmogaus mėsos ir kiaulienos skoniai panašūs. Karo metais po masinių žmonių skerdynių ir žudynių registruota daugybė atvejų, kai žmonės buvo perdirbami į dešreles ir pardavinėjami kaip kiaulienos dešros. Kas gi noretų malšinti alkį žmogaus mėsa? Turbūt nė vienas. Dėl biologinio kiaulienos ir žmogienos panašumo nėra didelio skirtumo tarp kiaulienos valgytojų ir žmogėdrų.
Kiauliena sukelia tam tikrą priklausomybę nuo jos, panašiai kaip alkoholis ar nikotinas. Tai nustatė psichiatras Dr. W. Hoffmanas (Vokietija). Pacientams, kuriems dėl sveikatos griežtai uždraustas kiaulienos vartojimas, labai sunku atprasti nuo šio delikateso, panašiai kaip nuo alkoholio ar nikotino. Stiprios valios pastangomis kartą išsilaisvinus nuo šios priklausomybės, pacientai pradeda jausti pasišlykštėjimą šiuo produktu, panašiai kaip metęs rūkyti arba nerūkantis žmogus neperneša pilnos peleninės kvapo.
Ar dar norit kiaulienos?
cia tik mazute istrauka
Kiaulės mėsa ne tik apsunkina žmogaus organizmą, bet ir turi nuodingą poveiką jam. Kiauliena yra vienas is hemotoksinų, t.y. žmogaus nuodas, mažinantis organizmo atsparumą ir sukeliantis daugybę ligų.
Egzogeniniai (į organizmą patenkantys valgant) gyvuliniai riebalai sandėliuojami jais mintančiame organizme. Pavyzdžiui šuns, mintančio veršiena organizmo cheminėje sudėtyje randama veršienos pėdsakų. Taip ir kiauliena valgančio žmogaus organizmas apkraunamas kiauliniais riebalais. Tai sukelia hipertoniją, jungiamojo audinio ir liaukų nepralaidumą, širdies vainiko susiaurejimą ir kalkėjimą bei kitas ligas. Dėl įtempto gyvenimo būdo kiaulienos vartojimas (dėl ypatingai didelio riebalų kiekio) gali turėti net mirtinas pasekmes.
Kuo gi taip skiriasi kiauliena nuo kitų gyvulių mėsos?
Pirmoji priežąstis yra jos nenormaliai didelis riebumas. Net ir liesoj kiaulės mėsoj yra pernelyg didelis riebalų kiekis, nes kiauliena, priešingai nei veršiena, aviena ir kt. yra intraląstelinė, tai reiškia, kad riebalai laikosi pačiose ląstelėse. Tuo tarpu kitų gyvulių mėsoje riebalai randami ne pačiose ląstelėse, o jungiamąjame audinyje riebalinių lastelių pavidalu. Senos karvės mėsos ląstelėse galimas mažo procento riebumas, tuo tarpu kiaulienoje visais atvejais matuojamas aukšto laipsnio riebumas. Tai pastebima paprastu eksperimentu: kepant net ir liesą kiaulieną nereikia papildomų riebalų ji išskiria pakankamai savų.
Kadangi riebalai turi dvigubai daugiau kalorijų negu anglies hidratai ir baltymai, jie nusėda jungiamąjame audinyje. To pasekoje pas kiaulienos megėjus išsivysto priklausomybė riebalams (adipozitas). Tie riebalai ir kitos kiaulienoje esančios medžiagos labai sunkiai sudeginami organizmo.
Maža to, riebalai visada susiję su cholesterinu, kuris, kaip žinia, yra hipertonijos, aterosklerozės, infarkto, koronarinio ir periferinio audinio kraujavimo sutrikimų kaltininkas, ypač vartojant nikotiną, t.y. rūkant. Be to, cholesterino randama vėžio ląstelėse.
Ypatingai pavojingi yra kiaulienos jungiamieji audiniai dėl juose esančių mukopolisacharidų, kurie sukelia žmogaus jungiamojo audinio tinimą ir išsikerojimą. Žmogaus jungiamasis audinys ima kaip kempinė sugerti vandenį. Tai tipiška kiaulienos valgytojų liga. Tie patys mukopolisacharidai yra ir aterosklerozės bei diabeto kaltininkai.
Be aukščiau išvardintų ligų kiauliena yra dar ir reumato, artrito, artrozės sukėlėja. Būtent dėl to, kad žmogaus jungiamasis audinys sugleivėja, tampa minkštas ir neatsparus.
Kiaulienos sudėtyje yra ypatingai didelis kiekis augimo hormonų, kurie yra uždegimų ir audinių išsikerojimo priežąstis. Kaip tik dėl ypatingai didelio kiekio augimo hormono iš 100 gramų sveriančio paršelio per trumpą laiką užauga kelių centnerių didumo kiaulė, kurios sudėtyje yra mažai raumenų, mažai kaulų, bet daug jungiamojo audinio, riebalu, kraujo ir organų.
Dėl joje esančio histamino, kiauliena turi niežėjimą sukeliančią sąvybę. Histaminas yra didelis uždegiminių procesų sukėlėjas, kaip pvz. furunkulai, karbunkulai, apendicito uždegimas, tulžies pūslės ligos, venų uždegimai, absesai, astma, šienligė taip pat odos susirgimai: egzemos, dermatitas, neurodermitas ir kitos dermatozės.
Stiprus toksinis kiaulienos faktorius yra ir joje tūnantis gripo virusas. Jis žiemoja kiaulės plaučiuose. Dešros ir kitų kiaulienos gaminių skanautojai kartu prisiragauja ir gripo viruso.
Kiaulės biologinis panašumas su žmogum buvo jau viduramžiais žinomas: kiaulės buvo naudojamos medicinos studentų anatomijos pratyboms, nes kiaulės vidinė struktūra ir odos sudėtis ypač panašios į žmogaus strukturą. Sakoma, kad net žmogaus mėsos ir kiaulienos skoniai panašūs. Karo metais po masinių žmonių skerdynių ir žudynių registruota daugybė atvejų, kai žmonės buvo perdirbami į dešreles ir pardavinėjami kaip kiaulienos dešros. Kas gi noretų malšinti alkį žmogaus mėsa? Turbūt nė vienas. Dėl biologinio kiaulienos ir žmogienos panašumo nėra didelio skirtumo tarp kiaulienos valgytojų ir žmogėdrų.
Kiauliena sukelia tam tikrą priklausomybę nuo jos, panašiai kaip alkoholis ar nikotinas. Tai nustatė psichiatras Dr. W. Hoffmanas (Vokietija). Pacientams, kuriems dėl sveikatos griežtai uždraustas kiaulienos vartojimas, labai sunku atprasti nuo šio delikateso, panašiai kaip nuo alkoholio ar nikotino. Stiprios valios pastangomis kartą išsilaisvinus nuo šios priklausomybės, pacientai pradeda jausti pasišlykštėjimą šiuo produktu, panašiai kaip metęs rūkyti arba nerūkantis žmogus neperneša pilnos peleninės kvapo.
Ar dar norit kiaulienos?
eina sau
dėl hormonų, tai tikiu, kad wilikės šeimyna valgo nehormoninę mėsą, nes tėvai švariai gyvulį užaugina
atsisakyti šiaip tai nebuvo sunku. Užtat dabar per atstumą man kiaulės mėsa smirda ruošiama, negaliu pakęsti. Su jokiu maistu tokios reakcijos niekad nėra buvę
apie tai, kad kiauliena "prasmirsta" esu skaičiusi interviu su "pokštininku" Justinu Jankevičiumi. Du žmonės - gal jau tendencija?
dėl hormonų, tai tikiu, kad wilikės šeimyna valgo nehormoninę mėsą, nes tėvai švariai gyvulį užaugina
atsisakyti šiaip tai nebuvo sunku. Užtat dabar per atstumą man kiaulės mėsa smirda ruošiama, negaliu pakęsti. Su jokiu maistu tokios reakcijos niekad nėra buvę
apie tai, kad kiauliena "prasmirsta" esu skaičiusi interviu su "pokštininku" Justinu Jankevičiumi. Du žmonės - gal jau tendencija?
QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 17:02)
eina sau
dėl hormonų, tai tikiu, kad wilikės šeimyna valgo nehormoninę mėsą, nes tėvai švariai gyvulį užaugina
atsisakyti šiaip tai nebuvo sunku. Užtat dabar per atstumą man kiaulės mėsa smirda ruošiama, negaliu pakęsti. Su jokiu maistu tokios reakcijos niekad nėra buvę
apie tai, kad kiauliena "prasmirsta" esu skaičiusi interviu su "pokštininku" Justinu Jankevičiumi. Du žmonės - gal jau tendencija?
dėl hormonų, tai tikiu, kad wilikės šeimyna valgo nehormoninę mėsą, nes tėvai švariai gyvulį užaugina
atsisakyti šiaip tai nebuvo sunku. Užtat dabar per atstumą man kiaulės mėsa smirda ruošiama, negaliu pakęsti. Su jokiu maistu tokios reakcijos niekad nėra buvę
apie tai, kad kiauliena "prasmirsta" esu skaičiusi interviu su "pokštininku" Justinu Jankevičiumi. Du žmonės - gal jau tendencija?
Tep, tep - tendencija. Ir dar kelis pazistu, kurie negali ne is tolo dabar prie kiaulienos prieiti- deja, ne save... Man kotletukai tik is kiaulienos maltos skanu, bet dievazi kaip kovoju su savim .Atsisakiau vegetu, baisiuju E, visko skanaus, pusfabrikaciu, pagaminto maisto, greito maisto, o cia negaliu - neveltui raso, kad kaip narkotikas....
Na, ir pabaigai :
'Žmogaus organizmas nepajėgus perdirbti su kiauliena į jį patenkančio perdozuoto riebalų, cholesterino, augimo hormonų, gleivingos substancijos ir kitu toksinių medžiagų kiekio. Žmogaus organizmas nepajėgus pašalinti toksinių kiaulienos medžiagų normaliu būdu (per šlapimą, išmatas, išprakaitavimą), tai įvyksta per patologinius (liguistus) procesus uždegimus.
Taigi, kad kiauliena yra didelis nuodas žmogaus organizmui, akivaizdu. Bet netgi žinant kiaulienos vartojimo pasekmes, šis dalykas dažnai nuvertinamas. Ypač klaidinga manyti, kad mažas kiekis šio organizmo nuodo nepakenks. Tai labai didelė klaida, nes net ir mažas kiekis suvartotos kiaulienos yra labai kenksmingas žmogaus sveikatai, ypač po ilgesnio kiaulienos nevartojimo laiko organizmas greit apnuodijamas net ir mažiausia šio produkto doze.
Tie, kuriems nors truputį rūpi asmeninė sveikata, turi vengti kiaulienos ir jos patiekalų."
o siaubas bet atsisakyti kiaulienos kol kas negalėčiau. tuo labiau, kad valgom eko - tiek kiaulieną, tiek jautieną. man mėsa skanu kol kas.