Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 11:36)

pati darau. Kasdien tai ir nereikia jogurto darytis: paimi du litrus, pašildai, bakterijų, pastovi per naktį ir savaitei gana būtų tikriausiai  mirksiukas.gif

savaitei ? blink.gif man trečiai diena jau jis parūgęs būna doh.gif kokių bakterijų jūs dedat? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 12:39)
Man ginekologė patarė gerti

O grynas eko nakvisu aliejus nepadetu? As vitaminu jokiu negeriu schmoll.gif ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 26 sausio 2010 - 11:46
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 11:36)
pati darau. Kasdien tai ir nereikia jogurto darytis: paimi du litrus, pašildai, bakterijų, pastovi per naktį ir savaitei gana būtų tikriausiai  mirksiukas.gif

O iš kur bakterijų gauni? Galima jogurtą paskaninti kuo nors? Panašus kažkiek į pirktinį? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 26, 11:44)
O naturalus eko nakvisu aliejus nepadetu? As vitaminu jokiu negeriu schmoll.gif ....

Gerai ir nakvišų aliejus, bet sakė, kad svarbūs ir kiti vitaminai ir kt., esantys tuose vitaminuose (Sudėtis: nakvišų aliejus, Q10, B1, B2, B6, B12, C, E, folio rūgštis, nikotino rūgštis, pantoteno rūgštis, biotinas). Visi jie kartu veikia kaip antioksidantas smile.gif tai va ir klausiu gal yra, kas jau gėrė šiuos vitaminus arba kas naudoja KT ir ką jos geria įdomu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 26, 10:50)
thumbup.gif geros mintys. Tik aš esu labai pripratusi prie druskos, ir visa mano šeimyna irgi sad.gif Nežinau, kaip nuo to atprasti, o dra blogiau - kaip atpratinti šeimyną sad.gif

as visalaika preska kitu supratimu maista valgau, bet man skanu, mb rukytu ir kitokiu dalykeliu megejas, bet megsta pats gaminti tai situacija eme gereti kai emem pirkti prieskonius be priedu, prisipirkom visokiu nemaisytu po viena zolele, tai mb eksperimentuodamas su visokiais zoliu deriniais pradejo deti vis maziau druskos, dabar kartais isvis nebeideda, dar kazkur paskaite, kad ant keptos mesos reikia druska barstyti kai mesyte jau iskepta (o ne i marinata) tai tikrai daug maziau isideda ir tie keli trupineliai ant virsaus daugiau skonio duoda
siaip po truputi mazinant seimyna ne nepastebes, cia grynas pripratimas, mano vienas senelis ne neragaves maisto iskart po puse saukstelio isiberdavo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 26, 10:09)
Galima patraiškyti, bet aš gyvenime vadovaujuosi nuostata, kad nereik dirbtinai visko apsunkinti. Tai ar sutraiškytą tą druską suvartosi, ar tas kristalas burnoje ištirps, kiekis nuo to nepakis. Netgi vartojant kristalais aš jos mažiau beriu, nei barstyčiau labai smulkią.
Druskos vartoju nedaug , pabarstau vos vos tik šviežių daržovių salotas ir virdama bulves įmetu nedaug.
Į gaminamą maistą niekada nededu, užtenka vien prieskonių žolių ir natūralios druskos iš paties maisto. Mes nuo besaikio druskos vartojimo 'atbukę' (o ypač tam pasitarnavę ir skonio stiprikliai), nebejaučiam tikrojo skonio, kai tuo tarpu tiek mėsa, tiek kiti produktai turi natūraliai ..daugiau-mažiau... savyje druskos.

Aš negaliu dabar valgyti viešojo maitinimo įstaigose, svečiuose..einu iš proto nuo sūrumo blink.gif , man viskas atrodo nesveikai persūdyta blush2.gif
Ne daugiau nei reikia pinigų valgant ne eko, bet tikrai kokybišką maistą mirksiukas.gif Sakyčiau geros kokybės produktai ir eko produktai savo kaina yra beveik lygiaverčiai.
Taip, tai kainuoja brangiau, nei naudotis akcija "perki du, gauni trečią", "mokėk pigiau" ir pan., kurios būna skirtos mažos kainos produktams. Jose aukštos kokybės net neįmanoma ieškoti, aš asmeniškai, juos nedrįsčiau išvis vadinti maistu. Ir man tikrai labai gaila žmonių, kurie dėl nepriteklių priversti visa tai vartoti verysad.gif Ypač jauni žmonės..jie juk deda savo sveikatos pagrindus ateičiai.
Tad kai pinigėlių mažiau, mano prioritetai mažint kiekį, bet išlaikyt kokybę. Galbūt valgyt rečiau mėsą, bet jei valgyt, tai tikrai gerą. Neįperki eko saldumynų, cukraus ir pan. - atsisakyk visai, tai nėra pirmos būtinybės maisto produktas, net sveikiau bus. Vartok saikingiau ir išleisi tiek, kiek pirkdamas daug pigaus, antrarūšio maisto. Ir 'nenusiskriausi', galbūt būsi šiek tiek 'alkanas' ir neaptingęs, nes to maisto bus mažiau, bet nebūsi užsikimšęs beverčiu maistu, kuris tyliai alina organizmą ir laukia progos išlįsti onkologinėmis, degeneracinėmis, alerginėmis ligomis.

Pavyzdžiai iš gyvenimo: kad ir su ta pačia druska..nusipirksi brangią, taupysi - nepilsi šaukštais bet kur..organizmas pasakys ačiū. Nusipirksi brangų eko, 'rankų darbo' aliejų iš šeimyninio ūkio Italijos provincijoje, vartosi šaukštą, kaip užpilą at šviežių salotų taupydamas, o ne pilsi keptuvėn pigų aliejų poros centimetrų sluoksniu, kad iškepti riebalais varvačius blynus. Pirksi nerafinuotą cukrų, į puodelį įsidėsi nebe 2-3 šaukštelius, o tik vieną ir pirmąkart gyvenime pajusi tikrą arbaros, kavos skonį. Ir ateis laikas, kai to cukraus nutarsi išvis nedėti. Į arbatos puodelį nemesi perdžiūvusių dulkių popietiniame maišelyje su metaline kniede, o įsidėsi keletą aukštos kokybės arbatos lapelių, nes iš tiesų net nereikia daug..pažiūrėkit kaip arbatą verda kinai, japonai..1-2 žiedeliai visam arbatinukui mirksiukas.gif
Mitybos įpročiai yra formuojami, su laiku juos galima pakeisti ir išugdyti, jei jie susiformavę ydingi. Ir geriausia pradėti šiandien, ne rytoj, supratus, kad viską ką darome, tai darome ne dėl kažko kito, dėl savęs. Ir kad sutaupyti pinigėliai maistui po to tikrai išeis sveikatos priežiūros įstaigoms ir vaistams. Kol esame jauni, stiprūs, tai viskas atrodo tolima ir mūsų nepalies. Bet organizmas nedovanos nemeilės...

labai teisingai viska isdestei, labai pritariu siai tavo nuomonei drinks_cheers.gif
as sianakt sapnavau milziniskus druskos kristalus lotuliukas.gif ot prisiskaiciau apie druska pries miega smile.gif o del traiskymo, tai nemanau, kad cia labai jau dirbtinis isikisimas, juk tai nepakeis druskos sudeties. Tiesiog uzsimetus ant saloteliu didelius kristalus, nelauksi juk, kol jie burnoje istirps, as gal pameginsiu kiek pasmulkinti druskele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arletė @ 2010 01 26, 11:41)
savaitei ?  blink.gif  man trečiai diena jau jis parūgęs būna  doh.gif  kokių bakterijų jūs dedat?  smile.gif

ne jūs, o tu wink.gif

šaldytuve stovėdamas prarūgsta? Tai gal uogienės kokios pridedi, vaisių?? Nes vienas tai stovi savaitę tikrai ir dar ilgiau, tik paskui mažiau skanus būna sad.gif Bakterijas perku Baltvitoje, netoli Spartos Vilniuje. Nežinau, kas dar tokiu dalyku prekiautų. Pakelis apie 25 litai, užtenka kiek mažiau nei pusei metų. Kartu ir bryylai atsakiau 4u.gif

Diva:), kiek skanių receptų galiu duoti biggrin.gif Bananas, obuolys, apelsinas/mandarinas, natūralus jogurtas ir šaldytos braškės thumbup.gif

paprasti išvirti makaronai, išmaišyti su lydyto sviesto gabalėliu arba su natūraliu Kėdainių fabriko pomidorų padažu su bazilikais (bus pietūs tokie šiandien biggrin.gif).

dar apkepą paprastą - avižinius dribsnius pakepinti ant sviesto su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę, išmaišyti. Pripjaustyti obuolių, galima prodėti razinų, džiovintų slyvų, cukrauus, jei reikia, ir daryti sluoksniais - į aliejumi, sviestu pateptos skardos dugną kloti pusę avižinių dribsnių, sudėti obuolių įdarą, viršų uždengti likusiais dribsniais. Kiaušinį išplakti su pienu, grietinėle arba jų mišiniu, užpilti paruoštą apkepą (viršutinio sluoksnio dribsnių stengiuosi neapsemti). Belieka apibarstyti cinamonu ir pašauti į orkaitę. Ne sveikumo viršūnė, bet herkulesas man atrodo nebloga alternatyva baltų miltų kepiniams-desertams wink.gif

QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 11:50)
Galima jogurtą paskaninti kuo nors? Panašus kažkiek į pirktinį? smile.gif

arba kas naudoja KT ir ką jos geria įdomu  rolleyes.gif

gali dėti, kas šauna į galvą smile.gif Skanus, bet man į pirktinį nelabai panašus wink.gif

mečiau KT, pasiruošiau mirt biggrin.gif - toks palengvėjimas atėjo, kad nemoku apsakyti. Kartu noriu pridurti, kad jei tau nėra būtina dėl sveikatos, gyvybės, geriau negerk, nes vargu, ar jų poveikį apskritai kas nors gali sušvelninti....

Papildyta:
QUOTE(Odora @ 2010 01 26, 12:05)
mano vienas senelis ne neragaves maisto iskart po puse saukstelio isiberdavo unsure.gif

įpratimas - galingas įrankis. Aš taip nuo mažens nusižiūrėjau kaip močiutė valgo ir visad beriu druskos ant balandėlių doh.gif doh.gif doh.gif Daugiau ant nieko taip neberiu neragavusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 12:39)
Sveikos  4u.gif
Noriu jūsų patarimo... Man ginekologė patarė gerti Vitakur Plus vitaminus, kurie atliktų kaip antioksidantų funkciją, šalintų šalutinį poveikį kontraceptinių user posted image
Ar geri jie? Gal yra kokių kitų alternatyvų?  g.gif

nakvisu aliejus dar vadinamas "moteru vitaminu". Man ginekologe pries daug metu pasake gerti kasdien po kapsule 1000 nakvisu aliejaus, tai ir geriu jau kokius 6 metus smile.gif Manau, kad nakvisos ne tik moteriskus priedus gerai veikia, bet ir oda, jos elastinguma. Monika manes paklause, as as i kakta butolino prisileidusi, kad tokia lygi lotuliukas.gif tai cia ko gero nakvisos irgi prisidejo prie odeles lygumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 12:08)
gali dėti, kas šauna į galvą smile.gif Skanus, bet man į pirktinį nelabai panašus wink.gif

mečiau KT, pasiruošiau mirt biggrin.gif - toks palengvėjimas atėjo, kad nemoku apsakyti. Kartu noriu pridurti, kad jei tau nėra būtina dėl sveikatos, gyvybės, geriau negerk, nes vargu, ar jų poveikį apskritai kas nors gali sušvelninti....

Aišku, na reikia bandyti kada pasigaminti, nes ir aš, ir MB labai mėgstame jogurtus ax.gif

KT naudoju pagal tikrąją jų paskirtį ax.gif Bet negaliu jų mest, neįsivaizduoju kitų geresnių apsisaugojimo priemonių, o tuos vitaminus man kaip ir profilaktiškai patarė pagert, nes jokių šalutinių poveikių man nėra, na tik gal mmm mažiau norisi, bet skaičiau, kad daugumai taip. Deja, kaip suprantu, nelabai ir yra alternatyvų, nebent paprastas nakvišų aliejus g.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 26, 12:12)
nakvisu aliejus dar vadinamas "moteru vitaminu". Man ginekologe pries daug metu  pasake gerti kasdien po kapsule 1000 nakvisu aliejaus, tai ir geriu jau kokius 6 metus smile.gif Manau, kad nakvisos ne tik moteriskus priedus gerai veikia, bet ir oda, jos elastinguma. Monika manes paklause, as as i kakta butolino prisileidusi, kad tokia lygi  lotuliukas.gif tai cia ko gero nakvisos irgi prisidejo prie odeles lygumo smile.gif

O tai kapsules geri, o ne gryną aliejų? smile.gif esu ir aš kapsules gėrusi, bet ne nuolat, gal 2-3 mėn... Gal ir reikėtų bent pusę metų pagerti. Mano organizmas dabar visoms ligoms atviras, kimba visokios ligos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 13:08)
Diva:), kiek skanių receptų galiu duoti biggrin.gif Bananas, obuolys, apelsinas/mandarinas, natūralus jogurtas ir šaldytos braškės  thumbup.gif

paprasti išvirti makaronai, išmaišyti su lydyto sviesto gabalėliu arba su natūraliu Kėdainių fabriko pomidorų padažu su bazilikais (bus pietūs tokie šiandien biggrin.gif).

dar apkepą paprastą - avižinius dribsnius pakepinti ant sviesto su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę, išmaišyti. Pripjaustyti obuolių, galima prodėti razinų, džiovintų slyvų, cukrauus, jei reikia, ir daryti sluoksniais - į aliejumi, sviestu pateptos skardos dugną kloti pusę avižinių dribsnių, sudėti obuolių įdarą, viršų uždengti likusiais dribsniais. Kiaušinį išplakti su pienu, grietinėle arba jų mišiniu, užpilti paruoštą apkepą (viršutinio sluoksnio dribsnių stengiuosi neapsemti). Belieka apibarstyti cinamonu ir pašauti į orkaitę. Ne sveikumo viršūnė, bet herkulesas man atrodo nebloga alternatyva baltų miltų kepiniams-desertams wink.gif

vaje, kaip tu cia skaniai aprasei, net seile tisti eme, nes i darba tik 2 obuolius isimeciau, tai kaip ir jau uzsimaniau as tu makaronu su surio gabaleliu smile.gif
Katuk, o ka patartum vietoj KT? kas didesne blogybe, KT ar Mirena (kontracept spirale naujos kartos)??
As nezinau ka man daryti su MB, jis i puodeli arbatos beria 5 saukstelius cukraus, o visa, mano gaminta maista, papildomai pasisudo ir taip nevaikiskai pasisudo, negana to, jis megsta rukytus ir vytintus desrigalius ir kumpius, fe , slykstyne doh.gif
vytino pats mesa, bet jau surumelis jos blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 01 26, 13:00)
Ačiū 4u.gif retas svečias aš Iki, tai bus proga nukulniuot,, kaina tai joo, nu bet retkarčiais, nebūtina kasdien po skaurada ax.gif
blink.gif  blink.gif
Čia specialiai ar kaip??

4u.gif
Tikiuosi ne man čia skirta unsure.gif

ne ne biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 13:18)

O tai kapsules geri, o ne gryną aliejų?  smile.gif esu ir aš kapsules gėrusi, bet ne nuolat, gal 2-3 mėn... Gal ir reikėtų bent pusę metų pagerti. Mano organizmas dabar visoms ligoms atviras, kimba visokios ligos  verysad.gif

as kapsules geriu ir jau 6 metus, tik ne 500 mg, o tas, kurios 1000mg, viena per diena. Kazkaip paragavau gryno nakvisu aliejuko, tai pasilikau ties kapsulemis smile.gif jei gali gerti gryna, tai gi koks skirtumas, gerk gryna smile.gif
o del atvirumo ligoms, gerk eziuoles preparatus (anksciau buco rausvosios, ar tai kitokios eziuoles ekstraktas "imunital", dabar nebegamina, bet maciau kapsulyciu forma, nors man naturaliau atrode ekstraktas, kuri lasindavau i vandeneli) , saltuoju sezonu visada vaikams ir sau lasinu i apelsinu sultis (nes jei i vandeni, neimanoma gerti, apsivemciau is karto) greipfruktu seklyciu ekstrakta, "citrosept" atrodo vadinasi, jis nepigus, bet tikrai apsaugo nuo visu sezoniniu zarazu. Dukra parsinese fripa siais metais, o as neuzsikreciau. Dar, kad nekibtu ligos, saltuoju sezonu visada geriu imbiero saknies arbata. Tiesiog atsipjaunu gabaliuksti nuluptos saknies, uzpilu verdanciu vandeniu, imetu kokia skiltele laimo ar citrinos, meducio ir liuks smile.gif tik jei padaugini imbiero, tai atsalusi tokia arbata kartoka, kaip pipirine smile.gif Nuo gerkles skausmu pritarkuoju imbiero saknies, cesnako, medaus, ir po arbatini sauksteli tokios slykstokos koses reikia suciulpineti. Neturiu namie jokiu tableciu ar ciulpiamu pastiliu nuo gerkles skausmu, tik imbieras ir pienas su kokosu aliejumi. Dabar dar perskaiciau, kad efektyviau kakavos sviestas i piena ar grynas paciulpti nuo gerklytes problemeliu
Atsakyti
QUOTE(Arletė @ 2010 01 26, 12:41)
savaitei ?  blink.gif  man trečiai diena jau jis parūgęs būna  doh.gif  kokių bakterijų jūs dedat?  smile.gif

Na, aš tai laikau šaldytuve indeliuose suporcijuotą, tai niekas man neprarūgsta. Darau be bakterijų, iš dobilo jogurto.

QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 13:08)

Man šitas padažas irgi labai skanus. Beje, pabandykite pasigaminti naminių makaronų, skonis visiškai kitoks nei pirktinių wub.gif Jau žinau ką šiandien vakarienei valgysim 4u.gif
Atsakyti