Galima patraiškyti, bet aš gyvenime vadovaujuosi nuostata, kad nereik dirbtinai visko apsunkinti. Tai ar sutraiškytą tą druską suvartosi, ar tas kristalas burnoje ištirps, kiekis nuo to nepakis. Netgi vartojant kristalais aš jos mažiau beriu, nei barstyčiau labai smulkią.
Druskos vartoju nedaug , pabarstau vos vos tik šviežių daržovių salotas ir virdama bulves įmetu nedaug.
Į gaminamą maistą niekada nededu, užtenka vien prieskonių žolių ir natūralios druskos iš paties maisto. Mes nuo besaikio druskos vartojimo 'atbukę' (o ypač tam pasitarnavę ir skonio stiprikliai), nebejaučiam tikrojo skonio, kai tuo tarpu tiek mėsa, tiek kiti produktai turi natūraliai ..daugiau-mažiau... savyje druskos.
Aš negaliu dabar valgyti viešojo maitinimo įstaigose, svečiuose..einu iš proto nuo sūrumo
, man viskas atrodo nesveikai persūdyta
Ne daugiau nei reikia pinigų valgant ne eko, bet tikrai kokybišką maistą
Sakyčiau geros kokybės produktai ir eko produktai savo kaina yra beveik lygiaverčiai.
Taip, tai kainuoja brangiau, nei naudotis akcija "perki du, gauni trečią", "mokėk pigiau" ir pan., kurios būna skirtos mažos kainos produktams. Jose aukštos kokybės net neįmanoma ieškoti, aš asmeniškai, juos nedrįsčiau išvis vadinti maistu. Ir man tikrai labai gaila žmonių, kurie dėl nepriteklių priversti visa tai vartoti
Ypač jauni žmonės..jie juk deda savo sveikatos pagrindus ateičiai.
Tad kai pinigėlių mažiau, mano prioritetai mažint kiekį, bet išlaikyt kokybę. Galbūt valgyt rečiau mėsą, bet jei valgyt, tai tikrai gerą. Neįperki eko saldumynų, cukraus ir pan. - atsisakyk visai, tai nėra pirmos būtinybės maisto produktas, net sveikiau bus. Vartok saikingiau ir išleisi tiek, kiek pirkdamas daug pigaus, antrarūšio maisto. Ir 'nenusiskriausi', galbūt būsi šiek tiek 'alkanas' ir neaptingęs, nes to maisto bus mažiau, bet nebūsi užsikimšęs beverčiu maistu, kuris tyliai alina organizmą ir laukia progos išlįsti onkologinėmis, degeneracinėmis, alerginėmis ligomis.
Pavyzdžiai iš gyvenimo: kad ir su ta pačia druska..nusipirksi brangią, taupysi - nepilsi šaukštais bet kur..organizmas pasakys ačiū. Nusipirksi brangų eko, 'rankų darbo' aliejų iš šeimyninio ūkio Italijos provincijoje, vartosi šaukštą, kaip užpilą at šviežių salotų taupydamas, o ne pilsi keptuvėn pigų aliejų poros centimetrų sluoksniu, kad iškepti riebalais varvačius blynus. Pirksi nerafinuotą cukrų, į puodelį įsidėsi nebe 2-3 šaukštelius, o tik vieną ir pirmąkart gyvenime pajusi tikrą arbaros, kavos skonį. Ir ateis laikas, kai to cukraus nutarsi išvis nedėti. Į arbatos puodelį nemesi perdžiūvusių dulkių popietiniame maišelyje su metaline kniede, o įsidėsi keletą aukštos kokybės arbatos lapelių, nes iš tiesų net nereikia daug..pažiūrėkit kaip arbatą verda kinai, japonai..1-2 žiedeliai visam arbatinukui
Mitybos įpročiai yra formuojami, su laiku juos galima pakeisti ir išugdyti, jei jie susiformavę ydingi. Ir geriausia pradėti šiandien, ne rytoj, supratus, kad viską ką darome, tai darome ne dėl kažko kito, dėl savęs. Ir kad sutaupyti pinigėliai maistui po to tikrai išeis sveikatos priežiūros įstaigoms ir vaistams. Kol esame jauni, stiprūs, tai viskas atrodo tolima ir mūsų nepalies. Bet organizmas nedovanos nemeilės...
o del traiskymo, tai nemanau, kad cia labai jau dirbtinis isikisimas, juk tai nepakeis druskos sudeties. Tiesiog uzsimetus ant saloteliu didelius kristalus, nelauksi juk, kol jie burnoje istirps, as gal pameginsiu kiek pasmulkinti druskele