Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(_Saulužė_ @ 2010 01 25, 22:40)
Norėjau pasiklausti: o ar nevalgius ilgai mėsos (10-15 metų) įmanoma grįžti prie jos?Ar organizmas ją "priims"? blush2.gif rytorasa, tavo situacija panaši į mano.Aš irgi nenoriu žudyti gyvūnų, bet bijau, kad jei nepasirūpinsiu savo mityba gali baigtis blogai.Taip, kad darbar stengiuosi valgyti mažiau mėsos. unsure.gif

mano situacija irgi panasi. pradejau nevalgyt mesos, nes man labai gaila gyvunu, negaliu ziuret tiesiog i skerdiena doh.gif bet kai po 10 metu visgi teko prie mesos grizti (nors ir ankstinius (labai megstu) ir riesutus tikrai grauziau), tai grizau labai lengvai. irgi bijojau kaip cia organizmas sureaguos, bet kadangi jam turbut mesos reikejo, tai sureagavo labai gerai biggrin.gif as visgi manau, kad cia daug ka lemai genai ir kiekvieno skirtingas organizmas, nes pvz as vaikystej labai megau mesa (nors maistui buvau siaubingai isranki).
bet ne gincytis mes cia susirinkom 4u.gif
Atsakyti
tai, kad niekas ir nesiginčija, tik išsako savo nuomonę.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 26, 12:49)
tai, kad niekas ir nesiginčija, tik išsako savo nuomonę..  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 25, 20:28)
Nea, po blatu neprirenka sparneliu, vista visa tai taip- gali gauti jau daug kur, o vat daliu atskiru vargu. Tai perku IKI Gurmanu- yra jau sparneliu, slauneliu ir k.t.- bet ten to ukininko, kur augina laisvai ir sveikai(pamirsau pavarde).Kainuoja 3 kart brangiau nei paprasti doh.gif  , bet man skanesti tikrai ax.gif 

Ačiū 4u.gif retas svečias aš Iki, tai bus proga nukulniuot,, kaina tai joo, nu bet retkarčiais, nebūtina kasdien po skaurada ax.gif

QUOTE(_Saulužė_ @ 2010 01 25, 21:40)

blink.gif blink.gif
Čia specialiai ar kaip??
QUOTE(Manija69 @ 2010 01 25, 22:21)
Gal jau esate matę filmukus apie vandenį.  ax.gif

4u.gif

QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 01 26, 11:12)
bet ne gincytis mes cia susirinkom  4u.gif

Tikiuosi ne man čia skirta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 26, 01:40)
O jus tikrai daugmaz eko maista perkat?? nes as neisivaizduoju kiek reikia pinigu, kad valgyt eko maista.

Kadangi gyvenu ne sostinėje, tai eko maisto pasirinkimas pas mus gana skurdus. Turiu vieną pažįstamą ūkininkę, kuri sertifikato neturi, bet pati yra prijaučianti sveikai gyvensenai, tai iš jos perku kiaušinius, įvairios rūšies mėsą, daržoves, pieną. Varškę, jogurtą, sūrelius iš to pieno gaminu pati. Duonos gaminius irgi pati gaminuosi. Uogos,daržovės vasarą iš mamos daržo, žiemą iš rūsio ir šaldiklio. Cukrų,aliejų ir kitus panašius produktus turiu galimybę nusipirkti Anglijoje, tai ten dažniausiai ir perku,nes pas mus kainos tai gerokai užkeltos.

Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 01 26, 12:00)
Ačiū 4u.gif retas svečias aš Iki, tai bus proga nukulniuot,, kaina tai joo, nu bet retkarčiais, nebūtina kasdien po skaurada ax.gif
blink.gif  blink.gif
Čia specialiai ar kaip??

Kas cia specialiai??
O del IKI zinok, as lankausi, ir kuo toliau, tuo labiau - nes tikrai daug ko ten gero randu...

Del eko maisto- zinoma, kad ne viska - tai yra neimanoma, taciau tikrai renkuosi kur ka pirkti, kur ka naturaliau, sveikiau- na, kruopos, miltai, kiausiniai tai eko, taciau mesa, zuvis, darzoves- ivairiai- ukininku ar is kaimo. Etiketes skaitau visko, bet jau esu atsirinkusi ka galima pirkti, ko ne- net neinu i kai kuriuos skyrius PC, nes zinau, kad ten nieko sau tinkamo nerasiu...Zinoma, kiek imanoma stengiuosi pirkti eko- dar ir del to, kad palaikau aplamai eko raida, eko ukius, eko prekyba ir ta jau marketinga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 26 sausio 2010 - 11:22
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 26, 12:17)
Kas cia specialiai?? 

Nauja mergaitė vakar prisiregistravo tokiu pat niku kaip mano unsure.gif ne aš prieš pora psl rašiau apie tą mėsos nevalgymą,, ai nesvarbu verysad.gif
Tik kas neatidesnės tai galvos , kad aš parašiau
Atsakyti
[quote=gizma,2010 01 25, 12:31]

Ne visi nevalgo biggrin.gif Mes valgem, valgom ir valgysim. As esu kitokios nuomones apie mesa - mes esam siaures zmones, todel mums mesa yra reikalinga. Sutinku, kad pietieciai jos mazai vartoja, ir tai irgi itakoja klimatas. Bus daug man priestaraujanciu, bet tuo paciu esu uz tai, kad klausytumem savo organizmo. Jei kazkas jos nemegsta, tegu nevalgo. O nevalgyti mesos tik todel, kad kazkas is draugu ar aplinkiniu nevalgo - manau, yra kvaila. Zinoma, valgymas tai ne trys kartai per diena ir 7 dienos per savaite. Mes valgome is eiles - mesa, zuvis, vistiena, viena diena kokie darzoviu troskiniai, kita karta sriuba. Siuo metu esu nestuke.gif , ir mesos isvis negaliu vartot schmoll.gif Uztat be proto noriu zuvies. Organizmas pats parodo, ko jam reikia.
[/quote]
mes ir valgom ir valgysim biggrin.gif
sutinku su tavimi drinks_cheers.gif
O aš bandžiau ir mėsos atsisakyti <savaitę kentėjau ,pilna to žodžio prasme,negyvenau o egzistavau .grynai kankinausi ,mano organizmas rėkė kaip mėsos reikėjo. Pradėjau vėl mėsa valgyti viskas susitvarkė ir baigėsi galvos skausmai,silpnumas ir t.t. nu užkietėjus mėsėėdė . ax.gif Net dietalogai ir kt. nepataria ,žmogui nevalgyti mėsos, jos reikia ,bent minimaliai. Daugelis žmonių patampa vegetarais 6-10 metų ,bet vėliau daug kas vėl grįžta prie jos rolleyes.gif

Saunu girdet kad ne visos cia nevalgot, nes kazkaip is pradziu susidare nuomone, kad tai vos ne privalomas ekologijos atributas:) As irgi sutinku su nuomone, kad norint nevalgyt mesos reikia labai daug laiko ir pastangu skirti pilnavertes mitybos uztikrinimui, o su musu gyvenimo tempu tai labai sunku... Man pavyzdziui kiekvienos dienos sunkiausia uzduotis sugalvoti ka padaryti vakarienei kad butu greita ir sveika ir tokiu atveju dazniausiai gelbsti mesyte... Kazkaip kai pradejau stebeti jusu diskusijas pagalvojau kad mes kazkaip naturaliai jau kokius metus kiauliena valgom tik kur nors sveciuose:) Matyt tikrai organizmas atsirenka ko jam reikia:) bet vat vistienos ar jautienos atsisakyti sunku...

[/quote]

sugrioviau citatą biggrin.gif man irgi buvo susidaręs toks įspūdis ,kad nevalgydamas mėsos tik tada gyveni ekologiškai biggrin.gif
[quote=wilike,2010 01 25, 21:18]
Negerti pieno man neįmanoma. blink.gif Žinau ir kad tų fermentų kažkokių nėra ir t.t. Bet geriu šaltą, šiltą karštą. Niam niam. Kai nežinau ko noriu, arba noriu atsigaivinti atsigeriu pieno. Net klinikose kai guliu su inkstu ligom, visada būna papildomai skiriama pieno produktų. Mano vaikai pieno išgeria nerealiai daug. Kaip kartais pasijuokiam kad mum tuoj ir karves reiks lotuliukas.gif Pienas iš močiutės, kai pritrūkstam iš parduotuvės.
[/quote]
Aš manau čia vėlgi pasirinkimo teisė. KIekvienas turim įsiklausyti į savo oganizmą. Man pieno ir norisi gana dažnai .
Labiausiai mėgstu jogurtus ,kas diena valgau. Kokius jūs valgote ? perkate?
nes naminį pasidaryti nekazdiena išeina (per darbus) ax.gif
O apie maisto pirkimą ir pan ... visas daržoves,visus mėsos produktus ,kiaušinius patys "užsiauginam ". Tai 100 proc. žinau kad valgau tikrai Ekologišką sveiką maistą .O ir iš tų ekologiškų parduotuvėlių aš neapsitikiu jomis aklai . Man jos abejotinos...
Tai buvo tik mano numonė ,visų kitų gerbiu bet turiu savąją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 01 26, 12:26)
Nauja mergaitė vakar prisiregistravo tokiu pat niku kaip mano unsure.gif ne aš prieš pora psl rašiau apie tą mėsos nevalgymą,, ai nesvarbu verysad.gif
Tik kas neatidesnės tai galvos , kad aš parašiau

Geras blink.gif biggrin.gif - as tai maniau, kad ten tu rasei doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 01 26, 11:26)

gerai, kad parašei - įsidėmėsim, kad tu diktorė su mažu vaiku biggrin.gif Dabar paveikslėlio tai nebekeisk 4u.gif

na bet ir trūkumas fantazijos pas žmones....

QUOTE(Arletė @ 2010 01 26, 11:27)
man irgi buvo susidaręs toks įspūdis ,kad nevalgydamas mėsos tik tada gyveni ekologiškai  biggrin.gif

Labiausiai mėgstu jogurtus ,kas diena valgau. Kokius jūs valgote ? perkate?
nes naminį pasidaryti nekazdiena išeina (per darbus)  ax.gif

kad labiau ne dėl mėsos nevalgymo, o dėl kiaulienos buvo kilęs sujudimas smile.gif Mes irgi mėsos valgom wink.gif

pati darau. Kasdien tai ir nereikia jogurto darytis: paimi du litrus, pašildai, bakterijų, pastovi per naktį ir savaitei gana būtų tikriausiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Noriu jūsų patarimo... Man ginekologė patarė gerti Vitakur Plus vitaminus, kurie atliktų kaip antioksidantų funkciją, šalintų šalutinį poveikį kontraceptinių user posted image
Ar geri jie? Gal yra kokių kitų alternatyvų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 12:36)
kad labiau ne dėl mėsos nevalgymo, o dėl kiaulienos buvo kilęs sujudimas smile.gif

Cia jau tema gavosi "Valgyti mesa ar nevalgyti?" .Gal jau gana, geriau kas parasytu kokiu receptu ar ka labai megsta, kas tikrai sveikatai ir groziui...

Atsakyti