[quote=gizma,2010 01 25, 12:31]
Ne visi nevalgo
Mes valgem, valgom ir valgysim. As esu kitokios nuomones apie mesa - mes esam siaures zmones, todel mums mesa yra reikalinga. Sutinku, kad pietieciai jos mazai vartoja, ir tai irgi itakoja klimatas. Bus daug man priestaraujanciu, bet tuo paciu esu uz tai, kad klausytumem savo organizmo. Jei kazkas jos nemegsta, tegu nevalgo. O nevalgyti mesos tik todel, kad kazkas is draugu ar aplinkiniu nevalgo - manau, yra kvaila. Zinoma, valgymas tai ne trys kartai per diena ir 7 dienos per savaite. Mes valgome is eiles - mesa, zuvis, vistiena, viena diena kokie darzoviu troskiniai, kita karta sriuba. Siuo metu esu
, ir mesos isvis negaliu vartot
Uztat be proto noriu zuvies. Organizmas pats parodo, ko jam reikia.
[/quote]
mes ir valgom ir valgysim
sutinku su tavimi
O aš bandžiau ir mėsos atsisakyti <savaitę kentėjau ,pilna to žodžio prasme,negyvenau o egzistavau .grynai kankinausi ,mano organizmas rėkė kaip mėsos reikėjo. Pradėjau vėl mėsa valgyti viskas susitvarkė ir baigėsi galvos skausmai,silpnumas ir t.t. nu užkietėjus mėsėėdė .
Net dietalogai ir kt. nepataria ,žmogui nevalgyti mėsos, jos reikia ,bent minimaliai. Daugelis žmonių patampa vegetarais 6-10 metų ,bet vėliau daug kas vėl grįžta prie jos
Saunu girdet kad ne visos cia nevalgot, nes kazkaip is pradziu susidare nuomone, kad tai vos ne privalomas ekologijos atributas:) As irgi sutinku su nuomone, kad norint nevalgyt mesos reikia labai daug laiko ir pastangu skirti pilnavertes mitybos uztikrinimui, o su musu gyvenimo tempu tai labai sunku... Man pavyzdziui kiekvienos dienos sunkiausia uzduotis sugalvoti ka padaryti vakarienei kad butu greita ir sveika ir tokiu atveju dazniausiai gelbsti mesyte... Kazkaip kai pradejau stebeti jusu diskusijas pagalvojau kad mes kazkaip naturaliai jau kokius metus kiauliena valgom tik kur nors sveciuose:) Matyt tikrai organizmas atsirenka ko jam reikia:) bet vat vistienos ar jautienos atsisakyti sunku...
[/quote]
sugrioviau citatą
man irgi buvo susidaręs toks įspūdis ,kad nevalgydamas mėsos tik tada gyveni ekologiškai
[quote=wilike,2010 01 25, 21:18]
Negerti pieno man neįmanoma.
Žinau ir kad tų fermentų kažkokių nėra ir t.t. Bet geriu šaltą, šiltą karštą. Niam niam. Kai nežinau ko noriu, arba noriu atsigaivinti atsigeriu pieno. Net klinikose kai guliu su inkstu ligom, visada būna papildomai skiriama pieno produktų. Mano vaikai pieno išgeria nerealiai daug. Kaip kartais pasijuokiam kad mum tuoj ir karves reiks
Pienas iš močiutės, kai pritrūkstam iš parduotuvės.
[/quote]
Aš manau čia vėlgi pasirinkimo teisė. KIekvienas turim įsiklausyti į savo oganizmą. Man pieno ir norisi gana dažnai .
Labiausiai mėgstu jogurtus ,kas diena valgau. Kokius jūs valgote ? perkate?
nes naminį pasidaryti nekazdiena išeina (per darbus)
O apie maisto pirkimą ir pan ... visas daržoves,visus mėsos produktus ,kiaušinius patys "užsiauginam ". Tai 100 proc. žinau kad valgau tikrai Ekologišką sveiką maistą .O ir iš tų ekologiškų parduotuvėlių aš neapsitikiu jomis aklai . Man jos abejotinos...
Tai buvo tik mano numonė ,visų kitų gerbiu bet turiu savąją