Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Trolėmolė @ 2010 01 25, 19:41)
Nevalgantys mėsos, gali gauti šio vitamino iš kiaušinių ir pieno produktų. Veganai nevartoja jokių gyvulinės kilmės produktų,tai jiems šiuo klausimu turbūt sunkiau. Manau, kad tik be mėsos išgyvent galima. Nevartoti visai jokių gyvulinių produktų, tai jau rizika sveikatai.
Mano gydytojas minėjo,kad dažnai žmonės nevalgantys mėsos, prisižiūri mitybą ir gauna organizmui naudingų medžiagų daugiau, negu nekurie valgantys visokį, tačiau perdirbtą ir menkavertį maistą.

Aš savęs vegetare nevadinu, nes valgau žuvį. O mėsos nevalgau dėl to,kad nemėgstu jos. Na, kaip kai kurie nemėgsta pieno ar kokių pomidorų.

Manau, kiekvienas turi įsiklausyti į savo organizmą. Kam save prievartauti.


Va ta ir norejau pasakyt, kad nevartot gyvulines kilmes produktu, jau sudetinga, bent as neisivaizduoju...aisku kiti isgyvena
As pvz negaliu pakest pieno...o paskutiniu metu baisiai pasinesiau ant zuvies ir kiausiniu ir mesa valgau ax.gif
Tiesiog idomu paskaityt kaip kiti maitinasi...kai kas atrodo nesamone, kai kas patinka.
O jus tikrai daugmaz eko maista perkat?? nes as neisivaizduoju kiek reikia pinigu, kad valgyt eko maista.


Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 25, 16:15)
Ir dar klausimas vegetarėms. Ar jūs pajautėte savijautos pagerėjimą, kai išbraukėte mėsą iš savo raciono?
aš jau rašiau apie save- man šiaip patinka mėsa (kiauliena man nelabai telpa tos mėsos rėmuose- jeigu paimtumėm bendrai- vištiena, jautiena, aviena, triušiena, kalakutiena). Tačiau aš jaučiu ryškius (pabrėžiu) pokyčius, kai valgau mėsą ir kai nevalgau blush2.gif man asmeniškai iškart pasireiškia dėl galvos- pradėjus valgyti mėsą labai padidėja galvos skausmai (kurie deja, yra smarkaus migreninio pobūdžio- pykinimai, vėmimai, pulsavimai ir t.t kai tik sumažinu- iškart apmažėja...buvo laikotarpis kai 1,5 mėn nevalgiau mėsos, tai galima sakyti, kad skausmai mažėja ir paskui apie mėnesį jų visai nebuvo... Kas absoliučiai keista ir net paradoksalu, nes mano galvos skausmo nemuža jokie nuskausminamieji, net stiprūs migreniniai vaistai rolleyes.gif kai pasakau medikams- kraipo galvas, juookiasi, bet faktas lieka faktu.... jeigu aš žinau, kad galvos skausmą man mušdavo tik 5 citramono tabletės + valerijono tinktūra (daktarai sakė, kad jau turėjau po žemele gulėt su tokiu mišiniu)...o kai pagalvoji, kad šią problemą galima reguliuoti ir tokiu būdu...sveikatos skyrelyje bandžiau papasakoti šį atradimą, paskatinti žmones vartoti mažiau vaistų- bet...likau nesuprasta...kažkam naudingiau ryti chemijas saujomis rolleyes.gif
Dar vienas dalykas- man išnyksta (apnyksta) bėrimai (sergu sunkiu AD).
Taigi bent jau man skirtumas tarp valgau/nevalgau mėsos yra labai didelis.
QUOTE(dilditele @ 2010 01 26, 00:40)
O jus tikrai daugmaz eko maista perkat?? nes as neisivaizduoju kiek reikia pinigu, kad valgyt eko maista.

kadangi negyvenu Vilniuje ir Kaune, mūsų gyvenimas kituose miestuose (pvz. aš gyvenu Klaipėdoje), manau yra kitoks, nes pas mus beveik nėra jokių ekologiškų parduotuvėlių, ūkininkai taip pat nesiskelbia, nėra ką rinktis...o šiaip aš gana skeptiškai žiūriu į tas eko parduotuves (apie eko skyrelius PC nekalbu doh.gif mano gelbėtojas- mano kaimas, kuriame auginuose sau vaisius, daržoves ir t.t blush2.gif mėsą perkam Kauno bazėj, uošvienė žino tokį sąžiningesnį ūkininką, kuriuo gal ir galima pasitikėti...bet neišvengiam ir šiaip pirktos paprastos mėsos...mano abu kiti šeimos nariai wub.gif mėsaėdžiai.....
Papildyta:
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 25, 21:03)
Kaip įdomu, maždaug tokiam amžiuje ir mečiau gerti pieną.

įdomu, ar galima kaž-kaip surišti faktą, kad...nemėgstu pieno, bet.... laukdamasi pirmos mergytės savo ir maitindama pieną gėriau litrais...nustojus maitinti pamažu ir pieno noras atslūgo..dabar vėl nestuke.gif ir vėl jaučiu pieno poreikį g.gif čia su pieno gamyba gal susiję g.gif ne sman jau ir priešpienis atsirado rolleyes.gif šypsausi, bet gal čia surišta su tuo biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 01 25, 23:45)
Aš tada vartoju būtent tą, kuri nuorodoje ax.gif
Ji labai stambiais kristalais ir sunkiai tirpsta..dedu tik ant šviežių daržovių salotų (o ji ir lieka tokia..kartais užkandi griežinėlį agurko ir druskos gabalas pakliūna biggrin.gif ), kartais pabarstau garinamą garpuodyje maistą. Bet man jos ilgam užtenka g.gif

Hymalaya druska rožinė ir ji "Holos" tikrai nebuvo brangesnė schmoll.gif
Va šita: http://www.imuniteta...amp;prekid=1352

Atkreipkit dėmesį ir į kiekį,  ir kiek kainuoja. Ir ji visur ir visada, kiek perku - pigesnė už "Fleur de Sel" cool.gif

Turiu namie ir masyvią Himalajų druskos lempą wub.gif
Kokia ji jauki vakarais..o jei išties nors kiek veiksminga, tai  thumbup.gif
http://www.rasakila....uskos-lempa.htm
Tik laikant įjungtą visą dieną (nuo ryto iki vakaro) lemputė atlaiko maždaug mėnesį..po to perdega ir reik keisti.
Tikrai yra. Nors ne manęs klausi... biggrin.gif
Anksčiau būdavo "Iki". Bet šiaip kiekvienoje didesnėje vaistinėje yra ir "Vitaminų pasaulis" tinklo parduotuvėse..ir net yra šioks toks pasirinkimas mirksiukas.gif

Rodau kokios yra LT:
vaistinėse - http://www.hiperfarm...
http://www.hiperfarm...

thumbup.gif įdomiai čia Rasma prirašei, žiūriu ir skaitau išsižiojusi...mes Klaipėdoj kaip kokie atsiprašau negrai cool.gif nei turim, nei girdėję apie tokius dalykus doh.gif o tai reziumavus, kokią druską būtų galima pradžiai pabandyti, nes pakolkas tik juoduota iš PC pas mane...

beje, o kas apie cukrų? pati vartoju baltą paprastą, vaikui rudą cukranendrių g.gif ką kitos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 26, 00:45)

Turiu namie ir masyvią Himalajų druskos lempą wub.gif
Kokia ji jauki vakarais..o jei išties nors kiek veiksminga, tai  thumbup.gif
http://www.rasakila....uskos-lempa.htm
Tik laikant įjungtą visą dieną (nuo ryto iki vakaro) lemputė atlaiko maždaug mėnesį..po to perdega ir reik keisti.


Aš turiu tokią žvakidę, tik paskui pastebėjau,kad yra ir lempų.Kaip suprantu, ta druska turi įšilti, tada ji pradeda veikti, o nuo žvakės nelabai ji įšyla, man atrodo. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 26, 00:29)
o jei tuos druskos kristalus ant medines lenteles patraiskyti mediniu kocelu?? juk nemalonu, jei su salotom tarp danti didelis krislas druskos sugirgzda:)
o kas cia per lempa, ka ji gero daro, kaip ji veikia?smile.gif
p.s.jau perskaiciau apie  sia lempa:)

Galima patraiškyti, bet aš gyvenime vadovaujuosi nuostata, kad nereik dirbtinai visko apsunkinti. Tai ar sutraiškytą tą druską suvartosi, ar tas kristalas burnoje ištirps, kiekis nuo to nepakis. Netgi vartojant kristalais aš jos mažiau beriu, nei barstyčiau labai smulkią.
Druskos vartoju nedaug , pabarstau vos vos tik šviežių daržovių salotas ir virdama bulves įmetu nedaug.
Į gaminamą maistą niekada nededu, užtenka vien prieskonių žolių ir natūralios druskos iš paties maisto. Mes nuo besaikio druskos vartojimo 'atbukę' (o ypač tam pasitarnavę ir skonio stiprikliai), nebejaučiam tikrojo skonio, kai tuo tarpu tiek mėsa, tiek kiti produktai turi natūraliai ..daugiau-mažiau... savyje druskos.

Aš negaliu dabar valgyti viešojo maitinimo įstaigose, svečiuose..einu iš proto nuo sūrumo blink.gif , man viskas atrodo nesveikai persūdyta blush2.gif

QUOTE(dilditele @ 2010 01 26, 00:40)
O jus tikrai daugmaz eko maista perkat?? nes as neisivaizduoju kiek reikia pinigu, kad valgyt eko maista.

Ne daugiau nei reikia pinigų valgant ne eko, bet tikrai kokybišką maistą mirksiukas.gif Sakyčiau geros kokybės produktai ir eko produktai savo kaina yra beveik lygiaverčiai.
Taip, tai kainuoja brangiau, nei naudotis akcija "perki du, gauni trečią", "mokėk pigiau" ir pan., kurios būna skirtos mažos kainos produktams. Jose aukštos kokybės net neįmanoma ieškoti, aš asmeniškai, juos nedrįsčiau išvis vadinti maistu. Ir man tikrai labai gaila žmonių, kurie dėl nepriteklių priversti visa tai vartoti verysad.gif Ypač jauni žmonės..jie juk deda savo sveikatos pagrindus ateičiai.
Tad kai pinigėlių mažiau, mano prioritetai mažint kiekį, bet išlaikyt kokybę. Galbūt valgyt rečiau mėsą, bet jei valgyt, tai tikrai gerą. Neįperki eko saldumynų, cukraus ir pan. - atsisakyk visai, tai nėra pirmos būtinybės maisto produktas, net sveikiau bus. Vartok saikingiau ir išleisi tiek, kiek pirkdamas daug pigaus, antrarūšio maisto. Ir 'nenusiskriausi', galbūt būsi šiek tiek 'alkanas' ir neaptingęs, nes to maisto bus mažiau, bet nebūsi užsikimšęs beverčiu maistu, kuris tyliai alina organizmą ir laukia progos išlįsti onkologinėmis, degeneracinėmis, alerginėmis ligomis.

Pavyzdžiai iš gyvenimo: kad ir su ta pačia druska..nusipirksi brangią, taupysi - nepilsi šaukštais bet kur..organizmas pasakys ačiū. Nusipirksi brangų eko, 'rankų darbo' aliejų iš šeimyninio ūkio Italijos provincijoje, vartosi šaukštą, kaip užpilą at šviežių salotų taupydamas, o ne pilsi keptuvėn pigų aliejų poros centimetrų sluoksniu, kad iškepti riebalais varvačius blynus. Pirksi nerafinuotą cukrų, į puodelį įsidėsi nebe 2-3 šaukštelius, o tik vieną ir pirmąkart gyvenime pajusi tikrą arbaros, kavos skonį. Ir ateis laikas, kai to cukraus nutarsi išvis nedėti. Į arbatos puodelį nemesi perdžiūvusių dulkių popietiniame maišelyje su metaline kniede, o įsidėsi keletą aukštos kokybės arbatos lapelių, nes iš tiesų net nereikia daug..pažiūrėkit kaip arbatą verda kinai, japonai..1-2 žiedeliai visam arbatinukui mirksiukas.gif
Mitybos įpročiai yra formuojami, su laiku juos galima pakeisti ir išugdyti, jei jie susiformavę ydingi. Ir geriausia pradėti šiandien, ne rytoj, supratus, kad viską ką darome, tai darome ne dėl kažko kito, dėl savęs. Ir kad sutaupyti pinigėliai maistui po to tikrai išeis sveikatos priežiūros įstaigoms ir vaistams. Kol esame jauni, stiprūs, tai viskas atrodo tolima ir mūsų nepalies. Bet organizmas nedovanos nemeilės...
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 26, 10:01)
Labas rytas 4u.gif
aš jau rašiau apie save- man šiaip patinka mėsa (kiauliena man nelabai telpa tos mėsos rėmuose- jeigu paimtumėm bendrai- vištiena, jautiena, aviena, triušiena, kalakutiena). Tačiau aš jaučiu ryškius (pabrėžiu) pokyčius, kai valgau mėsą ir kai nevalgau blush2.gif man asmeniškai iškart pasireiškia dėl galvos- pradėjus valgyti mėsą labai padidėja galvos skausmai (kurie deja, yra smarkaus migreninio pobūdžio- pykinimai, vėmimai, pulsavimai ir t.t kai tik sumažinu- iškart apmažėja...buvo laikotarpis kai 1,5 mėn nevalgiau mėsos, tai galima sakyti, kad skausmai mažėja ir paskui apie mėnesį jų visai nebuvo... Kas absoliučiai keista ir net paradoksalu, nes mano galvos skausmo nemuža jokie nuskausminamieji, net stiprūs migreniniai vaistai rolleyes.gif kai pasakau medikams- kraipo galvas, juookiasi, bet faktas lieka faktu.... jeigu aš žinau, kad galvos skausmą man mušdavo tik 5 citramono tabletės + valerijono tinktūra (daktarai sakė, kad jau turėjau po žemele gulėt su tokiu mišiniu)...o kai pagalvoji, kad šią problemą galima reguliuoti ir tokiu būdu...sveikatos skyrelyje bandžiau papasakoti šį atradimą, paskatinti žmones vartoti mažiau vaistų- bet...likau nesuprasta...kažkam naudingiau ryti chemijas saujomis rolleyes.gif
Dar vienas dalykas- man išnyksta (apnyksta) bėrimai (sergu sunkiu AD).
Taigi bent jau man skirtumas tarp valgau/nevalgau mėsos yra labai didelis.



ačiū už atsakymą.. tikrai įdomu... rolleyes.gif


QUOTE(Rasma @ 2010 01 26, 10:09)

Pavyzdžiai iš gyvenimo: kad ir su ta pačia druska..nusipirksi brangią, taupysi - nepilsi šaukštais bet kur..organizmas pasakys ačiū. Nusipirksi brangų eko, 'rankų darbo' aliejų iš šeimyninio ūkio Italijos provincijoje, vartosi šaukštą, kaip užpilą at šviežių salotų taupydamas, o ne pilsi keptuvėn pigų aliejų poros centimetrų sluoksniu, kad iškepti riebalais varvačius blynus. Pirksi nerafinuotą cukrų, į puodelį įsidėsi nebe 2-3 šaukštelius, o tik vieną ir pirmąkart gyvenime pajusi tikrą arbaros, kavos skonį. Ir ateis laikas, kai to cukraus nutarsi išvis nedėti. Į arbatos puodelį nemesi perdžiūvusių dulkių popietiniame maišelyje su metaline kniede, o įsidėsi keletą aukštos kokybės arbatos lapelių, nes iš tiesų net nereikia daug..pažiūrėkit kaip arbatą verda kinai, japonai..1-2 žiedeliai visam arbatinukui mirksiukas.gif
Mitybos įpročiai yra formuojami, su laiku juos galima pakeisti ir išugdyti, jei jie susiformavę ydingi. Ir geriausia pradėti šiandien, ne rytoj, supratus, kad viską ką darome, tai darome ne dėl kažko kito, dėl savęs. Ir kad sutaupyti pinigėliai maistui po to tikrai išeis sveikatos priežiūros įstaigoms ir vaistams. Kol esame jauni, stiprūs, tai viskas atrodo tolima ir mūsų nepalies. Bet organizmas nedovanos nemeilės...


drinks_cheers.gif pritariu visom keturiom.. Pagarba ... 4u.gif O, kad taip mąstančių būtų kuo daugiau... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 01 26, 00:45)

Turiu namie ir masyvią Himalajų druskos lempą wub.gif
Kokia ji jauki vakarais..o jei išties nors kiek veiksminga, tai  thumbup.gif
http://www.rasakila....uskos-lempa.htm
Tik laikant įjungtą visą dieną (nuo ryto iki vakaro) lemputė atlaiko maždaug mėnesį..po to perdega ir reik keisti.



seniai svajoju apie druskos lempą... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 25, 23:45)
Turiu namie ir masyvią Himalajų druskos lempą wub.gif
Kokia ji jauki vakarais..o jei išties nors kiek veiksminga, tai  thumbup.gif

http://www.hiperfarm...


Rasma, tu auksas thumbup.gif Man kaip tik reikia dovanos, o tas, kurį sveikinsim, nieko pats nenori - bus siurprizas ir naudingas dalykas biggrin.gif

ačiū už nuorodas, pirksiu cool.gif

QUOTE(dilditele @ 2010 01 26, 00:40)
O jus tikrai daugmaz eko maista perkat?? nes as neisivaizduoju kiek reikia pinigu, kad valgyt eko maista.


gero, kokybisko maisto reikia mažiau negu menkesnės vertės. Aišku, ir apsipirkinėti turi žmogus, kuris šeimoje turi didžiausią supratimą apie meniu planavimą ir gamybą smile.gif Jeigu pirkti rūkytus delikatesus, įmantresnius saldumynus, tai be kelių šimtų litų neapsieisi. Bet jei pasiplanuoji, tai normaliai išeina. Pati perku iš patikimų ūkininkų, neužsakinėju iš Tikro maisto. Tai vieni turi kažkokius sertifikatus, kiti ne. Bet per laiką atsirenki smile.gif

QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 26, 09:01)
sveikatos skyrelyje bandžiau papasakoti šį atradimą, paskatinti žmones vartoti mažiau vaistų- bet...likau nesuprasta...kažkam naudingiau ryti chemijas saujomis rolleyes.gif

kadangi negyvenu Vilniuje ir Kaune, mūsų gyvenimas kituose miestuose (pvz. aš gyvenu Klaipėdoje), manau yra kitoks, nes pas mus beveik nėra jokių ekologiškų parduotuvėlių, ūkininkai taip pat nesiskelbia, nėra ką rinktis...

beje, o kas apie cukrų? pati vartoju baltą paprastą, vaikui rudą cukranendrių g.gif ką kitos? g.gif


man kažkaip kaip tik atrodo, kad kituose miestuose irgi pliusai - mano tėvai puikia apsipirkinėja savo miesto turguje, puikiai pažįsta, atsirenka smile.gif

čia yra sertifikuotų ūkių sąrašas, nemažai jų - Klaipėdos regione thumbup.gif

stengiuosi pirkti cukranendrių nerafinuotą cukrų smile.gif

QUOTE(Rasma @ 2010 01 26, 09:09)
Pavyzdžiai iš gyvenimo: kad ir su ta pačia druska..nusipirksi brangią, taupysi - nepilsi šaukštais bet kur..organizmas pasakys ačiū. Nusipirksi brangų eko, 'rankų darbo' aliejų iš šeimyninio ūkio Italijos provincijoje, vartosi šaukštą, kaip užpilą at šviežių salotų taupydamas, o ne pilsi keptuvėn pigų aliejų poros centimetrų sluoksniu, kad iškepti riebalais varvačius blynus.


šventa teisybė. Jei nusipirkčiau 100 gr druskos už 50 litų, tai tikriausiai nesinorėtų jos valgyti tiek, kiek dabar. Man kartais ir vieną druską palaižyti skanu doh.gif Reikia atsipratinti per piniginę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 00:31)
Kažin, o LT yra kokios druskos, su sumažintu natrio kiekiu? Nežinai?


O kokiu tikslu ieškai tokios druskos? 4u.gif Tiesiog sąmoningai nori ilgainiui jos atsisakyti ar kaip?

QUOTE(Rasma @ 2010 01 26, 00:45)
Atkreipkit dėmesį ir į kiekį,  ir kiek kainuoja. Ir ji visur ir visada, kiek perku - pigesnė už "Fleur de Sel" cool.gif

Turiu namie ir masyvią Himalajų druskos lempą wub.gif


Nesupratau tavo minties blush2.gif Aš ir turėjau omeny, jog Fleur de Sel yra brangiausia, o Himalaya pigesnė kur kas už ją, bet brangesnė už jūros druską.

Apie tokią lempą ir aš prieš porą dienų sužinojau. Galbūt kada nors... Norėčiau smile.gif

QUOTE(dilditele @ 2010 01 26, 01:40)
O jus tikrai daugmaz eko maista perkat?? nes as neisivaizduoju kiek reikia pinigu, kad valgyt eko maista.


Dėl tos pačios priežasties griežtai iš eko virtuvėje turim tik prieskonių ir arbatų ax.gif Visa kita stengiuosi pirkti kuo įmanoma sveikesnį, be konservantų, be E ir pan. (visada skaitau etiketes). Prie eko maisto manau pereiti su laiku, šiuo metu tikrai tam galimybių nėra.

QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 26, 10:01)
pakolkas tik juoduota iš PC pas mane...

beje, o kas apie cukrų? pati vartoju baltą paprastą, vaikui rudą cukranendrių g.gif ką kitos? g.gif


Vėlgi skaičiau, jog įprastinė joduota druska yra prisotinta sintetinio jodo. Tuo tarpu ekologiška druska su jodu būna su jūros dumbliais, kurie yra jodo šaltinis.

Pati cukraus nevartoju iš viso (kai norisi saldžios arbatos, deduosi medaus iš draugės tėčio bičių), nebent jei kepu pyragus rolleyes.gif Tuomet stengiuosi dėti muscovado. Tikiuosi ilgainiui ir MB atpratinti nuo to balinto pigaus cukraus sad.gif Į kavą po porą šaukštelių beriasi. Kartą padariau jam su muscovado, tai skonis neypač paliko įspūdį. Kažin, kokio cukraus galėčiau jam nupirkti vietoje įprastinio? Grynai kavai, arbatai saldinti. Gal syramena? g.gif
Atsakyti

Tad kai pinigėlių mažiau, mano prioritetai mažint kiekį, bet išlaikyt kokybę. Galbūt valgyt rečiau mėsą, bet jei valgyt, tai tikrai gerą.


Na dėl to valgyti reciau mesa - tai kiek as pastebejau mesa kad ir ekologiska iseina pigiau valgyti negu daug daug darzoviu... nes jei cheminis pomidoras kainuoja 7lt./kg. o paprika 12lt./kg. tai ka jau kalbeti apie eko...

Ir dar turbut labai kvailas klausimas (tai is anksto atsiprasau 4u.gif ) daugelis minite liga kuri vadinas AD, pagal simptomus ji panasi i tai nuo ko kencia mano 3metuku krikstadukra, tik kad as nesuprantu kas tas AD...
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 26, 09:01)
Labas rytas 4u.gif
aš jau rašiau apie save- man šiaip patinka mėsa (kiauliena man nelabai telpa tos mėsos rėmuose- jeigu paimtumėm bendrai- vištiena, jautiena, aviena, triušiena, kalakutiena). Tačiau aš jaučiu ryškius (pabrėžiu) pokyčius, kai valgau mėsą ir kai nevalgau blush2.gif man asmeniškai iškart pasireiškia dėl galvos- pradėjus valgyti mėsą labai padidėja galvos skausmai (kurie deja, yra smarkaus migreninio pobūdžio- pykinimai, vėmimai, pulsavimai ir t.t kai tik sumažinu- iškart apmažėja...buvo laikotarpis kai 1,5 mėn nevalgiau mėsos, tai galima sakyti, kad skausmai mažėja ir paskui apie mėnesį jų visai nebuvo... Kas absoliučiai keista ir net paradoksalu, nes mano galvos skausmo nemuža jokie nuskausminamieji, net stiprūs migreniniai vaistai rolleyes.gif kai pasakau medikams- kraipo galvas, juookiasi, bet faktas lieka faktu.... jeigu aš žinau, kad galvos skausmą man mušdavo tik 5 citramono tabletės + valerijono tinktūra (daktarai sakė, kad jau turėjau po žemele gulėt su tokiu mišiniu)...o kai pagalvoji, kad šią problemą galima reguliuoti ir tokiu būdu...sveikatos skyrelyje bandžiau papasakoti šį atradimą, paskatinti žmones vartoti mažiau vaistų- bet...likau nesuprasta...kažkam naudingiau ryti chemijas saujomis rolleyes.gif
Dar vienas dalykas- man išnyksta (apnyksta) bėrimai (sergu sunkiu AD).
Taigi bent jau man skirtumas tarp valgau/nevalgau mėsos yra labai didelis.



Man nebūna migreninių galvos skausmų, ir apskritai galvą skauda retai, bet šitą fenomeną irgi esu pastebėjusi. Jie tenka užvalgyti mėsos (pvz.: svečiuose jaučiu, kad šeimininkai pasijus nepatogiai, nes nežinojo ir nepasiruošė vaišinti vegetarę smile.gif), man pradeda skaudėti galvą. Nestipriai, bet skauda.


QUOTE(Rasma @ 2010 01 26, 09:09)
Galima patraiškyti, bet aš gyvenime vadovaujuosi nuostata, kad nereik dirbtinai visko apsunkinti. Tai ar sutraiškytą tą druską suvartosi, ar tas kristalas burnoje ištirps, kiekis nuo to nepakis. Netgi vartojant kristalais aš jos mažiau beriu, nei barstyčiau labai smulkią.
Druskos vartoju nedaug , pabarstau vos vos tik šviežių daržovių salotas ir virdama bulves įmetu nedaug.
Į gaminamą maistą niekada nededu, užtenka vien prieskonių žolių ir natūralios druskos iš paties maisto. Mes nuo besaikio druskos vartojimo 'atbukę' (o ypač tam pasitarnavę ir skonio stiprikliai), nebejaučiam tikrojo skonio, kai tuo tarpu tiek mėsa, tiek kiti produktai turi natūraliai ..daugiau-mažiau... savyje druskos.

Aš negaliu dabar valgyti viešojo maitinimo įstaigose, svečiuose..einu iš proto nuo sūrumo blink.gif , man viskas atrodo nesveikai persūdyta blush2.gif
Ne daugiau nei reikia pinigų valgant ne eko, bet tikrai kokybišką maistą mirksiukas.gif Sakyčiau geros kokybės produktai ir eko produktai savo kaina yra beveik lygiaverčiai.
Taip, tai kainuoja brangiau, nei naudotis akcija "perki du, gauni trečią", "mokėk pigiau" ir pan., kurios būna skirtos mažos kainos produktams. Jose aukštos kokybės net neįmanoma ieškoti, aš asmeniškai, juos nedrįsčiau išvis vadinti maistu. Ir man tikrai labai gaila žmonių, kurie dėl nepriteklių priversti visa tai vartoti verysad.gif Ypač jauni žmonės..jie juk deda savo sveikatos pagrindus ateičiai.
Tad kai pinigėlių mažiau, mano prioritetai mažint kiekį, bet išlaikyt kokybę. Galbūt valgyt rečiau mėsą, bet jei valgyt, tai tikrai gerą. Neįperki eko saldumynų, cukraus ir pan. - atsisakyk visai, tai nėra pirmos būtinybės maisto produktas, net sveikiau bus. Vartok saikingiau ir išleisi tiek, kiek pirkdamas daug pigaus, antrarūšio maisto. Ir 'nenusiskriausi', galbūt būsi šiek tiek 'alkanas' ir neaptingęs, nes to maisto bus mažiau, bet nebūsi užsikimšęs beverčiu maistu, kuris tyliai alina organizmą ir laukia progos išlįsti onkologinėmis, degeneracinėmis, alerginėmis ligomis.

Pavyzdžiai iš gyvenimo: kad ir su ta pačia druska..nusipirksi brangią, taupysi - nepilsi šaukštais bet kur..organizmas pasakys ačiū. Nusipirksi brangų eko, 'rankų darbo' aliejų iš šeimyninio ūkio Italijos provincijoje, vartosi šaukštą, kaip užpilą at šviežių salotų taupydamas, o ne pilsi keptuvėn pigų aliejų poros centimetrų sluoksniu, kad iškepti riebalais varvačius blynus. Pirksi nerafinuotą cukrų, į puodelį įsidėsi nebe 2-3 šaukštelius, o tik vieną ir pirmąkart gyvenime pajusi tikrą arbaros, kavos skonį. Ir ateis laikas, kai to cukraus nutarsi išvis nedėti. Į arbatos puodelį nemesi perdžiūvusių dulkių popietiniame maišelyje su metaline kniede, o įsidėsi keletą aukštos kokybės arbatos lapelių, nes iš tiesų net nereikia daug..pažiūrėkit kaip arbatą verda kinai, japonai..1-2 žiedeliai visam arbatinukui mirksiukas.gif
Mitybos įpročiai yra formuojami, su laiku juos galima pakeisti ir išugdyti, jei jie susiformavę ydingi. Ir geriausia pradėti šiandien, ne rytoj, supratus, kad viską ką darome, tai darome ne dėl kažko kito, dėl savęs. Ir kad sutaupyti pinigėliai maistui po to tikrai išeis sveikatos priežiūros įstaigoms ir vaistams. Kol esame jauni, stiprūs, tai viskas atrodo tolima ir mūsų nepalies. Bet organizmas nedovanos nemeilės...


thumbup.gif geros mintys. Tik aš esu labai pripratusi prie druskos, ir visa mano šeimyna irgi sad.gif Nežinau, kaip nuo to atprasti, o dra blogiau - kaip atpratinti šeimyną sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 26, 09:35)
O kokiu tikslu ieškai tokios druskos? 4u.gif Tiesiog sąmoningai nori ilgainiui jos atsisakyti ar kaip?

Kažin, kokio cukraus galėčiau jam nupirkti vietoje įprastinio? Grynai kavai, arbatai saldinti. Gal syramena? g.gif


nes skaičiau, kad vartojam per daug natrio - tad dėl sveikatos. Plius, širdininkams gerai, o tokių irgi yra sad.gif

kepiniams perku smulkų nerafinuotą cukranendrių cukrų iš eko parduotuvių. Dar įdedu į jį vanilės ankštį smile.gif Nors mes gėrimų nesaldom, neabejoju, kad toks cukrus jų skonio nepakeistų ir nebūtų toks specifiškas, kaip Muscovado. na bet šitą tai vieną valgyčiau, kaip jis gali būti neskanus? biggrin.gif

QUOTE(geguze5 @ 2010 01 26, 09:41)
nes jei cheminis pomidoras kainuoja 7lt./kg. o paprika 12lt./kg. tai ka jau kalbeti apie eko...


neperku išvis tokių. Kaip sakoma, roges ruošk vasarą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(geguze5 @ 2010 01 26, 08:41)

Ir dar turbut labai kvailas klausimas (tai is anksto atsiprasau 4u.gif ) daugelis minite liga kuri vadinas AD, pagal simptomus ji panasi i tai nuo ko kencia mano 3metuku krikstadukra, tik kad as nesuprantu kas tas AD...


atopinis dermatitas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 01 26, 10:53)
atopinis dermatitas  4u.gif


Aciu 4u.gif
Atsakyti