Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 25, 20:28)
Nesikankinkit 4u.gif  Kaip atrodo paciai, taip ir darykit. O jei jau krisit ar griusit be mesos, bet kada galesit uzvalgyt gera smota apskrudusios kiaulienos biggrin.gif !

Norėjau pasiklausti: o ar nevalgius ilgai mėsos (10-15 metų) įmanoma grįžti prie jos?Ar organizmas ją "priims"? blush2.gif rytorasa, tavo situacija panaši į mano.Aš irgi nenoriu žudyti gyvūnų, bet bijau, kad jei nepasirūpinsiu savo mityba gali baigtis blogai.Taip, kad darbar stengiuosi valgyti mažiau mėsos. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 25, 13:54)
Akmens druska man apykraupiai skamba ir naudingesnė jūrinė tikriausiai smile.gif

Kuo ypatinga Flor de Sal?


Žinok be reikalo 4u.gif Vakar violey.com labai gerą straipsnį apie druską radau. Paaiškinimas būtų toks:
iš esmės vadinamoji akmens druska yra ta pati jūros druska susiformavusi prieš 250 mln. metų. Tuo metu, kaip žinia, didžiąją dalį Europos buvo užėmę ledynai. Laikui bėgant vandens lygis seko, o druskingi vandens plotai džiūvo ir pasidengė nuosėdomis. Šiais laikais pritaikius techniką tokia druska nesunkiai išgaunama iš kelių šimų metrų gylio. Druskos blokai iškeliami į paviršių, nuvalomi ir mechaniškai susmulkinami iki pageidaujamo dydžio. Dėl ypatingos aplinkos, kurioje susiformavo akmens druska (senas amžius, gerai apsaugota aplinka), ji iš esmės neturi sunkiųjų metalų, kitų cheminių atliekų ir praktiškai nėra paveikta radiacijos. Viena iš populiariausių akmens druskų vadinama 'Himalaya salt' vardu, kadangi yra kasama Pakistane, viename iš didžiausių druskos kasybos regionų pasaulyje. Dėl didelio geležies oksido kiekio ši druska yra rausvos spalvos. Peter Ferreiras, knygos "Water and salt, well of life" autorius, gerokai prisidėjo prie Himalajų druskos populiariumo, kadangi iškėlė mintį, jog druskos vibracija yra identiška žmogaus kraujo vibracijai, o 84 elementai, randami Himalajų druskoje, primena žmogaus kraujo sudėtį.

Flor de Sal vadinama 'druskų karaliene' ir išsiskiria ypatingu gavybos būdu. Iš pradžių į seklius 'baseinus' yra prileidžiama jūros vandens, kuris lėtai garuoja, veikiamas saulės ir vėjo. Dėl palankių klimato sąlygų vandens paviršiuje tokiu būdu susidaro itin plonas smulkios druskos kristalų sluoksnis. Ypatinga kristalų struktūra, primenanti gėles, ir suteikia šiai druskai tokį vardą - druskos gėlės smile.gif Druskos kristalai ypač kruopščiai renkami rankomis ir suberiami į kitą 'baseiną', kuriame saulė juos išdžiovina. FLor de Sal rinkimas reikalauja patirties, kruopštumo ir sugebėjimų. Šalyse, kuroje ji renkama, tai laikoma tradiciniu amatu. Ši druska iš visų yra pati švariausia, jos aromatingas skonis negali būti lyginamas su jokia kita druskos rūšimi. Ji vartojama paskaninti maistą jau po jo apdorojimo. Ji visiškai nerafinuota, truputį drėgna. Savo sudėtyje tokia druska visuomet išlaiko savo mineralus ir kitus elementus.

QUOTE(Nidulia @ 2010 01 25, 14:26)
Siaip istirta, kad vaikiai iki 3 metu turi ta fermenta, kuris karves piena virskina.


Kaip įdomu, maždaug tokiam amžiuje ir mečiau gerti pieną. Esu vaikystėje gėrusi jo (gryno, šalto) kelis kartus, bloga nebuvo, bet kažkoks keistas man jo skonis ir tiek. Vaikystėje dar pieniškas sriubas valgydavau, dabar tai jau neįkištum schmoll.gif

QUOTE(Saulužė @ 2010 01 25, 18:38)
Man akmens nepatiko, kad maiste rasdavau akmenukų kažkokių, bet čia toj rupioj,, o ši lyg sūresnė g.gif


Aš irgi tokią pat šiuo metu vartoju drinks_cheers.gif Jūros druska tikrai nežymiai sūresnė skaitosi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(_Saulužė_ @ 2010 01 25, 21:40)
Norėjau pasiklausti: o ar nevalgius ilgai mėsos (10-15 metų) įmanoma grįžti prie jos?Ar organizmas ją "priims"? blush2.gif rytorasa, tavo situacija panaši į mano.Aš irgi nenoriu žudyti gyvūnų, bet bijau, kad jei nepasirūpinsiu savo mityba gali baigtis blogai.Taip, kad darbar stengiuosi valgyti mažiau mėsos. unsure.gif


friends.gif
esu girdėjusi įvairių atvejų.. Net, kai po daugelio mėsos nevalgymo metų, užvalgius vištienos žmogus apkurto... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 25, 22:03)
Kaip įdomu, maždaug tokiam amžiuje ir mečiau gerti pieną. Esu vaikystėje gėrusi jo (gryno, šalto) kelis kartus, bloga nebuvo, bet kažkoks keistas man jo skonis ir tiek. Vaikystėje dar pieniškas sriubas valgydavau, dabar tai jau neįkištum schmoll.gif

Negerti pieno man neįmanoma. blink.gif Žinau ir kad tų fermentų kažkokių nėra ir t.t. Bet geriu šaltą, šiltą karštą. Niam niam. Kai nežinau ko noriu, arba noriu atsigaivinti atsigeriu pieno. Net klinikose kai guliu su inkstu ligom, visada būna papildomai skiriama pieno produktų. Mano vaikai pieno išgeria nerealiai daug. Kaip kartais pasijuokiam kad mum tuoj ir karves reiks lotuliukas.gif Pienas iš močiutės, kai pritrūkstam iš parduotuvės.
Atsakyti
Gal jau esate matę filmukus apie vandenį. ax.gif Man patiko. bigsmile.gif
Įdedu nuorodą, aš žiūrėjau rusų kalba, tai tokią tik ir turiu, gal yra ir kitomis kalbomis:

http://video.yandex..../view...BDыŠµ/

Čia antra dalis, yra ir pirma. smile.gif
Iš kart gali blogai krautis, paspauskit pauzę,ir palaukit kol užikraus, tada turėtų rodyti gerai. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manija69: 25 sausio 2010 - 21:27
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 24, 12:24)
kažkelintame psl aš jau rašiau, kad pritariu nuomonei apie savo platumos augalų/ žolių ir t.t naudojimą. Nelabai pritariu nei Tibeto pieno grybui, at kas jis ten bebūtų, nei kordicepsui...
bet pabandyti galima...
pienui nesu alergiška rolleyes.gif bet šiaip kiek skaičiau pienas nėra gerai, nes apneša žarnyną gleivėmis unsure.gif naudoju kitus pieniškus produktus, bet pačio pieno beveik nenaudoju.....



Na gersi tai ne visai gryna piena. Matai ten ant to grybelio pienas uzsipila-jis per para surugsta ir gaunasi labai skanus rugpienis. Jei butu idomu galeciau atsiust jo aprasyma. rekomendacija naudoti metus .su pertraukom kas 20 dienu.Per metus galima visai isvalyt organizma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jur.jurate2: 25 sausio 2010 - 21:27
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 25, 22:03)
Žinok be reikalo 4u.gif Vakar violey.com labai gerą straipsnį apie druską radau. Kaip įdomu, maždaug tokiam amžiuje ir mečiau gerti pieną. Esu vaikystėje gėrusi jo (gryno, šalto) kelis kartus, bloga nebuvo, bet kažkoks keistas man jo skonis ir tiek. Vaikystėje dar pieniškas sriubas valgydavau, dabar tai jau neįkištum schmoll.gif
Aš irgi tokią pat šiuo metu vartoju drinks_cheers.gif Jūros druska tikrai nežymiai sūresnė skaitosi rolleyes.gif

todel ir sakoma,-"paziurekit kaip vaikai valgo, jie teisingiausiai valgo, nes klauso savo organizmo" todel ir tu nenorejai pieno, nes organizmui jo nereikejo. o paziurekit, kaip vaikai mesa valgo, jie jos nevalgo su garnyrais, arba viena arba su kokiu agurku, jie teisingai valgo, derindami maista automatiskai, nes taip jiems kunas sufleruoja:)
summer,o kur tos geriausios druskos nusipirkti?smile.gif
rauginto pieno produktus zmogaus organizmas toleruoja, tik sviezio pieno netoleruoja, nuo jo gleiviu kamsciai gaminasi, nepamenu kaip ten tiksliai ta medziaga vadinasi,kozeinas ar dar kazkaip. Ma kazkokiais momentais taip pieno norisi, nors rek, o kartais jo net neprisimenu:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 25 sausio 2010 - 21:45
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 25, 21:03)
Dėl ypatingos aplinkos, kurioje susiformavo akmens druska (senas amžius, gerai apsaugota aplinka), ji iš esmės neturi sunkiųjų metalų, kitų cheminių atliekų ir praktiškai nėra paveikta radiacijos.

Flor de Sal vadinama 'druskų karaliene' ir išsiskiria ypatingu gavybos būdu.


tai geresnė akmens druska išeitų? g.gif O gėliška tik ypatingo gavimo? Ar ir vanduo jai ypatingas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 25, 22:42)
summer,o kur tos geriausios druskos nusipirkti?smile.gif


Holos mačiau, dar kartais ir kitose vietose pastebiu, nes įprastose parduotuvėse. Tik kaina...sad.gif

QUOTE(Satura @ 2010 01 25, 23:16)
tai geresnė akmens druska išeitų?  g.gif O gėliška tik ypatingo gavimo? Ar ir vanduo jai ypatingas? smile.gif


Tai va ir suprask kaip nori, bijau tau ką pameluot g.gif Bet Himalaya druska, kiek pastebėjau, tikrai daug brangesnė už jūros druską. Gėliška, jei gerai suprantu, tiesiog ypatingo gavimo smile.gif VIršuje nuorodoje gali pasiskaityti truputį dar apie jos gavimo sąlygas.
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 25, 22:24)
Holos mačiau, dar kartais ir kitose vietose pastebiu, nes įprastose parduotuvėse. Tik kaina...sad.gif
Tai va ir suprask kaip nori, bijau tau ką pameluot g.gif Bet Himalaya druska, kiek pastebėjau, tikrai daug brangesnė už jūros druską. Gėliška, jei gerai suprantu, tiesiog ypatingo gavimo smile.gif VIršuje nuorodoje gali pasiskaityti truputį dar apie jos gavimo sąlygas.


tai dabar suprantu, ko tokia brangi biggrin.gif Kažin, o LT yra kokios druskos, su sumažintu natrio kiekiu? Nežinai?
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 25, 22:24)
Holos mačiau, dar kartais ir kitose vietose pastebiu, nes įprastose parduotuvėse. Tik kaina...sad.gif

Tai va ir suprask kaip nori, bijau tau ką pameluot g.gif Bet Himalaya druska, kiek pastebėjau, tikrai daug brangesnė už jūros druską.

Aš tada vartoju būtent tą, kuri nuorodoje ax.gif
Ji labai stambiais kristalais ir sunkiai tirpsta..dedu tik ant šviežių daržovių salotų (o ji ir lieka tokia..kartais užkandi griežinėlį agurko ir druskos gabalas pakliūna biggrin.gif ), kartais pabarstau garinamą garpuodyje maistą. Bet man jos ilgam užtenka g.gif

Hymalaya druska rožinė ir ji "Holos" tikrai nebuvo brangesnė schmoll.gif
Va šita: http://www.imuniteta...amp;prekid=1352

Atkreipkit dėmesį ir į kiekį, ir kiek kainuoja. Ir ji visur ir visada, kiek perku - pigesnė už "Fleur de Sel" cool.gif

Turiu namie ir masyvią Himalajų druskos lempą wub.gif
Kokia ji jauki vakarais..o jei išties nors kiek veiksminga, tai thumbup.gif
http://www.rasakila....uskos-lempa.htm
Tik laikant įjungtą visą dieną (nuo ryto iki vakaro) lemputė atlaiko maždaug mėnesį..po to perdega ir reik keisti.

QUOTE(Satura @ 2010 01 25, 23:31)
Kažin, o LT yra kokios druskos, su sumažintu natrio kiekiu? Nežinai?

Tikrai yra. Nors ne manęs klausi... biggrin.gif
Anksčiau būdavo "Iki". Bet šiaip kiekvienoje didesnėje vaistinėje yra ir "Vitaminų pasaulis" tinklo parduotuvėse..ir net yra šioks toks pasirinkimas mirksiukas.gif

Rodau kokios yra LT:
vaistinėse - http://www.hiperfarm...
http://www.hiperfarm...
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 26, 00:45)
Aš tada vartoju būtent tą, kuri nuorodoje ax.gif
Ji labai stambiais kristalais ir sunkiai tirpsta..dedu tik ant šviežių daržovių salotų (o ji ir lieka tokia..kartais užkandi griežinėlį agurko ir druskos gabalas pakliūna biggrin.gif ), Turiu namie ir masyvią Himalajų druskos lempą wub.gif
Kokia ji jauki vakarais..o jei išties nors kiek veiksminga, tai  thumbup.gif
http://www.rasakila....uskos-lempa.htm
Tik laikant įjungtą visą dieną (nuo ryto iki vakaro) lemputė atlaiko maždaug mėnesį..po to perdega ir reik keisti.

o jei tuos druskos kristalus ant medines lenteles patraiskyti mediniu kocelu?? juk nemalonu, jei su salotom tarp danti didelis krislas druskos sugirgzda:)
o kas cia per lempa, ka ji gero daro, kaip ji veikia?smile.gif
p.s.jau perskaiciau apie sia lempa:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 26 sausio 2010 - 00:38