Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 01 25, 15:27)
vis galvojau rasyt ar ne...  doh.gif  as pati labai prijauciu vegetarizmui, turejau 10 metu mesos nevalgymo staza. o dabar jau antri metai, kaip vel valgau. nes gydytojai grieztai liepe  sad.gif pries tai dar susileidau visa kursa vitaminu, nes imunitetas buvo nusilpes labai. vienam mano draugui irgi panasiai nutiko. tik jis anksciau nei as prie mesos grizo...
siaip ar taip as vistiek prijauciu vegetarizmui... tik manau, kad vieniem zmonem jis tinka, o kitiems ne. genai daug ka lemia.

Rasyt zinoma smile.gif ! Na, buna ir isimciu- daba jau pazinosim viena rolleyes.gif mirksiukas.gif .
As vat savaitgali prisikepiau orkaiteje sparneliu vistienos ( ukininko, sveikai, laisvai augintu biggrin.gif ) ir buvo laabai skanu.
As del kiaulienos tik turiu viena nuomone ax.gif
Atsakyti
Ash tikrai manau kad gali jei zmogus nevartoja produktu pakeicianciu mesoje esancias medziagas, todel manau atsisakant mesos reikia pasirupinti kad pakankamai reikalingu medziagu gaut ish kitu produktu ir darzoviu chia tikrai neuztenka, žinau kad reikia valgyt ankštinius, nes juose yra baltymai, o daugiau nesidomejau, kadangi pati mesa valgau, tik nepiktnaudziauju, t.y. kelis kart per savaite o kartais ir visa savaite nevalgau jos. Kai uzsinori zodziu tada ir valgau smile.gif Juolab kad parduotuvej mano poziuriu ner mesos, kuria galeciau pirkti, taigi automatiskai gaunas kad valgau reciau kai uzsuku i turgeli ar pan smile.gif
Del nusilpimo tai turejau drauge kuriai pradejo slinkt plaukai ir kraujuot dantenos ir apskritai organizmas buvo pasilpes nuo mesos nevartojimo, teko vel pradet valgyt smile.gif
Turiu gera pazistama vegetara, jis jau senokai mesos nevalgo kazkur apie 8 metus, bet tikrai save aprupina kuo ivairesniu maistu ir rodos jam nieko nepritruksta smile.gif
O kiaulienos tai maziausiai aisku reiktu valgyt, ypach paskaicius tokiu strapsniu ir noras atkrenta smile.gif))

O dabar kai suzinojau kad laukiuosi tai ishviso nezinau kaip pasikeis mano mityba lotuliukas.gif bet kol kas nuo jokiu kvapu nepykina, viskas kaip anksciau ir nesinori neiprastu dalyku, gal tik dazniau norisi valgyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 25 sausio 2010 - 15:26
QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 01 25, 15:27)
vis galvojau rasyt ar ne...  doh.gif  as pati labai prijauciu vegetarizmui, turejau 10 metu mesos nevalgymo staza. o dabar jau antri metai, kaip vel valgau. nes gydytojai grieztai liepe  sad.gif pries tai dar susileidau visa kursa vitaminu, nes imunitetas buvo nusilpes labai. vienam mano draugui irgi panasiai nutiko. tik jis anksciau nei as prie mesos grizo...
siaip ar taip as vistiek prijauciu vegetarizmui... tik manau, kad vieniem zmonem jis tinka, o kitiems ne. genai daug ka lemia.

labai panaši situacija į mano... ax.gif Mėsos nevalgiau 6 metus. Atrodo, daug literatūros skaičiau apie sveiką mitybą, bandžiau mėsą keisti įvairiais natūraliais produktais, tačiau, kai kartą darbe pradėjo žemė siūbuoti po kojom, labai sunerimau.. Paskui vėl ir vėl... Pasidariau kraujo tyrimus, kurie parodė labai mažą geležies kiekį kraujyje. Po to sekė kursas geležies preparatų ir... ir po truputį pradėjau "pratintis " prie mėsos. Jokio blogumo jos užvalgius nejaučiau, tik pastebėjau, kad kuo toliau, tuo labiau jos noriu... rolleyes.gif
Šiaip labai nemėgstu žalios mėsos kvapo ir vaizdo, tai man kelia šleikštulį. Norėčiau jos nevartoti, bet.........

QUOTE(Nidulia @ 2010 01 25, 15:43)
ux kokia saunuoliuke  4u.gif
ir as netikiu, kad be mesos kazkas gali nusilpti, gelezies ir kituose produktuose yra, o jei dar riesutelius valgom, tai koks ten nusilpimas gali buti smile.gif

taip, taip, valgiau ir ankštinius, ir riešutus bei sėklas, bet geležies kiekis kraujyje nukrito labai ženkliai... verysad.gif

Ir dar klausimas vegetarėms. Ar jūs pajautėte savijautos pagerėjimą, kai išbraukėte mėsą iš savo raciono?
Aš prisiskaičiau, kad mėsa sunkiai virškinama, kad ji mus nuodija ir pan., kad ji apskritai netinka pagal žarnyno sandarą. Ir ššaiap gyvūnų žudymas man nepriimtinas. Maniau, kad nevalgydama jos tikrai jausiuosi daug geriau. Bet jokių pokyčių savijautoje kaip ir nepastebėjau... ax.gif
Atsakyti

Ne visi nevalgo biggrin.gif Mes valgem, valgom ir valgysim. As esu kitokios nuomones apie mesa - mes esam siaures zmones, todel mums mesa yra reikalinga. Sutinku, kad pietieciai jos mazai vartoja, ir tai irgi itakoja klimatas. Bus daug man priestaraujanciu, bet tuo paciu esu uz tai, kad klausytumem savo organizmo. Jei kazkas jos nemegsta, tegu nevalgo. O nevalgyti mesos tik todel, kad kazkas is draugu ar aplinkiniu nevalgo - manau, yra kvaila. Zinoma, valgymas tai ne trys kartai per diena ir 7 dienos per savaite. Mes valgome is eiles - mesa, zuvis, vistiena, viena diena kokie darzoviu troskiniai, kita karta sriuba. Siuo metu esu nestuke.gif , ir mesos isvis negaliu vartot schmoll.gif Uztat be proto noriu zuvies. Organizmas pats parodo, ko jam reikia.
[/quote]

Saunu girdet kad ne visos cia nevalgot, nes kazkaip is pradziu susidare nuomone, kad tai vos ne privalomas ekologijos atributas:) As irgi sutinku su nuomone, kad norint nevalgyt mesos reikia labai daug laiko ir pastangu skirti pilnavertes mitybos uztikrinimui, o su musu gyvenimo tempu tai labai sunku... Man pavyzdziui kiekvienos dienos sunkiausia uzduotis sugalvoti ka padaryti vakarienei kad butu greita ir sveika ir tokiu atveju dazniausiai gelbsti mesyte... Kazkaip kai pradejau stebeti jusu diskusijas pagalvojau kad mes kazkaip naturaliai jau kokius metus kiauliena valgom tik kur nors sveciuose:) Matyt tikrai organizmas atsirenka ko jam reikia:) bet vat vistienos ar jautienos atsisakyti sunku...
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 25, 17:15)
Aš prisiskaičiau, kad mėsa sunkiai virškinama, kad ji mus nuodija ir pan., kad ji apskritai netinka pagal žarnyno sandarą. Ir ššaiap gyvūnų žudymas man nepriimtinas. Maniau, kad nevalgydama jos tikrai jausiuosi daug geriau. Bet jokių pokyčių savijautoje kaip ir nepastebėjau...  ax.gif

tu nuomoniu apie mesa yra labai nemazai ir viena kitai priestaraujancios smile.gif
Atsakyti
Sveikos

Kazkaip nesekiau sitos temos, ale ziuriu be reikalo
Tik norejau pasakyt, kad man visada idomu skaityt protingus-racionalius Rasmos pasisakymus thumbup.gif labai daznai mano nuomone su taviske sutampa drinks_cheers.gif
Maciau, kad homasanitus puslapiukas "uzkliuvo"...is pradziu as irgi labai susidomejus skaiciau, ten nemazai skambiu fraziu, ale kartais toks itarimas kyla, kad nukeliauja kartais i pievas.
O apie mesa...as ja valgau ir kol neketinu atsisakyt. Manau, kad daug itakos turi, kad mes "siaurieciai". Man tai vis rupimas klausimas is kur vegetarai gauna B 12 vitamina?? Zinau, kad pradesit vardint produktus, o kaip su kiekiu?? 1 g mesos ar tona zoles? ax.gif toks grubus palyginimas. Ir dar zinau, kad organizmui B12 atsargu pakanka mazdaug 6 metams, tai man posakis nevalgau mesos 2-3 metus, kaip ir sveikintinas, bet neparodantis, kad be mesos galima isgyvent
Atsakyti
padekit, prasau, atskirti naturalu vitamina E nuo sintetinio. nete jo formules aprasomos skirtingai. kaip supratau naturalus butu d-alfa tokeferolis. dar minimi a-alfa (irgi raso kad naturalus ), ir d1 alfa- sintetinis. taip kaip ten is tikro yra ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 25, 13:11)
Norėjau paklausti visų 4u.gif Kokią druską vartojate? Ar jaučiate skirtumą tarp pvz. akmens druskos ir jūros druskos? Gal teko ragauti maisto, ruošto su Flor de Sal arba juodąja druska? Vakar prisiskaičiau daug info, tai net įdomu, kiek skonis skiriasi rolleyes.gif

Jūros iš PCuser posted image
Man akmens nepatiko, kad maiste rasdavau akmenukų kažkokių, bet čia toj rupioj,, o ši lyg sūresnė g.gif kitų nebandžiau

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 25, 16:14)
As vat savaitgali prisikepiau orkaiteje sparneliu vistienos ( ukininko, sveikai, laisvai augintu biggrin.gif )  ir buvo laabai skanu.

Dabar išduok paslaptį kur pirkai {bet jaučiu čia poblatu bus g.gif }

QUOTE(geguze5 @ 2010 01 25, 17:48)
Saunu girdet kad ne visos cia nevalgot

drinks_cheers.gif valgom ir mes
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 25, 17:48)
tu nuomoniu apie mesa yra labai nemazai ir viena kitai priestaraujancios smile.gif

taip. Bet nesu linkusi pasikliauti vien knyginėm nuomonėm, bandau įsiklausyti į save. Tikrai man priimtinesnis racionas be mėsos. Didelę įtaką tam daro gyvūnų žudymas. Nesinori žudyti(nors ir netiesiogiai) tam, kad prikiščiau skrandį. Lavono vaizdai taip pat nedžiugina. Pritariu nuomonei, kad tai ką valgai, tas ir esi. O kas esame mes, prisikišę skrandžius nužudyto gyvulio mėsos? unsure.gif Tikiu, kad egzistuoja ne tik tai, kas matoma. Bandau įvertinti maistą energetine prasme. Kokią energiją skleidžia lavonas?

Taigi esu plėšoma į dvi dalis..... verysad.gif

uch.... išsikalbėjau.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 25, 18:26)
Sveikos

Kazkaip nesekiau sitos temos, ale ziuriu be reikalo
Tik norejau pasakyt, kad man visada idomu skaityt protingus-racionalius Rasmos pasisakymus  thumbup.gif labai daznai mano nuomone su taviske sutampa  drinks_cheers.gif
Maciau, kad homasanitus puslapiukas "uzkliuvo"...is pradziu as irgi labai susidomejus skaiciau, ten nemazai skambiu fraziu, ale kartais toks itarimas kyla, kad nukeliauja kartais i pievas.
O apie mesa...as ja valgau ir kol neketinu atsisakyt. Manau, kad daug itakos turi, kad mes "siaurieciai". Man tai vis rupimas klausimas is kur vegetarai gauna B 12 vitamina?? Zinau, kad pradesit vardint produktus, o kaip su kiekiu?? 1 g mesos ar tona zoles?  ax.gif toks grubus palyginimas. Ir dar zinau, kad organizmui B12 atsargu pakanka mazdaug 6 metams, tai man posakis nevalgau mesos 2-3 metus, kaip ir sveikintinas, bet neparodantis, kad be mesos galima isgyvent

Nu man kazkaip nesuvokiamas tas "siaurieciu" butinumas valgyti mesa! Bet tiek to- kiekvienas darom kaip galvojam, kad yra geriausia drinks_cheers.gif Ir nepasigincyti cia susitikom 4u.gif

QUOTE(Saulužė @ 2010 01 25, 18:38)
Dabar išduok paslaptį kur pirkai {bet jaučiu čia poblatu bus g.gif }

Nea, po blatu neprirenka sparneliu, vista visa tai taip- gali gauti jau daug kur, o vat daliu atskiru vargu. Tai perku IKI Gurmanu- yra jau sparneliu, slauneliu ir k.t.- bet ten to ukininko, kur augina laisvai ir sveikai(pamirsau pavarde).Kainuoja 3 kart brangiau nei paprasti doh.gif , bet man skanesti tikrai ax.gif

Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 25, 19:56)
Taigi esu plėšoma į dvi dalis.....  verysad.gif

uch.... išsikalbėjau..  blush2.gif

Nesikankinkit 4u.gif Kaip atrodo paciai, taip ir darykit. O jei jau krisit ar griusit be mesos, bet kada galesit uzvalgyt gera smota apskrudusios kiaulienos biggrin.gif !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 25 sausio 2010 - 19:32
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 25, 20:28)

Nesikankinkit 4u.gif  Kaip atrodo paciai, taip ir darykit. O jei jau krisit ar griusit be mesos, bet kada galesit uzvalgyt gera smota apskrudusios kiaulienos biggrin.gif !

hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 25, 18:26)
Sveikos
Man tai vis rupimas klausimas is kur vegetarai gauna B 12 vitamina?? Zinau, kad pradesit vardint produktus, o kaip su kiekiu?? 1 g mesos ar tona zoles?  ax.gif toks grubus palyginimas. Ir dar zinau, kad organizmui B12 atsargu pakanka mazdaug 6 metams, tai man posakis nevalgau mesos 2-3 metus, kaip ir sveikintinas, bet neparodantis, kad be mesos galima isgyvent

Nevalgantys mėsos, gali gauti šio vitamino iš kiaušinių ir pieno produktų. Veganai nevartoja jokių gyvulinės kilmės produktų,tai jiems šiuo klausimu turbūt sunkiau. Manau, kad tik be mėsos išgyvent galima. Nevartoti visai jokių gyvulinių produktų, tai jau rizika sveikatai.
Mano gydytojas minėjo,kad dažnai žmonės nevalgantys mėsos, prisižiūri mitybą ir gauna organizmui naudingų medžiagų daugiau, negu nekurie valgantys visokį, tačiau perdirbtą ir menkavertį maistą.

Aš savęs vegetare nevadinu, nes valgau žuvį. O mėsos nevalgau dėl to,kad nemėgstu jos. Na, kaip kai kurie nemėgsta pieno ar kokių pomidorų.

Manau, kiekvienas turi įsiklausyti į savo organizmą. Kam save prievartauti.
Atsakyti