QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 01 25, 15:27)
vis galvojau rasyt ar ne...
as pati labai prijauciu vegetarizmui, turejau 10 metu mesos nevalgymo staza. o dabar jau antri metai, kaip vel valgau. nes gydytojai grieztai liepe
pries tai dar susileidau visa kursa vitaminu, nes imunitetas buvo nusilpes labai. vienam mano draugui irgi panasiai nutiko. tik jis anksciau nei as prie mesos grizo...
siaip ar taip as vistiek prijauciu vegetarizmui... tik manau, kad vieniem zmonem jis tinka, o kitiems ne. genai daug ka lemia.
labai panaši situacija į mano...
Mėsos nevalgiau 6 metus. Atrodo, daug literatūros skaičiau apie sveiką mitybą, bandžiau mėsą keisti įvairiais natūraliais produktais, tačiau, kai kartą darbe pradėjo žemė siūbuoti po kojom, labai sunerimau.. Paskui vėl ir vėl... Pasidariau kraujo tyrimus, kurie parodė labai mažą geležies kiekį kraujyje. Po to sekė kursas geležies preparatų ir... ir po truputį pradėjau "pratintis " prie mėsos. Jokio blogumo jos užvalgius nejaučiau, tik pastebėjau, kad kuo toliau, tuo labiau jos noriu...
Šiaip labai nemėgstu žalios mėsos kvapo ir vaizdo, tai man kelia šleikštulį. Norėčiau jos nevartoti, bet.........
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 25, 15:43)
ux kokia saunuoliuke
ir as netikiu, kad be mesos kazkas gali nusilpti, gelezies ir kituose produktuose yra, o jei dar riesutelius valgom, tai koks ten nusilpimas gali buti
taip, taip, valgiau ir ankštinius, ir riešutus bei sėklas, bet geležies kiekis kraujyje nukrito labai ženkliai...
Ir dar klausimas vegetarėms. Ar jūs pajautėte savijautos pagerėjimą, kai išbraukėte mėsą iš savo raciono?
Aš prisiskaičiau, kad mėsa sunkiai virškinama, kad ji mus nuodija ir pan., kad ji apskritai netinka pagal žarnyno sandarą. Ir ššaiap gyvūnų žudymas man nepriimtinas. Maniau, kad nevalgydama jos tikrai jausiuosi daug geriau. Bet jokių pokyčių savijautoje kaip ir nepastebėjau...