QUOTE(Rasma @ 2010 01 25, 10:47)
Pas mus nuo pat pradžių bute buvo dujinė viryklė, bet šią vasarą dariau remontą ir dujinę orkaitę nusipirkti jau ne taip lengva, jau jomis pamažu mažina prekybą ir gamybą. Pirkau elektrinę orkaitę.
Šiaip, gal labai nepapilsiu žibalo ugnį, bet nesveika butuose dujinės viryklės
"Juolab kad virtuvėje būna degimo produktų (azoto oksidų, anglies dvideginio ir kt.), kurie patenka į kvėpavimo takus ir ilgainiui gali paveikti sveikatą. Dujinė viryklė blogiau nei elektrinė, nes azoto oksidai ore jungiasi su įvairiais baltymų skilimo produktais ir sudaro nitritus, nitratus (aerozolio pavidalu). Šios medžiagos yra kancerogeninės (sukelia vėžį). Dar blogiau, kai dujine virykle šildomos patalpos. Tai absurdas! Tokio buto oras būna prisotintas anglies dioksido, monoksido ir kenksmingųjų azoto darinių, kuriais kvėpuoja ir vaikas, - sako profesorius V.Obelenis."
Ir šiaip iš patarimų:
"* Tegul orlaidė būna atvira, o virtuvės durys uždarytos, kol gaminate maistą. Baigėte? Nepamirškite išvėdinti virtuvės! Įjungus dujinę viryklę, ore staigiai padaugėja azoto oksidų, kurie trukdo išgydyti ūmų kvėpavimo takų uždegimą ir sukelia tokią ligą kaip toksinis bronchitas."
Pas mane likusi vien dujinė kaitlentė, bet orkaitė jau elektrinė (nors jei būtų galimybė, gamtinių dujų turbūt atsisakyčiau..ir saugiau, turint vaikų (neatsuks ir pan.), ir man rodos sveikiau be jų Ir tiesą pasakius, nematau didelio skirtumo paruošus maistą elektrinėje ar dujinėje orkaitėje, dabar kai galiu palyginti, skirtumo nejaučiu
Šiaip, gal labai nepapilsiu žibalo ugnį, bet nesveika butuose dujinės viryklės
"Juolab kad virtuvėje būna degimo produktų (azoto oksidų, anglies dvideginio ir kt.), kurie patenka į kvėpavimo takus ir ilgainiui gali paveikti sveikatą. Dujinė viryklė blogiau nei elektrinė, nes azoto oksidai ore jungiasi su įvairiais baltymų skilimo produktais ir sudaro nitritus, nitratus (aerozolio pavidalu). Šios medžiagos yra kancerogeninės (sukelia vėžį). Dar blogiau, kai dujine virykle šildomos patalpos. Tai absurdas! Tokio buto oras būna prisotintas anglies dioksido, monoksido ir kenksmingųjų azoto darinių, kuriais kvėpuoja ir vaikas, - sako profesorius V.Obelenis."
Ir šiaip iš patarimų:
"* Tegul orlaidė būna atvira, o virtuvės durys uždarytos, kol gaminate maistą. Baigėte? Nepamirškite išvėdinti virtuvės! Įjungus dujinę viryklę, ore staigiai padaugėja azoto oksidų, kurie trukdo išgydyti ūmų kvėpavimo takų uždegimą ir sukelia tokią ligą kaip toksinis bronchitas."
Pas mane likusi vien dujinė kaitlentė, bet orkaitė jau elektrinė (nors jei būtų galimybė, gamtinių dujų turbūt atsisakyčiau..ir saugiau, turint vaikų (neatsuks ir pan.), ir man rodos sveikiau be jų Ir tiesą pasakius, nematau didelio skirtumo paruošus maistą elektrinėje ar dujinėje orkaitėje, dabar kai galiu palyginti, skirtumo nejaučiu
Manęs neišgąsdino Turiu dujinę kaitlentę, elektrinę orkaitę, dar malkinį židinį. Bet kadangi be jų turiu dar ir proto, ir sveikos nuovokos, daiktais naudojuosi protingai ir atsakingai, tai viskas gerai
O dujinės kaitlentės dabar turbūt visos su apsauga būna, kad vaikai neatsuktų ir dujos neitų. Ta prasme, kai ugnis nedega, tai ir dujos neina O nudegusiu pirštukus ant elektirnės kaitlentės žinau bent du vaikučius Pamato raudona švieselę ir bando pačiupinėti.