Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Satura @ 2010 01 25, 09:42)

mūsų svajonė yra dujinė viryklė, kai turėsim butą  rolleyes.gif Man daug skaniau maistas ant tikros ugnies ruoštas. Na, jei pasiseks, aišku biggrin.gif
prašyčiau negriauti mano svajonių wacko.gif  biggrin.gif

Tai vat dėl tos ugnies pas mane virtuvėje stovi dujunė viryklė... wink.gif Nors mane nuo jos visi bandė atkalbėti smile.gif Bet vis tiek pusę svajonės sugriausiu - kaitlentė dujinė įmanoma, bet orkaitė - praktiškai ne. Dabar visos orkaitės tik elektrinės smile.gif
Atsakyti
Na ir priraset blink.gif biggrin.gif ! Savaitgaliais neturiu kompiuterio, tai teks papluset , kol paskaitysiu viska biggrin.gif .Beja, kompiuterio neturiu irgi tycia- uztenka darbe prasedziu didesne gyvenimo dali prie jo... Nors labai truksta biggrin.gif , ypas SM, bet as stipri! Nepirksiu schmoll.gif
Kazkas klause apie koldunus su darzovemis. As tai labai elementariai darau- net nera ka pasakoti- man labai patinka tas morkos ir svoguno derinys, tai as tiesiog pakepinu, dar krapu svieziu ( turiu uzsisaldziusi daug thumbup.gif ) idedu ir viskas, i tesla. Siaip labai yra geru receptu su darzovemis, imantriu.
Siame tinklapyje yra tikrai neblogu recepteliu, kas ling vegetarizmo http://nein.b4net.lt/
Si puslapi kazkur buvo Ziogelis ikelusi :
http://jogosmityba.wordpress.com/
Cia irgi yra ko paziureti- cia yra ir koldunu su darzovemis receptelis, su kopustu,paprika, soja.
Sauluze, nezinau kam tas aliejus i koldunu tesla biggrin.gif , kazkoki recepta radau, kad 3 stiklines miltu, 3 saukstai aliejaus, verdantis vanduo, druska- tai ir dariau, bet siaip manau, kad kita karta be aliejaus darysiu- as irgi nesupratau kam g.gif
Del vandens- labai nemegstu jokio...Cia beda mano- negaliu praryt vandens be nieko, man neskanu joks - mineralinio nemegstu... Tai jei kartais tenka gerti, tai tikrai is krano-Kaune vienas svariausiu vandenu is krano Lietuvoje, taip kad nesuku galvos. Verdu kompotus, geriu sultis, arbatas, prausiuosiu ir viska darau su vandeniu is krano.
Del Nidulia recepto tai manau kaip ir viskas gyvenime- kas vienam tinka idealiai, tas kitam visiskai ne ir atvirksciai...
Del istraukos is VET, tik permeciau akim, bet negaliu atsidziaugt, kad radau Zilienes uki...Nu pagaliau- kiek galima pudrinti smegenis apie savo eko uki... O visos eko parduotuves prekiauja butent ju mesa. Nesiplesiu, bet netikiuo siuo ukiu nors uzmusk schmoll.gif - irodymu ir faktu neprasykit, tiesiog teko paklausyti vieno zmogaus , o draugai bendradarbiauja su siuo ukiu....

Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2010 01 25, 00:14)
Prašom į šitą temą užsukti, gal rasit ko ieškot  4u.gif
Kepam pacios skania duonele

oi, labai ačiū.. Kai turėsiu laisvo laiko, būtinai užsuksiu paskaitinėti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 25, 09:42)
mūsų svajonė yra dujinė viryklė, kai turėsim butą  rolleyes.gif Man daug skaniau maistas ant tikros ugnies ruoštas. Na, jei pasiseks, aišku biggrin.gif
prašyčiau negriauti mano svajonių wacko.gif  biggrin.gif

Pas mus nuo pat pradžių bute buvo dujinė viryklė, bet šią vasarą dariau remontą ir dujinę orkaitę nusipirkti jau ne taip lengva, jau jomis pamažu mažina prekybą ir gamybą. Pirkau elektrinę orkaitę.

Šiaip, gal labai nepapilsiu žibalo ugnį, bet nesveika butuose dujinės viryklės ax.gif

"Juolab kad virtuvėje būna degimo produktų (azoto oksidų, anglies dvideginio ir kt.), kurie patenka į kvėpavimo takus ir ilgainiui gali paveikti sveikatą. Dujinė viryklė blogiau nei elektrinė, nes azoto oksidai ore jungiasi su įvairiais baltymų skilimo produktais ir sudaro nitritus, nitratus (aerozolio pavidalu). Šios medžiagos yra kancerogeninės (sukelia vėžį). Dar blogiau, kai dujine virykle šildomos patalpos. Tai absurdas! Tokio buto oras būna prisotintas anglies dioksido, monoksido ir kenksmingųjų azoto darinių, kuriais kvėpuoja ir vaikas”, - sako profesorius V.Obelenis."

Ir šiaip iš patarimų:
"* Tegul orlaidė būna atvira, o virtuvės durys uždarytos, kol gaminate maistą. Baigėte? Nepamirškite išvėdinti virtuvės! Įjungus dujinę viryklę, ore staigiai padaugėja azoto oksidų, kurie trukdo išgydyti ūmų kvėpavimo takų uždegimą ir sukelia tokią ligą kaip toksinis bronchitas."

Pas mane likusi vien dujinė kaitlentė, bet orkaitė jau elektrinė (nors jei būtų galimybė, gamtinių dujų turbūt atsisakyčiau..ir saugiau, turint vaikų (neatsuks ir pan.), ir man rodos sveikiau be jų ax.gif Ir tiesą pasakius, nematau didelio skirtumo paruošus maistą elektrinėje ar dujinėje orkaitėje, dabar kai galiu palyginti, skirtumo nejaučiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 25 sausio 2010 - 11:11
QUOTE(Rasma @ 2010 01 25, 11:47)
Pas mus nuo pat pradžių bute buvo dujinė vyriklė, bet šią vasarą dariau remontą ir dujinę orkaitę nusipirkti jau ne taip lengva, jau jomis pamažu mažina prekybą ir gamybą. Pirkau elektrinę orkaitę.

Na, apie dujines tikrai manau, kad tai nera geris. As net vamzdi nusipjoviau nelegaliai topsecret.gif ir pasijungiau elekrine. Nors moku uz elektra kaip kad naudociau dujine, taciau man uztenka vien dujinio katilo bute, kuris uztektinai kenkia sveikatai unsure.gif
Atsakyti
Pas mane likusi vien dujinė kaitlentė, bet orkaitė jau elektrinė (nors jei būtų galimybė, gamtinių dujų turbūt atsisakyčiau..ir saugiau, turint vaikų (neatsuks ir pan.), ir man rodos sveikiau be jų ax.gif Ir tiesą pasakius, nematau didelio skirtumo paruošus maistą elektrinėje ar dujinėje orkaitėje, dabar kai galiu palyginti, skirtumo nejaučiu ax.gif

Pas mus namie jau virš 10m elektrinė viryklė, tai neįsivaizduoju, kaip reikėtų grįžti prie dujinės. Įėjus į namus, kuriuose yra dujinė vir., mane, asmeniškai, iškart pasitinka dujų kvapas... Nežinau, kodėl, bet iškart užuodžiu tą kvapą...
Atsakyti
QUOTE(Katherina @ 2010 01 25, 11:01)
Įėjus į namus, kuriuose yra dujinė vir., mane, asmeniškai, iškart pasitinka dujų kvapas... Nežinau, kodėl, bet iškart užuodžiu tą kvapą...

Ta keistą kvapą, net neskyčiau, kad dujų, bet tokį 'sunkumą ore' ir aš labai jaučiu butuose. unsure.gif Jausdavau anksčiau ir pas mus, ypač atėjus iš gryno oro. Todėl jau po remonto stengiausi kuo įmanoma labiau išvengt to ir pirkau berods 3 kartus didesnio nei reikia pagal patalpų plotą, ventiliacijos angą ir pan. garų surinkėją. Ir jau kai gaminu, o dažnai ir po gaminimo dar netrumpą laiką ūžia jis pas mane ant maximumo. Be to, turiu galingą oro valytuvą-jonizatorių, kuris veikia non-stop visą parą, tai oras tikrai daug gaivesnis.

Dar kad išpręst elektomagnetinio spinduliavimo klausimą bute, nuo el. prietaisų, tai būtų išvis valio smile.gif
Atsakyti
Sveikos, as kaip pradedancioji noreciau uzduoti jums klausimeli - dauguma jusu nevalgo mesos, akip supratau ir zuvies nelabai, ziemos metu ri su eko darzovem problemu yra, tai kas yra jusu pagrindinis maisto racionas?
Atsakyti
Dar blogiau, kai dujine virykle šildomos patalpos. Tai absurdas! Tokio buto oras būna prisotintas anglies dioksido, monoksido ir kenksmingųjų azoto darinių, kuriais kvėpuoja ir vaikas”, - sako profesorius V.Obelenis."

Ir tiesą pasakius, nematau didelio skirtumo paruošus maistą elektrinėje ar dujinėje orkaitėje, dabar kai galiu palyginti, skirtumo nejaučiu ax.gif

blush2.gif pas mus su MB dujinė, tai kai būna neįmanomai šalta namie, užkuriam orkaitę pasišildyt unsure.gif

Šiaip labai nustebino, kad tokia žala yra daroma g.gif Gaminant maistą visuomet praveriu langą, kad vėdintųsi ax.gif Bet kai tokie šalčiai, neilgai jis tebūna atidarytas sad.gif

O skirtumo aš irgi nejaučiu, skonio prasme. Ant dujinės tik greičiau procesas vyksta, kai gali efektyviai ugnį reguliuoti.

Norėjau paklausti visų 4u.gif Kokią druską vartojate? Ar jaučiate skirtumą tarp pvz. akmens druskos ir jūros druskos? Gal teko ragauti maisto, ruošto su Flor de Sal arba juodąja druska? Vakar prisiskaičiau daug info, tai net įdomu, kiek skonis skiriasi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Summer-In-Paris: 25 sausio 2010 - 12:23
QUOTE(Rasma @ 2010 01 24, 20:08)
Kaip keistai čia parašei, čia apie duonkepę? g.gif  blink.gif
Negaliu atsidžiaugti gavus iš Kalėdų Senio, nes kas antrą dieną ar net kasdien kepu savą duoną, šviežią, kvapnią ir iš absoliučiai natūralių, eko produktų wub.gif Su raugu, be raugo ir t.t. Šviesią, tamsią, su grūdais, sveikuolišką.
Be jokių emulsiklių, rūgštingumą reguliuojančių medžiagų, stabilizatorių ir pan

Rasma, turiu keleta klausimeliu. Kadangi pas belgus labai populiaru tureti duonkepe, ir duona kepyklose pas juos tragiska, tai brandinu minti irgi isigyti. Bet labai vyras priestarauja biggrin.gif Bet bala jo nemate. Viena mano drauge turi duonkepe. Kepa irgi is ekomiltu, be jokiu priedu. Bet ka as pastebejau - duona vistiek neturi tokio kvapo kaip tikra duona g.gif Ar tavo duona kvepia? Kitas dalykas - kokius tu miltus naudoji tamsiai duonai - ruginius? Kaip ruosi rauga?
Busiu labai dekinga uz atsakymus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(geguze5 @ 2010 01 25, 11:54)
Sveikos, as kaip pradedancioji noreciau uzduoti jums klausimeli - dauguma jusu nevalgo mesos, akip supratau ir zuvies nelabai, ziemos metu ri su eko darzovem problemu yra, tai kas yra jusu pagrindinis maisto racionas?

Ne visi nevalgo biggrin.gif Mes valgem, valgom ir valgysim. As esu kitokios nuomones apie mesa - mes esam siaures zmones, todel mums mesa yra reikalinga. Sutinku, kad pietieciai jos mazai vartoja, ir tai irgi itakoja klimatas. Bus daug man priestaraujanciu, bet tuo paciu esu uz tai, kad klausytumem savo organizmo. Jei kazkas jos nemegsta, tegu nevalgo. O nevalgyti mesos tik todel, kad kazkas is draugu ar aplinkiniu nevalgo - manau, yra kvaila. Zinoma, valgymas tai ne trys kartai per diena ir 7 dienos per savaite. Mes valgome is eiles - mesa, zuvis, vistiena, viena diena kokie darzoviu troskiniai, kita karta sriuba. Siuo metu esu nestuke.gif , ir mesos isvis negaliu vartot schmoll.gif Uztat be proto noriu zuvies. Organizmas pats parodo, ko jam reikia.
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 24, 15:23)
teorinis klausimas - o kur jo gauti?

Katuti-Satura, as turiu sito pieno grybo prisiauginus. visus pazistamus apdalinau. nebesugalvoju kur det blush2.gif jei kas norit - galiu pasidalint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 25, 10:47)
Šiaip, gal labai nepapilsiu žibalo ugnį, bet nesveika butuose dujinės viryklės ax.gif

varge vargeli doh.gif verysad.gif

QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 01 25, 12:11)
Kokią druską vartojate? Ar jaučiate skirtumą tarp pvz. akmens druskos ir jūros druskos?

aš renkuosi jūros druską iš to PC, kuriame tuo metu būnu. Akmens druska man apykraupiai skamba ir naudingesnė jūrinė tikriausiai smile.gif Kuo ypatinga Flor de Sal?

QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 01 25, 12:38)
Katuti-Satura, as turiu sito pieno grybo prisiauginus. visus pazistamus apdalinau. nebesugalvoju kur det  blush2.gif jei kas norit - galiu pasidalint  4u.gif

pasiskaičiau - būtų dar vienas "gyvūnėlis" namuose doh.gif Tai gal ačiū, ne 4u.gif Gal kartais arbatos grybą turi? biggrin.gif Mamai nuvežčiau ax.gif
Atsakyti