Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Nidulia @ 2010 01 22, 23:39)
perskaiciau ta straipsni smile.gif juokas ima, kai stresuojama del perskaitytu straipsniu doh.gif . gal neskaitei stropiai temos, nes mescia tuo misiniu ne virskinima gydome, o pravalome zarnas,sukeldamos peristatika, kitaip jos pacios neatkrato toksinu.  ir  kur sava logika ir savi pastebejimai, isiklausymas i savo organizmo poreikius? juk neseniai viena mamyte imete nuoroda, kur paneigiamos visos mitybos taisykles, tai dabar reiskia galima keptus parsus esti, hamburgerius ir skrudintas bulvytes, tuomet sveiki ir laimingi busime?? Jei taip blaskytis tarp straipsniu, geriausia is karto nusisauti  ax.gif Visais laikais, nuo akmensamziaus,skaidulos buvo gausiai valgomos, o eskimai...................na,ne rodiklis man eskimai, o ir kur irodymai, kad jie nevalgo skaidulu ir ju virskinimas puikus?? juk autore nenurodo irodanciu saltiniu, kas po tu eskimu kakucius kapstesi, kad  teigti, jog ju kakai be jokiu kietuju daleliu. Tik kudikiu kakas be daleliu.Ai..........neveltui sako zinovai,-"isiklausykite i savo kuna,organizma, ko jis nori?" |Dabar man aisku, kodel, kai MN kerta kepsnius, as mieliau nulekiu pasanyta pavalgyti koserinio maisto, paprastai isvirtos vistienos ar patroskintu kotletuku,virtu grikiu. To nori mano organizmas. Jei taip tikeciau visokiais paistalais internete, neturedama savo nuomones , tai kas savaite keisciau mitybos iprocius ir jau buciau sugrauztu skrandziu ir parko gatveje su tramdomaisiais marskiniais. As net ta misunuka geriu, kai jauciu, kad jo noriu, kai jauciu, kad sunku viduje,one priverstnai, tipo "taip reikia".
Tokie straipsniai, neigiantys kazkieno parasytus teiginius, kurie irodyti, tera komercija ir savo reitingu kelimas.

Nu, Nidulia smile.gif kam taip piktai mirksiukas.gif nieko aš nestresuoju biggrin.gif skaitau aš viską, tik su keliais prisėdimais kai daugiau prirašyta, visgi du maži vaikeliai, va ir NKG temoj nebesilankau nors įdomu mirksiukas.gif ar papykot dėl to kad jus asmeniškai įvardinau? atsiprašau, daugiau to nebus mirksiukas.gif aš gi jūsų asmeniškai nepažystu ir nežinau ar tik valotės organizmą ar ir šiaip kasdien vartojate sėlenas, ar blogai, kad įmečiau straipsniuką? Na gal kažkam naujiena? Ne jum vienai jis įmestas, man straipsnis visiškai logiškas ir patikimas ir nereikia imt dabar to pavyzdžio persmeigtos kiaulės biggrin.gif Kiekvienas gyvenam taip, kaip mums atrodo teisingai ir atsiprašau, kad paminėjau jūsų vardą..

QUOTE(Arletė @ 2010 01 24, 10:16)
Bet  jeigu tais buteliais perki tai kiek plastmasės  doh.gif  tada gaunasi tikras aplinkos teršimas  g.gif

drinks_cheers.gif iš krano geriam, gaminam ir prausiamės
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2010 01 24, 14:06)
Bent jau man "Vytautas", esant virškinimo sutrikimams arba sukilūs rūgštims, nepadeda  verysad.gif 

Kai sukyla rugstys tarkuotos bulves sultys puikiai padeda mirksiukas.gif

QUOTE(Satura @ 2010 01 24, 14:23)
mėsos yra, bet, mano nuomone, atliekinė + kraujo plazma. Pernai nutarėm "pasilepinti" pieniškomis dešrelėmis ir nusipirkom kažką iš tų tarybinių. MB suvalgė tris, aš dvi. Nelaimės niekas nerodė - man labai skaniai kvepėjo ir atrodė. Rezultatas

Mes turim gera maisto testuotoja - katina lotuliukas.gif

eglute82 siandien buvom pas mociute kaime, pagal spec uzsakyma kepe kugeli peciuj rolleyes.gif Niam niam o grozis, o skonis tongue.gif
Turiu mincu kada kibinu iskepti peciuj, turetu buti jauciu irgi pirstukus apsilaizyti.
Atsakyti
Aš tai skaitau ne iš eilės temą, tad komentarai mano nė į mietą, bet pasisakyti noriu.
QUOTE(Satura @ 2010 01 22, 21:18)
Šiandien mačiau parduotuvėj tą "dėžutinį elektrinį" duonos kepėją ir galutinai įsitikinau, kad nenoriu ir nenorėsiu, prisiminusi spinduliavimus biggrin.gif

Kaip keistai čia parašei, čia apie duonkepę? g.gif blink.gif
Negaliu atsidžiaugti gavus iš Kalėdų Senio, nes kas antrą dieną ar net kasdien kepu savą duoną, šviežią, kvapnią ir iš absoliučiai natūralių, eko produktų wub.gif Su raugu, be raugo ir t.t. Šviesią, tamsią, su grūdais, sveikuolišką.
Be jokių emulsiklių, rūgštingumą reguliuojančių medžiagų, stabilizatorių ir pan.Jaučiu reiks paskaitoje duona vaišinti biggrin.gif

Ir nėra ir negali būti jokio spinduliavimo schmoll.gif , tas pats kas naudotis orkaite. Ten paprastas įkaitintas metalo strypas aplink kibirėlį, kurio dėka ir kepa tolygiai. Taip pat kaip ir elektrinėje orkaitėje.
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 24, 20:06)
Kai sukyla rugstys tarkuotos bulves sultys puikiai padeda  mirksiukas.gif

aciu 4u.gif isbandysim smile.gif
Atsakyti
Iš straipsnio:
http://www.homosanit...arko_virskinima

"Žarnyno reikalus tvarkyti reikia ne sėlenomis, o probiotikais – maistu, kuriame gausu žmogui naudingų bakterijų."

Probiotikai žarnyne nepadarys naudos be prebiotikų.
"Prebiotikai - tai tam tikros balastinės (skaidulinės) medžiagos, kuriomis maitinasi “gerosios” žarnyno bakterijos. Todėl prebiotikų vartojimas skatina sveikatai naudingų bakterijų augimą, ir jie turi panašią reikšmę kaip ir probiotikai. Prebiotikų gausu skaiduliniame maiste: kruopų košėje, sėlenose, rupaus malimo duonoje. Rekomenduojamas skaidulų paros kiekis suaugusiajam yra 10-30 g, o vaikui - 0,5 g/kg."

Perfrazuojant straipsnyje keliamą klausimą "Tai kas gi virškins tas skaidulas ir gamins iš jų amino rūgštis, vitaminus, jei bakterijų nėra, o žmogaus organizmas celiuliozės neįveikia? " man norisi paklausti - o kaip tos bakterijos bus, jei nebus skaidulų?

Dalis tiesos straipsnyje yra, bet šiaip tai sugretinimai yra dirbtinai dramatiški..ožkų spiros, eskimai ir pan. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 24, 20:08)
Aš tai skaitau ne iš eilės temą, tad komentarai mano nė į mietą, bet pasisakyti noriu.

Kaip keistai čia parašei, čia apie duonkepę? g.gif  blink.gif
Negaliu atsidžiaugti gavus iš Kalėdų Senio, nes kas antrą dieną ar net kasdien kepu savą duoną, šviežią, kvapnią ir iš absoliučiai natūralių, eko produktų wub.gif Su raugu, be raugo ir t.t. Šviesią, tamsią, su grūdais, sveikuolišką.
Be jokių emulsiklių, rūgštingumą reguliuojančių medžiagų, stabilizatorių ir pan.Jaučiu reiks paskaitoje duona vaišinti biggrin.gif

Ir nėra ir negali būti jokio spinduliavimo schmoll.gif , tas pats kas naudotis orkaite. Ten paprastas įkaitintas metalo strypas aplink kibirėlį, kurio dėka ir kepa tolygiai. Taip pat kaip ir elektrinėje orkaitėje.

Vat ir aš tą patį norėjau pasakyti, gi elektrinė duonkepė veikimo principu nesiskiria nuo elektrinės orkaitės. O orkaičių kitokių ir nebūna šiais laikais smile.gif Aš labai norėčiau pasistatyti krosnį (pas mano močiutę yra nuosavo namo rūsyje krosnis, kurioje jinai kepdavo duoną, o dabar tik bulvių plokštainį, nes duoną jai jau per sunku kepti sad.gif Ir namas ne koks senovinis, tiesiog kraustėsi į naujesnį namą ir krosnis buvo privaloma namo dalis biggrin.gif ). Bet aš krosnie s artimiausiu metu neturėsiu, nes būtų sudėtinga ir brangu ją pastatyti dabar mūsų name sad.gif Todėl galvoju apie elektrinę duonkepę, nes laaabai noriu savo duonelės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 24, 21:08)

gal receptukais pasidalintumėt? ax.gif
Atsakyti
Del vandens shaldymo bliude tai per daug sudetinga ir mazai vandens gautusi... nzn nebent galima ishnaudoti tai kad ziema balkone galima didesni bliuda idet, kameroj tikrai man netilptu toks daiktas...
mes uzsaldom 1,5 l, ishsitraukiam, tada į kamerą ishkarto eina kitas butelys. Aisku ziema vanduo kambary atitirpsta gal per 1 diena ar daugiau, vasara tai per keleta valandu. Ishtikro tai kai ishtirpsta vanduo vishskai, tai ant dugno lieka nuosedos, mes atsargiai persipylam vandeni be nuosedu i kita inda. Bet kaip bebutu keista, tu nuosedu kiekis kieviena kart labai skirias - kartais labai mazai, kartais labai daug.
Nzn o del to vandens nupylinejimo po 8 val. kai 2/3 uzsala, tai irgi tas valandas skaiciuot...ne man chia toks darbelis blush2.gif be to jei pastatau ant superfreez rezimo tai sushala zymiai greiciau taip kad nzn, kas pusvalandi list i kamera dar ziuret kiek tas vanduo uzsalo, man jau per sudetinga butu biggrin.gif
Del mesos, tai senai atsisakem desreliu, desru ir rukytu gaminiu. Mesos stengiames vartoti maziau, bet kai perkam tai sviezia ish turgaus, "tikras maistas" ar pan. Parduotuvej senai nekyla man ranka JOKIOS mesos pirkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 24 sausio 2010 - 21:57
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 24, 12:03)
Gal kas kepat duoną iš pilno grūdo miltų? Pasidalinkit patirtimi...  4u.gif Kažkada bandžiau, bet man tokia kieta gavosi..  unsure.gif

QUOTE(rytorasa @ 2010 01 24, 22:49)
gal receptukais pasidalintumėt?  ax.gif

Prašom į šitą temą užsukti, gal rasit ko ieškot 4u.gif
Kepam pacios skania duonele

Satura, ar galėjo nuo molio gėrimo užkietėti viduriai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Trolėmolė: 24 sausio 2010 - 23:41
Jungiuosi ir aš prie Jūsų drinks_cheers.gif Pirmiausia nutariau išbandyti Nidulios organizmo šluotą ir sakiau šiandien lėksiu į IKI visko ieškoti.Tik pasitikslinsiu:tą mišinuką reikia gerti prieš valgį? unsure.gif O mėsos Jūs iš karto atsisakėte(nuo rytojaus nevalgau ir viskas), ar po truputį? ax.gif Po kiek maždaug laiko pasirodo poveikis?Kaip Jūs supratote, kad mišinukas veikia? bigsmile.gif Ačiū už atsakymus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simse ;): 25 sausio 2010 - 09:51
QUOTE(Rasma @ 2010 01 24, 20:08)

Ir nėra ir negali būti jokio spinduliavimo schmoll.gif , tas pats kas naudotis orkaite.

na va, būsiu spindulius jai priskyrusi biggrin.gif Mes duoną perkam ūkininkų turgelyje - keptą ant natūralaus raugo, be jokių nesąmonių ax.gif O kadangi valgom jos palyginti nedaug.... Tiesa, stovi maišelis rupaus malimo ruginių miltų, tai jau kiek laiko neprisiruošiu iš jų nieko daryti, nors žinau, kad sveika smile.gif

Rasma, puiku - padarykim KN savo vakarėlį :super lotuliukas.gif

mūsų svajonė yra dujinė viryklė, kai turėsim butą rolleyes.gif Man daug skaniau maistas ant tikros ugnies ruoštas. Na, jei pasiseks, aišku biggrin.gif

QUOTE(ragana @ 2010 01 24, 20:22)
Vat ir aš tą patį norėjau pasakyti, gi elektrinė duonkepė  veikimo principu nesiskiria nuo elektrinės orkaitės. O orkaičių kitokių ir nebūna šiais laikais smile.gif

prašyčiau negriauti mano svajonių wacko.gif biggrin.gif

QUOTE(Trolėmolė @ 2010 01 24, 23:14)
Satura, ar galėjo nuo molio gėrimo užkietėti viduriai?

galėjo nebent palaisvėti blush2.gif Jei rimtai, tai rašo, jog būna, kad iš pradžių pakietėja, bet reikia pagerti daugiau ir susinormalizuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 20, 14:08)
Nidulios  sveikatos receptas:
Linkiu sekmes, bukit grazios, sveikos ir laimingos  parasykite atsiliepimus po ismeginimu"

4u.gif vartojau šį mišinuką 2 sav ir galiu jau tikrai pasakyti atsiliepimus nuo manęs ir vyruko. Mums abiem nežmoniškai užkietėjo viduriai blink.gif tokį poveikį turėjau ir nuo linų sėmenų aliejaus kai vartojau blink.gif
Vyrs gal tik 3 dienas kantrybės turėjo, o aš sąžiningai bandžiau toliau, bet niekada neturėjus bėdų su viduriais jau irgi nebegalėjau apsikęsti doh.gif deja ir veido oda sureagavo sad.gif neieškosiu kas ten man netiko, visgi manau galbūt tai sėmenys verysad.gif
Nustojus vartoti mišinuką viskas atsirišo ir dabar jau vėl gerai... 4u.gif
Atsakyti