Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Rasma @ 2010 01 24, 13:36)
Jei 'aukščiausios rūšies' dešrelės, tai tikrai nbus jokios 'atliekinės mėsos" (galvoju, kad žmonės taip vadina mechaniškai atskirtą mėsą g.gif, bet jei patikslinsit ką turit galvoje, bus aiškiau)

patikslinsiu biggrin.gif Gal blogai ieškau, bet neteko matyti pieniškų dešrelių be kiaulienos: kokio nors kiaulienos gabalo - odelių ir t.t. Kaip matosi iš to VET pranešimo, ir į aukščiausios rūšies gaminius nesąžiningi gamintojai dėjo kraujo plazmos. Dokumentai ir reikalavimai yra viena, bet šalia kiekvieno gamintojo prilipęs nestovėsi, už rankovės nestversi matydamas, ką deda smile.gif
Atsakyti
"Borjomi" oficialus tinklapis labai gražus: http://www.borjomi.g.../waters/health/
http://www.borjomi.g...waters/borjomi/

Šito iš vis LT nemačiusi unsure.gif : http://www.borjomi.g...waters/springs/
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 24, 13:19)
Ai, žinokit nenoriu aš niekuo įtikinėt, gi ne toks temos tikslas. Kiekviena renkamės pagal save drinks_cheers.gif
Nepadeda "Vytautas", tai vartokit "Borjomi" drinks_cheers.gif Kokia bėda?
Man "Vytautas" visada padeda (ir sudėtis artima), tad ir pasiūliau alternatyvą.

Karas visada didelę žalą daro ne tik žmonėms, bet ir aplinkai.  Jei kalbėti apie kenksmingus junginius dirvoje, uolienose ir pan.

Aš nesiginčiju wink.gif Nežinau kodėl "Boržomi" padeda, o "Vytautas" ne g.gif Kažkada net sudėtis tyrinejau atsisėdus ir vis tiek likau nesupratus, bet tikrai taip yra unsure.gif
Rasma, aš Jums labai dėkinga, kad pasidalinat ir žiniomis, ir mintimis 4u.gif

Dabar galvoju, kad visai netoli mano namų yra šaltinis, kiek žinau jo vandenį visuomenės sveikatos centras tikrina kas kažkiek laiko unsure.gif Nu bet iš kitos pusės - nevešiu gi aš to vandens bidonais, kad užtektų visam maistui gaminti ir praustis doh.gif Bet reikės gal pasisemt ir paragaut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 24, 13:43)
1) neteko matyti pieniškų dešrelių be kiaulienos: kokio nors kiaulienos gabalo - odelių ir t.t.
2) Kaip matosi iš to VET pranešimo, ir į aukščiausios rūšies gaminius nesąžiningi gamintojai dėjo kraujo plazmos. Dokumentai ir reikalavimai yra viena, bet šalia kiekvieno gamintojo prilipęs nestovėsi, už rankovės nestversi matydamas, ką deda smile.gif

1) Kiauliena - mėsa biggrin.gif , tad čia jau skonio ar įsitikiimų reikalas, bet ne kokybės.

O dėl tų odelių, reiktų pasižiūrėti aukščiausios rūšies dešreles, nelabai tikėtina, kad yra sudėtyje g.gif Dabar nepakomentuosiu, nes neperku, bet turi būti tokių, 'be odelių' ir kitokių įtartinų kūno dalių smile.gif Paprastai receptūroje būna kiauliena, jautiena ir lašiniai.

2) Tas taip, bet ne visi gamintojai rizikuoja savo reputacija. Aišku iki galo negalima bet kuo pasitikėti schmoll.gif , bet vis vien tikimybė nusipirkti nesaugų, nekokybišką produktą sumažėja perkant iš patikimesnių gamintojų, kaip man atrodo g.gif
Nesąžiningus gamintojus skelbdavo, buvo jų sąrašas internete, tuoj paieškosiu. Aš tai juos mintinai žinau, tai neperku ax.gif
Atsakyti
dar straipsniukas - interviu su Sveikų produktų bendrasavininke Guoda Azguridiene smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2010 01 24, 13:51)
Aš nesiginčiju wink.gif Nežinau kodėl "Boržomi" padeda, o "Vytautas" ne  g.gif  Kažkada net sudėtis tyrinejau atsisėdus ir vis tiek likau nesupratus, bet tikrai taip yra  unsure.gif

Aš irgi nesiginčiju ir nepiktai, jei taip pasirodė ax.gif Gal kartais mano bendravimo maniera labai tiesmuka, yra jau pripratusių forume prie to, tai žino, kadtaip bendrauju (ir gyvenime taip 'žemaitiškai' biggrin.gif ), o kas nežino, tai dažnai paklausia ar aš nepikta ir pan. doh.gif blush2.gif

Gali būti, kad nepadeda, visiškai tikiu. Mes gi ne mašinos, o žmonės, kiekvienas vis kitoks mirksiukas.gif
Papildyta:
Kol kas nėra, bet tikrai buvo ir turbūt bus tas 'nesąžiningų įmonių' sąrašas čia. Metų pradžia, tai turbūt kaip visada ir visur, viskas sumuojama biggrin.gif :
http://vmvt.lt/lt/as...imoniu.sarasas/
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 23, 16:17)
pečiau noriu ūkiniam, o koklinė krosnis kai turėsim pinigėlių tikrai puikuosim mano virtuvėje  rolleyes.gif  (virtuvė pas mane toks kaip holas, bet ne su svetaine, vienu žodžiu, dabar taip niekas nedaro  tongue.gif iš jos į visur išėjimas, namo širdis kitaip sakant  rolleyes.gif  )

savam name ir as noreciau tokio, mano mamukas turi sena krosni, tai bandeliu skonis nerealus wub.gif ziema dar tenka daryti maista ant "burzuikes" tai maisto skonis visai kitoks

QUOTE(Satura @ 2010 01 23, 20:28)
vandenį - iš krano  tongue.gif

mes taip pat, taciau kai paragavau kalnu grezinio vandeni( rubai net pabalteja skalbiant) su niekuo negaliu sulyginti, poto kazkuri laika negaliu gert is krano , nes jauciasi keistas skonis.

Kur galima nusipirkti "Green" zurnala?

Atsakyti
Aš tai noriu padėkot Niduliai už receptą 4u.gif Jau turbūt antrą savaitę rytą pradedu suvalgydama natūralaus jogurto su 2 v.š. sėklų mišinio ir labai gerai virškinimui thumbup.gif Labai gerai jaučiuosi, nereik nė "Activia" iš televizinės reklamos biggrin.gif (juokauju, jeigu ką apie tą "Activia", nors ji dėl didelio kiekio inulino išties veiksminga). Net pastebėjau, kad po nakties mažiau skauda turimas 12-tės žarnos erozijas unsure.gif
To "Sali" mišinio niekada pirkau, nes visos sudėtinės dalys man tiko, o ir kaina man pasirodė per didelė lyginant su sudėtimi ir kiekiu, bet va "Nidulios" mišinys thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(eglute82 @ 2010 01 24, 14:06)
Kur galima nusipirkti "Green" zurnala?

"Žurnalą „Green‘as” galima įsigyti šiose vietose:

* „ekologiškose parduotuvėse”: Holos (www.holos.lt), Baroca (www.baroca.lt), Žalia žalia (www.zaliazalia.lt), Ekoeko (www.ekoeko.lt), Bioboutique - CUP (www.biopasaulis.lt); Rasakila (www.rasakila.lt), Tymo turguje (prie www.sanga.lt AlmaVin produktų prekystalio);
* knygynų tinkle „Baltos lankos” (bazuojasi Akropoliuose);
* Lietuvos pašto centriniuose skyriuose;
* sulčių bare „Sulčius”, Totorių g., Vilnius;
* parduotuvėje - kepykloje „Senolių kepyklėlė”, Savičiaus g., Vilnius;
* jogos centre „Savitri”, Augustijonų g., Vilnius;
* prekybos centruose visoje Lietuvoje - „Maksima”, „Iki” bei „Rimi” (tikslų sąrašą - žiūrėti žemiau)

Leidinį taip pat galima prenumeruoti SMS numeriu 1611 tiesiai į namus. Rašykit: GREEN (tarpas) Vardas Pavardė (tarpas) Pristatymo adresas.

Užsakymo žinutės kaina - 9 Lt (žurnalas su pristatymu per 10 d.). Prenumeratos mokestis nuskaičiuojamas automatiškai išleidus naują žurnalo numerį."
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 24, 14:03)
Aš irgi nesiginčiju ir nepiktai, jei taip pasirodė ax.gif Gal kartais mano bendravimo maniera labai tiesmuka, yra jau pripratusių forume prie to, tai žino, kadtaip bendrauju (ir gyvenime taip 'žemaitiškai' biggrin.gif ), o kas nežino, tai dažnai paklausia ar aš nepikta ir pan. doh.gif  blush2.gif

Gali būti, kad nepadeda, visiškai tikiu. Mes gi ne mašinos, o žmonės, kiekvienas vis kitoks mirksiukas.gif

Nepasirodė wink.gif Nesu aš tokia jautri - profesija irgi užgrūdinanti, o ir amžius daro savo... biggrin.gif Man pačiai kartais baisoka, kad mano jumoras šitam forume gali likti nesuprastas rolleyes.gif
Papildyta:
Tiesa, prisiminiau, kad natūralios kosmetikos gamintojų temoje buvo klausimas apie kalcio preparatus. Jei kažkam aktualu, tai yra toks Weledos preparatas (tiksliau du - rytinis ir naktinis):
http://www.violey.co...alk-1_4263.html

http://www.violey.co...alk-2_4264.html

Daviau jį vaikui, kai buvo mažiukas, dabar duodu vėl (nes dantukai keičiasi smile.gif ). Bent jau man pasirodė geriausias variantas
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 24, 13:56)
1) Kiauliena - mėsa biggrin.gif , tad čia jau skonio ar įsitikiimų reikalas, bet ne kokybės.

O dėl tų odelių, reiktų pasižiūrėti aukščiausios rūšies dešreles, nelabai tikėtina, kad yra sudėtyje g.gif  Dabar nepakomentuosiu, nes neperku, bet turi būti tokių, 'be odelių' ir kitokių įtartinų kūno dalių smile.gif

mane tiesiog nervindavo, kad parašyta - vištienos dešrelės, o ten ir odelių, ir lašinių ir dar nežinia ko primaišyta doh.gif Tai manyčiau, kad ir kokybės klausimas smile.gif

šiaip tai aš irgi jau kelerius metus tikrai tų dešrelių neseku ir nenagrinėju - anąkart buvo išimties tvarka pasilepinimui pirkta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 24, 13:26)

Visada turime ir gazuoto mineralinio vandens "Tichė" arba "Akvilė", mėgstam atsigaivinti kartais burbuliukais smile.gif Čia aišku gali prasidėti diskusija apie angliarūgštę, bet aš vėlgi savo nuomone gyvenu blush2.gif

O kokia nuomonė ,tikrai įdomu. Nes pati ir mėgstu burbuliukus biggrin.gif
Atsakyti
Kaip sunkiai man skaitosi postai apie mėsą. lotuliukas.gif Paskutinį kartą valgiau mėsą, gal prieš 6 - 7 metus, ir tai buvo kalakutiena - vištiena.Daugiau nenoriu. smile.gif Bet vaikai mėsėdžiai kol kas.Pvz.šiuo metu namie turim tokių dešrelių Nemateko Jokių E, tai jei sudėtis teisinga, tai visai nebloga, dėl mėsos, bet tie cukrūs, prieskoniai,tai nereikalingi:kiauliena, vanduo, jautiena, lašiniai, druska, prieskoniai ir jų ekstraktai, kvapios medžiagos, cukrus.

Atsakyti