Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 20, 14:18)
Galiu šiek tiek parašyti, ko ėmiausi sveiko gyvenimo link- pirmiausia išsivaliau organizmą (natūraliai), tada jau derinau maistą, gėrimą, mankštą. Su kosmetika saikingai, kadangi turiu labai stipsios formos AD

man iškart labai įdomu, kuo tokie jautrūs žmonės kaip tu išsivalė organizmą 4u.gif Man kontaktinis dermatitas nuo nikelio ir jo turinčių, sukaupiančių maisto produktų...

mielai pasinaudočiau Nidulios receptu, bet kad daugeliui grūdų esu alergiška... Nors šiaip puoselėju viltį, kad gal kada nors, per ilgesnes atostogas būtų galima surizikuoti ax.gif Jei apsirgčiau, tai bent lova būtų šalia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 15:16)
jei turi galimybę darbe pavalgyti dienos metu (pusryčiai, pietūs, vakarienė ir tarpiniai - priešpiečiai, pavakariai), tai problemų nekils smile.gif Kai dieną nebadauji, tai ir vakare vilko apetito nebūna. Pas mus taisyklė tokia - vakare tik vaisiai ir nieko daugiau, geriausia - obuoliai  ax.gif Jei labai kankinsies, tai ir obuolys nudžiugins biggrin.gif

Satura, o ka i darba nesiesi? kazka pagaminto? 4u.gif gal ir man kils kokiu minciu, nes darbe uzkasti dazniausiai galimybiu yra ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 15:22)
man iškart labai įdomu, kuo tokie jautrūs žmonės kaip tu išsivalė organizmą  4u.gif

drinks_cheers.gif as irgi jungiuosi prie sio klausimo 4u.gif
Atsakyti
As jei nebadauju biggrin.gif , visada ka nors nesuosi i darba- dirbu dazniausiai labai ilgai, ir kaip ir daugelis daug metu valgydavau tik grizusi namo, alkana kaip vilkas- ir bet ka , su bet kuo, bet kaip...
Bet senokai jau gyvenu kitaip- nematau nieko blogo, jei atsinesu i darba kazka- pas mus salygos valgyti tokios, kad galiu vat jums rasyti ir valgyti biggrin.gif , niekam neidomu. Tai mano buna ivairiai- sumustiniai, kartais koses( i termosa isidedu) arba bet kas, kas padaryta namie, ko nereikia sildyti. Salotas labai daznai darau- tai darbe uzkandi salotu, arbata, kava ( negaliu niekaip atsisakyti, jau sito tai ne uz ka biggrin.gif ) ir uztenka pilnai!
Tiesa, jei kam idomu- kava esu atradusi is "IKI"labai skania!! Nes dazniausiai man eko kavos neskanios..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 20 sausio 2010 - 14:33
QUOTE(agnuta @ 2010 01 20, 14:26)
Satura, o ka i darba nesiesi? kazka pagaminto? 4u.gif gal ir man kils kokiu minciu, nes darbe uzkasti dazniausiai galimybiu yra ax.gif

oi, daug ką, išskyrus, kas turi stiprų, specifinį kvapą (žuvį, gaminius su daug česnako ir kitų prieskonių).

nešuosi ryžių, grikių, perlinių kruopų košes, kuskusą (su daržovėmis, paprastai morkomis, prieskoninėmis žolelėmis - krapais, žolių mišiniais iš prieskonių parduotuvių), įvairiausius makaronus (su lydytu sviestu, pienu ar paprasčiausiai apmaišytus su pomidorų padažu), paprastas ir trintas sriubas, pieniškas sriubas, virtą vištieną, kalakutienos kotletus, sumuštinius su batonu (natūralus, tai labai nesmerkit, nes nuo duonos iškart blogai dėl alergijos grūdams) - ant sumuštinių sūriai, keptas kiaušinių omletas, kas nors iš neutralesnių žuvies konservų ar menkių kepenėlės, pačios gamintas lydytas sūrelis, dar eina varškė su norimais priedais, varškės apkepai, varškėčiai, na ir vaisiai smile.gif

dar yra projektas - ryžių trapučiai du, sutepti medumi ir pabarstyti cinamonu. Sveika, sotu ir efektyvu užmušant vakarinį alkį, reikia prieš išeinant iš darbo tokį sumuštinį sukirsti wink.gif

tai spėk, ką dažniausiai veikiu vakarais doh.gif lotuliukas.gif Bet tikriausiai sirgčiau ir sirgčiau nuo kavinių maisto....

pas mus yra mikrobangė, bet šiaip tai Diva:) teisi - pas ką tokio dalyko nėra, išeitis - termosas. Ryte tik jį patį ir maistą reikia užkarštint, iki pietų šiluma paprastai išlieka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 20 sausio 2010 - 14:39
QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 15:36)
oi, daug ką, išskyrus, kas turi stiprų, specifinį kvapą (žuvį, gaminius su daug česnako ir kitų prieskonių).

nešuosi ryžių, grikių, perlinių kruopų košes, kuskusą (su daržovėmis, paprastai morkomis, prieskoninėmis žolelėmis - krapais, žolių mišiniais iš prieskonių parduotuvių), įvairiausius makaronus (su lydytu sviestu, pienu ar paprasčiausiai apmaišytus su pomidorų padažu), paprastas ir trintas sriubas, pieniškas sriubas, virtą vištieną, kalakutienos kotletus, sumuštinius su batonu (natūralus, tai labai nesmerkit, nes nuo duonos iškart blogai dėl alergijos grūdams) - ant sumuštinių sūriai, keptas kiaušinių omletas, kas nors iš neutralesnių žuvies konservų ar menkių kepenėlės, pačios gamintas lydytas sūrelis, dar eina varškė su norimais priedais, varškės apkepai, varškėčiai, na ir vaisiai smile.gif

tai spėk, ką dažniausiai veikiu vakarais  doh.gif  lotuliukas.gif Bet tikriausiai sirgčiau ir sirgčiau nuo kavinių maisto....

pries tai valgyt nenorejau, o dabar.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolphin @ 2010 01 20, 15:38)
pries tai valgyt nenorejau, o dabar..  doh.gif

Ka tik pasidariau sumustini su arbata doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
žinokit, jei ne MB, aukštojo pilotažo virtuvėj nelaužčiau smile.gif Man pilnai užtenka virtos vištos su marinuotais burokėliais blush2.gif Vilnietės gal žino viščiukų "tašką" ketvirtadieniais prie ŽŪM'o pirmoj dienos pusėj, o vėliau - Užupyje jie būna. Čia iš ūkininkų turgelio produkcija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 20, 15:16)
Mazoka?  bigsmile.gif  Man tokiu 2-3 sumustinuku su arbata per akis.
Grudu- o grikiu irgi ne?
Tiesa, grikius perku ekologiskus- skonis tikrai skiriasi! Jei nebandet-pabandykite.

Noriu pasigirti - manau cia i tema  blush2.gif  ! Gavau vakar dziovintu ciobreliu, medetku ir zemuogiu lapu is Rikaros wub.gif 

Ner mesos tongue.gif vaiksciociau ratais, kaip nedaedus lotuliukas.gif
O jei rimtai, pusryciai man gal svarbiausia dienos dalis, nebus pusryciu diena sugadinta. O jei nebus mesos arba bent kiausinio irgi jausiuosi nedavalgius.
Kad ir kaip galvoju mazint mesos kieki nesigauna. Gal cia kokia priklausomybe jau? g.gif
Grikius tiesa jauciu vienintelius kuriuos ir megstu, nu dar aisku ryziai. Bet man cia ne kruopos. Kruopos tos avizu, kvieciu ir t.t.
Mmmm čiobrelių ir aš norėčiau, bėda kad nežinau kaip juos atskirti, nes sako būna panašios žolės į čiobrelius g.gif
Dabar gyvenam savo name, tai turiu galimybę augintis visokias žoleles. Nuostabu žinokit, baigėsi kaip aš sakau "kūbelių" era. Šaldytuve turiu mišinį sriuboms. O prieskonių dėžutėje tik žolės ir dar keleta prieskonių kaip karis, raudonosios paprikos milteliai, pipirai.

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 20, 15:30)
Tiesa, jei kam idomu- kava esu atradusi is "IKI"labai skania!! Nes dazniausiai man eko kavos neskanios..

Labai idomu kas ten per kava bigsmile.gif

Kaip Satura ir rašė valgyti reikia tikrai kelis kart dienoj ir geriausia tuo pačiu metu.
Iš asmeninės patirties sakau, kad tokia dienotvarkė labai reikalinga organizmui.
Mūsų šeimoje tai tapo taip įprasta, kad galime nežiūrėti į laikrodį puikia žinome, kada ateina pietų metas, kada laikas vakarienei.
Nuo tada kai pradėjau maitintis pagal laiką, per nepilnus metus numečiau netoli 14 kg. Jokių dietų, nieko neatsisakiau. Ir taip jau stabilus svoris laikosi tiek kiek ištekėjusi, net dviejų vaikų gimimas nepakenkė mano figūrai.
Sunkoka būna kai kur išvažiuoji, nes tada labai susijaukia visa dienotvarkė ir paskui tik organizmui šokas.
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 15:42)
žinokit, jei ne MB, aukštojo pilotažo virtuvėj nelaužčiau smile.gif Man pilnai užtenka virtos vištos su marinuotais burokėliais  blush2.gif Vilnietės gal žino viščiukų "tašką" ketvirtadieniais prie ŽŪM'o pirmoj dienos pusėj, o vėliau - Užupyje jie būna. Čia iš ūkininkų turgelio produkcija smile.gif

drinks_cheers.gif man lygiai taip pat. As galiu valgyti vandeni virta vista be nieko ir man labai skanu ir gera nuo to.Salotu ir kitokiu zoliu galiu irgi valgyti - na, nereikia man tu patiekalu!! Bet gi vistiek tenka daryti namie- tai tada kartu ir gaunasi, kad valgau... Bet aisku, j au pas mane tai sonines su bulvemis ir misraine balta negausi biggrin.gif ! Darau taip, kaip man atrodo, tik gal sociau, daugiau.Sriubu daug ir daznai ivairiu verdu.
Zole zmogaus nekankinu biggrin.gif , o galeciau!!!
Atsakyti
Satura, Diva:)[B] aciu 4u.gif 4u.gif reiks pasiryzt, dar koleges pakalbint ir bus padarytas dar vienas teisingas zingsnis ax.gif

QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 15:42)
žinokit, jei ne MB, aukštojo pilotažo virtuvėj nelaužčiau smile.gif Man pilnai užtenka virtos vištos su marinuotais burokėliais  blush2.gif Vilnietės gal žino viščiukų "tašką" ketvirtadieniais prie ŽŪM'o pirmoj dienos pusėj, o vėliau - Užupyje jie būna. Čia iš ūkininkų turgelio produkcija smile.gif

gaila, kad man tas taskas darbo metu nelabai pasiekiamas unsure.gif o kazin iki keliu Uzupy buna? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnuta: 20 sausio 2010 - 14:50
Sveikos, as irgi jungiuosi 4u.gif labai sauni temele wink.gif uzsimaniau ir as isbandyti jusu minima receptuka organizmo valymo, laukiu nesulaukiu stebuklo biggrin.gif buvo metas, kai uzsipildavau truputi selenu su vandeniu ir po sauksta pries valgi suvalgydavau, mazina apetita, greiciau sotumo jausmas ateina. velesniais vakarais jau irgi nebeuzkandziauju, jeigu nespeju iki 7 h pavalgyti, tai tada kokia morka sugriauziu (labai jas megstu) ar obuoli, jei noriu sociau, tai riesutu sauja, skaniausi dalykai ir pakanka. su MB darom karta per savaite iskrovos diena, per diena suvalgom 100g grikiu, kuriuos isverdu be nieko absoliuciai, pirma karta kai darem buvo sunkiau iskesti, dabar nebesunku smile.gif
Atsakyti
o gal kas žinot, kaip išvirti avižų nuovirą - ta prasme kokiom proporcijom ir t.t. skaičiau, kad labai sveika odai, bendrai visam organizmui. pas uošvius pilnas eko avižų aruodas, tai gėda nepabandyti biggrin.gif
Atsakyti