Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

Siap apie fluorida daug informacijos rusu kalba ziurejau bet dabar nerasiu, bet truputi apieskojus radau video anglu kalba apie fluorida vandenyje ir dantu pastoje:
http://www.youtube.c...player_embedded

Amerikoje i vandeni laabai daug florido deda, pas mus tiek nera, bet vistiek reik zinot bent jau kad galima butu pasirinkti perkant.
chia dar toki straipsni radau apie fluoridus Lietuvoje, keletas ishtrauku (cia apie vandeni ish po krano):
"Higienistų nuomone optimali fluoridų koncentracija geriamajame vandenyje yra 0,6–0,8 mg/L.Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) yra nustačiusi didžiausią leistiną fluoridų koncentraciją geriamajame vandenyje – 1,5 mg/L.
Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis apie 128 tūkst. Šiaurės vakarų Lietuvos gyventojų vartoja geriamąjį vandenį, kuriame fluoridų koncentracija didesnė kaip 1,5 mg/L. Neretai fluoridų koncentracija siekia 3-4 mg/L."
ir ish Ozon zurnalo idomios informacijos:
"Tik pigiausiame mineraliniame vandenyje „Richy“ rastas viršytas bendras mikroorganizmų, koliforminių bakterijų, žarninių lazdelių ir žarninių enterokokų kiekis. Nuolat vartojant didėlės mineralizacijos fasuotą vandenį, gali sutrikti inkstų veikla.
Remiantis Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos teikiama informacija, daugelis Europos šalių gali pavydėti Lietuvos gyven-tojams tiekiamo vandens kokybės. Skirtingai nuo kitų Europos valstybių, kur viešajam vandens tiekimui naudojamas ir paviršinis – upių ar ežerų – vanduo, Lietuvoje gėrimui daugiausia vartojamas požeminis vanduo. Kaip bebūtų, jis turi keletą trūkumų. Visų pirma, tai netolygus kai kurių mikroelementų (pvz., jodo, fuoridų) pasiskirstymas šalies teritorijoje. Dėl tokių gamtinių sąlygų 170 000 gyven-tojų (pvz., Palangoje, Kretingoje, Salantuose ir kt.) rizikuoja susirgti fuoro pertekliaus organizme sukelta liga – fuoroze. Lietuvos vandentiekio vanduo yra labai geros arba geros kokybės mikrobinės taršos požiūriu ir sveikas vartoti dėl jame ištirpusių mineralinių medžiagų. Vandentiekio vamzdynais vartotojams tiekiamo geriamojo vandens saugą ir kokybę bent iki įvado į vartotojų pastatus garantuoja geriamo vandens tiekėjai ir kontroliuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Aišku taip pat galite naudoti ilgaamžiškesnius (lyginant su pirktu
fasuotu vandeniu) buitinius vandens fltrus. Tačiau verta žinoti, jog dėl padidintos natrio jonų koncentracijos (100 mg/l ir daugiau ) fltrais minkštintas vanduo netinkamas kūdikiams, esant padidintam kraujo spaudimui ir sergant inkstų ligomis."
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 23, 22:37)

O patys dabar geriam tirpinta vandeni, t.y. uzsaldome vandeni 1,5 l bonkese nuo mineralinio ,ish po krano kameroje, tada atitirpiname ir geriame smile.gif Visu pirma visos blogos nuosedos lieka ant dugno, antra vanduo yra shvarus nuo pasalines informacijos, kas daugiau domejosi apie tai kaip vanduo renka savyje informacija ish aplinkos mane supras smile.gif O jei nebuna atitirpusio tai ish krano jei labai norisi smile.gif

kiek teko domėtis, tai tirpsmo vanduo tikrai labai naudingas, tik jį vartoti reikėtų kiek kitaip. Būtina atskirti lengvąjį vandenį nuo sunkiojo ir naudoti tik lengvąjį vandenį..
Atsakyti
Mes namie turime pora filtrų, vienas rūsyje bendrai filtruoja vandenį, kurį naudojame maudymuisi ir pan, o kitas yra virtuvėje, tai jis perfiltruoja dar kartą vandenį ir mes jį geriame, naudojame maisto ruošimui. Tikrai labai geras dalykas, pvz.virdulys pradėjus naudoti tokį vandenį automatiškai išsivalė nuo kalkių ir pan. O Vilniuje man vanduo labai prastas... Neskanus ir dar nuo jo oda sausėja, bei nežinau kodėl, bet jis man daro įtaką veido bėrimui.. verysad.gif
Atsakyti
Kad sauseja tai taip, man irgi, nes vanduo pas mus kietas.
O kaip ten su lengvu vandeniu? nieko neteko apie tai girdeti, gal gali papasakoti daugiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 23 sausio 2010 - 22:34
QUOTE(Dolphin @ 2010 01 23, 19:55)
O kokį vandenį geriat jūs ir jūsų šeimos?  4u.gif
Aš jau kurį laiką perku Neptūną smile.gif Buvau seminare apie vandenį, tai jį įvardino kaip geriausia Lietuvoj. Ir jau kokį pusmetį naudoju  Coral - Mine koraliukus vandeniui struktūruot. Toks skanus vanduo wub.gif  Apie tą iš krano net pagalvot nenoriu unsure.gif

Mes geriam vandentekio vandenį. Vilniaus vandenys skelbia vandens tyrimus skirtinguose grežiniuose, jie tikrai normalūs.

QUOTE(Keretoja @ 2010 01 23, 21:37)

O patys dabar geriam tirpinta vandeni, t.y. uzsaldome vandeni 1,5 l bonkese nuo mineralinio ,ish po krano kameroje, tada atitirpiname ir geriame smile.gif Visu pirma visos blogos nuosedos lieka ant dugno, antra vanduo yra shvarus nuo pasalines informacijos, kas daugiau domejosi apie tai kaip vanduo renka savyje informacija ish aplinkos mane supras smile.gif O jei nebuna atitirpusio tai ish krano jei labai norisi smile.gif

QUOTE(rytorasa @ 2010 01 23, 22:13)
kiek teko domėtis, tai tirpsmo vanduo tikrai labai naudingas, tik jį vartoti reikėtų kiek kitaip. Būtina atskirti lengvąjį vandenį nuo sunkiojo ir naudoti tik lengvąjį vandenį..

Paskutiniame "Green'o" numeryje skaičiau, kad tirpsmo vanduo gaminamas taip: dubuo su vandeniu pastatomas į šaldymo kamerą (šiuo metu galima ir į balkoną tongue.gif ), po 4-5 valandų, kai ant viršaus užsitraukia ledukas, jį reikia pralaužti, vandenį išpilti, o leduką išmesti (ten susikaupę sunkiojo vandenilio molekulės, jis užšala greičiau). Tada nupiltą vandenį vėl statyti į šaldymo kamerą ir laikyti, kol užšala maždaug 2/3 vandens (apie 8 val.). Tuomet ledą galima tirpdyti ir gerti, o tą neužšalusį vandenį - išpilti, nes jame visa chemija.
Atsakyti
na man Vilniaus vanduo tai ner geras smile.gif isipylus i stikline, po kurio laiko nuosedos matosi. ir geriant jis toks sunkus, net nesinori gert tokio. issiplovus galva Siauliuose pas tevus ir Vilniuj tai skirtumas didziulis smile.gif Vilniuj buna pasisiause ir kieti, o Siauliuose net balzamu nededu, graziai susisuka i bangeles smile.gif

Satura, galvos su Neptunu tikrai neplaunu.
Va kas turi galimybe isirengti filtravimo aparatus, tai labai pavydziu smile.gif

Del vandens nesamos informacijos pritariu. Isivaizduokit, kiek jis tos info prisirenka, kol viso miesto vamzdynais atkeliauja iki musu puodelio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolphin @ 2010 01 23, 23:16)
Satura, galvos su Neptunu tikrai neplaunu.
Va kas turi galimybe isirengti filtravimo aparatus, tai labai pavydziu smile.gif

ir aš neturiu sad.gif Kai pirkau silicio akmenukus, maniau, kad bent perplausiu silicio vandeniu galvą, bet irgi - neturiu kur aš tiek to vandens prisiruošti, kad užtektų viskam sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 23, 22:37)

jis vadinasi "gyvasis vanduo" smile.gif isvalyto vandens, nuo visos informacijos, formule yra taisyklingos snaiges, kaip SM fone smile.gif
o ant kokio dugno lieka nuosedos, juk kai istrauki is kameros, atitirpineja is visu pusiu po truputi, reiskia ir dugnas. Tai isipili ir is dugno atitirpusio vandens, taip iseina.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 23, 23:13)

o cia kaip? kuris lengvasis, o kuris sunkusis? kaip juos atskirti?
Papildyta:
QUOTE(Katherina @ 2010 01 23, 23:13)
Mes namie turime pora filtrų, vienas rūsyje bendrai filtruoja vandenį, kurį naudojame maudymuisi ir pan, o kitas yra virtuvėje, tai jis perfiltruoja dar kartą vandenį ir mes jį geriame, naudojame maisto ruošimui. Tikrai labai geras dalykas, pvz.virdulys pradėjus naudoti tokį vandenį automatiškai išsivalė nuo kalkių ir pan. O Vilniuje man vanduo labai prastas... Neskanus ir dar nuo jo oda sausėja, bei nežinau kodėl, bet jis man daro įtaką veido bėrimui..  verysad.gif

drinks_cheers.gif pas mane taip pat buvo, ir berdavo, ir arbatinio nespedavau sveisti, net suns bliudo, kuriame vandenelis budavo, nespedavau sveisti, apie klozetus jau patylesiu.....tai kas darydavosi skalbimo masinos viduriuose, kur neimanoma atsveisti? o kranuose, o musu viduriuose? smile.gif dabar nei as arbatini sveiciu, nei klozetu dugnas nuosedomis apsitraukia. Mes meginius vezeme bandymams.
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 24, 00:05)

Paskutiniame "Green'o" numeryje skaičiau, kad tirpsmo vanduo gaminamas taip: dubuo su vandeniu pastatomas į šaldymo kamerą (šiuo metu galima ir į balkoną  tongue.gif ), po 4-5 valandų, kai ant viršaus užsitraukia ledukas, jį reikia pralaužti, vandenį išpilti, o leduką išmesti (ten susikaupę sunkiojo vandenilio molekulės, jis užšala greičiau). Tada nupiltą vandenį vėl statyti į šaldymo kamerą ir laikyti, kol užšala maždaug 2/3 vandens (apie 8 val.). Tuomet ledą galima tirpdyti ir gerti, o tą neužšalusį vandenį - išpilti, nes jame visa chemija.

oho, cia tai geras receptukas 4u.gif
mano anyta, i asoti su vandeniu, visada dedavo sidabrini sauksta. Kazkada skaiciau, kad sidabro jonai neleidzia sugesti vandeniui ir keisti struktura (kazkiek laiko)
Atsakyti
Geriu iš krano ,vasarą kartais vandens iš kaimo šulinio parsivežu ax.gif
Apie Neptūną. Jei tokį vandenį gerti tai ir virtą jį arbatoje ir maudytis ir galvai plauti ir maistui visam gaminti ,tai juk tiek pripirkti nežinau ,manau neįmanoma, O jeigu jis tikrai geras ( čia dar klausimas) tai tik tada jo poveikis pasijus ...Bet jeigu tais buteliais perki tai kiek plastmasės doh.gif tada gaunasi tikras aplinkos teršimas g.gif
pažįstama turi susidėjus tuos filtrus ,bet nepatenkinta ,mokėti tenka kas mėnesį už tą pravalymą ir sakė nieko kitaip ,absoliučiai nejaučia poveikio g.gif
Greeną eisiu pirkti ir aš biggrin.gif žiūriu čia vis užsimenat apie jį ,o aš pavartau prekybos centruose ir vėl padedu (pagailiu pinigų ) . biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolphin @ 2010 01 23, 20:55)
O kokį vandenį geriat jūs ir jūsų šeimos?  4u.gif

Gyvenom bute gerdavbom is krano. Persikelem i nama tai is sulinio vanduo. Tikrintas. Nebent po liuciu arba kai pradeda tirpti sniegas, tada negeriam, nes pagal kvapa jau kitoks jauciasi. Tada vezam is tevu sulinio, ten gilesnis. O jei jau neturim tai perkam gerimui.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 24, 02:00)

o cia kaip? kuris lengvasis, o kuris sunkusis? kaip juos atskirti?
Papildyta:

Žiogelis jau viską aprašė... 4u.gif
Pirmiausiai sušąla sunkusis vanduo. Tas užsidėjęs ledukas ant indo kraštų ir paviršiaus ir yra sunkusis vanduo, kurio naudoti negalima. Skaičiau, kad jeigu žmogus vartotų vien sunkųjį vandenį, numirtų po 4 parų rolleyes.gif
Atsakyti
šnekant apie greeeną....merginos, o kaip praktiškai tai pritaikyti? turiu omeny , receptas geras,
1.bet kiek tokio vandens susidaro? juk išgert žmogui reik apie 1,5-2litrus į dieną? taip gaunas
2.kad tie šaldymai pastovūs,
3.plius nelygu kokia kamera,
4.plius šalia visų kitų buities darbų -prižiūri vandenį, plius
5.kamera visad užimta, o gal pas jus visas dideli šaldikliai ar kaip?

nu mano mažutė kamera, tai ką daryt?kokį ten bliūdą beįkišt- galvoju?
kaip spręst tokias konkrečias problemas. g.gif
Atsakyti