Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 11:17)
ernesin eksperimentus su moliu nuo Drogo pradėjo biggrin.gif Pradžioj ir taip nėra labai skanu, tai gerčiau, kuo pasitikiu, o ne tą šlyną tongue.gif

Bet žinok stipresnį valomąjį poveikį žarnyne jaučiau nuo Droginio wink.gif Nimfalio malonesnis gerti tiesiog.
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 01 22, 13:28)
Bet žinok stipresnį valomąjį poveikį žarnyne jaučiau nuo Droginio wink.gif Nimfalio malonesnis gerti tiesiog.

Kuri Drogini geri? g.gif Maciau 4 ar 5 rusiu, bet neisivaizduoju kuri galima butu gerti..
Savaitgali laukia procedura slaunims su moliu didis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 22 sausio 2010 - 12:38
Jungiuosi ir as prie sios temeles 4u.gif Dometis sveikesniu gyvenimu pradejau tik tada, kai suslubavo sveikata. Pirmiausia pradejau gydytis tik pas homeopatus, poto is virtuves lentynu pasalinom visas chemijas, pradejau nagrineti etiketes parduotuvese ir taip judam po truputeli i prieki. Mesytes musu seima niekaip kol kas negali atsisakyti, stengiames valgyti daugiau vistienos, bet kotletukai ir kepsniukai visgi skaniausi is kiaulytes blush2.gif bet stengiames kuo reciau ja valgyti. Mno mamyte turi uki, tai viska ka imanoma vezames is ten, daznai ir versienos savos turime. Pusrycius dazniausiai pradedame kosemis, pietums butinai sriubyte, o vakariene valgome, kada grizta tetukas is darbo. Turiu be galo didele silpnybe-saldumynus(saldainiai, bandeles, pyragaiciai) Net neisivaizduoju kaip reikia isbraukti tai is raciono blush2.gif

QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 14:36)
... pačios gamintas lydytas sūrelis...

pas mus yra mikrobangė...

kaip idomu, gal galetum receptuka parasyti 4u.gif

kai namie atsirado mikrobange pries kazkiek tai metu, buvo pati geriausia buitine technika, patogu ir greita, atsildyti, pasildyti ir t.t. Bet pries pusmeti teko sutikt garbingo amziaus vyra, kuris del sunkios ligos pakeite visa savo gyvensena, zinoma atsisake ir mesos ir t.t Musu pokalbis pakrypo apie maisto gaminima, jo ruosima, virykles(o kadangi mes tvarkomes busta ir as jau buvau isisvajojusi apie indukcine virykle) ir visa kita. Man uzteko vieno sakinio, kad is galvos dingtu noras naujai viryklei, o mikrobangu krosnele atsirastu siukslyne. Kadangi sis vyriskis visa gyvenima dirbo radiologu ir tikrai ismano apie ivairias bangas, man pasake, kad niekas dar nesugeba paaiskinti kaip mikro bangos pakeicia molekuline produkto struktura ir kokia itaka tas pokytis turi musu genetiniam kodui. Kaitinami mikrobangu krosnelej produktai gauna soka ir jie praranda visas savybes, tad jei mes valgom iskart, maistas buna negyvas.
QUOTE(žemuogienė @ 2010 01 20, 16:16)
o siaubas doh.gif bet atsisakyti kiaulienos kol kas negalėčiau. tuo labiau, kad valgom eko - tiek kiaulieną, tiek jautieną. man mėsa skanu biggrin.gif kol kas.

mum ir skanu, net labai, o ypac balandeliai arba kibinai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 22, 12:38)
Kuri Drogini geri?  g.gif  Maciau 4 ar 5 rusiu, bet neisivaizduoju kuri galima butu gerti..
Savaitgali laukia procedura slaunims su moliu didis.gif

Jau nepamenu kurį aš ten gėriau, berods žydrąjį mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute82 @ 2010 01 22, 12:52)
Turiu be galo didele silpnybe-saldumynus(saldainiai, bandeles, pyragaiciai) Net neisivaizduoju kaip reikia isbraukti tai is raciono blush2.gif

kaip idomu, gal galetum receptuka parasyti 4u.gif

man pasake, kad niekas dar nesugeba paaiskinti kaip mikro bangos pakeicia molekuline produkto struktura ir kokia itaka tas pokytis turi  musu genetiniam kodui.

manau, gyvenimas gali kada priversti... Čia ir sau, žinoma, taikau. Nes kai ant kortos sveikata/išgyvenimas ir bandelė tam kartui, tai aišku, ką pasirinkti smile.gif

receptukas iš gretimos temos, įdėtas iš čia. Tiesa, dėjau kartą bazilikų iš KN, tai man jie nuspalvino sūrelį violetine spalva vietomis lotuliukas.gif Žolių prie jo dar neįvaldžiau smile.gif

ojoj blink.gif Namuose mikrobangės neturiu ir neturėsiu, ji užkardyta cool.gif Darbe tai pasinaudoju kartais... man irgi neaišku, kaip ten su jomis. Girdėjau, kad nuo tų bangų maisto molekulės ima šokinėti ir jei valgai nepraėjus bent 2 min. nuo tokio pašildymo, tos molekulės kažkiek ir skrandyje taip siautėja...

yra variantas tiems, kas neturi mikrobangės - darytis maistą tirščiau, koncentruočiau, o darbe tiesiog užpilti verdančiu vandeniu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pries 3 metus isirenginejau naujai namus, nuo A iki Z - nuo betono grindu iki uzuolaidu... Su visomis indaplovemis ir t.t., bet mikrobangu krosneles pas mane nera schmoll.gif - sildausi viska keptuvyteje, sriuba mazesniame puodelyje isipilu, be riebalu dazniausiai- pripratus taip, o i darba galima nestis termose, nors pas mane irgi yra mikrobangine darbe. Kazkaip nenoriu as jos- as nezinau ar tai sutapimas, bet kai turejau ja ( turejau dar tais laikais, kai tik atsirado "stebuklopecka" biggrin.gif ) , man atrodo, kad kai as prieidavau prie jos, man kazkaip nemaloniai ar tai pykindavo, ar tai tas kvapas, na kazkoks buvo neigiamas poveikis... Tada tai buvo stebuklas- naudojausi vien del to, bet veliau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 01 22, 12:28)

pamiršau atsakyt doh.gif Aš net nelaukiau iš molio tokio poveikio, kokį Nidulia labai vaizdingai aprašė apie savo mišinuką lotuliukas.gif Man tiesiog su juo viskas normalu ir viskas. O normalumo aš ir norėjau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ooo, nors viena vieta pasaulyje, kur gali prisipažinti, kad namuose neturi mikrobangės... biggrin.gif Aš irgi jos neturiu, tai kai įsirenginėjom namą ir gaminom baldus virtuvei, niekaip dizainerė nesuprato kodėl nereikia jai numatyti vietos lotuliukas.gif
Ir šiaip kartais būna, kad bešnekant su kuo nors pasakai, kad neturi mikrobangų krosnelės, tai reakcija būna blink.gif blink.gif blink.gif
Panašiai kaip pasakius, kad savo mašinoje aš neturiu grotuvo lotuliukas.gif
O aš pastaruoju metu namuose kasdien gaminu riešutų pieną. Kadangi turiu tokį vaiką, kuris laaabai išrankus maistui ir labai daug ko nevalgo (riešutų irgi verysad.gif ), tai tas pienas man kaip išsigelbėjimas thumbup.gif Vyrui juokaudama sakau, kad jaučiuosi kaip karvę turėdama: kas vakarą riešutus užmerkti, ryte pieną pagaminti. Tai vat tam savo labai išrankiam vaikui plaku kokteilius: riešutų pienas, sultys, bananas, šaukštelis medaus. Puikiai geria smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2010 01 22, 15:01)
Ooo, nors viena vieta pasaulyje, kur gali prisipažinti, kad namuose neturi mikrobangės...  biggrin.gif  Aš irgi jos neturiu, tai kai įsirenginėjom namą ir gaminom baldus virtuvei, niekaip dizainerė nesuprato kodėl nereikia jai numatyti vietos  lotuliukas.gif 
Ir šiaip kartais būna, kad bešnekant su kuo nors pasakai, kad neturi mikrobangų krosnelės, tai reakcija būna  blink.gif  blink.gif  blink.gif
Panašiai kaip pasakius, kad savo mašinoje aš neturiu grotuvo  lotuliukas.gif
O aš pastaruoju metu namuose kasdien gaminu riešutų pieną. Kadangi turiu tokį vaiką, kuris laaabai išrankus maistui ir labai daug ko nevalgo (riešutų irgi  verysad.gif ), tai tas pienas man kaip išsigelbėjimas  thumbup.gif Vyrui juokaudama sakau, kad jaučiuosi kaip karvę turėdama: kas vakarą riešutus užmerkti, ryte pieną pagaminti. Tai vat tam savo labai išrankiam vaikui plaku kokteilius: riešutų pienas, sultys, bananas, šaukštelis medaus. Puikiai geria  smile.gif

o kaip pasigaminti toki piena? kaip skaniai nuskambejo wub.gif
Atsakyti
as ir receptelio noriu ax.gif esu dar girdejusi apie sezamo seklu piena, jis ypac turtingas kalciu
Atsakyti
Vakare riešutus arba sėklas (migdolų, lazdynų, saulėgrąžų, sezamų) užpilu vandeniu ir palieku per naktį, kad išbrinktų, ryte užpilu išbrinkusius riešutus arba sėklas vandeniu (pilu maždaug dvigubai daugiau, nei riešutų), suplaktu elektriniu plaktuvu, nukošiu. Jei gerti viena, tai reikėtų pasaldinti, bet aš kadangi plaku kokteilius, kepu blynus ir pan., tai dedu medaus į gaminamą produktą.
Skanaus 4u.gif

Tiesa, dar galima gaminti avižų pieną tokiu pat būdu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragana: 22 sausio 2010 - 14:35
QUOTE(ragana @ 2010 01 22, 15:01)
Ooo, nors viena vieta pasaulyje, kur gali prisipažinti, kad namuose neturi mikrobangės...

Aha, cia is puiki vieta pasaulyje smile.gif
O mikrobange tai man siule kokie 4 zmones tai tikrai nupirkti, padovanoti - galvoja, kad del pinigeliu tikriausiai neturiu ax.gif Nu bet vienos tai is tikro labai norejau- ale jau tokio grazumo - galetu kas ir padovanot, vietoj spinteles panaudociau biggrin.gif
Atsakyti