Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Dolphin @ 2010 01 21, 17:18)
doh.gif  tai kaip gyvent?  lotuliukas.gif  as taip nemegstu zuvies isdarinet  verysad.gif  bet taip skanu.. reikes prasyt, kad tetis prigaudytu  zuvu biggrin.gif  sakes, as tuoj tapsiu tikra vegetare, kai taip viskas mirkoma, perdirbama, kemsa, nuodija   doh.gif    biggrin.gif

biggrin.gif aha, nelengva... Bet tik pradzioje - paskui jau nieko- tiesiog zinai ko labai labai negalima, ko labai negalima ir ko negalima lotuliukas.gif

Lekiu namo, darysiu koldunus essen.gif - sau su darzovemis, MB su mesa ( kol kas zinau, kad kova butu su vejo malunais, bet as kantri, manau, kad padirbejus, bus galima itikinti ir cia ax.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 21 sausio 2010 - 16:29
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 17:08)
beje, paruoštų silkių be E621 (natrio glutamato) reikia su žiburiu ieškoti... Ir pačios pardavėjos vengia valgyti paruoštas bekaules silkės filė, nes jų kaulai ne rankomis pašalinami, o ištirpiname chemikaluose (užkrito tik, kame konkrečiai) unsure.gif  O jau Vičiūnų gaminiai - E621 karalystė cool.gif

tai jau cia su ziburiu riekia ieskoti. BUvo laida viena kart gal kainos kodas ra kazkaip kur dave ragauti silkiu ir praeiviia turejo ivertinti kuri skaniausia. O kaip gi buvo ivertinta lyg vici. o kur buvo neskainiausia nuejau i parde ir paziurejua toj ner E621 lotuliukas.gif Pavadinimo tik jos nepamenu, bet norfoj maciau.
Saldytos zuvies isvis neperku, nes ten vanduo. Siaip kokia nesaldyta karts nuo karto, bet jauciu max 1-2 kart i menesi , ga kartais net buna kokisu kelis menesius be zuvies gyvenam.
Atsakyti
As tai perskaiciusi visa temele taip ir neradau atsakymo kas tas molio vanduo per daiktas:)

O su tom silkem tai mane cia ziauriai sunervinot... mes su MB taip megstam silkes... kad ten E621 yra tai maciau, bet maniau kartais "sugiresint" nieko, bet kad dar ir kaulai tirpdomi kazkokiuose chimikaluose... O idomo tos silkes kur su visais viduriais parduodamos niekur nemirkomos? Kaip zinot ji sudeti?
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 21, 16:27)

dėl bulvių klausei, pamenu - tai normalus maistas, tik valgyti reikia teisingai biggrin.gif Darau košes, šiaip verdu paprastai, kartais virtas apkepu. Kaip atskiras patiekalas kartais skanu, ar prie kokių daržovių, raugintų kopūstų smile.gif
Atsakyti
Atsiprasau, bet kvailesnio straipsnio neesu skaiciusi http://www.lrytas.lt...tybos-mitus.htm
Atsakyti
geguze5, specialiai tau cituoju, 7 puslapis, 76 postas mirksiukas.gif

QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 09:18)
apie silicio akmenukus ir vandenį jau parašiau, o molio vanduo yra virintas arba filtruotas, arba tas pats silicio vanduo, į kurį iš vakaro įmaišau du šaukštelius balto ventiliuoto molio, skirto gėrimui (pirkau www.nimfali.lt), o ryte tik nubudusi išgeriu. Valgyti galima mažiausiai po pusvalandžio. Čia pati apatinė nuoroda (PDF formato failas) yra apie molio naudą.

na, silkės su kaulais bent jau voniose nemirkytos biggrin.gif O kaip su E621 - nežinau 4u.gif
Atsakyti
blush2.gif Atsiprasau busiu kazkaip prazioplinus... Aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
Atsilikau truputi nuo jusu, tik skaiciau, tai dabar atsiimsiu biggrin.gif

Del blogo prakaito kvapo

Pritariu, kad del mesos nevalgymo taip pasidaro. Bet dar vienas pastebejimas, kai po nesportavimo kuri laika, pradedu vel sportuoti, kvapelis jauciasi, o po poros savaiciu reguliariu treniruociu, kvapas dingsta bigsmile.gif Matyt, su prakaitu visokie blogieciai pasisalina.

Del begiojimo

Nesutinku, kad begiojimas blogis, o noreciau, kad taip butu, nes tai deja daugiausiai pastangu reikalaujantis sportas. Gali buti nerekomenduojas del sanariu bukles, amziaus ar svorio. Bet jeigu kontraindikaciju nera, tai vienintelis sportas, kuris vienu metu apkrauna tiek raumenu, antra, kas meta svori, pats geriausias dalykas. Greitas ejimas tikrai to neatstoja, deja. Del sirdies, tai priklauso, kokios problemos, as turiu labai zema spaudima, kartais net diegia sirdi, kai prisiverciu reguliariai begioti, visi skausmeliai dingsta, nei ejimas, nei kitos kardio treniruotes, taip gerai nesureguliuoja man. Ech, geris begimas, reikes vel rimciau imtis blush2.gif

Zodziu, isigilini ir supranti, kokie protingi zodziai SPORTAS - SVEIKATA - AMZINA JAUNYSTE biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Pagaliau as Jus radau biggrin.gif Senokai besirodziau NKG temoj, tai ir nezinojau paskutiniu naujienu - nauja temele blush2.gif Labai sauni tema, seniai jos reikejo - nes daznokai rasydavom OT (ypac as megeja blush2.gif ).
Matyt, tevai man iskiepijo maisto kokybes jausma. Kadangi mano tevai ukininkai, tai beveik viska vezuosi is ju (taip, taip, net bulves vezuosi i Belgija is tevu doh.gif ). Kiti juokiasi is manes. Bet as zinau, kad nors jos ir negrazios, kirmeletos, bet tikros. Ypac kai turi vaiku, maisto klausimas pasidaro labai aktualus. Nenoriu farsiruoti savo seimos neaiskios kilmes produktais. Lietuvoj dar neismire tradicija gamintis maista namuose, o cia - belgijoje, jiems lengviau nusipirkti fritkiu ar sumustiniu. Ir gyvena kazkaip. Tuo as labai ir stebiuosi biggrin.gif Maista ruosiu visada namuose (na, buna per metus kartas ar du hamburgeris ar kazkas pan, bet tai retos isimtys). Mes nesam vegetarai- mesyte irgi vezuosi is tevu doh.gif Uztat mano kate geriausias indikatorius mesos kokybes lotuliukas.gif
Gazuotu gerimu niekados nebuvau megeja, kavos nevartoju, po pirmo nestumo kazkaip ir alkoholis isgaravo - na, retkarciais alaus trys gurksniai biggrin.gif
Prisiskaiciau Jusu rekomendaciju, tai taip sukilo noras viska bandyt - seniai gvildenu svajone daiginti grudus. Bet dabar tokia situacija, kad eksperimentus tenka atideti neribotam laikotarpiui. Siuo metu organizmas nevisada priima normalu maista, tai ka kalbet apie naujoves.
Taciau paskutiniu metu susiduriau su didele problema - kaip ir dauguma, kamuoja AD. Man yra alergija salciui verysad.gif Sedziu namuose, o kojos kraujuoja nuo nukasymu, pirstai taip sutrukinejo, kad geda kam ir parodyt. Tepu sviestmedziu, bet siuo metu maza pagalba. Faktas, kad isiveise infekcija. Skalauju su salavijais, bet ir tie mazai padeda. Vienu zodziu, uzburtas ratas.
Atsakyti
gizma, kaip nesmagu verysad.gif
man kiekviena ziema nuo salcio suplysta pirstai blink.gif su pleistrais pastoviai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Hibisco @ 2010 01 21, 21:33)
Nesutinku, kad begiojimas blogis, o noreciau, kad taip butu, nes tai deja daugiausiai pastangu reikalaujantis sportas. Gali buti nerekomenduojas del sanariu bukles, amziaus ar svorio. Bet jeigu kontraindikaciju nera, tai vienintelis sportas, kuris vienu metu apkrauna tiek raumenu, antra, kas meta svori, pats geriausias dalykas. Greitas ejimas tikrai to neatstoja, deja. Del sirdies, tai priklauso, kokios problemos, as turiu labai zema spaudima, kartais net diegia sirdi, kai prisiverciu reguliariai begioti, visi skausmeliai dingsta, nei ejimas, nei kitos kardio treniruotes, taip gerai nesureguliuoja man. Ech, geris begimas, reikes vel rimciau imtis  blush2.gif

Zodziu, isigilini ir supranti, kokie protingi zodziai SPORTAS - SVEIKATA - AMZINA JAUNYSTE  biggrin.gif

o as kitos nuomones,man logiskas paaiskinimas,kodel geriau greitai eiti ar begti ristele,nei begioti normaliai.As jau karta "prisibegiojau", tada man ligonineje ir paaiskino,kodel ristele geriau.Nesirgau nei sirdies ligomis, nei sanariu ligomis
Atsakyti
QUOTE(gizma @ 2010 01 21, 20:49)
Taciau paskutiniu metu susiduriau su didele problema - kaip ir dauguma, kamuoja AD. Man yra alergija salciui verysad.gif Sedziu namuose, o kojos kraujuoja nuo nukasymu, pirstai taip sutrukinejo, kad geda kam ir parodyt. Tepu sviestmedziu, bet siuo metu maza pagalba.

tik juo? nenori pabandyti įsilašinti levandų EA, benzoino? Pridėti kokių dervų?

visai ne į temą, bet vaistinėse parduodami tokie "šiltukai". Įsikiši į pirštinę ir 7 val. šilta. Gal ir į batus taip būtų galima?
Atsakyti