Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

Gyvenime nenaudojau "Vegetos" (teko svečiuose paragauti maisto, pagardinto "Vegeta", tai skonis baisus - neįmanoma valgyt doh.gif ), niekada nepirkau pusfabrikačių, bulvių traškučių ar kolos esu tik paragavusi (seniai seniai, kai lt tai atsirado), mėsos nevalgau 1,5 metų.
Bet kažin ar galiu pasakyti, kad maitinuosi sveikai, nes geriu kavą, kartais valgau šokoladą, todėl ruošiuosi valymuisi pagal Nidulia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2010 01 21, 16:23)
Gyvenime nenaudojau "Vegetos" (teko svečiuose paragauti maisto, pagardinto "Vegeta", tai skonis baisus - neįmanoma valgyt  doh.gif ), niekada nepirkau pusfabrikačių, bulvių traškučių ar kolos esu tik paragavusi (seniai seniai, kai lt tai atsirado), mėsos nevalgau 1,5 metų.
Bet kažin ar galiu pasakyti, kad maitinuosi sveikai, nes geriu kavą, kartais valgau šokoladą, todėl ruošiuosi valymuisi pagal Nidulia  biggrin.gif

Ta savoka "sveikai" labai man atrodo plati ir kas kam sveika... Man atrodo, kad labai gerai maitinates biggrin.gif , ne taip,kaip didzioji mase.. Jokios mesos nevalgot?
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 21, 15:02)

Papildyta:
badavau- tuo metu sunkiai sirgau, turėjau nedarbingumą, tačiau buvo kursai, buvo mažas vaikas, namų ruoša...viską atlikdavau...kaip sakau- kuo toliau, tuo lengviau...patikėsit ar ne, bet 7 -tą bado dieną (tik vanduo) ėjau su vyru 4 km į ežerą ant poledinės žūklės tongue.gif reiškia- jėgų yra ir nemažai lotuliukas.gif

Wow. Aš irgi noriu... smile.gif o tai kol kas ilgiau kaip parą nesugebėjau  blush2.gif  Bet kaupiuosi...

man nepatinka sulčiaspaudė, kol pereina per tuos metalus (beje, jų sudėtis irgi nelabai aiški)- nebeaišku ir kiek gerų elementų likę tose sultyse...geriausias man senovinis būdas- plastmasinė tarka ir per merliuką unsure.gif tik man spaudžia vyras, nes aš savo rankom negaliu- beria doh.gif

Aha, man irgi sulčiaspaudės nepatinka. Ir dar nepatinka elektriniai smulkintuvai smile.gif Tai irgi sultis per merliuką spaudžiu, o trintas sriubas trinu per plastikinį sietelį biggrin.gif Draugai vadina mazochiste lotuliukas.gif Nes šiaip jau turiu aš tos technikos... rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 21, 15:27)
Ta savoka "sveikai" labai man atrodo plati ir kas kam sveika... Man atrodo, kad labai gerai maitinates biggrin.gif , ne taip,kaip didzioji mase.. Jokios mesos nevalgot?

Nevalgau jokios smile.gif Tiesą pasakius man noras mėsai praėjo kai tapau nėščia smile.gif bet tiesiog pagalvojau, kad nėštumas ne tas laikas, kai būtų galima kažką radikaliai keisti. Po to buvo vaiko maitinimas (kuris taip... užsitęsė), tai vėl nesinorėjo daryti bandymų. Nors valgydavau mėsą retokai ir tą pačią pirkdavom iš patikimų ūkininkų, t.y. išaugintą be hormonų, antibiotikų.

Aš ir pati manau, kad mūsų šeima ne tik maitinamės, bet ir gyvenam sveikai, bet vat kadangi vis tik nuodėmių turiu (ir nelabai noriu jų atsisakyt blush2.gif ), tai kartais išvalyt organizmą būtų į naudą smile.gif
Atsakyti
o kaip yra su zuvim? ta pirktine pc gera? labai megstu menkiu file, ypac troskinta garuose su citrina wub.gif tai gal yra kur nusipirkti jau tokios isdarynetos ekologiskos zuvies?
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2010 01 21, 16:46)
Nevalgau jokios smile.gif  Tiesą pasakius man noras mėsai praėjo kai tapau nėščia  smile.gif  bet tiesiog pagalvojau, kad nėštumas ne tas laikas, kai būtų galima kažką radikaliai keisti. Po to buvo vaiko maitinimas (kuris taip... užsitęsė), tai vėl nesinorėjo daryti bandymų. Nors valgydavau mėsą retokai ir tą pačią pirkdavom iš patikimų ūkininkų, t.y. išaugintą be hormonų, antibiotikų.

Aš ir pati manau, kad mūsų šeima ne tik maitinamės, bet ir gyvenam sveikai, bet vat kadangi vis tik nuodėmių turiu (ir nelabai noriu jų atsisakyt  blush2.gif ), tai kartais išvalyt organizmą būtų į naudą  smile.gif

Na, visai atsisakyti kol kas butu laabai sunku, man taip atrodo...
O nuodemiu tokiu atseit biggrin.gif tai visi turim. As ir kava geriu, ir vyna raudona savaitgaliais jei koks pasisedejimas ar isvykimas, ir japonu bei kinieciu maisto esu didziausia megeja- tai i ketvirti koki karta-du tikrai i restorana nueiname...
Papildyta:
QUOTE(Dolphin @ 2010 01 21, 16:50)
o kaip yra su zuvim? ta pirktine pc gera? labai megstu menkiu file, ypac troskinta garuose su citrina  wub.gif  tai gal yra kur nusipirkti jau tokios isdarynetos ekologiskos zuvies?

Beda yra ta, kad pries saldant ta zuvi, ji buna mirkoma ivairiuose tirpaluose, kad kvapas dingtu, kad bakterijos nepultu, kad nepajuostu, kad svorio daugiau butu ir t.t. Tilapijos file ypac labai imli tokiems chemikalams, todel jos as ypac vengiu.O siaip nusiperku kartais kokios juros lydekos , bet jau tik su kaulu ir su viskuomi- ne file - o ka daryti?
Apie krevetes truputi pvz CIA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 21 sausio 2010 - 16:12
QUOTE(Dolphin @ 2010 01 21, 15:50)
o kaip yra su zuvim? ta pirktine pc gera? labai megstu menkiu file, ypac troskinta garuose su citrina  wub.gif  tai gal yra kur nusipirkti jau tokios isdarynetos ekologiskos zuvies?

iš PC neperku, bet mobiliuosiuose ūkininkų turgeliuose kažkokias žuvis parduoda šviežias 4u.gif Kaip nustatyti jų ekologiškumą, jei, pvz., jos jūroje pagautos. O vandenyse, kaip žinom, ko tik nėra smile.gif

straipsnis apie teršalų prikaupusius kiniškus ungurius, masiškai parduodamus LT doh.gif

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 21, 15:53)
ir japonu bei kinieciu maisto esu didziausia megeja- tai i ketvirti koki karta-du tikrai i restorana nueiname...

kiniečiai tai laimės druskelės oi negaili ax.gif

sušius pati dievinu, bet va, pasiskaitykit apie krevetes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 17:04)
kiniečiai tai laimės druskelės oi negaili  ax.gif

sušius pati dievinu, bet va, pasiskaitykit apie krevetes  doh.gif

zinau puikiai...jie ir isrado pirmieji E621

lotuliukas.gif kaip susitare abi
Atsakyti
tą patį su Diva:) pacitavom apie krevetes biggrin.gif

beje, paruoštų silkių be E621 (natrio glutamato) reikia su žiburiu ieškoti... Ir pačios pardavėjos vengia valgyti paruoštas bekaules silkės filė, nes jų kaulai ne rankomis pašalinami, o ištirpiname chemikaluose (užkrito tik, kame konkrečiai) unsure.gif O jau Vičiūnų gaminiai - E621 karalystė cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 17:08)
tą patį su Diva:) pacitavom apie krevetes  biggrin.gif

beje, paruoštų silkių be E621 (natrio glutamato) reikia su žiburiu ieškoti... Ir pačios pardavėjos vengia valgyti paruoštas bekaules silkės filė, nes jų kaulai ne rankomis pašalinami, o ištirpiname chemikaluose (užkrito tik, kame konkrečiai) unsure.gif  O jau Vičiūnų gaminiai - E621 karalystė cool.gif

Oooo, silkes skyrelyje jau senai nesu buvus- ten tai jau JAS! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 17:04)
iš PC neperku, bet mobiliuosiuose ūkininkų turgeliuose kažkokias žuvis parduoda šviežias 4u.gif Kaip nustatyti jų ekologiškumą, jei, pvz., jos jūroje pagautos. O vandenyse, kaip žinom, ko tik nėra smile.gif

straipsnis apie teršalų prikaupusius kiniškus ungurius, masiškai parduodamus LT  doh.gif
kiniečiai tai laimės druskelės oi negaili  ax.gif

sušius pati dievinu, bet va, pasiskaitykit apie krevetes  doh.gif

doh.gif tai kaip gyvent? lotuliukas.gif as taip nemegstu zuvies isdarinet verysad.gif bet taip skanu.. reikes prasyt, kad tetis prigaudytu zuvu biggrin.gif sakes, as tuoj tapsiu tikra vegetare, kai taip viskas mirkoma, perdirbama, kemsa, nuodija doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 21, 13:14)
Aš labai dažnai juo sirgdavau ir esu išgėrusi kalnus antibiotikų, kol radau vieną super paprastą būdą: kai tik pajaučiu, kad pradeda "kabinti", atsiranda toks nemalonus jausmelis apačioje, išgeriu daug daug vandens - kokius 2 litrus iš karto ir paskui kuo daugiau. Nuima kaip ranka. O dar galima ir petražolių nuoviro išgerti, taip pat labai gerai, bet kažkaip jau seniai seniai neteko gerti.

Aš sergu nuo gimimo turiu igimta letini inkstu uzdegima, plius jau ir nepakankamuma. Tai po cerario jarguteliau kiek sirgau, jau kartojosi kas menesi visi paumejimai su stipriais antibiotikais, kol taip pat neatradau pačio geriausio vaisto vandens thumbup.gif Dar plius aišku visokios dezinfekuojančios arbatos ir visa kitą bet be antibiotikų. Jau kaip džiaugiuos, kad jau tuoj bus metai, kaip tfu tfu apsiejau be sito brudo.
Per pirma para kai tik pasijuntu kad jau nelabai kazkas gerai 3-4 litrai vandens cool.gif Kita diena jokiu sirgimo pozymiu.
Atsakyti