Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 21, 13:14)
Man labai pasiteisino toks daiginimo būdas: Lęšių (bet tinka ir kt.) daiginimas

Dekui 4u.gif labai viskas aiskiai pateikta, dabar tik ka daiginti reikia isigyti ax.gif

Pasiskaiciau apie sulciu derinima (kad vaisiai - su vaisiais, darzoves su darzovem) ir suku dabar galva ar cia tik sultims, ar ir salotoms taip reikia derinti?
Nes daznai gaminuosi tokias salotas (niam niam):
tarkuotos burokine tarka morkos ir obuoliai lygiom dalim, kelios dziovintos slyvos, ismirkytos ir supjaustytos, kedru riesutai, padazas - citrinu sultys ir aliejus
Cia geras derinys ar nelabai?

Labai megstu ir tokias sultis, bet kaip suprantu, jos nedera, (receptas is jogu tinklapio): morku ir apelsinu sultys lygiom dalim, truputis imbiero sulciu - cia pries visokius persalimus taip kovoju, ir vaikas jas geria, nes skanios ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rkatyte: 21 sausio 2010 - 13:24
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 21, 12:38)
Ta prasme pajunti ir iskart - vienu kartu  tuos 2 litrus isgerti? Vanduo isvaro bacila, bet ar uztenka tikrai tiek? As jau kazkaip nebesergu kokius metus, bet esu nemazai prisikankinusi- atsistoji ant saltos plyteles nuogom kojom ir viskas...Bet gal issigydziau sakau...

Bent jau man tikrai užtenka. O išgeriu ne vienu mauku, taip nemoku, bet stengiuosi kuo greičiau, na, per kokį pusvalandį
Papildyta:
Oho, kokį straipsniuką radau: Apie sveikos mitybos mitus
Atsakyti
RKatyte, morka ir apelsinas tikrai nedera :)Mergaites sake, kad tik obuoliukas isimtis is taisykles:)
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 21, 14:27)
Bent jau man tikrai užtenka. O išgeriu ne vienu mauku, taip nemoku, bet stengiuosi kuo greičiau, na, per kokį pusvalandį
Papildyta:
Oho, kokį straipsniuką radau: Apie sveikos mitybos mitus

4u.gif
Aha, geras straipsniukas smile.gif As tai taip manau- kiekvienas yra savo gyvenimo kalvis, kas kaip nori - taip daro. Jei as gerai jauciuosi nuo to, kad valgau namine vista, o ne melyna is PC, pripompuota hormonu ir kitu vaistu- tai tik mano pacios reikalas. Bet zinoma, dabar kai nuo vakar pasizymeta kalendoriuje pirma kiaulienos nevalgymo diena, tai daba butinai bus straipsniu su vat tokiom foto kepto parselio doh.gif .Namie saldiklyje yra grazuolio farso kiaulienos biggrin.gif beja.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 21 sausio 2010 - 13:38
Aš offtopic truputį, bet gal kuri galėtumėt geros ginekologės kontaktus duoti, kur tikrai išmanytų savo darbą, būtų negrubi ir neplėštų pinigėlių labai, vilniuje? Į až būtų galima.. blush2.gif
Atsakyti
taigi šlykštu tas mažas keptas paršelis schmoll.gif Net pagyvent nespėjo ir buvo nudurtas į širdį, negi negaila? wink.gif

Sveikos mitybos biblijoje rašoma, kad paprastai žmogus produktams, kurie jam netinka, sargdina, jaučia liguistą priklausomybę ir mano, kad be jų neišgyvens. Autorius ir siūlo padaryti eksperimentą - pvz. mesti mėnesiui valgyti smarkiai perdirbtų grūdų kepinius (bandelės, sausainiai ir t.t., mmmm, mano problemytė ax.gif ), kurie ir šiaip jokios naudos sveikatai neduoda, ir pažiūrėti, kokia bus savijauta. Sako, kad ryškiai pagerėja smile.gif Tas pats su kava, cukrumi smile.gif
Atsakyti
Man irgi šlykštus tas keptas paršelis lotuliukas.gif Iliustracija, kokio maisto man neįkištų už jokius pinigus lotuliukas.gif Ir šiaip jau labai sunku pasakyti, ko ta mūsų organizmas nori, kai viskas prikimšta priklausomybes sukeliančių medžiagų (pvz.: glutamatų)
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 21, 14:57)
Man irgi šlykštus tas keptas paršelis  lotuliukas.gif Iliustracija, kokio maisto man neįkištų už jokius pinigus  lotuliukas.gif Ir šiaip jau labai sunku pasakyti, ko ta mūsų organizmas nori, kai viskas prikimšta priklausomybes sukeliančių medžiagų (pvz.: glutamatų)

Na jau, jei nevalgai pusfabrikaciu, nenaudoji prieskoniu, neperki pagaminto maisto, tai is kur tu glutamatu? mirksiukas.gif
As apie metus laiko atpratau nuo "skaniu" sriubu , padazu ir aplamai Vegetos skonio.
O parselis tai joo- is tikro nevalgyciau ir as- tik siaip mesa primena biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 21, 14:00)
Na jau, jei nevalgai pusfabrikaciu, nenaudoji prieskoniu, neperki pagaminto maisto, tai is kur tu glutamatu?  mirksiukas.gif 
As apie metus laiko atpratau nuo "skaniu" sriubu , padazu ir aplamai Vegetos skonio.
O parselis tai joo- is tikro nevalgyciau ir as- tik siaip mesa primena  biggrin.gif

Na, aš čia apie tuos, kurie minimi straipsnyje kaip negalintys gyventi be gruzdintų bulvyčių ir pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 21, 11:52)
drinks_cheers.gif  pas mane irgi karis nepamainomas dalykas, savo krapai, petrazoles, salieras, porai. Dar turiu savo pomidoru padazo pasidarius, gan skystokas gavosi, bet pakepu keptuvej su alyvuogiu alejum ir cesnaku. Vyrui labai patiko  rolleyes.gif
essen.gif esu darbe, beveik nieko nevalgius, vaje....būtų ir man skanu- šiemet prašoviau, buvo daug pomidorų bet nepasidariau pom. tyrės doh.gif šią vasarą tikrai darysiu- labai skanu thumbup.gif
QUOTE(žemuogienė @ 2010 01 21, 11:54)
aš nusipirkau džiovintų špinatų - kur juos dėti? į sriubą???
o kas gamintojas? jie ten be priedų visokių? kur pirkai, kokia kaina? mėgstu špinatus thumbup.gif
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 21, 12:14)
Aš labai dažnai juo sirgdavau ir esu išgėrusi kalnus antibiotikų, kol radau vieną super paprastą būdą: kai tik pajaučiu, kad pradeda "kabinti", atsiranda toks nemalonus jausmelis apačioje, išgeriu daug daug vandens - kokius 2 litrus iš karto ir paskui kuo daugiau.
mane kankina migrena, bet dėl AD negaliu gerti vaistų- vienas kelias, kentėti blush2.gif bet kartais tai tokie baisūs skausmai...aš irgi gelbsčiuos- geriu daug daug vandens...bet tikrai daug...ir kažkiek palengvėja...o skaičiau, jog aiškina viską tuo, kad pvz tas vanduo praplauna žarnyną, nebelieka tų užteršimo žymių plonosios žarnos mikrogaureliuose, kurios atrsi apnuodija kraują ir limfą...Sunku paaiškinti, bet man padeda thumbup.gif
QUOTE(Nidulia @ 2010 01 21, 12:28)
smile.gif as dar juros kopustu dziovintu nusipirkusi, juk jie begale mikroelementu turi, bet vis niekur neidedu  ax.gif
thumbup.gif geras dalykas- dedu smulkintus į troškinius, į plovą, į balandėlių įdarą, į sriubas- visur thumbup.gif o va bandžiau pati pasidaryti tokias salotas (kaip pvz pc yra- jūros kopūstai- morkos-svogūnai, aliejus..dar aš smulkiai siolkės pridedu- bet kažkaip neskaniai gavosi, kažko trūko- gal kokio prieskonio g.gif

Papildyta:
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 12:34)
techninis klausimas: o tu badauji ir dirbdama? Kaip tada jautiesi?  g.gif Nes iš posto panašu, kad šitam reikalui atostogų nelauki biggrin.gif
badavau- tuo metu sunkiai sirgau, turėjau nedarbingumą, tačiau buvo kursai, buvo mažas vaikas, namų ruoša...viską atlikdavau...kaip sakau- kuo toliau, tuo lengviau...patikėsit ar ne, bet 7 -tą bado dieną (tik vanduo) ėjau su vyru 4 km į ežerą ant poledinės žūklės tongue.gif reiškia- jėgų yra ir nemažai lotuliukas.gif
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 12:34)
sulčiaspaudės neturiu ir dar neturėsiu sad.gif Bet burokėlių sulčių galvoju, reikia nusipirkt ir pagerti, geras čia reikalas smile.gif O su laiku ir prie savos gamybos sulčių pereisiu, tik kaip bus su MB, tai nežinau  doh.gif

man nepatinka sulčiaspaudė, kol pereina per tuos metalus (beje, jų sudėtis irgi nelabai aiški)- nebeaišku ir kiek gerų elementų likę tose sultyse...geriausias man senovinis būdas- plastmasinė tarka ir per merliuką unsure.gif tik man spaudžia vyras, nes aš savo rankom negaliu- beria doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 21, 15:02)
o va bandžiau pati pasidaryti tokias salotas (kaip pvz pc yra- jūros kopūstai- morkos-svogūnai, aliejus..dar aš smulkiai siolkės pridedu- bet kažkaip neskaniai gavosi, kažko trūko- gal kokio prieskonio g.gif

7 -tą bado dieną (tik vanduo) ėjau su vyru 4 km į ežerą ant poledinės žūklės tongue.gif reiškia- jėgų yra ir nemažai lotuliukas.gif

geriausias man senovinis būdas- plastmasinė tarka ir per merliuką unsure.gif

ir mano bandymai šitam reikale baigėsi fiasko sad.gif Dariau, kopūstai išbrinko kaip reikia, bet kad ir kaip stengiausi su priedais, neišėjo skaniai ir nevalgiau.. Gal jie kokį slaptą ingredientą naudoja? biggrin.gif

oho blink.gif thumbup.gif

tarką tai turiu ir marlės prisipirkau kaip tyčia thumbup.gif Belieka smulkmė - gauti tikrai gerų daržovių ir papildomo laiko cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 21, 15:15)
ir mano bandymai šitam reikale baigėsi fiasko sad.gif Dariau, kopūstai išbrinko kaip reikia, bet kad ir kaip stengiausi su priedais, neišėjo skaniai ir nevalgiau.. Gal jie kokį slaptą ingredientą naudoja? biggrin.gif

Saldiklį. Dar nesu mačiusi parduotuvinių jūros kopūstų salotų be šio ingrediento smile.gif
Atsakyti