Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai plaukams

Merginos, as su tokiu pasimastymu.
Kokosu alieju rekomenduojama laikyti pries plovima ir kuo ilgiau, o idomu kaip su kitais aliejais, kodel neakcentuojama kad laikyti per nakti ar pan.? Idomu ar mano vargadieniai su sezamu, kanapiu ir kt. aliejais realiai atnesa daugiau naudos ar ne g.gif Gal pakaktu palaikyti keleta val., jei per nakti laikau gal nieko geriau nebeduoda.
Gal kvailai skamba mintis, bet visgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 04 13, 11:43)
Merginos, as su tokiu pasimastymu.
Kokosu alieju rekomenduojama laikyti pries plovima ir kuo ilgiau, o idomu kaip su kitais aliejais, kodel neakcentuojama kad laikyti per nakti ar pan.?  Idomu ar mano vargadieniai su sezamu, kanapiu ir kt. aliejais realiai atnesa daugiau naudos ar ne  g.gif  Gal pakaktu palaikyti keleta val., jei per nakti laikau gal nieko geriau nebeduoda.
Gal kvailai skamba mintis, bet visgi  biggrin.gif

Manau, per naktį bet kurio aliejaus naudingų medžiagų plaukas spėja pasisavinti daugiau. Bet jei nėra laiko/galimybių, tai kelias valandas palaikyti irgi gerai.
Atsakyti
Na aš visada laikau kokį pora valandų. Nepatinka man naktiniai pasigulinėjimai su riebalina galva schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 04 13, 11:00)
Na aš visada laikau kokį pora valandų. Nepatinka man naktiniai pasigulinėjimai su riebalina galva  schmoll.gif

man tokie "pasigulėjimai" sukėlė plaukų slinkimą schmoll.gif Dabar bandymų būdu atradau, kad jei tepu ir šaknis, tai laikyt 1-2 val (nors ir tai labai daug iškrenta poto, tai dabar darau pertrauką nuo šaknų tepimo), o jei šaknų netepu, tai ir per naktį gulėt gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 13, 11:46)
Manau, per naktį bet kurio aliejaus naudingų medžiagų plaukas spėja pasisavinti daugiau. Bet jei nėra laiko/galimybių, tai kelias valandas palaikyti irgi gerai.

As vis per savo megima pasiknaisioti giliau rolleyes.gif , atrodo akivaizdu, bet "o gal" biggrin.gif Taip pat manau is tikruju, bet vis delto norejau ir parasyti cia.

Kadangi plaunu galva kas ryta, tik grizusi vakarop namo pasitepu galus gausiau, o prie skanu ir per ilgi siaip svelniai perbraukiu, nes saknys riebokos ir taip. Isguliu per nakti ir laiminga, siaip manau atsigavo plaukai kazkiek, dabar gailiuosi kad nepasidariau bent vienos foto "pries" ir "po". Bet situacija jau buvo prastoka, o intensyviai patepliodama skirtingais aliejais, manau pataisiau padeti, tikrai salyginai neblogai atrodo plaukuciai thumbup.gif
Dabar dar pradejau galvoti apie kazkoki nenuskalaujama purskaliuka/balzama ar kazka panasaus plaukams, turiu silko, silikonu, noretusi panaudoti kazkaip tikslingiau g.gif Ne toje temoje klausiu, bet kadangi susitinkam ir nat.kosm.gam. temutej, gal brukstelsi, jei turi minciu kokiu smile.gif
QUOTE(wilike @ 2010 04 13, 13:00)
Na aš visada laikau kokį pora valandų. Nepatinka man naktiniai pasigulinėjimai su riebalina galva  schmoll.gif

Mane irgi jau pradejo erzinti, atrodo istisai riebaluota galva bunu lotuliukas.gif Namie tik aisku hihihi.gif bet kad norisi intensyviau palepinti plaukus, siaubingai skilineja galiukai, pilna baltu tasku doh.gif Gal ne tas priemones naudoju, bet paprasciausiai. Blogiau nebus vistiek manau, uztat kankinuosi unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(bamba @ 2010 04 13, 13:16)
man tokie "pasigulėjimai" sukėlė plaukų slinkimą schmoll.gif Dabar bandymų būdu atradau, kad jei tepu ir šaknis, tai laikyt 1-2 val (nors ir tai labai daug iškrenta poto, tai dabar darau pertrauką nuo šaknų tepimo), o jei  šaknų netepu, tai ir per naktį gulėt gerai smile.gif

Na kas liecia plauku saknis, gali buti, kad kazkiek ir "pridusinai" jas, jei intensyviai tepdavai aliejais. As saknis kokosu al. patepu karta per sav. ar 10d. mazdaug, o siaip viska tepu link galu, visam ilgiui tekliuna riebaliukas, likes ant ranku, o saknims dar maziau-neitrinu, tik pavirsutiniskai vos perbraukiu, kad gautu vis sio to vertingo, nes riebaluojasi greit, tai netampau liuto uz usu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2010 04 13, 13:16)
man tokie "pasigulėjimai" sukėlė plaukų slinkimą schmoll.gif Dabar bandymų būdu atradau, kad jei tepu ir šaknis, tai laikyt 1-2 val (nors ir tai labai daug iškrenta poto, tai dabar darau pertrauką nuo šaknų tepimo), o jei  šaknų netepu, tai ir per naktį gulėt gerai smile.gif

Aš per naktį laikau aliejines kaukes patiems plaukams, ne šakinims.
O jei kažkas sukėlė slinkimą, tai reikia žiūrėti kas ir kodėl. Nuo aliejinės kaukės plaukai slinkti tikrai nepradeda. Arba kažkas netinka, arba čia sutapimas ir priežastys kitos - natūralus plaukų keitimasis, gal mitybe, gal stresas...
Papildyta:
QUOTE(Etama @ 2010 04 13, 13:20)
Kadangi plaunu galva kas ryta, tik grizusi vakarop namo pasitepu galus gausiau, o prie skanu ir per ilgi siaip svelniai perbraukiu, nes saknys riebokos ir taip. Isguliu per nakti ir laiminga, siaip manau atsigavo plaukai kazkiek, dabar gailiuosi kad nepasidariau bent vienos foto "pries" ir "po".  Bet situacija jau buvo prastoka, o intensyviai patepliodama skirtingais aliejais, manau pataisiau padeti, tikrai salyginai neblogai atrodo plaukuciai thumbup.gif
Dabar dar pradejau galvoti apie kazkoki nenuskalaujama purskaliuka/balzama ar kazka panasaus plaukams, turiu silko, silikonu, noretusi panaudoti kazkaip tikslingiau g.gif  Ne toje temoje klausiu, bet kadangi susitinkam ir nat.kosm.gam. temutej, gal brukstelsi, jei turi minciu kokiu  smile.gif 

Aš paprastai šaknims aliejaus netepu, tik per plaukų ilgį. Šaknims darausi rečiau ir kitokius receptus - su eteriniais aliejais, stiprinančiai plaukus, milteliais. Tada net aliejus nebūtinas, galima su vandenuku ar hidrolatu pamaišyti.

O nenuskalaujamo purškalo nesu darius, nelabai matau poreikį smile.gif Bet toj temoj merginos tikrai darosi - ypač iš rozmarinų hidrolato. Bet turėk omeny, kad plaukai kvapus labai sugeria, tai neaišku, kuo ten paskui kvepėsi... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TekilaSunrise: 13 balandžio 2010 - 12:38
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 13, 11:51)
Aš per naktį laikau aliejines kaukes patiems plaukams, ne šakinims.
O jei kažkas sukėlė slinkimą, tai reikia žiūrėti kas ir kodėl. Nuo aliejinės kaukės plaukai slinkti tikrai nepradeda. Arba kažkas netinka, arba čia sutapimas ir priežastys kitos - natūralus plaukų keitimasis, gal mitybe, gal stresas...

tai kad mano atveju akivaizdžiai aliejai sukėlė,nedarau tų kaukių savaitę ar dvi, neslenka, padarau kartą, tai po kaukės išdžiuvusius plaukus šukuojant vėl kuokštai iškrenta doh.gif
Iš pradžių taip nebuvo, kažkur po pusmečio pastovaus naudojimo taip atsitiko,matyt nebereik to aliejaus tiek šaknim unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Etama @ 2010 04 13, 11:20)
Papildyta:

Na kas liecia plauku saknis, gali buti, kad kazkiek ir "pridusinai" jas, jei intensyviai tepdavai aliejais. As saknis kokosu al. patepu karta per sav. ar 10d. mazdaug, o siaip viska tepu link galu, visam ilgiui tekliuna riebaliukas, likes ant ranku, o saknims dar maziau-neitrinu, tik pavirsutiniskai vos perbraukiu, kad gautu vis sio to vertingo, nes riebaluojasi greit, tai netampau liuto uz usu  biggrin.gif

dabar ir aš panašiai tepu, tai tikrai geriau viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2010 04 13, 13:57)
tai kad mano atveju akivaizdžiai aliejai sukėlė,nedarau tų kaukių savaitę ar dvi, neslenka, padarau kartą, tai po kaukės išdžiuvusius plaukus šukuojant vėl kuokštai iškrenta doh.gif
Iš pradžių taip nebuvo, kažkur po pusmečio pastovaus naudojimo taip atsitiko,matyt nebereik to aliejaus tiek šaknim unsure.gif

Gal tikrai per dažnai ir per gausiai. Galvos odai, manau, kad 2 savaites pilnai užtektų.
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2010 04 13, 14:00)

žinok gali būti drinks_cheers.gif Mano sesuo negali nei aliejų, nei kaukių dėti. Pakanka pusvalandžio, beplaunant galvą kuokštais krenta blink.gif Netikėjau, kol nepamačiau.
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 13, 12:00)
Gal tikrai per dažnai ir per gausiai. Galvos odai, manau, kad 2 savaites pilnai užtektų.

QUOTE(wilike @ 2010 04 13, 12:02)
žinok gali būti  drinks_cheers.gif  Mano sesuo negali nei aliejų, nei kaukių dėti. Pakanka pusvalandžio, beplaunant galvą kuokštais krenta  blink.gif  Netikėjau, kol nepamačiau.

tai vat matyt per daug aliejaus apsunkina plauką, reikia pertraukas daryt. Nes pirmą pusmetį dariau aliejaus, medaus, kiaušinio kaukę kartą per savaitę ar per dvi, tai buvo super poveikis thumbup.gif Visi klausinėjo ką plaukams darau. Poto pradėjau dažniau tepliotis (kartais ir nakčiai vien aliejum), tai dabar po kaukės būna sukritę, negražūs, dar kuokštais iškrenta šukuojant net verkt norisi... o kai netepu šaknų nekrenta.... Matyt persistengiau verysad.gif
Šiaip internete irgi radau, kad taip gali būti: "Hair products such as hot oil treatments and chemicals used for permanents can cause inflammation to the hair follicles which can also result in scarring and hair loss."
Dabar jau antras mėnuo kaip nedarau kaukių šaknims, kartą padariau prieš savaitę, tai vėl kuokštai iškrito doh.gif laukiu geresnių laikų ir tepliojuos tik galus smile.gif
Atsakyti
tai gal jus padarykit galvos odos sveitima :mastaiu: manau jei jau padauginot alieju, tai butu veiskminga kiek giliau pravalyt oda.... kad taip nesikimstu..
Atsakyti
QUOTE(Eve-line @ 2010 04 13, 12:42)
tai gal jus padarykit galvos odos sveitima :mastaiu: manau jei jau padauginot alieju, tai butu veiskminga kiek giliau pravalyt oda.... kad taip nesikimstu..

girdėjau apie šitą dalyką, kirpėja sakė spec priemonių tam būna. O gal natūraliom priemonėm irgi kaip nors galima?
Atsakyti