QUOTE(Paliukas @ 2010 12 07, 10:41)
Yra taip kad Grand yra teisus ir neteisus.
Kaip vartotojas jis yra teisus - jis gauna tikslia kaina tam momentui.
Taciau, tas netikslumas prasideda tuomet kai pradedami darbai ir arba jis permoka arba papildomai is jo yra darbo metu traukiami pinigai panaudojant frazes "galim sito nedaryti - bet po to nesakyk kad neperspejom..."
Taigi, isikandus frazes "vartotojas visuomet teisus" - ji, kaip nezinanti pradeda "maudyti"
Aš nesakau, kad esu teisus ir kad tai, ką man pateikė firmą bus 100 proc. pajungimo metu. Puikiai suprantu, kad ir kaina, ir medžiagų kiekiai gali skirtis. Tai neišvengiama, kuomet pateiksiu galutinį namo projektą ir kuomet meistrai atvažiuos į vietą prie dežutės.
Tačiau esmė ta, kad aš šiuo metu projektuoju namą. Tai reiškia, kad noriu susirinkti ir tinkamai numatyti visus parametrus. Vienas tokių - katilės dydis. Tarkim minėtos firmos atveju reikėtų ne mažesnės nei 8,3 kv. katilinės. Priklausomai nuo pakuros atitinkamai keisis ir sandėliavimo patalpos plotas: malkoms reikia daugiau vietos, briketams ar granulėms - mažiau. Geoterminio atveju katilinės patalpa mažėja iki 4 kv. Atkrenta kaminas, sandėliavimo patalpa ir t.t.
Šiuo atveju aš tik renku informaciją, kad galėčiau tinkamai suprojektuoti namo šildymo sistemą. Todėl man tikrai labai įdomu, kokios patalps minimum reikėtų tuo atveju, jei namą šildau granulėmis, kokios patalps sandėliuką reikia numatyti ir t.t. Man taip pat reikalingas toks sprendimas: jei KK (granulės), tai sistema šildymo metu turi paruošti ne šilumą, bet ir karštą vandenį. Kad vasarą nereikėtų jungti 80-100 l virdulio, noriu saulės koletorių. Skaičiuju ir dėlioju kiekvienos sistemos kainas, patalpų dydžius, komfortą, galimus degimus, kuro kokybę, jo prieinamumą, galima brangimą po N metų ir t.t.
Neišvengiamai Lietuva juda link biokuro. Klausimas šiuo atveju ką rinktis: gerai išdžiovintas malkas, granules ar briketus. O gal visgi geotermą. Kitų variantų neturiu, nes neleidžia projektavimo sąlygų sąvadas, detalus, esam infrastruktūra ir t.t.
Atsiprašau jei ką įžeidžiau. Sekmės visiems