QUOTE(Paliukas @ 2010 01 20, 19:35)
Tai man klausimas tuomet pas ka namas neapsildytas, pas Carbon ar pas mane?
Jei nuo gruodzio 22 iki sausio 22 (jau paskaiciavau keliom dienom i prieki) mano namo poreikis gavos 7250kW? Nors pas mane jau ir apsildytas (na isskyrus kelias duris per kurias "ciongas" eina) - 250m2.
Carbon, paantrinsiu Broniui kazkas cia ne taip - Jums neapsildytas namas kainuoja kW vos ne pigiau nei manasis... arba kazkur nutylejot, arba kazkur klaida
Patikekit-neturiu tikslo kazka pagrazint/girtis/meluot.Paprasciausiai nera tam reikalo o ir amzius nebetas
.Malkas perkam miskoveziais,uz kuba mokam po 60lt. 40m3 uztenka bet kokiai ziemai.Pinigais tai bus 2400lt.Supjaunam ir suskaldom patys.Kurenam KK min7men.Per ta laika sunaudojam ~130m3 karsto vandens.
2400lt : 430m2=5,58lt/m2 per sildymo sezona,kas bus 0,797lt/m2 per menesi. 80m2 butui tai butu 63,76lt per men.
Tiesa-tenka ~7 savaites per sezona dirbt peckuriu-kai nesalta(iki -5C)dukart per para uzkraut malku,kai salciau-tris kartus.
Kurenam nonstop nuo sezono pradzios iki pabaigos.Katilas gesinamas kas savaite valymui-apie dvi valandas.Tada vel kuriamas,tai sistema nedaug teatvesta.
Katilas PYROS 55 Eko.Kad veiktu pilna galia(pastoviai pustu ventiliatorius ir neissijunginetu) reikia i sistema paduot apie 65C vandeni.Tada dega apie 4h.Taip atsitike buvo gal pora kartu,kai spaude apie -30C saltis,tada jungem dujinuka KK i pagalba.
Namas priduotas 92m,murinis,dvieju aukstu su rusiu po 1/3 namo,kubo formos,stogas plokscias.Sienu storis ~55cm.Langai jau visi pakeisti i plastikinius,pakeistos laiptines durys,stogo liukas.Sildymo sistema dvieju vamzdziu su spiziniais radiatoriais.Laiptine sildoma ir ten taipogi ~20C.
Pjuvenas ir pabegius kurui pradejom naudot praeita ziema,nes gaunam dykai.