Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai

QUOTE(Dario @ 2010 12 06, 13:39)
Nu bet jus idomus, gal idomi, greiciau?

Ar jus bent suvokiat koki absurda snekat. katiline tam paciam namui galima su visa iranga pastatyt uz 4000Lt, bet tam paciam galima netilpti i 40 000Lt. Viskas priklauso nuo poreikio.  doh.gif

Normalus ekspertas iš karto pasiūlys ir turės paruošęs optimalų variantą. Bet tik tingiai ir asmenys, bet pozicijos rinkoje (realiai bedančiai) neturi sukūrę vieno ar kelių jų manymu optimalių variantų. Žinoma, tam reikia būti ne tik eilinių grūnščiuku, o dar ir inžnierių.

Esmė ta, kad kuomet firma apie savo rpduktą pateikia visą info, aš iš karto galiu spręsti rinktis ar ne. Tarkim mano nužiūrėtos katilinės privalumai:
1) KK, bet pakankamai automatizuota;
2) tolygus šilumos padavimas;
3) galimybė pasijunti saulę;
4) gamina šiltą vandenį buitiniam poreikiu.
5) firma turi paruošus schemą, kaip reikia montuoti visą įrangą ir kur kokius atstumus palikti.

Trūkumai:
1) reikalingas nemažas plotas - apie 9 kv.
2) didelė kaina;
3) jei niekada nesidėsi saulės kolektorių, išmesį dalį pinigų į balą.

Paliukai, pasiūlyk rimtą produktą, kuris turėtų poziciją. Aš išvardinsiu savo pageidavimus, o ne kamino ir kitus diametrus:

1) kuo mažesnė priežiūra;
2) vandens ruošimas ne tik šildymui, bet ir buičiai;
3) galimybė pajungti saulės kolektorius;
4) tolygus šilumos atidavimas;
5) kuras - biokuras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grand: 06 gruodžio 2010 - 12:53
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 13:52)
Paliukai, pasiūlyk rimtą produktą, kuris turėtų poziciją. Aš išvardinsiu savo pageidavimus, o ne kamino ir kitus diametrus:

1) kuo mažesnė priežiūra;
2) vandens ruošimas ne tik šildymui, bet ir buičiai;
3) galimybė pajungti saulės kolektorius;
5) kuras - biokuras.
Papildyta:

Nori tamsta - tau irodymas kaip Jus maudo tie kurie skaiciuoja.

Inzinierius braizydamas namo projekta ivertina grunta ir pagal tai parenka polius.
Inzinierius braizydamas kolonas skaiciuoja apkrovas, kurios jas gniuzdys (mases ir medziagu tankius jis turi).

As kad skaiciuoti turiu irgi tureti info apie Jus, o ne "man reikia to ir ano" - tie kurie Jums raso kad taip nera, nera kazkokie mano draugai, kolegos ar panasiai, tai Jums sako tie kurie arba atlikineja panasius darbus, arba tie kurie jau turi isirenge sildymo sistema.

Manes reklamuotis nepriversit, paprasciausiai atsakysiu i Jusu klausimus, nesiplesdamas:
"1) kuo mažesnė priežiūra;
5) kuras - biokuras"
Viskas sitas yra = granulinis katilas +- 12kLt, kuris valdo servo pavara uz 300Lt (o ne uz kokius 1000Lt Jums siulytu atveju)

ir
"2) vandens ruošimas ne tik šildymui, bet ir buičiai;
3) galimybė pajungti saulės kolektorius;"

Viskas sitas= saules kolektoriaus komplektas su boileriu, kurio viduje du gyvatukai (1 katilui, 2 saules kolektoriui) uz 7-8kLt

As Jums uz 20kLt ka tik surinkau sistema kuriai jau truksta 4-5klt, pajungimui ir detalems - ir NELISKIT PRIE MANES del to kad isskirstyciau visas alkunes, vamzdzius ir t.t..... nes tai totali NESAMONE

Jusu penkiems klausimams pateikiau 2 atsakymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 06 gruodžio 2010 - 13:07
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 10:04)
A tikrai ne prieš reklamą, bet šiuo atveju nepasakoma visa informacija. Kiek kainuos man visa sistema su akumuliacine talpa, ar jinai galės ruošti ir šiltą vandenį, ar bus galima prijungti saulės kolektorius, ar bus pamaišymo mazgas ir kiek kainuos katilinės aprišimas? Man reikia pilno komplekto kainos. Šiuo atveju, kuomet rašiau 22 500 Lt, nurodžiau kainą su įrengimu ir visais mano minėtai priedais.

Firma, nurodanti kainą iš anksto, net nemačiusi konkrečios situacijos, tikrai bus 10-20% sumos užkėlusi "nenumatytiems reikalams", kurią drąsiai galima reikalauti kaip nuolaidą nuleisti, jei nesusigalvojot kokio tai "kosminio" priedo... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2010 12 06, 14:38)
Firma, nurodanti kainą iš anksto, net nemačiusi konkrečios situacijos, tikrai bus 10-20% sumos užkėlusi "nenumatytiems reikalams", kurią drąsiai galima reikalauti kaip nuolaidą nuleisti, jei nesusigalvojot kokio tai "kosminio" priedo...  blush2.gif

Jūsų žiniai, ši firma daug protingesnė nei atrodo. Jinai prašo ne atstumo iki kamino ar jo pločio (nes tai neseminiai dalykai), o namo konstrukcinės dalies, kad galėtų įvertinti energijos nuostolius. Taip pat klausia kokiu kuriu namą šildysi (šlapiom malkom - šių metų derlius, ar džiovintoms 2-3 metus malkom ar briketais) ir t.t. Tai daug svarbesni dalykai, nei 0,5 m eilinės skardos.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 16:20)
Jūsų žiniai, ši firma daug protingesnė nei atrodo. Jinai prašo ne atstumo iki kamino ar jo pločio (nes tai neseminiai dalykai), o namo konstrukcinės dalies, kad galėtų įvertinti energijos nuostolius. Taip pat klausia kokiu kuriu namą šildysi (šlapiom malkom - šių metų derlius, ar džiovintoms 2-3 metus malkom ar briketais) ir t.t. Tai daug svarbesni dalykai, nei 0,5 m eilinės skardos.

Na rimtumas yra tik tame kad Jums uz 22klt istums Viadrus'a kurio NVK bus max 75%, po to jeigu paprasysit - istatys granulems degikli (kaip dirbdamas sioje srityje zinau kad nukentesit).
Ir galu gale kadangi jiems neaktualu net kamino skerspjuvis (na ka cia pagalvojus tas 0,5m nieko nekainuoja - nors cia ne apie tai kalba), paprasciausiai turesite pastoviai atidaryta langeli katilineje ir dumins per langeli ir per kamina.
Sildysites slapiom malkom=greiciau apsines katilas ir kaminas, bus mazesnis jo NVK (ne NKV), be to ir dregnu malku reikes imesti daugiau negu, kad reiketu sausu tam paciam silumos kiekiui isgauti.

Yra ne viena samata kur panasus pajungimai kainuoja skirtingai - va del sios priezasties protingesni tokiu drasiu skaiciu ir nenurodo...

As Jums nesakau "rinkites mane", bet sakau pasirinkite protingai, o ne kazkokiu emociju vedamas ar vedama
Atsakyti

Ale tai nieko sau firma, atrodo kvailai, bet iš tiesų protinga, na čia iš kitos pusės išvertus jūsų pasakymą "daug protingesnė nei atrodo". Tai jau jau pats jos įvaizdis atrodo nepatikimai, kvailokai, tai dažnas klientas eis ir praeis pro tokią... Per pora statybos metų oi kiek vadybininkų, pardavėjų, darbininkų prisižiūrėjau, kad opjojoj doh.gif: Dažnokai, nueini, o pati už vadybininką daugiau žinai ir supranti... Tai jai ant tokio ir užkimbi - gero nelauk...
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 06, 16:29)
Sildysites slapiom malkom=greiciau apsines katilas ir kaminas, bus mazesnis jo NVK (ne NKV), be to ir dregnu malku reikes imesti daugiau negu, kad reiketu sausu tam paciam silumos kiekiui isgauti.

Ir kaip galima su tokiais susikalbėti. Aš sakau, kad firma vertina ir skaičiuoja kuo konkrečiai aš noriu ir ruošiusi šildytis (šlapiom ar sausom malkom), o Paliukas man litanijas apie drėgnas malkas. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Fantastiškas pokalbio palaikymas. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(DainaM @ 2010 12 06, 16:36)
Ale tai nieko sau firma, atrodo kvailai, bet iš tiesų protinga

lotuliukas.gif nestuke.gif nestuke.gif

Jums, ponia, minčių nėštumas - ne kitaip.

Aš sakau, kad firma daug rimtesnė nei jums atrodo (o jūs su savo nėščiom mintim iškreipiat esmę). Beje, būtent šito "nepatikimo" katilo firma atliko visus skaičiavimus ir įrengė šildymo/vedinimo sistemą Veikmės pasyviame name. Taip kad šarlatane, ponia, jūs.

O posakis tai tikrai geras - minčių nėštumas.
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Apsisiusosiu.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grand: 06 gruodžio 2010 - 15:53
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 16:50)
lotuliukas.gif  nestuke.gif  nestuke.gif

Minčių nėštumas - ne kitaip. Aš sakau, kad firma daug rimtesnė nei jums atrodo. Beje, būtent šito "nepatikimo" katilo firmo atliko visus skaičiavimus ir įrengė šildymo/vedinimo sistemą Veikmės pasyviame name. Taip kad šarlatė, ponia, jūs.

Geras - minčių nėštumas.
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Apsisiusosiu.

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Neapsiderk čia, prie visų - neetiška. Ar minčių nėštumas, ar ne minčių. Visi šauniai diskutavo, viskas visiems buvo gerai, o dabar ir aferistai, ir šarlatanai pradėjo vaidentis. Aš nei tas, nei anas, apskritai neturiu nieko bendro su šildymo technika, santechnika ir visu šitu, tiesiog požiūrį ir nuomonę parašiau iš savo darbo patirties, iš savo statybos patirties su kuo teko susidurti ir pan. Čia niekas niekam nebandė įpiršti vieno ar kito, jei jums patinka žalia, tai nereiškia, kad visiems kitiems turi irgi patikti žalia. Tai taip ir čia turite savo nuomonę - turėkitės, labai jau čia įkyriai ir priekabiai prikibot prie forumiečių. Kiekvienas turi savo principus, požiūrius - nepatinka, eini kitur, pasirinkimas šiais laikais didelis ir nėra problemos.

Ir be to, apnėštint manęs čia nereikia ir aukštom frazėm kalbėti nebūtina, savo srityje mėtykitės tokiais perliukais. Perskaičius apie kosmosą aš netapsiu kosmonaute, kaip ir jūs pasidomėję apie šildymą netapsit rimtu šildymo sistemos visažiniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DainaM: 06 gruodžio 2010 - 15:59
QUOTE(DainaM @ 2010 12 06, 16:56)
Neapsiderk čia, prie visų - neetiška.

Kokia velnio lendat ten, kur niekas jūsų neprašo. Aš pateikiau KK sistemos kainą ir dalis. Itin tiksliai ir aiškai. Vienas iš ekspertų (Paliukas) ją sukritikavo. Paprašiau būtent Paliuko pateikti savo požiūri, schemą ir kainas, ir išėjo šnipštas. Paliukas - tyli.

Tuo metu atsirado N ir dar kūbu "ekspertų", kurie pradėjo aiškinti nebūtus dalykus. Ir vietoj konstruktyvios diskusijos nuklydom į lankas. Bet vien tik dėl to, kad užuot pateikę savo argumentus, ekspertai pradėjo knisti protą lygioj vietoj. O tai tik parodo kompetencijos stoką.

TAI AR YRA ŠIAME FORUME EKSPERTŲ, KURIE REALIAI SUGEBĖTŲ IŠSPRĘSTI IŠKELTĄ UŽDUOTĮ: šildymas biokuro. Ką rinktis?
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 17:13)
TAI AR YRA ŠIAME FORUME EKSPERTŲ, KURIE REALIAI SUGEBĖTŲ IŠSPRĘSTI IŠKELTĄ UŽDUOTĮ: šildymas biokuro. Ką rinktis?

Turbūt ekspertai dirbą tą, ką ir privalo dirbti, o čia diskutuoja žmonės, paprasti, renka informaciją, mintis, nuomones, o vėliau pritaiko tai, kas jiems yra naudinga.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 06, 14:02)

As Jums uz 20kLt ka tik surinkau sistema kuriai jau truksta 4-5klt, pajungimui ir detalems - ir NELISKIT PRIE MANES del to kad isskirstyciau visas alkunes, vamzdzius ir t.t..... nes tai totali NESAMONE

Jusu penkiems klausimams pateikiau 2 atsakymus.

Jūs pats ką tik pasakėte, kad sistemos kaina 24-25 000 Lt. Tai jau daugiau nei aš nurodžiau (22 500 Lt). Tiesa, jūsų atveju yra saulės kolektoriai, o mano nurodytoje sistemoje - nėra. Pridėjus apie 7000 Lt, mano sistema pabrangsta iki 29 500 Lt. Skirtumas apie 4-5000 Lt.

Įvertinam tai, kad jūsų katilas galės kurenti tik granules (greičiausiai), sudegins daugiau elektros. Tai trūkumai. Garnulės yra brangesnės nei malkos - tai trūkumas. Galutinė eksploatacija po kelių metų išlygins kainų skirtumus. Be to, automatizuotas granulinis katilas turi daugiau tikimybės išeiti iš rykiuotės, nei iš esmės mechaniniu principu veikiantis elementarus katilas.
Atsakyti

Skaitau šią jūsų diskusiją ir vis nenoriu savo trigrašio kišti, bet pabandysiu.

Skaičiau apie tą sprendimą (ir firmą) gerokai anksčiau. Ir sakyčiau viskas ten gerai su įranga ir sprendimais, bet nelabai gerai su kaina - t.y. užmesta kaina normaliai, kad nebūtų per mažai. O gal ir sudarant sutartį jie pasižiūrėtų, kas ir kaip ir esant poreikiui dar damestų pinigėlių "alkūnėms". Jūs nesigilindamas norite, kad namie būtų šilta ir nelabai svarbu už kokius pinigus. Na teisingiau "svarbu", bet tik tiek, kad pasirinkti už 22kLt, arba jei kas pasiūlys, kad ir šiek tiek pigiau, bet eiliniam piliečiui tai būtų vistiek per didelė suma. O realios (konkrečios) sumos gaunamos tada, kai yra situacija apžiūrima vietoje, įvertinama kas ir kaip.

Nežinau ar supratote mano mintį. Pabandysiu dar tokiu pavyzdžiu. Tokie dalykai labai dažnai sutinkami kai vyksta valstybiniai konkursai. Medžiaga maždaug duodama, bet konkrečiai niekas neaišku. Ką tada darome? Pagal objektą ir patirtį iš anksčiau skaičiuojama kiek ko galėtų reikėti, dar uždedama, dar biški pridedama, na ir gaunasi kaina. Bet ta kaina yra subjektyviai išsipūtusi (ir negalvokite, kad čia padeda konkurencija - visi skaičiuoja panašiai, o laimi tas laimingasis, kas labiausiai pataiko arba... tas kas turi laimėti) ir visiškai nenaudinga užsakovui, bet tai ot ne px visiems kai pinigai ne mūsų, o ir didžioji dalis iš europos gaunami. Bet čia užsakovas esate Jūs ir jūsų pinigai, negi norite juos taip švaistyti?
Atsakyti