Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai

QUOTE(Paliukas @ 2010 12 06, 12:23)
Na as Jums sakau, kad jeigu norit "iki rakto" zinot kaina, reikia is pradziu leisti pajunginetojui apsilankyti katilineje, kur jis is tamstos suzinos ko Jus norite, pagal tai paskaiciaves atstumus, sujungimus, alkunes prides papildomai ko pageidaujate.

Vyksta totalus išsisukinėjimas. Nereikia jokių mano ar kito namo parametrų: jei esate savo amato meistras, paruoškit jūsų nuožiūrą optimaliausią šiai dienai KK katilinės projektą su viskuo eiliniam lietuviškam namui. Jūs turite parašyti visas sudedamas dalis ir motyvuoti, kodėl taip, o ne kitaip. O kodėl aš kaip vartotojas turiu gilintis į N man visiškai neaiškių ir gal net neįdomių niuansų.

Sakykim, kuomet nagrinėji ŠS, kuris ima šilumą iš grežinio, ir kuris ima iš oro, matai, kad pirmas bangus, bet didensis veikimo VNK, o antrasis, pradžioje pigiau, bet prie didesnio minuso, krenta jo našumas, jis užima sklype vietą, reikalinga papildomas šilumos šaltinis ir t.t.

Nejaugi nepriimsite iššūkio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grand: 06 gruodžio 2010 - 11:32
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 12:31)
Vyksta totalus išsisukinėjimas. Nereikia jokių mano ar kito namo parametrų: jei esate savo amato meistras, paruoškit jūsų nuožiūrą optimaliausią šiai dienai KK katilinės projektą su viskuo eiliniam lietuviškam namui. Jūs turite parašyti visas sudedamas dalis ir motyvuoti, kodėl taip, o ne kitaip. O kodėl aš kaip vartotojas turiu gilintis į N man visiškai neaiškių ir gal net neįdomių niuansų.

Sakykim, kuomet nagrinėji ŠS, kuris ima šilumą iš grežinio, ir kuris ima iš oro, matai, kad pirmas bangus, bet didensis veikimo VNK, o antrasis, pradžioje pigiau, bet prie didesnio minuso, krenta jo našumas, jis užima sklype vietą, reikalinga papildomas šilumos šaltinis ir t.t.

Sito ne - bet aciu, cia tas variantas kai leisiu kitiems uzsidirbti.
Megstu tiksluma, todel nemeginsiu kazko skaiciuoti nezinodamas smile.gif

Tik pagalvokite, jog suskaiciuoti Jusu irengimo kastus - tas pats kas man uzsisakyti reklama Jusu laikrastyje/dienrastyje ar kur kitur, nezinant "banerio" ismatavimu, kurioje pozicijoje jis bus, bei kelintame puslapyje...
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 12:31)

Vyksta totalus zmogaus durninimas is jusu puses.
Jums siulo kaip geriau, o norit standartines komplektacijos.
Ja pasiulyti labai lengva, bet kas is to, jeigu is tu kitu kontoru gausite papildoma saskaita uz papildomus darbus. Net neabejoju, kad pasirasant sutarti prie ju pasiulymo tikrai bus tokia eilute nes jos nei mate, nei girdejo jus situacija. Eilinis vadybininkas permete eilini pasiulyma ir jam mazai rupi jusu konkretus atvejis, cia jo problema ir pasibaige. Toliau prasides montuotojo problemos kai jis susiemes uz galvos skambins tam vadybininkui ir klaus kaip toliau daryt.
O cia jums siulo daryt teisinga eiles tvarka, pirmiausia pamatai objekta ir tik tada ivertini kiek kainuos konkretaus katilo pritaikymas konkreciai vietai.
Atsakyti
Sveiki,
Kiek siai dienai kainuoja granuliu tona rinkos kaina ir kiek sudegus vienam kg granuliu gauname kWh ?Ar galima pasakyti ,kad 1kg - 4.88 kWh ?
Atsakyti
QUOTE(SGerda @ 2010 12 06, 12:43)
Sveiki,
Kiek siai dienai kainuoja granuliu tona rinkos kaina ir kiek sudegus vienam kg  granuliu gauname kWh ?Ar galima pasakyti ,kad 1kg - 4.88 kWh ?

Sveiki,
Rinkos kaina si sezona (t.y. ziema) arteja iki 600lt/t - cia is geresnes kokybes.
4.88kWh kad gauna galima sakyti tik reikia zinoti koks katilo NVK, jeigu 80%, tai gausite 3.90kWh, jeigu 90% tai 4.392kWh ir t.t. Dar priklausys nuo katilo apsinesimo bei jo darbo ciklu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 06 gruodžio 2010 - 11:52
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 06, 12:37)
Sito ne - bet aciu, cia tas variantas kai leisiu kitiems uzsidirbti.
Megstu tiksluma, todel nemeginsiu kazko skaiciuoti nezinodamas smile.gif

Tik pagalvokite, jog suskaiciuoti Jusu irengimo kastus - tas pats kas man uzsisakyti reklama Jusu laikrastyje/dienrastyje ar kur kitur, nezinant "banerio" ismatavimu, kurioje pozicijoje jis bus, bei kelintame puslapyje...

Pagal jus išeina taip: aš gaminu tik tiuningines mašinas pagal žmogaus skonį ir ūgį, bet eilinių VW, Audi, Toyotų pas mane nėra. Rimti inžnieriai tikrai surastų optimalų vairiantą ir jį tuoj pat pateiktų.
Atsakyti
Tai iseina ,kad sildantis granulem (tinginio darbas) ar elektra gaunasi 3 kartus pigiau ? Ojei dar pigiau gaunant granuliu.. smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 12:55)
Pagal jus išeina taip: aš gaminu tik tiuningines mašinas pagal žmogaus skonį ir ūgį, bet eilinių VW, Audi, Toyotų pas mane nėra. Rimti inžnieriai tikrai surastų optimalų vairiantą ir jį tuoj pat pateiktų.

Gal Jus straipsni geriau parasykite, o ne i techninius dalykus gilintumetes?
Jeigu norit gincytis, as Jums uzdaviau klausimus - atsakykite.
Jeigu Jus neatsakote, kaip as galiu sededamas prie pc i juos atsakyti uz Jus?

Jeigu nenorit gilintis, darykite kaip dariau as savo buityje, atsiveziau betonuotojus, jie nueme lygius, suskaiciavo kiek betono reikes, suderinome kad as sudesiu putplasti pats ir uzbetonavo grindis uz tiek kiek buvom sutare.
Atkreipkite demesi jog kaikuriuose vietose reikejo issilyginti betonu lygius, todel suejo ne standartinis betono kiekis.

Pritaikykite si atveji sau ir suprasite kad tie kas gilinasi i produktus, tik juos pritaike kiekvienam atvejui gali pasakyti kiek kainuos. O ne pakelus rageli pasakyti "kaina su viskuom 22klt" - taip dirba kaip tik nerimtos imones (bent kas liecia manaja sriti)

Papildyta:
QUOTE(SGerda @ 2010 12 06, 13:00)
Tai iseina ,kad sildantis granulem (tinginio darbas) ar elektra  gaunasi 3 kartus pigiau ? Ojei dar pigiau gaunant granuliu.. smile.gif smile.gif

O jei dar pigiau - gali shlaku pasibaigti ir uzgesinti katila smile.gif
Nebent pirksite ne sezono metu
Atsakyti
Viena firma pasiule geotermini sildyma 130-160m2 namui su montavimu 18000lt ,sako gausiu is vieno kwh 2,5 karto daugiau o kaip praktiskai?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 06, 13:03)
. O ne pakelus rageli pasakyti "kaina su viskuom 22klt" - taip dirba kaip tik nerimtos imones (bent kas liecia manaja sriti)

Man čia irgi nerimtai nuskabėtų... Kas dirba tokius ir panašius darbus, tai manau supranta, kad švaistytis kategoriškom kainom negalima, kol neįsitikinai kas ir kaip, kokios galimybės, aplinkybės ir panašiai. Nu kad ir pas mus darbe, klausia klientas, kiek kainuo produktas A su įstatymu, įdėjimu. Gerai, produkto kainą gali paskaičiuoti, jei žmogus žino bent matmenis (nu kad ir su kelių cm paklaida), bet įstatymas? Ypač jei namas senutėlis - nuvažiavus gali pasirodyti, jog pusę sienos keisti reikia.... O ir ta kaina gi nuo daug ko priklauso ir žiūrint, ko pats nori - ar "kitaiskų" vamzdelių, ar rimtesnių ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(DainaM @ 2010 12 06, 13:12)
Man čia irgi nerimtai nuskabėtų...

Vadinas ir Jus nerimti kaip ir mes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 12:55)
Nu bet jus idomus, gal idomi, greiciau?
Tarkim as nusiperku Ford Explorer ar F150, F250, nes tai eilinio vidutines klases amerikiecio auto ir vazineju 50km i darba, jame sededamas vienas ir uz kura palikdamas daugiau nei taksu vaziuojant. juk tai eilinis standartinis pasirinkimas.
Arba kitas variantas, nusiperku VW Polo, Lupo nes tai dabar vieni populiariausiu auto europoje, klase irgi pati perkamiausia. Nu visiskas standartas, miesto automobiliukas 3-4 asmenu seimai. Nu ir kaip man su juo vaziuot jei pas mane 6 vaikai, zmona, uosve ir meiluze? Dirbu stroikej, veziojuosi puse tonos irankiu, statybiniu medziagu ant stogo ir dar velniai zino ko?
Ar jus bent suvokiat koki absurda snekat. katiline tam paciam namui galima su visa iranga pastatyt uz 4000Lt, bet tam paciam galima netilpti i 40 000Lt. Viskas priklauso nuo poreikio. doh.gif
Atsakyti