Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai

QUOTE(Carbon @ 2010 12 04, 18:01)
Raso, kad 40kw ...
Cia zmogus apraso,kaip 2 tonu akumuliacine krove:

"-Šiandien pakūriau atmosą 32,

Kaina aišku didelė, bet kita vertus nupirktas dyzelis už likusius pinigus vistiek po kokių 5 max 10 sezonų baigtųsi... Pačiam susikomlektavus ir pasidarius tokių pinigų nereiktų.

O šiaip atmosas 32 ir viadrusas 40 skiriasi. Pas vieną malkos 55cm, pas kitą jau 75. O ir kūrenti gi nebūtinai taip - vieną dieną atidirbu, paskui 2 ilsiuosi - galima gi ir kasdien po įkrovą supleškint...
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 03, 16:57)
Te neisizeidzia Stropuvos vartotojai bet tas naudingumas kuri nurodo gamintojas "uzriebintas" - 90%, toki naudinguma gali isvystyti koks Verner'is, kuris turi ir ismetimo dumu jutikli ir liambda zonda. 90% ir daugiau labai jau "drasus/akiplesiskas" parasymas.
Siame katile naudingumas (l. prasau neisizeiskit - tai nieko asmenisko) duok Dieve yra 60% kai pilnai uzkrautas ir galbut iki 90% kai jau dega pacioje apacioje.

Sio katilo pliusas yra tame kad jis letai dega (bet nevisuomet atiduoda tiek silumos kiek tuo metu reikia) ir jo didele ikrovimo kamera, aisku ir kaina dziugina vartotoja.

Ką aš žinau.. yra pateikti duomenys matavimų, gal jie ten iš piršto laužti, gali pačiom idealiausiom sąlygom padaryti. Ir šiaip neaišku ar čia ilgalaikis naudingumas, ar maksimalus pasiektas. Bet jei lyginsime su kitais Lietuvos gamintojais manau neperspjaus niekas. Kita vertus kažkur skaičiau, kad stropuvos naudingumas didesnis ir yra kai kuras lėtai dega. Nes ant nominalaus daugiau šilumos per kaminą išeina.
Atsakyti
QUOTE(vytas911 @ 2010 12 06, 09:30)
Ką aš žinau.. yra pateikti duomenys matavimų, gal jie ten iš piršto laužti, gali pačiom idealiausiom sąlygom padaryti. Ir šiaip neaišku ar čia ilgalaikis naudingumas, ar maksimalus pasiektas. Bet jei lyginsime su kitais Lietuvos gamintojais manau neperspjaus niekas. Kita vertus kažkur skaičiau, kad stropuvos naudingumas didesnis ir yra kai kuras lėtai dega. Nes ant nominalaus daugiau šilumos per kaminą išeina.

Juk sakiau izeisti nenorejau 4u.gif
Paprasciausiai jeigu diskuojant apie nvk, kai svariai dega, kaminas taip neapsinesa, taigi jeigu ismetama daleles kurios greitai prilimpa prie kamino - vadinas degimas gana blogas (cia tik mano mintys).
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 06, 09:41)
Juk sakiau izeisti nenorejau  4u.gif
Paprasciausiai jeigu diskuojant apie nvk, kai svariai dega, kaminas taip neapsinesa, taigi jeigu ismetama daleles kurios greitai prilimpa prie kamino - vadinas degimas gana blogas (cia tik mano mintys).

ramiai, niekas neįsižeidė smile.gif Šiaip mano atveju kaminas švarus, o va pats pečius pakankamai pažėlęs...
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 06, 09:00)
Iranga gal ir nieko bet pats katilas... o jei dar degikli granuliu i ji istatysi...  doh.gif
Geresnis variantas uz tuos 22klt (nepyk pareklamuosiu)

A tikrai ne prieš reklamą, bet šiuo atveju nepasakoma visa informacija. Kiek kainuos man visa sistema su akumuliacine talpa, ar jinai galės ruošti ir šiltą vandenį, ar bus galima prijungti saulės kolektorius, ar bus pamaišymo mazgas ir kiek kainuos katilinės aprišimas? Man reikia pilno komplekto kainos. Šiuo atveju, kuomet rašiau 22 500 Lt, nurodžiau kainą su įrengimu ir visais mano minėtai priedais.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 11:04)
A tikrai ne prieš reklamą, bet šiuo atveju nepasakoma visa informacija. Kiek kainuos man visa sistema su akumuliacine talpa, ar jinai galės ruošti ir šiltą vandenį, ar bus galima prijungti saulės kolektorius, ar bus pamaišymo mazgas ir kiek kainuos katilinės aprišimas? Man reikia pilno komplekto kainos. Šiuo atveju, kuomet rašiau 22 500 Lt, nurodžiau kainą su įrengimu ir visais mano minėtai priedais.

As tamstai nurodziau pacios irangos kaina:
1. Katilas be akumuliacines (jam nebutina)
2. Katilas granulems (kai tingis ar nera tamstos namie)
Nepamirskit kad cia "pirmasis" taskas, kuris degant kurui "nuima" kuo efektyviau siluma ir perduoda namams.

Antras variantas yra jau paciu tu prietaisu "suzenyjimas" sakau "is akies", su medziagom ir darbu (priklausomai ko pageidauja vartotojas) gali ir 7klt gautis, tam kad paleisti prietaisus dirbti.

Jeigu be akumuliaciniu, galima "silpnesnius" prietaisus statyti, tai irgi sumazins kaina.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 06, 11:15)
As tamstai nurodziau pacios irangos kaina:

Jeigu be akumuliaciniu, galima "silpnesnius" prietaisus statyti, tai irgi sumazins kaina.

Aš vis tiek nė velnio nesupratau, kiek tokiu atveju kainuotų sistema. Išmokit, žmonės, po galais vieną kartą dirbti. Minėta firma, kurios įrangą nurodžiau, moka pateikti informacija. Šiuo atveju pirkėjui viskas itin aišku: iš kokių detalių sudaryta sistema, ką jinai gali ir kokia kaina su viskuo iki "rakto".

Šiuo atveju jūs pateikiate vienus skaičius, po to kitus, o aš nė velnio nesuvedu galų. Parašykite tiksliai: su tuo ir tuo tiek, su tuo ir tuo tiek. Viską iki "rakto". Tik taip galima lyginti, o ne ištraukiant skaičius iš sistemos.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 11:43)
Aš vis tiek nė velnio nesupratau, kiek tokiu atveju kainuotų sistema. Išmokit, žmonės, po galais vieną kartą dirbti. Minėta firma, kurios įrangą nurodžiau, moka pateikti informacija. Šiuo atveju pirkėjui viskas itin aišku: iš kokių detalių sudaryta sistema, ką jinai gali ir kokia kaina su viskuo iki "rakto".

Šiuo atveju jūs pateikiate vienus skaičius, po to kitus, o aš nė velnio nesuvedu galų. Parašykite tiksliai: su tuo ir tuo tiek, su tuo ir tuo tiek. Viską iki "rakto". Tik taip galima lyginti, o ne ištraukiant skaičius iš sistemos.

Kad suprastumet:
Aprisimo medziagas ir kaina skaiciuoja pajunginetojas, tuomet kai pamato su kuo turi reikala (ne su Jumis, o su katiline)
Irengini parenku as siuo atveju ir priziuriu kad jis veiktu pagal sistema (ta atjungti, ta pajungti, ta paleisti nuo tokios temperaturos, jeigu meta klaida - kodel, kaip tai isspresti ir t.t., jeigu reikia remontuoti)
Naudojates Jus.

Kiekvienas daro savo darba. Kai pajunginetojas bando "suvaldyti" kiek kompleksiskesne iranga - gero nelauk, jo darbas yra visai kitoje vietoje.

Jeigu pajunginetojas nemato kas dedas katilineje, kaip jis tiksliai gali paskaiciuoti "iki rakto"?

Paskambinkit i auto servisa ir pasakyk "mano atuo nevaziuoja, kiek kainuos remontas?" - niekas nepasakys, nes niekas nezino kas jai yra.

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 06, 11:49)
Kad suprastumet:

Paskambinkit i auto servisa ir pasakyk "mano atuo nevaziuoja, kiek kainuos remontas?" - niekas nepasakys, nes niekas nezino kas jai yra.

Nu ir filosofas, gerbiamasis. Kai skambi į į servisą, tai jau yra garantinis ar po garantinis aptarnavimas. O šiuo atveju aš iš jūsų perku naują daiktą - katilinę, todėl iš karto turiu ir žinoti, kiek jinai man su viskuo kainuos. Pagal jūsų logiką: neuėjau į naujų mašinų saloną, bet padravėjas negali pasakyti, kiek kainuos mašina, nes nežino, ar kuomet važiuos į Regitrą ją registruoti snigs ar ne, o gal susidarys spūstys. Tuomet jis sudegins ne 10 l benzo, o 15 l. Gal dar ir benzas kol važiuos pabrangs, todėl jis nežino už kiek parduos mašiną.

Sakau tiesiai šviesiai: firmos, kurios iš karto negali pasakyti savo produkcijos kainos yra nerimtos ir labai mistinės. Žmonės, venkite tokių. Tai šarlatanai arba visai nemokantys dirbti savo darbo. Rimtos įmonės taip nesielgia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grand: 06 gruodžio 2010 - 11:01
Grand, nepyk, bet prastai maskuojama konkurencija iš po paties skverno lenda.

Kai man įrenginėjo katilinę - nesistebėjau, kad telefonu "ant smūgio" negali išberti kainos. Vien kai visokius kampus vamzdžių sujungimui teko pirktis... atrodo visiška smulkmena, o parduotuvėj padėk 30-40 litų už vnt.

Tad įtariu galima tėkštelt "bus 22.000 litų ir viskas įskaičiuota" su atsarga, bet ... neradau paskaičiavimų per kiek metų tie patys saulės kolektoriai atsiperka. Ar atsipirks tik tuomet jei pats įsirenginėsi?
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 11:59)
Nu ir filosofas, gerbiamasis. Kai skambi į į servisą, tai jau yra garantinis ar po garantinis aptarnavimas. O šiuo atveju aš iš jūsų perku naują daiktą - katilinę, todėl iš karto turiu ir žinoti, kiek jinai man su viskuo kainuos. Pagal jūsų logiką: neuėjo į naujų mašinų saloną, bet padravėjas negali pasakyti, kiek kainuos sistema, nes nežino, ar kuomet važiuos mašiną į Regitrą registruoti baisiai snigs ir gal susidarys spūstys. Tuomet jis sudegins ne 10 l benzo, o 15 l. Gal dar ir benzas kol važiuos pabrangs, todėl jis nežino už kiek parduos mašiną.

Sakau tiesiai šviesiai: firmos, kurios iš karto negali pasakyti savo produkcijos kainos yra nerimtos ir labai mistinės. Žmonės, venkite tokių. Tai šarlatanai arba visai nemokantys dirbti savo darbo. Rimtos įmonės taip nesielgia.

Galiu duoti tiek rekomendaciju, kad suprasite jog truputi klysite.
Ok pasakokit:
Kamino diametras ir aukstis - gilzes turite?
Vamzdziu diametrai ir reikes "amerikankiu"?
pamaisymas - vyks su ketureigiu ar trieigiu pamaisymo voztuvu?
Valdysite ji? reikes pavaros?
Apsauginis voztuvas - 1,8bar, 2,2 bar?
Kiek reikes cirkuliaciniu siurbliuku - gal 1 gal 2 o gal 3?
Kokios firmos cirkuliaciniai siurbliai, Willo, Grudfoss ar kitos?
Mazaji rata darom is 32' diametro ar didinam? Mazinant nebus "savaimines cirkuliacijos"
Filtriukus statom ar taupom?
Grindys sildysit? reikes trieigio pamaisymo voztuvo su termo galva ir kapiliaru (panardinamu ar prisegamu)
Jei sildysit grindis, noresite jog kiekviena kambari atskirai valdytu ar nesvarbu?

Uzteks apie sistema, dabar apie iranga:
Cirkuliaciniu siurbliu paleidimo temperatura
Katilo apsauga - kokia min temp. leidziama?
Servo pavaros atsidarymo laikas?
Valdysim pagal katila ar pamaisymo voztuva?
Kokia sildymo kreive vedam?
Reikes dezinfekcijos boileriui?
Kokia max. temp. leisim boileriui palaikyti?
Oro padavimas i degimo kamera (tiek malkiniam tiek granuliniam)
Budejimo laikai

Gal nesipleskim kolega, tos rimtos firmos (aisku ne visos) jau yra mums mokeje kad iranga sutvarkyti....

Taip kad skirkit du zodzius "sarlatanas" ir "nesupratimas" tik noras moket...
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2010 12 06, 12:08)
Grand, nepyk, bet prastai maskuojama konkurencija iš po paties skverno lenda.

Aš esu paprastas vartotojas, t.y. statausi namą ir dirbu jūsų žiniai visiškai ne statybų srityje. Jei įdomu - žiniasklaidoje. Taip kad nereikia varyti nesąmonių.

Tą pati Vilpra man atsiuntė katilinės kainą (apie 13 500 Lt - čia tik akumuliacinė talpa, katilas ir darbas, t.y. trūksta automatikos) ir jai nereikėjo informacijos ar reikės dumtraukio tokio ar tokio. Tiesiog, kiekviena rimta firma turi gana tikslius šablonus. O dėl kelių metrų samata tikrai nesugrius. Lygiai visos kitos firmos, kuriom siunčiau užklausas dėl geoterminio šildymo, taip pat pateikia pirminę informaciją.

Aš į visas firmas (čia liečia ne tik statybas), kurios negali pasakyti iš karto kainos, o mykia, žiūriu labai nerimtai.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 06, 12:10)
Galiu duoti tiek rekomendaciju, kad suprasite jog truputi klysite.

Taip kad skirkit du zodzius "sarlatanas" ir "nesupratimas" tik noras moket...

Šaunuolis! Pagaliau supratot reikalo esmę. Dabar iš visos šitos tirados išrinkitę aptimaliausia jūsų nuožiūra dalyką, išvardinkite iš ko susidarys visa katilinės įranga ir kiek paimsite už jos įrengimą. Tuomet bus galima diskutuoti toliau. Parenkite jūsų manymu šiuo metu optimaliausia KK katilinę. Optimalumus turite nurodyti jūs: mažai priežiūros, nes katilą reikia kurt tik kas 2-3 dienas, tolygus šilumos atidavimas į šildymo prietaisus, naujoviškumas ir požiūris į ateitį, mimalus katilinės plotas ir t.t. Kuomet išmoksite pozicionuoti savo dalyką, tuomet ir verslas pradės važiuoti.

Labai laukiu informacijos ir prašau nepykti, nes nieko pikto nenorėjau.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 06, 12:14)
Aš esu paprastas vartotojas, t.y. statausi namą ir dirbu jūsų žiniai visiškai ne statybų srityje. Jei įdomu - žiniasklaidoje. Taip kad nereikia varyti nesąmonių.

Tą pati Vilpra man atsiuntė katilinės kainą (apie 13 500 Lt - čia tik akumuliacinė talpa, katilas ir darbas, t.y. trūksta automatikos) ir jai nereikėjo informacijos ar reikės dumtraukio tokio ar tokio. Tiesiog, kiekviena rimta firma turi gana tikslius šablonus. O dėl kelių metrų samata tikrai nesugrius. Lygiai visos kitos firmos, kuriom siunčiau užklausas dėl geoterminio šildymo, taip pat pateikia pirminę informaciją.

Aš į visas firmas (čia liečia ne tik statybas), kurios negali pasakyti iš karto kainos, o mykia, žiūriu labai nerimtai.

Na as Jums sakau, kad jeigu norit "iki rakto" zinot kaina, reikia is pradziu leisti pajunginetojui apsilankyti katilineje, kur jis is tamstos suzinos ko Jus norite, pagal tai paskaiciaves atstumus, sujungimus, alkunes prides papildomai ko pageidaujate.
Tuomet gal nebus sunku:
pajungimo medziagu kaina su darbu
+
iranga
=
"raktelis" apie kuri snekate

Kur matot sarlatanizma?
O taip kad ka surasote dar nereiskia kad sita suma ir mokesite, jie nemato nei atstumu -nieko, na jeigu net nepasidomejo koks dumtraukis pas Jus tai "labai gera" firma, nes pvz 50kW Viadrusui dumtraukis turi buti apie 180mm (priklausomai nuo modelio) kokiu 6m maziausiai (nezinau - nes neprekiauju jais, cia greita info), jei bus mazesne skyle kamine - turesite nemaza kieki dumu katilineje... siaip - toks nereiksmingas niuansas... smile.gif
Atsakyti