Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai

QUOTE(vytas911 @ 2010 12 01, 17:35)
mano subjektyvia nuomone iš lietuviškų katilų pirkti galima tik stropuva (su sąlyga jei rankos iš teisingų vietų auga), visi kiti sakyčiau morališkai pasenę ir niekam tikę.

Irgi yra tiesos, nenoriu mineti gamintoju, bet dauguma nieko neisranda - paprasciausiai paima perkamesni modeli ir bando ji nukopijave konkuruoti zemesne kaina.
po to seka bedos
Atsakyti
Aciu!!!!! Bet as jau i nupirkau, tad teks kol kas naudoti si metalo moraliskai pasenusi chlama!pridejo vyras plytu kad gerkle uzkistu bet kas is to nieko gero... ekonomaizeri o kas cia do daiktas????????????????????Stropuva irgi slapiu malkuciu ir uzdusau pas draugus toks yra, kodel as nepirkau bent jau atmos??????????
Atsakyti
QUOTE(spurga_m @ 2010 12 01, 17:39)
Aciu!!!!! Bet as jau i nupirkau, tad teks kol kas naudoti si metalo moraliskai pasenusi chlama!pridejo vyras plytu kad gerkle uzkistu bet kas is to nieko gero... ekonomaizeri o kas cia do daiktas????????????????????Stropuva irgi slapiu malkuciu ir uzdusau pas draugus toks yra, kodel as nepirkau bent jau atmos??????????

Todel kad pardavejas ji prigyre ir pasake kad jis isspres visas Jusu bedas net nepasidomejes kaminu (panasiai kaip ciuziniu reklamoje rodo - juodai balta, o po to spalvotai).
Ekonomaizeris - statomas ant katilo ismetimo angos, jo viduje yra vanduo, iseinantys dumai ji pasildo ir sis papildomai atiduoda siluma i Jusu radiatorius/grindis ar ka kita. Bet reikia atsizvelgti i tai kad jeigu labai atsaldysit ismetamas dujas - gali susidaryti kondensatas - dar labiau keiksites.

Atsakyti
Kur as tokiu daiktu galiu gauti?tam lauze jokios elektronikos nera ar tiks toks daiktas?koki racionalu spredima galima rasti siam labai isgirtam katilui?
Papildyta:
Ihler man bus didelis nes mano namukas 120-140 kv ir grindys sildomos kokia butu kaina?juk reikia pradeti tauoyti kitam nes sitas s....net metu neatitarnaves ant nervu jau ....
Atsakyti
QUOTE(spurga_m @ 2010 12 01, 17:46)
Kur as tokiu daiktu galiu gauti?tam lauze jokios elektronikos nera ar tiks toks daiktas?koki racionalu spredima galima rasti siam labai isgirtam katilui?

Kad surasti sprendima pasakykit su kokiom bedom susiduriate:
1. Katilo temperatura labai stipriai kyla?
2. Katilo temperatura sunkiai kyla?
3. Katilo modelis ir galingumas (kW)
4. Kaip padaryta sistema - ar yra kokie cirkuliaciniai siurbliai, ar yra pamaisymo voztuvas (bus aiskiau ar galima kazkiek automatizuoti)
5. Ar trauka tokia kad kaminas (kai dega) tiesiog svilpia, ar tokia kad dumuose sokat?

Papildyta:
QUOTE(spurga_m @ 2010 12 01, 17:52)
Papildyta:
Ihler man bus didelis nes mano namukas 120-140 kv ir grindys sildomos kokia butu kaina?juk reikia pradeti tauoyti kitam nes sitas s....net metu neatitarnaves ant nervu jau ....

Aniptol, jo galingumas nuo 6 iki 20kW (25maximumas).
Kaina nesuzaves - apie 7klt
vandens kiekis didesnis
daugiau automatikos - lengviau valdomas sildymas
bei ta pati duju generacija su vienu katilu malkoms/angliai/siaudams

zodziu nebespaminsiu smile.gif
Atsakyti
[quote=Paliukas,2010 12 01, 16:58]
Kad surasti sprendima pasakykit su kokiom bedom susiduriate:
1. Katilo temperatura labai stipriai kyla?
2. Katilo temperatura sunkiai kyla?
3. Katilo modelis ir galingumas (kW)
4. Kaip padaryta sistema - ar yra kokie cirkuliaciniai siurbliai, ar yra pamaisymo voztuvas (bus aiskiau ar galima kazkiek automatizuoti)
5. Ar trauka tokia kad kaminas (kai dega) tiesiog svilpia, ar tokia kad dumuose
Katilo temp kyla letai....katilo modelis antara 16MT paziurekite cia:
http://www.antara.lt/HTML/MT_tipo.html
Pradzioje kai uzkuriame net svilpia kaminas, yra cirkuliaciniai siurbliai, o pamaisymo voztuvas?(ne ta rankenele nuo 1iki10:)))))?
Atsakyti

Jeigu kaminas svilpia vadinas turite per didele trauka jame - pradekite nuo kamino traukos reguliatoriaus http://www.baltkama.lt/LT/146/a.html
Kiek pamenu kaina yra aplink 200lt, bet pasitikslinkite.
Taip, voztuvas yra nuo 1-10. Kai kuriate katila laikykite ant kokiu 3, kai katilas isyla, po truputi atsukinekite iki kokiu 7-10 (pagal situacija).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 01 gruodžio 2010 - 17:10
Aciuuu uz pagalba!
Atsakyti
QUOTE(spurga_m @ 2010 12 01, 18:12)
Aciuuu uz pagalba!

I sveikata drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(spurga_m @ 2010 12 01, 15:52)
Papildyta:

Sveiki,

Jei name grindinis šildymas ir kieto kuro katilas - akumuliacinė talpa jums beveik būtina! Jų kainos turbūt nenudžiugins (šiltinta backa kainuoja ~ 1500-1700 Lt), tačiau jūsų buką Atramą turėtų stipriai apiprotinti. Aišku, aš tuose dalykuose ne per daugiausiai išmanau, tačiau galiu rekomenduoti protingą santechniką 4u.gif
Atsakyti
neapsisprendžiame kokį katilą pirkti kieto kuro g.gif g.gif
MB tik už stropuvą, gal kas nors turite ar žinote ką apie jį, visus pliusus ir minusius, būčiau dėkinga jeigu pasidalintumėte mintimis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spurga_m @ 2010 12 01, 17:31)
Ten didele anga ir viskas pro kamina iseina, o ar galima butu akumuliacine talpa prie sito s....prijungti ir kiek ji kainuotu?namukas musu 120-140kv
Paziurejau konstrukcijos pjuvi. Nzn ko jus is jo tikejotes. Jo efektyvumas nedidesnis nei zidinio. Praktiskai tiesioginio degimo, jokio pasiraitymo. Pgl medziagu iseiga ir konstrukcija jis neturejo kainuot daugiau 1500Lt. Garaziniai geresnius Kaune gamina.
Visos malkos lipa per kamina. Mazinkit kamino sklende, kad trauka mazetu, prisukinekit iki tiek kad tik dumint nepradetu. Truputi degs ekonomiskiau, bet geru rezultatu nesitikekit.
Atsakyti