Pas mus yra stai tokia "iranga":
QUOTE(vytas911 @ 2010 10 27, 11:33)
tai kad liaudis ant paprastų kompiuterinių UPS'ų jungia ir nieko - veikia.
o tu pats bandei? as jau parasiau kas buna kai ant paprasto jungi.
Sveiki,
gal galite truputi padeti, kas naudojates Atmos DC22s katilu.
Katilas kurenamas tik malkomis. su seima nusprendeme gyventi name, iki siol atvaziuodavome tik savaitgaliai, tai jokiu klausimu nekildavo. mano tetis vis gasdindavo, kad katilas yra baisus dalykas ir pats lakstydavo pasiziureti kas 15 min.
Dabar valdas peremem mes su MB. mane labiausiai domina kiek laiko katilas kurenasi pas jus. taip pat kokius prietaisus naudojates kai dingsta elektra, kad katilas neperkaistu?
gal galite truputi padeti, kas naudojates Atmos DC22s katilu.
Katilas kurenamas tik malkomis. su seima nusprendeme gyventi name, iki siol atvaziuodavome tik savaitgaliai, tai jokiu klausimu nekildavo. mano tetis vis gasdindavo, kad katilas yra baisus dalykas ir pats lakstydavo pasiziureti kas 15 min.
Dabar valdas peremem mes su MB. mane labiausiai domina kiek laiko katilas kurenasi pas jus. taip pat kokius prietaisus naudojates kai dingsta elektra, kad katilas neperkaistu?
NeringaJu, mūsų kaip tik šito modelio katilas. Kūrenasi apie tris valandas - jei papildomai vis įmeti - ilgiau. Trys valandos nurodytos ir dokumentacijoje.
Dėl elektros dingimų dar nesaugom, nors reikia susirūpint.
QUOTE(aistuzka @ 2010 10 27, 20:52)
NeringaJu, mūsų kaip tik šito modelio katilas. Kūrenasi apie tris valandas - jei papildomai vis įmeti - ilgiau. Trys valandos nurodytos ir dokumentacijoje.
aisku,
pas mus kartais dingsta elektra tai net su vaikais negali iseiti pasivaikscioti nes nezinai kada gali pradingti elektra. o katilas viena karta buvo uzkaites, tai teko keisti ventiliatoriu. Iki galo neissiaiskinome, bet tikriausiai sugedus ventiiatoriui ir katilas perkaito.
vakar pas mus transfomatorineje keite saugiklius 1,5 val. tai elektra isjungdavo 10 min ir vel ijungdavo 10 min, ir taip 2 val. o katilas kurenasi ir stovi su baime, kad tik nepasiektu aukstos temperaturos. jau buvau pasiruosusi kibira su vandeniu, nes kito budo kaip apsaugoti nuo perkatimo nezinau
Aistuzka, kiek laiko naudojate katila?
QUOTE(morkus @ 2010 10 27, 14:27)
o tu pats bandei? as jau parasiau kas buna kai ant paprasto jungi.
раз пошло такое дело tai vakar prisiruošiau pasiimti iš darbo ups'a ir padabndžiau. Rezultatai - siurbliukas grunfos alpha 2 - neišgirdau jokių pasikeitimų. Stropuvos ventiliatorius - pradėjo ūžti upso dažniu. Kalbėjau ir su protingesniu žmogum - sakė, kad bet kokiu atveju tam ventiliatoriui nieko nenutiks.
QUOTE(NeringaJu @ 2010 10 27, 23:22)
aisku,
pas mus kartais dingsta elektra tai net su vaikais negali iseiti pasivaikscioti nes nezinai kada gali pradingti elektra. o katilas viena karta buvo uzkaites, tai teko keisti ventiliatoriu. Iki galo neissiaiskinome, bet tikriausiai sugedus ventiiatoriui ir katilas perkaito.
vakar pas mus transfomatorineje keite saugiklius 1,5 val. tai elektra isjungdavo 10 min ir vel ijungdavo 10 min, ir taip 2 val. o katilas kurenasi ir stovi su baime, kad tik nepasiektu aukstos temperaturos. jau buvau pasiruosusi kibira su vandeniu, nes kito budo kaip apsaugoti nuo perkatimo nezinau
Vandens geriau nenaudoti tokio tipo katiluose, geriau jau koki kibira su smeliu turekite po ranka.
Papildyta:
QUOTE(vytas911 @ 2010 10 28, 07:45)
раз пошло такое дело tai vakar prisiruošiau pasiimti iš darbo ups'a ir padabndžiau. Rezultatai - siurbliukas grunfos alpha 2 - neišgirdau jokių pasikeitimų. Stropuvos ventiliatorius - pradėjo ūžti upso dažniu. Kalbėjau ir su protingesniu žmogum - sakė, kad bet kokiu atveju tam ventiliatoriui nieko nenutiks.
O siaip klausimas - kiek laiko mazdaug gali taip veikti?
Turiu omenyje ventiliatorius+siurbliukas?
Na siurbliukas kokius 20W turbut naudoja o ventiliatorius 50-100W?
Pasidomėjau ir aš. Siurblys dirbs (kais, garsas pasikeis), bet neilgais režimais t.y. jei ten valandą, kelias tai GAL ir nieko neatsitiks. Bet tas žodelis GAL nelabai patikimai skamba, žinant tai jog naujas siurblys kainuoja 400Lt. Bet jei gręsia katilo išlėkimas į orą, tai jau geriau rizikuot siurbliu nei pačiu katilu.
QUOTE(Paliukas @ 2010 10 28, 08:06)
O siaip klausimas - kiek laiko mazdaug gali taip veikti?
Ventiliatorius 25W. Nežinau nebandžiau kiek veiktų su UPS'o standartiniu akumuliatorium. Aš planuoju mašininį pajungti, su tokiu turėtų tikrai ilgai veikti.
QUOTE(mibas @ 2010 10 28, 10:33)
Pasidomėjau ir aš. Siurblys dirbs (kais, garsas pasikeis), bet neilgais režimais t.y. jei ten valandą, kelias tai GAL ir nieko neatsitiks. Bet tas žodelis GAL nelabai patikimai skamba, žinant tai jog naujas siurblys kainuoja 400Lt. Bet jei gręsia katilo išlėkimas į orą, tai jau geriau rizikuot siurbliu nei pačiu katilu.
tas "gal" visada išlieka, bet kažkaip man atrodo, kad neturėtų nieko atsitikti. Reikės paklausti dar vieno žmogus, kuris lyg ir žadėjo taip pasidaryti.
na keista, kad sakai jokiu garsu nebuvo is siurblio. elektronikos forume vienas bande jungti irgi grundfos, tai sake kauke jis nerealiai, bet veike. gal todel, kad alpha. as pats nusipirkau irgi grundfos siurblius , bet dar ju neuzdejes (dabar ermitaze jiems akcija), o be vandens negalima lyg jungti, tai negaliu isbandyti. o kad kenkia siurbliui tai cia aisku, tik gal kartais trumpam taip panaudojant nelabai ir pasijustu tas kenkimas (apviju svilimas).
QUOTE(vytas911 @ 2010 10 28, 10:46)
Ventiliatorius 25W. Nežinau nebandžiau kiek veiktų su UPS'o standartiniu akumuliatorium. Aš planuoju mašininį pajungti, su tokiu turėtų tikrai ilgai veikti.
Galiu pasakyti, kad praeita ziema dariau analogiska bandyma, pajungiau du siurblius: dujinio katilo 93W ir grindinio sildymo cirkuliacini 30W. Pajungus per kompo UPSa siubliai dirbo, bet garsas buvo pasikeites. Pajungti nuo automobilinio akumuliatoriaus , berods 55Ah talpos, pradirbo valanda su trupuciu, po to issijunge, nors pamatavus akumuliatoriu, dar rode 11V.
QUOTE(mibas @ 2010 10 27, 08:31)
Mes kai pirkom katilą prie jo gavom akumuliatorių, įtampos keitiklį ir komutacinę dėžutę. Buvo dingusi elektra ir mums, tai sistema puikiai veikė pusę paros, tada vėl atsirado elektra. Kaip tai atrodo galima pažiūrėti čia:
komplektas
paveikslėlis 1
paveikslėlis 2
paveikslėlis 3
paveikslėlis 4
komplektas
paveikslėlis 1
paveikslėlis 2
paveikslėlis 3
paveikslėlis 4
Mibas, kaip sitas daiktas vadinas? idomu ar tiktu Atmos katilui? ir kur galima ji isigyti?