Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai

QUOTE(aistuzka @ 2010 10 18, 16:13)

Kai tuo tarpu visur kitur rašo, kad be 1,5-2 metų apie 20% drėgmę galvot be šansų. ??

Teisingai raso, manau kad cia suklysta del tu 3men del to kad gal tureta omenyje kokia dziovykla
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2010 10 18, 16:13)
Na, man dar tik antras sezonas malkomis, tai labai nespjaudau į malkinės pusę, bet ....

Perskaičiau ką tik katilo instrukciją (dar kartą), tai gaunasi, kad:

briketų drėgnumas (pasak pardavėjų) : ~5%, 4,5 kWh/kg
šviežių malkų (pasak mano katilo instrukcijos):
55-60% (1,5 kWh/kg) (1 m3 šviežio beržo - 878 kg)
20% 4kWh/kg (1 m3 džiovinto beržo - 650 kg)

10 kubų šlapio beržo - 13170 kWh. Sauso (20%) - 26000 kWh.
Lyginant su sausu beržu - 5,7 tonos briketų, su šlapiu - 2,9 tonos briketų.

Ar čia man su matematika blogai, ar briketai tik šlapiom malkom į kaulus pakrauna? Nes sausoms kainos/kokybės santykis kone dvigubai (sausos malkos 1850 ltl - 185 ltl / 10 m3; briketai - 2800 ltl (~500/tona))

DC 22 S rašo, kad deginant drėgnas galia krenta 50%, o malkų suryja dukart.

Tik visai nesupratau šito teiginio:

"Drėgnumas yra labai svarbi malkų savybė. Pirmosios klasės skaldytų malkų drėgnumas yra mažesnis nei 20 proc. Tokį drėgnumo lygį galima pasiekti vasarą šviežiai supjautas malkas (40–50 proc. drėgnumo) džiovinant 2–3 mėn. atvirame lauke. Džiovinimo trukmė priklauso nuo malkų rūšies, drėgnumo ir džiovinimo sąlygų. Malkas galima sandėliuoti atvirame lauke, priedangoje arba uždaroje patalpoje." (iš čia: http://www.lzuu.lt/n...rariniai/17.htm

Kai tuo tarpu visur kitur rašo, kad be 1,5-2 metų apie 20% drėgmę galvot be šansų. ??

dar ten kazkaip idomiai su atmos ir briketu deginimu. atseit lyg reikia butinai ir malku deti, kad susidarytu medzio angliu, kitaip prastai dega briketai. apie tai buvo diskutuota man rodos sitame forume, lyg Bronius apie tai rase. katilo pergalingo negalima rinktis, teisingai ten ir patare.
Atsakyti
Vakar nusipirkau pabandymui iš Senukų 2 x 10 kg pokus briketų. Prienų gamybos, bet nerašo kokio medžio primaišė.

Pagal mano Atmos'o instrukciją degimas turi trukti 3 valandas, tai gal ir per gerai noriu, kad užkrovus ryte dar rasčiau žarijų. Nors kaimynas dievagojasi su tokiu pačiu po 12 val. kūrenasi.

Tai va, briketų 20 kg kūrenosi apie 3 valandas, šilumos sočiai, kaip nuo diiidelio glėbio pošlapių malkų.

Dar klausimas, Atmos'as rašo, kad netinka malkos sausesnės nei 12%, t.y. būtinas drėgnumas 12%-20%. Tai ar briketai nesigauna per sausi?
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2010 10 14, 13:28)
Paliukai, labai reikia pagalbos.
Pagal draugų patirtį nutarėme statytis VIGA 25. Bet vienoje mugėje man pasakė, kad mano kvadratūrai jis per galingas, atseit, kažkas ten degs, rūks, varvės. Ėjau per kitas firmas, man niekas gerai į tai negalėjo pakomentuoti, Aš pasakinėdavau jiems klausimą ir atsakymą, nu ir gaudavau aišku norimą atsakymą.
Pvz.: kaip jis man gali būti per galingas, jei jo galingumas rašomas nuo 5 iki 30 kw. Tai manau, kad sumažinus galingumą galiu naudoti. Visi tai man pritaria. Tai iš kur tas pasakymas, kad per galingas?
Namo duomenys: 129 m2, dar bus šildoma pastoginė garažui (apie 30 m2) ir įvažiavimas nuo vartų (ten, kur trinkelės). viskas šildoma tik grindiniu.
Labai laukiu atsakymo ir dekui

Sveiki,

Jei manote, kad katilas namui gali būti per galingas, galima sumontuoti akumuliacinę talpą (tiesa, tokia sistema kainuoja keliais tūkstančiais brangiau). Beje, ar aš kažko nesupratau, ar jūs ruošiatės kūrenti auksines malkytes tam, kad nutirpintumėte sniegą nuo šaligatvio ir kad mašiniukui vėjo perpučiamoje stoginėje stovėti būtų smagiau? Nesu santechnikas ar katilų specas, tačiau įtariu, kad tuomet 25 kW prie didesnio šalčio gali ir neužtekti, nekalbant jau apie tokio sumanymo finansinę "naudą"... Mano galva, nepatingėję sniegą kieme nukasti, per žiemą sutaupytumėte minimum 500 Lt (arba už tą sumą išeitų beveik tona druskos keliui nubarstyti drinks_cheers.gif ).

Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2010 10 19, 08:42)
Vakar nusipirkau pabandymui iš Senukų 2 x 10 kg pokus briketų. Prienų gamybos, bet nerašo kokio medžio primaišė.

Pagal mano Atmos'o instrukciją degimas turi trukti 3 valandas, tai gal ir per gerai noriu, kad užkrovus ryte dar rasčiau žarijų. Nors kaimynas dievagojasi su tokiu pačiu po 12 val. kūrenasi.

Tai va, briketų 20 kg kūrenosi apie 3 valandas, šilumos sočiai, kaip nuo diiidelio glėbio pošlapių malkų.

Dar klausimas, Atmos'as rašo, kad netinka malkos sausesnės nei 12%, t.y. būtinas drėgnumas 12%-20%. Tai ar briketai nesigauna per sausi?

Paziurekite Atmos modeli, ar koks DC 18S/E/GS ar DC 24R/RS - pastarasis yra skirtas briketams
Atsakyti
Na mums rytoj jau pajungs katilą, žiūrėsim, kaip čia tas nematytas negirdėtas "agregatas" veiks
Atsakyti
QUOTE(DainaM @ 2010 10 19, 14:43)
Na mums rytoj jau pajungs katilą, žiūrėsim, kaip čia tas nematytas negirdėtas "agregatas" veiks

O ivardinti gal jie butu ne pro sali?
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2010 10 19, 15:48)
O ivardinti gal jie butu ne pro sali?

Kad ne kartą temoje minėjau, nenorėjau kartotis ir būti apkaltinta reklamuojanti blush2.gif Toks mūsų: http://www.heiztechnik.lt/qplus.html
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 10 19, 15:42)
Paziurekite Atmos modeli, ar koks DC 18S/E/GS ar DC 24R/RS - pastarasis yra skirtas briketams

DC 22 S su ventiliatoriumi
Atsakyti
QUOTE(annushka @ 2010 10 13, 10:25)
Ir mes jau sildomes  ax.gif  Turim Viadrusa + akumuliacine  smile.gif Malkom nepasirupinom, tai gelbsti anglis, siaip anglim mes labiau patenkinti nei malkom, efektyvumas nepalyginamas  smile.gif

cia lygiai kaip musu variantas. tik kad mes malkom pasirupinom, bet nelabai sausom. gal nesunku butu aprasyt, kaip sekasi serti katila anglim? pas mus viadrusas labiau megsta malkas, nes tada duoda liepsnos, nuo kurios jau ir anglis gerai dega. bet noretusi jam daugiau duoti anglies, o ne malku, nes dabar ant puses iseina. o koks jusu receptas?
P. s. o visu geriausiai dega ir daugiausiai kaitros duoda Jysk spintos. Turejom keleta, suejo kaip uoga, kaitrumas kaip anglies thumbup.gif . gaila, kad ju likutis ribotas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2010 10 19, 15:25)
Sveiki,

Jei manote, kad katilas namui gali būti per galingas, galima sumontuoti akumuliacinę talpą (tiesa, tokia sistema kainuoja keliais tūkstančiais brangiau). Beje, ar aš kažko nesupratau, ar jūs ruošiatės kūrenti auksines malkytes tam, kad nutirpintumėte sniegą nuo šaligatvio ir kad mašiniukui vėjo perpučiamoje stoginėje stovėti būtų smagiau? Nesu santechnikas ar katilų specas, tačiau įtariu, kad tuomet 25 kW prie didesnio šalčio gali ir neužtekti, nekalbant jau apie tokio sumanymo finansinę "naudą"...  Mano galva, nepatingėję sniegą kieme nukasti, per žiemą sutaupytumėte minimum 500 Lt (arba už tą sumą išeitų beveik tona druskos keliui nubarstyti  drinks_cheers.gif ).

Ai, mes čia tokią nesąmonę sugalvojom, nes pažystami taip pasidarė, tai praeitą žiemą tik ant minimumo pastatė ir įvažiavimo valyti nereikėjo. Buvo tokių dienų, kad niekas negalėjo įvaryti mašinų į garažus, nes toks plikledis buvo, o tas žmogelis bejokio vargo, visi kaimynai jam tik pavydėjo, nu ir aš, žinoma. Finansiškai tai nė ra ta suma, kurią jūs įrašėte. Gal tos sistemos man net neprireiks, o gal ir visada reikės naudoti, kas čia žino su tokiomis žiemomis. Padirbėti su kastuvais man visada malonu, bet kai kada tiesiog nėra laiko.
O pstoginę tai mes tokią uždarą darysime, tik su gera ventiliaciją. O kai jau pasidarysiu, tai po žiemos galėsiu aprašyti ir finansines sąnaudas.
Atsakyti
QUOTE(zuikulis @ 2010 10 19, 20:14)
cia lygiai kaip musu variantas. tik kad mes malkom pasirupinom, bet nelabai sausom. gal nesunku butu aprasyt, kaip sekasi serti katila anglim? pas mus viadrusas labiau megsta malkas, nes tada duoda liepsnos, nuo kurios jau ir anglis gerai dega. bet noretusi jam daugiau duoti anglies, o ne malku, nes dabar ant puses iseina. o koks jusu receptas?
P. s. o visu geriausiai dega ir daugiausiai kaitros duoda Jysk spintos. Turejom keleta, suejo kaip uoga, kaitrumas kaip anglies  thumbup.gif . gaila, kad ju likutis ribotas  ax.gif

Musu receptas ax.gif :
iskart uzdegat malkas, apie 2 achapkes, kai pradeda gerai degti - ant virsaus 2 didelius (25l) kibirus anglies. Viskas, sauniai ikaista kai apatine sklende pakelta, tik tada reik temperatura ir spaudima stebeti dazniau, nors ant automato smagiai irgi dega.
Pagal sistemos turi reikia ziureti - ar 2 ar 3 kibiru anglies reikia.
Pas mus Viadrus U26 / 7 sekciju, berots 48 kW.
Musu sistemoje 1300 l vandens. Kiek pas Jus ?
Atsakyti