QUOTE(rasaar @ 2010 07 13, 13:48)
nu Viadrusas sakot dumina? Bet gerai tas skaitau kad gali bet ka deginti
Idomu kas ji turi,kiek laiko pakrova dega,jei namas gerai apsilintas
O statant katila,yra kokie atstumai reikalaujami iki lubu?
Tai taip suprantu Paliukas,is tu visu variantu rekomenduotumet Vigas
O jame kiek skaiciau galima ir anglis ir briketus deginti,svarbu ,kad malkos butu sausos
Na nesu is tu kurie bruks kazkoki produkta nori/nenori.
Statot Viadrusa - pilat angli ir pasivaikstot i katiline. Tikra tiesa, jame degs viskas - krematoriumas. Bet kiek patogumo turesite jau kitas klausimas.
Jame nera nei ventiliatoriaus nei kazkokio rimtesnio valdymo.
Jei neturite/nenorite skirti daugiau lesu, tuomet Viadrusas yra tinkamas sprendimas.
Jeigu galite, ir pageidaujate grizti i siltesnius namus - Vigas.
Jei Viadrusa statyti i 130m2... manau statyti kokiu 30kW maziausiai.
Paprasciau - kaina skiriasi del technologiniu sprendimu kurie optimizuoja ir maksimaliai stengiasi isnaudoti kurenama kura.
Del kuro:
kad katilas pvz. Viadrus gali kurenti slapia kura yra gerai. Bet degant slapiai malkai prailginamas degimo procesas, nes dregme stabdo degimo procesa ir todel katilas nepasiima visos silumos kuria galetu gauti is sausos malkos. Jei tai nera spizius artinate katilo "zegnojimo" diena.
Kad butu paprasciau pateiksiu buitini pavyzdi.
Nueinate i parduotuve ir matote "farsas" 1kg=9.00Lt, "malta mesa" = 12Lt.
Pasirodytu jog farsa apsimoka labiau pirkti, bet tik tol kol nepamatai jog farse yra 20-30% vandens.
Tai reiskia kad sudejus siuos produktus i keptuve ir iskepus, maltos mesos kiekis bus didesnis nes 20-30% vandens is farso bus isgarinta.
Panasiai yra ir su slapiu kuru.
P.S. Rasaar - jei butume akis i aki rekomenduociau musu siuloma katila, bet kadangi renkates tarp Viadrus ir Vigas, tuomet Vigas rekomenduoju