QUOTE(anyta @ 2010 02 28, 19:56)
Bukit zmones ir patarkit koki katila (alternatyvu)pasistatyti su dyzeliniu.Mano dyzelinis SIME RONDO 3.akumuliacines nera .Man santechnikas patare statyti SOLIDA.Tai to paties gamintojo,kaip ir dyzelinio(italija).Bet as paziurejau,kad SOLIDA pakura maza tik 3 val.Tai reiks katilineje apsigyventi.Mano dyzelinio katilo T-60C,tai kaip suprantu ir KK turetu buti tokia pat.
Jeigu ruosiates kurent tik malkomis,kas visai logiska po dyzelio,nes tai gana svarus kuras pelenu/dulkiu atzvilgiu,siulyciau rinktis duju generacini(tipo-atmos).Su juo bus maziausiai bedu del valymo-dervos ir t.t.Jei pastatyt galingesni nei minimaliai reikia,tai kurensis iki 10-12h.Minusas-kazkur reikes laikyt malku atsargas min 2 metams.
Jei galvojat kurent pjuvenu briketais,kas yra patogu tuo,kad nereikia laikyt dideliu kuro atsargu,tai geriau rinktis ne duju generacini,o tipo-viadrus.Jame dar galima kurent anglis,bet as abejoju,kad jus prasidesit su anglimis,nes tai dulkes ir purvas...Viadruso minusas tas,kad be akumuliacines talpos jis gana smarkiai apaugs dervom ir bus problemu su valymu.Gana sunku nuvalyt jo nelygius vidinius pavirsius.Turbut teks naudot auksciau minetus suodziu modifikatorius,kas sukels kurenimo kaina ir duos abejotina rezultata.Taipogi,jo pakura gana maza ir degimo laikas trumpesnis nei generaciniu.
Galima ir duju generacini kurent pjuvenu briketais,bet tada jis dirbs kaip ne duju generacinis ir jo NVK bus zemesnis nei deklaruojama.Galima maisyt briketus su malkomis-tai issprestu duju generacijos problema,bet tektu laikyt malku atsargas.
Abiem minetais atvejais sildymo sistemoje privalo buti mazasis ratas,nes mineti katilai gerai ir ilgai tarnauja tik dirbdami ~+80+85 laipsniu temperaturoje(griztamo vandens temperatura negali but zemesne nei +65 laipsniai).
Neturint sistemoje mazojo rato (kas budinga dyzeliniam sildymui) ir nenorint jo instaliuot,yra galimybe statyt zvakes tipo katila.Tai "stebuklingi" katilai,dirbantys zemomis temperaturomis,bet labai kaprizingi pajungimo ir eksploatavimo atzvilgiu.Jeigu jums pasisektu su pajungimu,tai katilas degtu ~para.Kartoju-jeigu PASISEKTU.Jei ne-galus surast bus labai sunku
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Kaip matot,kazka patart konkreciaciai yra labai sunku,nezinant jusu noru/planu/poreikiu.