Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai

QUOTE(Carbon @ 2010 02 26, 10:54)
.Pasirodo,zmogeliui reikejo viadrusa imt... ax.gif

Na manau tokiam zmogeliui vyras pinigu neduos. O lentele su informacija nezmoniskai padetu. Cia, kiek suprantu yra kazkokia failu saugykla.
Pavyzdziui
------------------------------------------------------------------------------------------------
Savininkasa--Grindu plotas-- Sildymo budas--Katilas---Marke---Kuras---Problemos
------------------------------------------------------------------------------------------------
Karbonas 100m2 grindinis xxx xxx malkos eina sikt

nors gal ir nusisneku. Paprasciausiai kelias dienas iesku visur info apie statybas, tai truputi jau stogas vaziuoja.
Atsakyti
Kas negerai su Atmoso generacija? esu girdejes ir daugiau pasisakymu, a la Viesmann (ar Orlan) geriau pritaikyti smilkimui... Kur cia teisybe unsure.gif reiktu issirinkt tinkama varianta, vis tik ne kapeikas kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(Karalaitis @ 2010 02 26, 19:09)
Kas negerai su Atmoso generacija? esu girdejes ir daugiau pasisakymu, a la Viesmann (ar Orlan) geriau pritaikyti smilkimui... Kur cia teisybe unsure.gif  reiktu issirinkt tinkama varianta, vis tik ne kapeikas kainuoja.

duju generacinio katilo naudingumo koeficientas yra ~ 80-89%, bet toks naudingumo koeficientas pasiekiamas TIK katilui veikiant maksimaliu rezimu. Smilkant malkas, duju generacinis procesas nevyksta ir naudingumo koeficientas gerokai krenta. smilkyti malku nereikia, malkas reikia kurenti smile.gif darykit grindini sildyma, statykit akumuliacine talpa, kurenkite maksimaliu rezimu, ir savo duju generaciniu katilu issunksite is malku viska, ka jos gali atiduoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 26 vasario 2010 - 18:48
Reikia pagalbos.
Skaiciau, kad kaminus valote su bulviu lupenom arba krakmolu. Kokia tiksli technologija? Ar tik uzkurus peciu? Ar gerai ikaitinus? Katilas duju generacijos. Ar idejus lupenas palikti virsutini degima ar duju generacini? Ar po to reikia ka nors daryti su kaminu?
Jau visai uzsikiso kaminas, olipti ant stogo nelabai norisi.
Atsakyti
QUOTE(miskosargas @ 2010 02 26, 18:43)
Reikia pagalbos.
Ar po to reikia ka nors daryti su kaminu?

Bandziau ir as valyti su bulvem, bet baigesi bulves, o rezultato jokio.
Tada nusipirkau senukuose specialius miltelius kaminu valymui. Kibiriukuose supakuoti. Ten yra instrukcija, bet as, labai noredamas isvalyt nesvaru kamina , variau tris kart daugiau. Po keliu dienu visi suodziai nuo kamino sieneliu sukrito i apacia ir uzsidege. Buvo labai baisu. Todel, pradeje valyt kamina, butinai isvalykit suikritusius suodzius.
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2010 02 25, 10:39)
Kiek zinau,tai Kalviai garseja,kaip "smalos virimo aparatai"-nesvarbu,kokiom malkom bekurentum... smile.gif

Pas mane Kalvis,bet tikrai neapaugineja dervomis....dar nei karto nebuvo kad begtu smalos ar pan.

Temperatura laikome 80-90 kuras malkos(nesausos) anglis,briketai.

Dar pakura nevalyta per 2menesius ir tikrai nemanau,kad ktuose katiluose geresnis vaizdas:))) 4u.gif
Atsakyti
pas mane radan karlik eko. kaminas 45% nuo reikalaujamo pagal katilo galinguma. smalos susidaro tik smilkant malkas ar anglis. pradedant nuo 55 laipsniu kurenasi padoriai. vasara kamina normalu statysiuos wink.gif

taip kad jei taupymo sumetomais laikot zema temperatura - gaunat gramdyt smala, ir abejoju ar isties ka sutaupot wink.gif

seip jei gerai pamenu apie kaminus ir katilus zidiniu meistruose gerai parasyta.

o kai del valymo lupenom tai as patariu geriau krakmola naudoti (maximoj ispardavimai buna)

biggrin.gif gal spec priemonem neprilygsta bet bent nekenkia sveikatai. ir zinoma, dervas reik su sepeciu isvalyt ir isimt is kamino, kad neuzsidegtu. ypac skardos atveju.

o kas ant stogo saket nenorit lipti tai derejo pravalos dureles apacioj isidet. savo kamina valiau atjunges katila. bet cia laikinai kol nepataisiau ka "zinovai statybininkai" man pastate.

prie progos pasidziaugsiu kad snd su meistreliu kuris zidini ir ortakius dare. pravedziau stagtybos ir montazo paskaitele, pirmadieni pradeda darbus. taisys savo klaidas. gaila tik kad mano medziagu saskaita ir dar is mano konsultaciju mokosi. kai dare pirmai- neturejau laiko priziuret
Atsakyti
QUOTE(degser @ 2010 02 27, 16:22)

prie progos pasidziaugsiu kad snd su meistreliu kuris zidini ir ortakius dare, pravedziau stagtybos ir montazo paskaitele, pirmadieni pradeda darbus. taisys savo klaidas. gaila tik kad mano medziagu saskaita ir dar is mano konsultaciju mokosi. kai dare pirmai- neturejau laiko priziuret

lotuliukas.gif thumbup.gif blush2.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(miskosargas @ 2010 02 26, 18:43)
Reikia pagalbos.
Skaiciau, kad kaminus valote su bulviu lupenom arba krakmolu. Kokia tiksli technologija? Ar tik uzkurus peciu? Ar gerai ikaitinus? Katilas duju generacijos. Ar idejus lupenas palikti virsutini degima ar duju generacini? Ar po to reikia ka nors daryti su kaminu?
Jau visai uzsikiso kaminas, olipti ant stogo nelabai norisi.

As tai idedavau tris, keturis maiselius (neisardytus) krakmolo i vidury kuro, labai gerai isvalydavo kamina ir nieks neuzsidegdavo, o su tais milteliais kur pardoj, tai juokas ima, jokio efekto nors doze didinau daug kartu (tik reklama grazi).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 27 vasario 2010 - 19:40
Pvz. suodziu modifikatoriu "Sadpal" reikia naudoti sekanciai:
Katilui bebaigiant kurentis ant kuo didesnio kiekio zariju uzpilti doze modifikatoriaus.Tada uzkrauti kuro iki pilnos pakuros ir kurenti katila pilnu galingumu.
Milteliu kiekis priklauso nuo katilo dydzio.
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2010 02 28, 10:28)
Pvz. suodziu modifikatoriu "Sadpal" reikia naudoti sekanciai:
Katilui bebaigiant kurentis ant kuo didesnio kiekio zariju uzpilti doze modifikatoriaus.Tada uzkrauti kuro iki pilnos pakuros ir kurenti katila pilnu galingumu.
Milteliu kiekis priklauso nuo katilo dydzio.

Bukit zmones ir patarkit koki katila (alternatyvu)pasistatyti su dyzeliniu.Mano dyzelinis SIME RONDO 3.akumuliacines nera .Man santechnikas patare statyti SOLIDA.Tai to paties gamintojo,kaip ir dyzelinio(italija).Bet as paziurejau,kad SOLIDA pakura maza tik 3 val.Tai reiks katilineje apsigyventi.Mano dyzelinio katilo T-60C,tai kaip suprantu ir KK turetu buti tokia pat.
Atsakyti
QUOTE(anyta @ 2010 02 28, 19:56)
Bukit zmones ir patarkit koki katila (alternatyvu)pasistatyti su dyzeliniu.Mano dyzelinis SIME RONDO 3.akumuliacines nera .Man santechnikas patare statyti  SOLIDA.Tai to paties gamintojo,kaip ir dyzelinio(italija).Bet as paziurejau,kad SOLIDA pakura maza tik 3 val.Tai reiks katilineje apsigyventi.Mano dyzelinio katilo T-60C,tai kaip suprantu ir KK turetu buti tokia pat.

Gal koki viadrusa geriau, su solida teko susidurt... uosviene viena ziema prie peciaus taip ir pramiegojo... nors buvo parinktas ir galingumas tinkamas (modelio nepasakysiu, nes tais laikais man KKK buvo kosmosas biggrin.gif), suejo malku ir angliu nerealus kiekiai, o xatoj vistiek buvo salta.
Atsakyti