Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai

QUOTE(bruonius @ 2010 02 23, 13:06)
Koks katilas?

Kalvis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 02 23, 13:40)

neturiu komentaru. nezinau ar sis katilas geras ar blogas. Pats kurenu atmos, kol kas dar neuzsinese dervomis ir smalkemis..
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 02 23, 13:40)

Kiek zinau,tai Kalviai garseja,kaip "smalos virimo aparatai"-nesvarbu,kokiom malkom bekurentum... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2010 02 25, 10:39)
Kiek zinau,tai Kalviai garseja,kaip "smalos virimo aparatai"-nesvarbu,kokiom malkom bekurentum... smile.gif

labai priklauso nuo to,kas r kaip kurena smile.gif
pas mane Radan Karlik Eko. kai pats kurenu tai kamina valyt pakanka karta per sezona, katilas neaprūksta, jei tik leis šį darbą atlikti močiutei (o senam žmogui knieti bent kuom namu uky padėti) tai iškart pilnas namas dūmų. kamina ir katila reikia valyt. nežinau kaip ... wink.gif

Jeigu stipriai aprūksta jūsų kalvis pasidomėkite kokio skerspjūvio ir kokios traukos kamino reikia, ir ar pas jus tikrai atitinka reikalavimus.

turekite omeny kad tik jei kaminas apvalaus skerspjūvio - faktinis skerspjūvis gali būti truputį mažesnis nei dokumentacijoje, stačiakampio kamino atveju skerspjūvis privalo būti didesnis. (apvalaus skerspjūvio kamino trauka visada didesne nei ovalo arba staciak.
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2010 02 25, 10:39)

Vyras ir taip mano drinks_cheers.gif verysad.gif
QUOTE(degser @ 2010 02 25, 10:50)
Jeigu stipriai aprūksta jūsų kalvis pasidomėkite kokio skerspjūvio ir kokios traukos kamino reikia, ir ar pas jus tikrai atitinka reikalavimus.

turekite omeny kad tik jei kaminas apvalaus skerspjūvio - faktinis skerspjūvis gali būti truputį mažesnis nei dokumentacijoje, stačiakampio kamino atveju skerspjūvis privalo būti didesnis. (apvalaus skerspjūvio kamino trauka visada didesne nei ovalo arba staciak.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Ka manote apie katila VIGAS 25S (gamintojas VIMAR)? Ar esate girdeje kokiu blogu atsiliepimu? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2010 02 25, 11:36)
Ka manote apie katila VIGAS 25S (gamintojas VIMAR)? Ar esate girdeje kokiu blogu atsiliepimu?  rolleyes.gif

Remigis rase:
"Už pigiai gerai nebūna Jei jau pirkt pečių, kad tik nebūtų brangus, tai tada, mano galva, reikia pirkt špyžių. Na, o jei nori gero pečiaus tada jau prasideda kainos ir galvos skausmas kokį pasiimt. Aš pvz nepirksiu niekada Vigas, Stropuva, Kalvis, Atrama. Man tinkami Atmos, Viadrus, Dakon, Simie...
Gal nuskambės ir juokingai, bet neimsiu Vigas vien dėl nepatenkintų klientų skaičiaus. Kai įdėklus i kaminus darau, tai su labai daug žmonių tenka bendraut. Iš mano sutiktų žmonių tik 1 pasakė, kad Vigas geras pečius. Jis netgi pasakė, kad pats geriausias . Valymas, dydis, ištraukiamo vent nebuvimas, jautrumas elekrtos dingimams- irgi įtakoja mano blogą nuomonę apie šį pečių.
Kiek žmonių tiek nuomonių... Dėstau savo poziciją, o ar ji tesinga, ar ne, tai ne man sprest. Man pakanka nepatenkintų žmonių atsiliepimų ir tokių žodžių- " nebūčiau tiek pinigų sumokėjęs tai aš ji nx ištėkščiau per duris".
Dėl Atmoso tai asmeniškai dar neteko sutikt žmogaus kuris būtų nusivylęs pirkiniu. Negiriu jo, nepeikiu, nesiūlau pirkt... Man iš tikro px kas ką kurena ir ką ruošiasi pirk."
JOnisProg rase:
"...kokia ten elektronika tam vigase. Laikrodis sudetingesnis. Teko pora jau remontuot, nes sudegino klijentai del neteisingos apkrovu pajungimo ideologijos (neteisingos mano nuomone, nes komutuoja ne faze o nuli). Ir gamintojas uz plokste praso 800lt berods. O fukcionalumas ne ka didesnis uz paprasta spiritini termometra + mechanine siublio varle. Bet, zinoma, paziurejus atrodo solidziau uz atmosa be nieko
Ir rusio stiklams kenkia vigasas biggrin.gif Ventiliatorius pas ji ant iputimo, neuzgesusi bendradarbis sugalvojo pakurstyt, tai po dureliu praverimo teko rusio langus stiklint. Gerai- pats uz dureliu buvo, tai antakiai nenusvilo, kai sprogo fakelas katilo isorej. O atmosa darinek kiek nori ir dar dumo mazai ismeta thumbup.gif "
Atsakyti
QUOTE(degser @ 2010 02 25, 10:50)
labai priklauso nuo to,kas r kaip kurena smile.gif

Pazistu zmogu,kuris daug metu kureno kalvi.Kai galiausiai kalvis numiro,zmogelis pasistate atmosa.Pakurenes savaite eme nervuotis o dar po savaites emesi kviestis pas save visus pazistamus santechnikus ir siaip-nusimanancius apie katilus.Niekaip negalejo patiketi,kad katilas gali neapaugt dervomis ir mane,kad kazkas ten negerai lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu bl nesusilaikysiu nepasisakes. Pas tevus mano deka nupirktas pries 6m Vigas25 - problemu su juo ??? Per tuos metus reikejo pakeisti duru sandarinimo sniura, durys parudijo is isores (neprarudijo bet tik rudys dazus pakele). Visa kita OK, pakura didele, kitaip nei atmose ventiliatorius ipuciantis, duju generacija tikra, tiesa atidarius duris padumina. Kas del programavimo - darbines t nustatymas, EKO/TURBO uzkurimas, programavimas kas valanda visom savaites dienoms. Ir kazkas toki valdyma pavadino siek tiek modifikuotas laikrodis... Senesniam Vigaso modelyje programavimo tiesa nebuvo, tai gal apie tai buvo kalba... Dabar pas save turiu Atmosa, smagu kai ventiliatorius ant istraukimo - atidarius duris dumo beveik nemeta, bet valdymas tom rankenom... ir del tos duju generacijos kazkaip ne taip... turi but pastoviai redukcinis zariju sluoksnis. Ir dar skirtumas Vigaso ventiliatoriaus apsukos gali kisti nuo 0 iki 100% 5% zingsniu, Atmose ventiliatorius dirba maximaliai arba issijungia; Atmose kurui sudegus ventiliatorius issijungia, Vigase sudegus jis savaime neissijungia sad.gif Vigasui prie jo valdymo modulio galima prijungti kambario temperaturini davikli. Dabar prisiminiau kad ir Atmosui jau yra galimybe papildomai pridet skaitmenini valdyma/programavima.
P.S. jauciu kad siek tiek chaotiskai isreikiau mintis smile.gif
Atsakyti
Jetau, na jūs vyrai ir prirašėte. Kuo labiau gilinuosi, tuo labiau iš vis abejoju, kad yra katilų be trūkumų smile.gif Ir kaip kažkada reiks išsirinkti naują KKK smile.gif

Labai įdomu skaityti jūsų pamąstymus, ačiū, kad dalinatės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 26 vasario 2010 - 07:47
Laba diena vietiniai.
Jus cia viska zinot. Ar galima kazkaip padaryt sekancioj temoj "kieto kuro katilai" per apklausa, kad katilu savininkai pazymetu koki katila turi ir kiek jam skirtu balu is 10. Na pavyzdziui- turiu katila atmos, juo dziaugiuosi (arba jis yra sudas).
Visi dalyvaujantys forume prabalsuotu ir naujokam butu aiskesne situacija. Galbut tai palengvintu tolimesni bendravima ir padetu greiciau priimt sprendima isigyjant KKK.
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos pionierius @ 2010 02 26, 11:50)
Laba diena vietiniai.
Jus cia viska zinot. Ar galima kazkaip padaryt sekancioj temoj "kieto kuro katilai" per apklausa, kad katilu savininkai pazymetu koki katila turi ir kiek jam skirtu balu is 10. Na pavyzdziui- turiu katila atmos, juo dziaugiuosi (arba jis yra sudas).
Visi dalyvaujantys forume prabalsuotu ir naujokam butu aiskesne situacija. Galbut tai palengvintu tolimesni bendravima ir padetu greiciau priimt sprendima isigyjant KKK.

Netaip cia viskas paprasta.Katilo "gerumas" dar priklauso nuo norimos kurent kuro rusies.Pasiskaitys zmogelis apklausoj,kad atmos geras katilas.Nusipirks ir nores anglis jame kurent o jis anglims nepritaikytas...Pasirodo,zmogeliui reikejo viadrusa imt... ax.gif
Atsakyti