Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai

QUOTE(Carbon @ 2010 02 08, 11:54)
Esu bandes su 55kw katilu sildyt boileri greitumini,sesis gyvatukus ir apie 30m2 grindu voniose.Cia pernai birzeli.Pats katilas gerokai pasismalavo o kaminas liko koks buves.Uztat nepilna ikrova degdavo para.
Del to konkretaus namo.Kokia iranga sustatyta katilineje-pamaisymas/termostatas/paduodamas/griztamas/kiek dega ikrova/kiek t briketu sukurenta ?Reiketu zinot,kad duju generaciniai katilai nepritaikyti kurent vien pjuvenu ar durpiu briketais.Kad vyktu pirolize,reikalingas redukcinis medzio angliu sluoksnis pakuros dugne.Tada zenkliai padideja NVK.Briketus reikia sluoksniuot su malkomis sumustinio principu-bruonius paliudys.
P.S. Pagal idetas foto matosi,kad tai nesiltintas senos statybos namas ir 40kw ant 200m2 tikrai neturi buti tragiskai daug.Kazkas ten negerai.

Liudiju! Reiketu sluoksniuoti su sausomis malkomis, nors dega bet kokios..
Siaip, idealus variantas yra malkos+ baltarusisku durpiu briketai. Krauti santykiu 1:1, - efektyvumas nerealus, pecius dega du kartus ilgaiu nei su pjuvenu briketais, o degimo temperatura gerokai aukstesne. Mano pastebejimu, pjuvenu briketai yra visiska nesamone ir pinigu svaistymas! Kaitros is ju du kartus maziau nei is durpiu, o kaina vos ne du kartus aukstesne nei durpiu. Zodziu, keturgubas nuostolis! smile.gif Pirkit, pilieciai, baltarusiskas durpes po 280Lt/tona, maisykit su sausomis, geromis malkomis - sutaupysit kruva pinigu, vaiksciosit reciau i katiline, pecius ir kaminas bus svarus ir gyvensit siltai smile.gif Ir statykit bent 2 kartus galingesni katila, nei priklauso pagal plota. Jei planuojat akumuliacine talpa, galit imti ir 2.5 karto galingesni katila - blogiau nebus.
Atsakyti
Bruoniau, o kur gauti baltarusiškų durpių briketų, nes nerandu per skelbimus, kad Vilniuje atvežtų? Ir kaip žinoti, kad ten būtent baltarusiški ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 08 vasario 2010 - 12:18
Bruoniau, visgi radau, kas į Vilnių atveža tų baltarusiškų briketų 4u.gif Tik gal gali paaiškinti, kaip atskirti, kad tai tikrai baltarusiški 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 02 08, 13:46)
Bruoniau, visgi radau, kas į Vilnių atveža tų baltarusiškų briketų  4u.gif Tik gal gali paaiškinti, kaip atskirti, kad tai tikrai baltarusiški  4u.gif

Man durpes visos vienodos, atskirti baltarusisku nuo lietuvisku nesugebeciau, todel, manau, reikia pasitiketi pardavejo zodziu. Zinau tik tiek, kad pardavejai deklaruoja, kad baltarusiskos durpes yra su anglies priemaisomis..
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 02 08, 14:41)
Man durpes visos vienodos, atskirti baltarusisku nuo lietuvisku nesugebeciau, todel, manau, reikia pasitiketi pardavejo zodziu. Zinau tik tiek, kad pardavejai deklaruoja, kad baltarusiskos durpes yra su anglies priemaisomis..

Ačiū aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 02 08, 13:41)

O jei su anglies priemaisom ar jas galima i duju generacini katila,kuriam tik malkos tinkamos?
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2010 02 08, 14:54)
O jei su anglies priemaisom ar jas galima i duju generacini katila,kuriam tik malkos tinkamos?

galima viskas, kas neuzdrausta. anglies priemaisu tose durpese nera tiek, kad islydytu jusu katila. Be to, juk maisysite su malkomis santykiu 1:1. Dega puikiai, duju generacinis LABAI gerai priima toki misinuka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 08 vasario 2010 - 14:03
QUOTE(bruonius @ 2010 02 08, 14:02)
galima viskas, kas neuzdrausta. anglies priemaisu tose durpese nera tiek, kad islydytu jusu katila. Be to, juk maisysite su malkomis santykiu 1:1. Dega puikiai, duju generacinis LABAI gerai priima toki misinuka thumbup.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
pas mane katilinei sisyema kaip ir naujoviskai padaryta stovi treigis pamaiso viska gerai siurbliukas stovi ant griztamo tai puikei veikia smile.gif o kaip buvo att paduodamo padarytas tai panasei kaminas atrodo pavasari reiks lipt ant stogo naujei skardit nes suodziai skarda pagadino blink.gif tik kazkaip as treigio negaliu pareguliuoti jei tik pamazinu tada antras aukstas nesyla jei pamazinu tai pirmas aukstas nesyka kaip per viduri stovi viskas ciki smile.gif gal sakau ka bus pridirbes santechnikas neto schmoll.gif man taip atrodo kad buvo daryta dujiniam peciui sistema.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 02 08, 15:02)

O ar uostete,koks kvapas,kai kurenasi durpes?I lauka iseiti neimanoma.Pas mus kaimynas kurena,tai fuuuuu!!!
Atsakyti
QUOTE(Rimvis07 @ 2010 02 08, 16:45)
...tik kazkaip as treigio negaliu pareguliuoti jei tik pamazinu tada antras aukstas nesyla jei pamazinu tai pirmas aukstas nesyka kaip per viduri stovi viskas ciki

O tai kaip jus per salcius pakeliat sistemos temperatura o atsilus pamazinat? blink.gif
Atsakyti
as jos ir nereguliuoju pastovei sistemoj 65-70c buna biggrin.gif na jei prireikia tai truputi katilo pajeguma sumazinu iki kokia 50C na tada truputi viskas pasikisa bet pradega ir gerai biggrin.gifo kur pas jus stovi cirkuliacinis siurblys ar pries trieigi ar uz treigio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimvis07: 08 vasario 2010 - 19:55