Įkraunama...
Įkraunama...

Slenka plaukai, 12 tema

QUOTE(mugne @ 2010 09 08, 14:36)
as nuo plauku slinkimo naudoju EXYDERM losjona, jis ale stabdo slinkima ir skatina plauku augima. Man visai patinka. Ir jei ne i tema, tai plaukai gali pradeti slinkti ir del skydliaukes hormonu sutrikimo.

kur perkat, kokia kaina?
Atsakyti
QUOTE(giedrute 99 @ 2010 09 08, 15:10)
O kas jum suleidzia ta gelezi?Kkazin nuejus i poliklinika,pas kakreiptiskad suleistu? blush2.gif  4u.gif


as pati susileidziu - karta pabandzius paskui jau juoku darbas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2010 09 08, 22:05)
as pati susileidziu  - karta pabandzius paskui jau juoku darbas ax.gif



Ai aisku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorun @ 2010 09 07, 14:22)
Dar gydytoja paskyre kraujo tyrima - bendra, skydliaukes, gliukozes, B12, ferritino, gelezies ir testosterono androgeno lygio. Gerai, kad cia viska atlieka nemokamai.



kur jum daro nemokamus? man tik bendras kraujo tyrimas nemokamas. Visokie feritinai, gelezis, o tuo labiau hormoniniai tyrimai mokami doh.gif
Atsakyti
atsiprasau, tik db pamaciau, kad UK... smile.gif Viskas aisku smile.gif Matosi, kad ir gydytojai kitokie ir visa sistema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 09 09, 19:53)
kur jum daro nemokamus? man tik bendras kraujo tyrimas nemokamas. Visokie feritinai, gelezis, o tuo labiau hormoniniai tyrimai mokami  doh.gif


jo, sistema kitokia, tik kad gydytojai ir seseles ner super. Ziuresim koks ten atsakymas bus. O kol kas vakar MB apziurejo galva, ir rado daug mazyciu plaukiuku. Bent tas paguodzia.
pastebejau, kad mano plauku slinkimas sutapo su maisto ribojimu (siokia tokia dieta, kai valgoma viskas, bet mazesnemis porcijomis) ir stresu. Po kokiu 3-4 menesiu choba blink.gif , ir puse plauku ner...
Atsakyti
QUOTE(vikutuk @ 2010 09 06, 12:48)
Man irgi buvo 40, laboratorijos normos ribose. Taciau plaukai neaaugs aktyviai be 70.
Be to del endokrinologu - nesu tikrai ar mes buvome pas ta pati endokrinologa  ax.gif bet man jis padare TSH,T3 ir T4, pasake viskas ok pagerk vitaminu. Tuo tarpu pasirodo kad JAV esant TSH rodykliui kaip pas mane jau zmogu gydo. Bet net ne tame esme - pasirodo kad siaip endokrinologas ypac esant polikistozei kaip pas mane turetu siusti tikrinti vyr/mot hormonus, nes man slinkimas yra susijes su ciklu. Ir va kai mano ginekologe jau tai padare - tai ir  paaiskejo priezastis, nes butent tie hormonai pas mane nelabai tvarkoj  doh.gif .
Ir dar del musishkiu gydytoju (ir ne tik musishkiu) - yra tokiu kurie tave ishsiuncia namo jei pas tave jau nera visishkai akivaizdziu sunkios ligos pozymiu ir tingi pvz.sedeti su tais hormonais ir kazka bandyti nustatyti, juk as gi siaip kaip ir sveika esu. O moterims net mazi hormonu svyravimai kartais pridaro bedu.

O kokius konkrecius hormonus tau dare? del skydliaukes man daryti, TSH buvo i didziaja puse, taciau norma, tada atmetimui padare ANTI TPO atrodo, tai tas buvo norma, padare ir echoskopija skydliaukes, antinksciu. Is kitu hormonu dare testosterona ir DHEAS, irgi viskas ok. Del ginekologu - na reguliariai daraus echoskopijas, be pakitimu, ir esi ginekologei uzsiminus apie stipriai slenkancius plaukus, bet ji kazkaip ne nereagavo. Nezinau, gal ir reikia dar kokius hormonus daryt, ar ta feritina kelt...zodziu, pasiemtus jau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Simona00 @ 2010 09 10, 11:28)
O kokius konkrecius hormonus tau dare? del skydliaukes man daryti, TSH buvo i didziaja puse, taciau norma, tada atmetimui padare ANTI TPO atrodo, tai tas buvo norma, padare ir echoskopija skydliaukes, antinksciu. Is kitu hormonu dare testosterona ir DHEAS, irgi viskas ok. Del ginekologu - na reguliariai daraus echoskopijas, be pakitimu, ir esi ginekologei uzsiminus apie stipriai slenkancius plaukus, bet ji kazkaip ne nereagavo.  Nezinau, gal ir reikia dar kokius hormonus daryt, ar ta feritina kelt...zodziu, pasiemtus jau sad.gif

As pastebejau kad pas mus ginekolgams hormonai mazai rupi unsure.gif
Pas endokrinologa dariausi TTH, LT3 ir LT4 pries tai.
O is lytiniu tai:
prolaktina, progesterona, estradioli, FSH, LH, testosterona, SHBG, DHEA. Ir man yra problemu su progesteronu ir estradioliu.



Atsakyti
Aš irgi kovoju su plaukų slinkimu, jau 4 metai. doh.gif Dabar buvo aprimę, bet jei tik didesnis streso kiekis- iškart daugiau plaukų iškrenta.Kaip kovot su stresu net nenumanau.
Pradėjau gerti Jadvygos žoleles nuo plaukų slinkimo, dar bandysiu geležį skystą.

O man net nenorėjo tirti homonų( tiesa, tai dariau dėl kitų priežasčių). Klinika mokama, bet vos nereikėjo maldaut. O kai sutiko, tai su ironiška šypsena visą konsultacijos laiką gydytoja prasėdėjo blink.gif Na nesuprantu aš tokio požiūrio.
Atsakyti
QUOTE(Sulu @ 2010 09 10, 12:52)
Aš irgi kovoju su plaukų slinkimu, jau 4 metai.  doh.gif Dabar buvo aprimę, bet jei tik didesnis streso kiekis- iškart daugiau plaukų iškrenta.Kaip kovot su stresu net nenumanau.
Pradėjau gerti Jadvygos žoleles nuo plaukų slinkimo, dar bandysiu geležį skystą.

O man net nenorėjo tirti homonų( tiesa, tai dariau dėl kitų priežasčių). Klinika mokama, bet vos nereikėjo maldaut. O kai sutiko, tai su  ironiška šypsena visą konsultacijos laiką gydytoja  prasėdėjo  blink.gif Na nesuprantu aš tokio požiūrio.

As irgi einu i privacia klinika. Is pradziu gydytoja pradejo sielvartoti del to, kiek pinigu as tiems tyrimams suplosiu, po to pasake kad jokios naudingos informacijos tie tyrimai neduos doh.gif Tie hormonai yra labai subtili materija, ir jei sutrikimu yra vos vienas kitas tai reikia labai atsargiai juos koreguoti ir aisku dauguma gydytoju tiesiog tingi isigylinti ir pagalvoti ka daryti.
Atsakyti
QUOTE(vikutuk @ 2010 09 10, 13:29)
As irgi einu i privacia klinika. Is pradziu gydytoja pradejo sielvartoti del to, kiek pinigu as tiems tyrimams suplosiu, po to pasake kad jokios naudingos informacijos tie tyrimai neduos  doh.gif Tie hormonai yra labai subtili materija, ir jei sutrikimu yra vos vienas kitas tai reikia labai atsargiai juos koreguoti ir aisku dauguma gydytoju tiesiog tingi isigylinti ir pagalvoti ka daryti.

Bet toks jų darbas! Pasirodo, reikia visiems gyventojams Lietuvoje baigt medicinos studijos, kad galėtum pasirūpinti savo sveikata. Tuos ankčiau minėtus tyrimus atliko, viskas normalu, bet dabar net nebežinau, gal kažkas ne taip blink.gif

Nežinau, kaip jūs, bet aš pradėjau žiūrėti į žmonių plaukus atidžiau, ir tikrai kai kurių prasta padėtis: net jaunų, o vyresnės moterys kartais su tokiomis vešliomis garbanomis!
Atsakyti
as po gimdymo turejau problema su slenkanciais plaukais tai man padejo dilgeles, dar sake kad ajerai lb gerai yra smile.gif
Atsakyti