Įkraunama...
Įkraunama...

Slenka plaukai, 12 tema

QUOTE(Sypsena84 @ 2010 05 05, 14:26)
as manau, kad gal jus per daug sureiksminat ta slinkima. nu nemanau kad galit nuplikti  4u.gif
geriau negrizkit prie kontr, o subalansuokit mityba, maziau nervuokites, ilsekites. Saknis stiprinkite cemeryciu vandeniu+rozmarinu EA, gerkite asiuklio ir dilgeliu arbata. Ypac gerai asiuklio arbata.
Nustokit dazyti plaukus (man ziauriai isslenka plaukai po dazymo). ir siaip man slenka laabai daug, bet kazkaip nepergyvenu, manau tai normalu. ypac jei plaukai ilgi tai ir atrodo kad ju slenka daug...

as tikiu kad viskas susitvarkys  4u.gif


na zinokit as specialiai nedaziau lygiai metus,sakau paziuresiu ar nustos smukt,ir ka nei nustojo nei ka,reiskias ne dazymas kaltas,o ir dazydavau tik su keunes dazais.O kitas dalykas kai istisai pilnos saujos plauku,ar vonia pilna kai galva isiplauni tai manau yra del ko pergyventi verysad.gif
Atsakyti
Del Alpecin sampuno,tai jis jau nuo senu senoves gaminamas, tik biski kitaip bonkute atrode,mano senelis ji naudojo,kai pamate pirmus plikimo pozymius, mazdaug keturiasdesimties,tai kaip nustojo slinkti plaukai, taip dabar septyniasdesimties su trupuciu turi veslia sukuosena ir tvirtina,kad tik del Alpecin ir vis dar ji naudoja smile.gif Neseniai tesuzinojau biggrin.gif
Atsakyti
jungiuosi ir as prie jusu smile.gif man jau plaukai slenka 4 metus, atrodo, kad niekas nepadeda, pantagoro vientintelio, jauciu, nebandziau, dabar vartoju Fitoval, irgi itariu, kad nebus stebuklas, tiesiog jau kaip ir susitaikiau su tuo, turbut nuo streso, nes tyriausi ir esu sveika.
Atsakyti
Ačiū už palaikymą. Bet aš esu realiai mąstantis žmogus. Nervuojuos tai aišku, bet ne išoriškai - nieks ir nepasakytų. Tik yra dėl ko. Vakar ploviau galvą ( plaukai greičiau trumpi), tai sugaudžiau gražiai išsiplaunančius plaukelius, + dar sušukuotus (aišku, kai išdžiūvo plaukai, šiaip bijau ir pajudinti), dar primečiau rytinius iššukuotus ir susidarė tik 250. Taigi man galvos plovimas kažkoks siaubas. Sausi mažiau slenka - gal 60-80 per dieną. Bet trijų dienų vidurkis (plaunant kas 3 dieną), jau viršija normą - apie 140. Daug. Pas dermatologę eisiu tik geg pabaigoj, o pas endokrinologę - tik birželį. Aš išsitirsiu. Bet nuojautą mes turim visos, ir dažniausiai jaučiam, ar tai stresas, ar kažkas rimčiau. Bet visvien, net ir esant tokioms "gudrioms", labai norisi patarimų iš jau patyrusių, ir tai išgyvenančiančių. Paskaitytumėt Jūs vyrų tokius pokalbius, ten aiškiai yra pasakyta, jei pradedi gerti (vyrų plaukus auginančius) hormonus, tai plaukai bus tol, kol vartosi juos, kai tik nustosi - plaukai išslinks. Deja, pati prieš gerdama kontracept. niekada nesusimąsčiau, kad taip gali nutikti, nes tai nėra įvardyta kaip šalutinis poveikis. Reiktų kaip Amerikoj paduoti juos gaminančias kompanijas į teismą, kad nėra perspėjimo. Kontraceptikus gersiu, ir bandysiu ieškoti alternatyvos jiems, kaip organizmui apsieiti be šių vaistų. Bet viskas su laiku, po truputį atpratinant organizmą, o ne tokį šoką jam pateikus. Tegul visoms merginoms šis laiškas bus įspėjimas būti atsargioms. Laikykitės. Jūsų forume atradau daug geros informacijos.
P. S. Fitovalis tikrai niekam tikęs, man nuo jo atsirado pleiskanų, o galvą taip užnieštėdavo, kad nežinodavau, kur galvą kišt. Esu tik užmiršus liaudiškus vaistus, nors jaunumėj prisikasdavau ajerų šaknų iš ežero, ir dilgėlių nuovirais skalaudavau. Man patikdavo. Reiks vėl prisimint. Ir čemeryčių buvau naudojus, bet pamiršau jų poveikį.
Atsakyti
QUOTE(aivadina @ 2010 05 06, 21:18)

Del kontraceptiku tai kiek domejausi, jie sukelia plauku augimo sinchronizacija - t.y. plauku augimo stadiju suvienodijima. Todel nustojus gerti kontraceptikus, visi iki to "sinchronizuoti" plaukai lygiai taip pat "sinchronizuotai" slenka. Bet tai laikinai reiskinys, ir jei nera kitu plauku slinkimo priezasciu, tai turi susitvarkyti.
Asmeniskai tai praejau. Geriau, nustojau - plaukai siaubingai slinko. Pati "itariau" kad del kontraceptiku nutraukimo, netgi porai menesiu susigundziau ir vel pageriau. Bet,... man ju dabar nereikia, tai protelio ir valios uzteko atsisakyti.
Nera taip gerai kaip noreciau, bet siandien galiu pasakyti, kad slinkima "nugalejau" eksperimentu keliu isdirbta "kompleksine namine-paramoklsline-liaudies-humoro-vilciu" terapija. Atrinkau po truputi tokius metodus, kurie man tinka. Man veikia. Tesiu toliau.
Manau, kad tikrai ir Jums, ir kitoms cia pasisakiusioms mamytems tai pavyks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tik drugelis: 06 gegužės 2010 - 21:16
o jus negalvojat gal jums nuo vandens plaukai slenka, gal pabandykit mineraliniu plauti, mano drauge plauna...

be to, gal cia vidines ligos o ne kontr pasekme. Nes as net neitariau kad turiu mazakraujyste, pradejo smarkiai sklinkt plaukai, bet daugiau nieko nejauciau, jokio streso, jokio nuovargio, atrodziau gerai. galvojau taip turi buti, nors plaukai slinko ziauriai. ir labai netycia man nustate mazakraujyste.. netycia. pageriau gelezies, ir plaukai nustojo slinkt.
pradziai issitikrkit, o paskui jei reiks grizkit prie kontr.
Atsakyti
QUOTE(aivadina @ 2010 05 03, 18:47)
Norėčiau patarimo iš moterų, kurios dar prieš kelis metus forume bėdavojo, jog plaukai slenka dėl nutrauktų kontraceptinių tablečių. Kažkodėl manau, kad ir pas mane ta pati bėda. Vartojau apie 5 metus, dėl endometriozės, užteko tablečių, kuriose mažiausia dozė hormonų. Nustojau vartoti gruodžio mėn. Tačiau dabar plaukai slenka saujom. Pradedu galvoti, kad vėl reikia pradėti vartoti kotraceptikus. O gal įmanoma plaukų slinkimą sustabdyti kitokiom priemonėm, gal endokrinologas ką nors gali patarti? Jausmas toks, kad tuoj nuplinksiu


Negerkit jokiu būdu, nes Jums būtent ne dėl metimo, o nuo pačių KT slinkti pradėjo. Man taip buvo, bet geri keli metai praėjo, kol aš tą supratau ir jas tebevartojau. doh.gif Pradėjus gerti KT, po kurio laiko ėmė žiauriai plaukai slinkti, tas pasireiškė po kokių metų gal... Dariausi visokiu tyrimus - plaukų tichogramą, kraujo, hormonų, skydliaukės... Nieko nerado. Galiausiai supratau, kad čia KT kaltos ir mečiau jas. Dabar jau 4 mėnuo kaip negeriu, apie mėnesį vartoju nakvišų aliejų ir Alpecin šampūną, tai tikrai nebepastebiu tokio slinkimo kaip kad buvo anksčiau. Patarčiau ir Jums geriau vietoj KT pagerti nakvišų aliejų.
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 05 07, 13:53)
Negerkit jokiu būdu, nes Jums būtent ne dėl metimo, o nuo pačių KT slinkti pradėjo. Man taip buvo, bet geri keli metai praėjo, kol aš tą supratau ir jas tebevartojau.  doh.gif Pradėjus gerti KT, po kurio laiko ėmė žiauriai plaukai slinkti, tas pasireiškė po kokių metų gal... Dariausi visokiu tyrimus - plaukų tichogramą, kraujo, hormonų, skydliaukės... Nieko nerado. Galiausiai supratau, kad čia KT kaltos ir mečiau jas. Dabar jau 4 mėnuo kaip negeriu, apie mėnesį vartoju nakvišų aliejų ir Alpecin šampūną, tai tikrai nebepastebiu tokio slinkimo kaip kad buvo anksčiau. Patarčiau ir Jums geriau vietoj KT pagerti nakvišų aliejų.



Ačiū, merginos. Aš tikrai balansuoju ties riba, kad pirkti kontraceptikus. Gal dar mėnesį susilaikysiu. Nusipirkau Alpecin šampūną. Patiko, nors ploviau galvą dar tik vieną kartą su juo. Kol laikiau tas kelias minutes ant galvos šampūną, maloniai įkaito oda, ir labai nustebino, kad skalaujant galvą išslinko tikrai mažai plaukų, gal tik kokia 50 - palygint su mano ankstesniu trigubu rezultatu - tai šis tas. Bet visvien, po plovimo, išdžūvus galvai iššukavau apie 100. Baisiausia, kad dirbant darbe (sėdimas darbas), -pajuntu, kad tai vienas, tai kitas plaukas išslenka - net jų neliečiant. Eisiu kraują išsitirti pradžiai, jau kurį laiką pavargus ir mieguista jaučiuos - gal tikrai kokia liga įsimetė. Bet tai ilgas kelias tyrimams. Kaip seksis - parašysiu.
Atsakyti
Sveikos! gal žinote kur Vilniuje atlieka mikroelemetų tyrimą pagal plauką? blush2.gif
Atsakyti
perskaiciau kad kazkas SM nuo slinkimo plove plaukus DEGUTO MUILU biggrin.gif nusipirkau ir as, ir isdrisau isplauti biggrin.gif ziauru biggrin.gif
Atsakyti
Jau senai cia besilankiau, nes jau ir kantrybe buvo issekus smile.gif Puikiai tave suprantu, man jau irgi virs triju metu slenka plaukai, tik vienu metu lyg ir apstoje buvo, bet tik trims keturioms savaitemes, dabar vel grizau i iprasta padeti, kada plaukai slenka sauju saujom. Per diena vidurkis 140 plauku del kurio taip nerimaujama, tikrai nera labai jau kosmariskas. kai vidury dienos perbrauki per sausus plaukus lieka kuokstai saujoj, vakare vel tas pats, apie plovima geriau nekalbet, nes tai nuolatine stresine busena, kai iskrenta tikrai ne kelios desimtys plauku.Palaidais plaukais jau tris metus nevaiksciojau, nes rubai taip nusikloja plaukais, kad net baisu. Neabejoju kartais sveikatos patikta gali kai ka parodyti, bet patikekit gydytoju poziuris i sia problema - itin atsainus, mazdaug nieko tokio. Per tuos trejus metus dariausi ir kraujo tyrimus, ir skydliaukes, ir hormonu, gelezies, feritinino, kalcio ir panasiai. Visi tyrimai buvo geri, Ir visus tyrimus tik is forumo dalyviu suzinojau ir savo iniciatyva dariaus, nes gydytoja siulo tik pasitikrint skydliauke. Isbandziau daugybe priemoniu, kapsiuliu, sampunu, kaukiu, naminiu receptu - cemeryciu vandeni, svogunus, aliejus ir pan.Geriau ir pantogara, nelabai kas keitesi Taigi kartais labai sudetinga atspet kas nuo ko, linkiu visoms stiprybems, ypac toms, kurioms yra tikra problema, o ne siaip siek tiek gausesnis plauku iskritimas. Laikykimes smile.gif









QUOTE(*MŽ @ 2010 05 06, 21:17)
jungiuosi ir as prie jusu smile.gif man jau plaukai slenka 4 metus, atrodo, kad niekas nepadeda, pantagoro vientintelio, jauciu, nebandziau, dabar vartoju Fitoval, irgi itariu, kad nebus stebuklas, tiesiog jau kaip ir susitaikiau su tuo, turbut nuo streso, nes tyriausi ir esu sveika.

Atsakyti
Man ilga laika slenka plaukai,ko tik nesu isbandzius, geriau pantogara+mezoterapija puse metu,buvo apstoje,po kurio laiko vel tas pats. Isbandzius daugybe ampoliu nuo slinkimo( nelabai rezultatas buvo),jau kelis metus geriu "priorin" pastoviai, rezultatas buvo stiprus is pradziu kai pageriau kokius 3 men.dabar geriu po viena palaikymui,bijau nutraukti (isivaizduoju,kad prades dar stipriau krist). Cia kovo men. pradejo vel masiskai slinkti plaukai,vel pradejau galvoti apie mezoterapija,galvojau padidinti vitaminu kieki,bet nuejau i euro vaistine su drauge (kuriai irgi daugybe metu slenka plaukai) ir nusipirkom pabandymui "kaaral" ampuliu( nes buvo akcija),norejom "vichy",bet sitos buvo ku kas pigesnes. Ant dezutes buvo parasyta,kad reikia 10 dienu trinti kieviena diena, o po to i savaite karta ar du.Jos yra stiprios ir ju kursa galima kartoti,tik po puse metu. Zinokit nezinau ar cia ilgam,bet po tu 10 dienu slinkimas labai labai sumazejo ir man ir draugei,o svarbiausia,kad vienos ampules uztenka kokiem 3 kartam. Nors raso,kad sios ampules yra nuo sezoninio slinkimo,bet man padejo(as manau,kad pas mane yra harmoninis slinkimas).
Atsakyti